کارورزان سلامت

امید برهانی

 

مهم ترین اخبار حوزه پرستاری در آذر ماه، وعده عملیاتی کردن قانون تعرفه های پرستاری پس از حدود ۹ سال، طرح واگذاری بیمارستانهای دولتی به بخش خصوصی، تناقض گویی و عقب نشینی دولت از پوشش بیمه سلامت ۱۱ میلیون نفر و احتمال کاهش این جمعیت به ۶ میلیون و سرانجام آوارگی همراهان بیماران بیمارستان دولتی در سردترین شبهای تهران است.

 

نامه جمعی از پرستاران و دانشجویان پرستاری به وزیر بهداشت

خانه پرستار، ۱ آذر – گروهی از پرستاران و دانشجویان پرستاری در یک نامه سرگشاده خطاب به وزیر بهداشت خواستار رسیدگی فوری به خواسته های شان شدند.

آنها مهمترین خواسته های خود را به این شرح برشمردند:

۱- اجرای کامل و بدون قید و شرط قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری و برقراری عدالت در پرداختها با پیش بینی بودجه در بودجه سال ۹۶ برای این قانون

۲- ایجاد وحدت رویه در اجرای قانون مشاغل سخت در دانشگاهها

۳- اصلاح آیین نامه صلاحیت حرفه ای پرستاران به نحوی که نقش اصلی بر عهده سازمان نظام پرستاری باشد.

۴- تشکیل کارگروه مشترک بین معاونت محترم پرستاری و سازمان نظام پرستاری جهت تدوین شرح وظایف رده کمک پرستاری

 

تعرفه های پرستاری به شورای عالی بیمه رسید

خبرگزاری مهر، ۱ آذر - سرانجام وزارت بهداشت تعرفه های پرستاری را به شورای عالی بیمه فرستاد و این قانون از خوان وزارت بهداشت عبور کرد و حالا باید به سراغ شورای عالی و سکاندار این شورا، یعنی وزیر رفاه برود.

محمد شریفی مقدم قائم مقام سازمان نظام پرستاری، با اشاره به ارسال تعرفه های خدمات پرستاری به شورای عالی بیمه، اظهار داشت: "جامعه پرستاری انتظار دارد حالا که فصل بودجه است، مسوولان مربوطه برای اجرایی شدن قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری جدیت به خرج دهند."

وی با انتقاد از اینکه در طول سالهای گذشته به بهانه های واهی از اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری طفره رفته اند، گفت: "الان بهترین زمان برای اثبات حسن نیت به جامعه پرستاری است که بودجه وزارتخانه ها در حال تهیه است."

حالا باید منتظر ۴ ماه پایانی سال ۹۵ ماند و دید که بالاخره قرعه اجرای تعرفه های پرستاری نصیب کدام دولت خواهد شد. قریب به ۱۵۰ هزار پرستار که ۱۰۰ هزار نفر آنان در بیمارستانهای دانشگاههای علوم پزشکی و وزارت بهداشت خدمت می کنند، منتظر شنیدن خبر خوش اجرایی شدن تعرفه های پرستاری تا قبل از آغاز سال ۹۶ هستند.

در شورای عالی بیمه که متشکل از صندوقهای بیمه گر، وزارت بهداشت، نظام پزشکی و... است، وزیر رفاه سکاندار است و او می تواند ماجرا را به سرانجام برساند

 

اداره بیمارستانهای دولتی به شرکتهای غیردولتی واگذار می شود

ایرنا، ۲ آذر – معاون درمان وزیر بهداشت، محمدآقاجانی، در پاسخ به این پرسش که پیشنهاد وزارت بهداشت برای بهبود خدمات بیمارستانی در برنامه ششم چیست، گفت: "پیشنهادهای متعددی وارد لایحه برنامه ششم شده است که اصلاح وضعیت و ساختار بیمه ها، تامین منابع پایدار برای سلامت مردم و تغییر مدیریت بیمارستانهای دولتی از مهم ترین آنها است."

معاون وزیر بهداشت مانند تمام کارگزاران خصوصی سازی، کنترل دولتی را بهانه و عامل ناکارایی دانست و ادامه داد: "شیوه دولتی اداره شدن بیمارستانها باعث شده که بخش مهمی از منابع انسانی، فیزیکی و مالی در بیمارستانها هدر برود و کارایی لازم را نداشته باشند و به طور کلی ساختار مدیریت دولتی ساختار بوروکراتیک و کندی است."

آقاجانی در پاسخ به این پرسش که مدل پیشنهادی وزارت بهداشت برای اداره بیمارستانهای دولتی چیست، گفت: "مدل پیشنهادی وزارت بهداشت که در لایحه برنامه ششم نیز آمده، این است که بیمارستانهای دولتی در قالب شرکتهای غیردولتی اداره شوند. در این مدل، مالکیت دولتی بیمارستان حفظ می شود، اما اداره بیمارستان به شرکت غیردولتی واگذار می شود، به شرط اینکه تعرفه دولتی را رعایت کنند و پرداختی مردم افزایش پیدا نکند."

وی گفت: "در صورت تصویب پیشنهاد وزارت بهداشت در مجلس، برنامه این است که به مرور این طرح در کل بیمارستانهای دولتی اجرا شود و به کل کشور تعمیم یابد."

 

جلوگیری وزارت بهداشت از توزیع یک روزنامه در دانشگاههای علوم پزشکی

سپید، ۲ آذر – نزدیک به سه سال است که وزارت بهداشت از توزیع روزنامه سپید در دانشگاههای علوم پزشکی، بیمارستانها، مراکز بهداشتی درمانی دولتی و حتی خانه های بهداشت روستاها ممانعت به عمل می آورد.

محمد علی وکیلی، نماینده مجلس با اعتراض به این امر می گوید: "ممانعت از توزیع روزنامه سپید در دانشگاههای علوم پزشکی، بیمارستانها و مراکز بهداشتی درمانی دولتی خلاف قانون بوده و یک کار غیراصلاح طلبانه و ناسازگار با گفتمان دکتر روحانی است. این عمل یک کار اصولگرایانه و آن هم از نوع کاتولیکش است که با استفاده از ابزارهای قدرت جلوی توزیع یک روزنامه گرفته شود ولو اینکه یک روزنامه مخالف باشد."

وی می افزاید: "ممانعت از دسترسی جامعه پزشکی کشور به رسانه خودشان، علاوه بر اینکه خلاف قانون است، توهین به شعور جامعه پزشکی کشور به حساب می آید. ما دولتی را بر سر کار آورده ایم که بنا بوده پیش آهنگ و ضامن امنیت جریان آزاد اطلاع رسانی باشد. طبیعتاً این اقدام با هیچکدام از مقتضیات این جریان سازگاری ندارد و اگر من جای آقای دکتر هاشمی باشم، حتما با عوامل ایجاد چنین محدودیت و ممنوعیتهایی برخورد شدیدی خواهم کرد. هرکسی که عامل چنین محدودیتهایی باشد، مستحق توبیخ است."

 

۶ میلیون بیمه شده از طرح تحول سلامت حذف می شوند

فارس، ۳ آذر - وزیر بهداشت با اشاره به اجرای طرح تحول سلامت و در ارتباط با مشکلات این طرح اظهار کرد: "دولت احساساتی شده و گفت که همه مردم را بیمه می کنیم. در اینجا هم دارا و هم ندار بیمه شدند و این مثل یارانه نقدی شد."

وی افزود: "پیشنهاد من این بود که چهار تا پنج دهک اول بیمه شوند. عدد مشخص شده ۵ میلیون نفر بود و منابع آن ۵۵۰ میلیارد تومان پیش بینی شده بود... دوستان ۱۰ الی ۱۱ میلیون نفر را بیمه کردند و سرانه این بیمه برای کسی که ۳۰ سال سابقه قدمت دارد و با کسی که امروز دفترچه می گیرد یکی بود و این بود که ما دچار کسری بودجه شدیم."

محمد آقاجانی، معاون درمان وزارت بهداشت، نیز می گوید: "دولت می خواست از بیمه نشده های محروم که حدود ۵ میلیون نفر بودند، حمایت کند، اما در عمل به جای ۵ میلیون، ۱۱ میلیون نفر بیمه رایگان شدند که این اتفاق بار سنگینی بر دوش وزارت بهداشت گذاشت. بنابراین ما دو راه برای عبور از بحران بدهی بیمه داریم و آن اینکه یا به مصوبه دولت برگردیم و ۵ میلیون نفر را پوشش دهیم، یا منابع را برای بیمه ۱۱ میلیون نفر تامین کنیم."

در همین رابطه حمید میدری، معاون وزارت رفاه اجتماعی، نیز گفت: "وزیر رفاه دستورالعملی صادر کرده است که به موجب آن کسانی که نیازمند نیستند و یا دو دفترچه دارند، از بیمه سلامت حذف می شوند و امیدواریم با ابلاغ این دستورالعمل، مشکل بدهی بیمه سلامت به مراکز درمانی کاهش یابد."

 

اعتراض گسترده رزیدنتهای بیمارستانهای دولتی تهران

فارس، ۶ آذر - عدم پرداخت معوقات کارانه و حقوق تعداد زیادی از رزیدنتهای بیمارستانهای تهران اعتراضات آنها را به همراه داشته به طوری که از صبح روز ۶ آذر تعداد زیادی از بیمارستانها به ویژه بیمارستانهای زیر مجموعه دانشگاه علوم پزشکی "بهشتی" با صحنه تجمع رزیدنتها در بخشهای مختلف مواجه شده اند.

یکی از مسوولان دانشگاه علوم پزشکی "بهشتی" گفت: "این اعتراضات و تجمعها طبیعی است. کل دانشگاههای علوم پزشکی از عدم پرداخت معوقات کارانه و حقوق شاکی هستند و به طور کلی ۱۰ هزار میلیارد تومان از بیمه ها طلب دارند و این مساله سبب بروز مشکلات بسیاری شده است."

وی افزود: "دانشگاه ما به تنهایی ۵۵۰ میلیارد تومان از بیمه ها طلب داشته و علی رغم پیگیریها و تلاشهای وزارت بهداشت هنوز مشکلات در این زمینه وجود دارد."

 

مشاور وزیر بهداشت همراهان بیماران را کارتن خواب نامید

 فارس/ ایرنا ۱۰ آذر - خیابان جلال آل احمد، جایی در کنار بیمارستان شریعتی و نزدیک به مرکز قلب تهران. شما هم اگر یکبار از این مسیر عبور کرده باشید حتما با این صحنه رو به رو شده اید: چادر هایی که در این سوز و سرما در پیاده رو نصب شده است و خانواده هایی که به اجبار برای درمان عزیزان شان به تهران آمده اند و به هزار یک دلیل توانایی رفتن به هتل و... را نداشته و مجبور شب را در این چادرها می گذرانند.

مشاور وزیر بهداشت در واکنش به انتشار عکس یکی از این افراد در فضای مجازی مدعی شد: "این عکس متعلق به فرد بی خانمان و کارتن خواب در سالهای گذشته است و همراه بیمار این بیمارستان نبوده است."

دکتر سیدسجاد رضوی ادامه داد: "از آنجا که روبروی بیمارستان شریعتی محل تجمع برخی از افراد بی خانمان است، این فرد هم جزو این افراد بوده است."

اما فرد مورد بحث به خبرنگار ایسنا می گوید: "غیر از من، همراهانی هستند که سه ماه است اینجا مانده اند برای بعضی از آنها در همراه سرا جای خالی پیدا می شود و سایرین هم باید منتظر بمانند. البته بیشتر هم به خانواده ها و کسانی که زن و بچه دارند جا می دهند آنهم فقط برای یک هفته؛ بعد از آن چه باید کنند؟"

 

تجمع اعتراضی دانش آموختگان طرح بهیاری یک ساله در اهواز

ایرنا، 13 آذر – تعدادی از دانش آموختگان دوره بهیاری یکساله در اهواز در اعتراض به ندادن مدرک مربوطه در مقابل ساختمان جهاد دانشگاهی اهواز تجمع کردند. یکی از دانش آموختگان این طرح بیان کرد: پارسال طرحی با عنوان آموزش بهیاری یک ساله از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مطرح شد که در این طرح شرکت کردیم و هر نفر مبلغی بالغ بر 36 میلیون ریال هزینه کردیم.

وی گفت: پس از فراگیری آموزش در جهاد دانشگاهی خوزستان، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از دادن مدرک با عنوان بهیار یکساله مخالفت کرد و تصمیم دارند که مدرکی با عنوان کمک پرستار به آموزش دهندگان تحویل دهند.

 

حرکت نمایشی معاونت پرستاری در واپسین ماههای دولت تدبیر و امید

نظام پرستاری، ۱۵ آذر - دبیر کل خانه پرستار در یادداشتی دعوت معاونت پرستاری از صاحب نظران پرستاری برای "هم اندیشی" را نمایشی خواند.

محمد شریفی مقدم گفت: "با به روی کار آمدن دولت جدید اولین اقدام آن حذف پست معاونت پرستاری بود، ولی با حساسیتهای نظام و جامعه پرستاری از این اقدام صرف نظر کردند. ولی وزیر بهداشت با زیرکی خاص با انتصاب رییس کل وقت سازمان پرسشگر و مطالبه گر نظام پرستاری به معاونت پرستاری که قاعدتا پاسخگو می باشد، عملا دوسال تمام سازمان نظام پرستاری را به نهادی دولتی و منفعل تبدیل نمود و از آن به عنوان ابزاری بر علیه پرستاری استفاده کرد

اکنون در پرده ای دیگر معاونت محترم پرستاری با فراخوان نشستی از صاحب نظران پرستاری خواسته در برنامه ای تحت عنوان نشست هم اندیشی، برنامه عملیاتی سال ۱۳۹۶ آن معاونت را تنظیم نماید. حال این سوال به ذهن پرستاران کشور می رسد که طی ۴ سال گذشته این معاونت کدام برنامه عملیاتی را برای پرستاری کشور داشته که برای سال ۹۶ که مشخص نیست این دولت برقرار باشد یا خیر و یا این وزیر همچنان بر مسند وزارت باشد یا نه و در صورت بقای دولت و شخص وزیر بهداشت آیا معاونین تغییری خواهند کرد یا خیر، چقدر این برنامه به کار می آید؟ و آیا این نمایشی نیست جهت انحراف اذهان عمومی جامعه پرستاری کشور از مطالبات انباشته شده پرستاری؟"

 

دیگر نانی هم برای خوردن نداریم

ساجد خبر، ۱۶ آذر: اسماعیل البرزی، فعال اجتماعی و سلامت، در یادداشتی خطاب به قاضی زاده هاشمی، وزیر بهداشت، نوشت:« ماههاست که قوت غالب عده ای از همشهریان مان به جای آب و غذا شده است آب و ... هوا."

وی توضیح داد: "این روزها در بیمارستان صیاد شیرازی گرگان بیش از ۱۶۰ نفر از پرسنل خدوم، بی ادعا و بی دفاع روزمزد تلاش می کنند تا با توکل بر لطف خداوند درد جسمانی از تن رنجور بیماران بزدایند، اما عده ای مدیر بی درد و بی تدبیر، عداد معوقات حقوق پرسنل روز مزد را از مرز ۵ ماه گذرانده اند تا شرزه های خشمناک بی مهری و سوومدیریت، درد روانی را بر پیکر آنان ماندگار کند.

آری، حدود ۱۶۹ نفر از پرسنل روزمزد بیمارستان صیاد شیرازی گرگان بیش از ۵ ماه است که حقوق دریافت نکرده اند. این زحمتکشان در تار و پود حوزه های اداری و پشتیبانی بیمارستان درهم تنیده شدند و به زبان ساده تر می توان اینگونه تعبیر کرد که بار سنگین ماموریتهای غیر تخصصی درمان بر دوش آنهاست.

فاجعه سوومدیریت مدیران ناکارآمد زمانی رنگ استثمار و بهره کشی ناعادلانه به خود می گیرد که فاش شود، غالب این نیروها حدود ۵ سال به صورت دستی و فاقد فیش حقوقی دستمزد خود را دریافت می کنند و فاجعه بارتر آنکه اصلا بیمه هم نشده اند و هر از گاهی نیز که آهی از سرِ درد از آنان به هوا بر می خیزد ، احتمالا با تهدید به اخراج و کابوس کشنده ای به نام بیکاری مواجه می شوند."

 

اعتصاب پزشکان طرح تحول سلامت کلینیک امام رضا بم

ارگ نیوز، 22 آذر - پس از شش ماه صبوری پزشکان کلینیک امام رضا در بم که طرف قرارداد با طرح تحول نظام سلامت دولت هستند، اعتصاب کردند. گفتنی است این پزشکان علت اعتصاب خود را عدم دریافت حقوق پس از گذشت ۶ ماه عنوان کردند و این در حالی است که پزشکان متخصص بیمارستان پاستور ۹ ماه است که حقوق خود را دریافت نکرده اند.

 

تا تسویه حساب به بیمه شدگان تامین اجتماعی خدماتی ارایه نمی دهیم

سلامت نیوز، ۲۳ آذر - انجمن درمانگاههای غیر دولتی فارس در نامه ای به معاونت درمان سازمان تامین اجتماعی در فارس هشدار داد در صورت عدم تسویه حساب بیمه، درمانگاههای فارس از اول دی ماه به جمعیت تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی خدمات ارایه نخواهند داد. این نامه به امضای تعداد زیادی درمانگاه های استان فارس رسیده است.

 

تجمع اعتراض آمیر به نتایج آزمون استخدامی دانشگاههای علوم پزشکی

واحدمرکزی خبر، 24 آذر - جمعی از شرکت کنندگان در آزمون استخدامی دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور در اعتراض به نتایج این آزمون مقابل سازمان سنجش کشور تجمع کردند. در این تجمع اعتراضی داوطلبان به نتایج آزمون به رغم داشتن امتیاز، شرایط بومی و سهیمه یکسان معترضند.

یکی از داوطلبان که از استان خراسان رضوی برای اعتراض حضوری مقابل سازمان سنجش حضور داشت گفت: هنوز هیچ مسوولی حاضر به صحبت با ما نشده و  نگهبان سازمان سنجش به ما می گوید، فرمی را پر کنید تا دو هفته آینده با شما تماس خواهیم گرفت این در حالی است که هم اکنون افراد حائز نمرات پایین در حال گذراندن مراحل پذیرش و مصاحبه هستند.

 

اساتید و دانشجویان روانشناسی دانشگاه الزهرا تجمع کردند

مهر، ۳۰ آذر - جمعی از اساتید و دانشجویان روانشناسی دانشگاه الزهرا در اعتراض به تفکیک و انتقال رشته های روانشناسی بالینی سلامت و خانواده به وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی تجمع کردند.

طی این تجمع تعدادی از اساتید این دانشگاه به ایراد سخنرانی پرداختند و دلایل مخالفت خود را با این انتقال بیان کردند. نکاتی مثل تبدیل شدن خدمات روان درمانی به دارو درمانی و از بین رفتن استقلال این رشته و تزلزل در سازمان روانشناسی از محورهای سخنان ایشان بود.

در پایان این تجمع بیانیه اساتید و دانشجویان رشته روانشناسی  دانشگاه الزهرا مبنی بر محکوم کردن انتقال این رشته به وزارت بهداشت قرائت شد.

 

منبع: نبردخلق شماره 378، چهارشنبه ۱ دی ۱۳۹۵ - ۲۱ دسامبر ۲۰۱۶

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول