یادداشت سیاسی .....

ولایت فقیه منبع تهدید، فساد و نکبت است

مهدی سامع

 

یکی از خصوصیات مقام معظم این است که دیگران را کور و کَر فرض کرده و با بافتن آسمان و ریسمان به هم، طوری وانمود می کند که ولایت اش کاری جز خدمت به مردم انجام نمی دهد و اگر کمبودها و خسرانهایی هم وجود دارد مسئول آن یا دشمنان خارجی هستند و یا مسئولان بی تدبیر. وارونه جلوه دادن واقعیت موجود، خود را مبرا از خطا دانستن و دیگران را خطا کار دانستن از شیوه های رایج ولی فقیه است.

خامنه ای در طی 28 سال گذشته تمام ظرفیتهای مفید جامعه و کشور را در راه تضمین بقای ولایت اش هزینه کرده و با تقویت مداوم سپاه و بسیج و در کنار آن اراذل و اوباش، راهبرد سرکوب مداوم مردم و صدور بنیادگرایی اسلامی را پیگیری کرده است. وضعیت کنونی جامعه ایران و فلاکتی که اکثریت قاطع مردم با آن درگیر هستند، محصول همین سیاست و همین راهبرد است. 

لازم نیست تا عرصه های مختلف زندگی مردم را به طور دقیق موشکافی کرد و یا به دنبال آن بود که بدانیم زیر پوست شهر چه می گذرد. نگاهی به رسانه های حکومتی ما را از عمق فاجعه ای که مردم ایران با آن درگیر هستند با خبر می کند.

حسین مقصودی، یکی از نمایندگان مجلس چنین هشدار می دهد: «به هوش باشید و از خواب خرگوشی بیدار شوید. جامعه امروز ما بیمار است، حكومت توان و عزم جدی برای اصلاحات فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی ندارد. مصرف گرایی و دنیا پرستی دربین مدیران و مذهبیون رواج پیدا كرده است. دروغ گفتن مدیران، فساد، رشوه، ویژه خواری، تهمت زدن، عوام فریبی، اختلاسها، مفاسد اداری و بداخلاقیهای سیاسی، پرونده سازی برای شایسته گان، حذف مدیران واقعی و توانمند از بدنه مدیریت كشور عادی شده، نگران این باشید كه این آسیبها باعث سقوط نظام اداری و بی اعتمادی مردم به نظام و درنهایت سقوط نظام گردد.....با دهان بستن و با به زندان انداختن راه به جایی نمی بریم قطعا بدانید.» (رادیو فرهنگ، 23 آبان 1395)

این هشدار نیاز به کند و کاو ندارد. روایتی از یک واقعیت تلخ، واقعیتی که منجر به تباهی جامعه و کشور شده است. افزایش بی دنده و ترمز اختلاف طبقاتی، رشد بیکاری آشکار و پنهان و در مقابل آن افزایش سرمایه و ثروت 2 درصد از جمعیت ایران که کارگزاران حکومت و پیرامون آن را تشکیل می دهند.

کدام فاجعه سهمگین تر از این می تواند باشد که طی بیست سال آینده دو سوم  مساحت ایران به کویر تبدیل می شود.

- مسوول تدوین برنامه 20 ساله مدیریت بیابان کشور گفت: مطابق آخرین پژوهش انجام شده در خصوص قلمرو مناطق بیابانی، اکنون نیمی از کشور بیابانی شده است.... نرخ فرونشست زمین در تهران سالانه 36 سانتمیتر یعنی 90 برابر استاندارد جهانی است. (ایرنا، 15 آبان 1395)

- عباس پاپی‌زاده، یکی از نمایندگان مجلس رژیم گفت؛ در دو دهه گذشته به طور متوسط سالانه ۱۰۰ هزار هكتار از وسعت جنگلهای كشور كاسته شده است. (دویچه وله، 24 مهر 1395)

- حمید گشتاسب، مدیرکل دفتر زیستگاه و امور مناطق سازمان حفاظت محیط زیست گفت: در هرثانیه 330 متر مربع از جنگلها و مراتع کشور به دلایل مختلف تخریب می شود و در سه دهه گذشته 600 هزار هکتار از جنگلهای کشور از بین رفته است و اگر این روند ادامه یابد در چند دهه آینده شاهد نابودی کامل جنگلهای کشور خواهیم بود.

(ایرنا، 22 آبان 1395)

- بر اساس اعلام سازمان جنگلها، مراتع و آبخیز داری كشور در ۵ ماه سال جاری هزار و ۱۳۵ فقره آتش سوزی در جنگلها و مراتع كشور با سطحی بالغ بر ۱۱ هزار و ۴۸۶ هكتار صورت گرفته است....با یك حساب سرانگشتی می توان محاسبه كرد كه هرروز 7 مرتبه جنگل و مراتع كشور دچار آتش سوزی می شوند. (تسنیم، 12 شهریور 1395)

- مدیرکل حفاظت محیط زیست استان فارس گفت: به جز دو تالاب، همه تالابهای  استان فارس خشک شده‌ اند. (رادیو فردا، 17 مهر 1395)

- طبق یك بررسی وضعیت آلودگی هوا، تهران با دارا بودن بیشترین میزان ذرات معلق هوا، جایگاه نخست را از آن خود كرد و در فهرست آلوده‌ترین شهرهای جهان است.

(شریان، 29 آبان 1395)

- بر اساس پژوهش بانک جهانی، مرگ و میر ناشی از آلودگی هوا در ایران از ۱۷ هزار تن در سال ۱۹۹۰ به بیش از ۲۱ هزار در سال ۲۰۱۳ رسیده است. (رادیو فردا، 19 شهریور 1395)

- رئیس سازمان بهزیستی گفت: در ایران ۱۲ تا ۱۳ میلیون جمعیت حاشیه‌ نشین وجود دارد. (تسنیم، 27 آبان 1395)

- به گفته رئیس انجمن مددكاری «ایران در جدول غمگینها از پایین جدول، رتبه دوم را دارد و در زمینه ی اعتیاد، تعداد معتادان كشور برابر با معتادان هند است. این در حالی است كه هند تقریبا ۱۵ برابر ایران جمعیت دارد. (هرانا به نقل از ایسنا، 13 آبان 1395)

- بر اساس آماری که مؤسسه پژوهشی لگاتوم بریتانیا منتشر کرده، امسال در میان ۱۴۹ کشور جهان، رتبه رفاه ایران ۱۱۸ است. این رده بندی بر اساس زیرشاخصهای «کیفیت اقتصاد»، «فضای کسب و کار»، «حکمرانی»، «آموزش»، «بهداشت»، «ایمنی و امنیت»، «آزادیهای فردی»، «سرمایه اجتماعی» و «محیط زیست» انجام شده است. (یورو نیوز، 13 آبان 1395)

بر اساس همین پژوهش رتبه آمریکا 17 است. اما خامنه ای در مورد آمریکا با یک چراغ سبز ناشیانه به ترامپ گفت: «چند برابر چیزهایی را که ما می‌ گفتیم و بعضی باور نمی‌کردند و نمی ‌خواستند باور کنند، خود اینها گفتند. و جالب این است که آن که صریح ‌تر گفت، بیشتر مورد توجه مردم قرار گرفت.» خامنه‌ای در انتقاد از کسانی که سخنان ترامپ را عوام ‌گرایانه می‌خوانند گفت: «چرا عوام‌ گرایانه؟ برای خاطر اینکه حرفهایش را مردم نگاه می‌ کردند، می ‌دیدند درست است؛ در واقعیات زندگی خودشان آن را می ‌دیدند. ارزشهای انسانی در آن کشور نابود شده و لگدمال ‌شده است.» (سایت خامنه ای، 12 آذر 1395)

خامنه ای با دوچشم بینا و گوش شنوا «ارزشهای لگدمال» شده در ایران تحت ولایت اش را می بیند و با طلبکاری از «بعضی» ها، سخنان ترامپ را دلیل حقانیت خود اعلام می کند. این شیوه کار ولی فقیه است. او در خانه شیشه ای نشسته و به سوی دیگران سنگ پرتاب می کند.

خامنه ای در مورد دولت انگلستان هم با گفتن این که «همیشه منبع تهدید، فساد و نکبت» بوده، تهدید، فساد و نکبت ولایت اش را پنهان می کند. اما تلاشهای او برای وارونه جلوه دادن حقایق در مقابل شرایط جامعه ایران رنگ می بازد.

 

 

منبع: نبردخلق شماره 378، چهارشنبه ۱ دی ۱۳۹۵ - ۲۱ دسامبر ۲۰۱۶

 

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول