دانشگاه در ماهی که گذشت (بهمن ۹۵)

کامران عالمی نژاد

 

تجمع دانشجویان موسسه آموزش عالی دماوند

دانشجویان موسسه آموزش عالی ارشاد دماوند در اعتراض به افزایش شهریه در این دانشگاه تجمع کردند.

موسسه دماوند از دانشجویان خواسته است شهریه متغیر خود که همزمان با انتخاب واحد باید پرداخت شود را از پیش و علی الحساب بپردازند.

دانشجویان با اعتراض به این تصمیم می گویند: "حداقلِ مبلغ شهریه همان شهریه علی الحساب است. یکی از موارد اعتراض هم همین مبلغ علی الحساب است. برای تهیه این مبلغ مطمئنا بیشتر از یک هفته زمان لازم است و با توجه به در پیش بودن ایام عید، برای قشر متوسط تهیه این مبلغ واقعا سخت خواهد بود."  (آنا، ۲ بهمن)

 

تجمع صدها نفر از دانشجویان دانشگاه بهشتی

صدها نفر از دانشجویان دانشگاه بهشتی در اعتراض به ابلاغیه جدید آموزشی دانشگاه و سلب اختیار از اختیارات معاونت دانشکده ها تجمع کردند.

در بیانیه ای که جمعی از تشکلهای دانشجویی و دانشجویان این دانشگاه خطاب به رییس دانشگاه منتشر کرده اند، آمده است: "با توجه به اینکه معاون آموزشی هر واحد آگاه ترین شخص به مشکلات ارایه واحدهای آموزشی است، با سلب این اختیارات از ایشان باید منتظر مشکلاتی بیش از پیش در پروسه انتخاب واحد باشیم. چرا که راس هرم سازمانی آموزش در دانشکده عملا بی اختیار شده و دست تنها نهادی که می توانست مشکلات غیرقابل پیش بینی و قابل پیش بینی سیستم را حل و فصل کند، از یاری دانشجویان کوتاه شده است."

دانشجویان افزوده اند: "پیش از این، اعتراضات دانشجویان در موارد آموزشی معطوف به صفوف طولانی درخواست رفع خطاهای نامعقول سیستم گلستان در دفتر معاونین آموزش دانشکده ها بود، امید داشتیم با انتصاب جدید ریاست دانشگاه، دیگر شاهد چنین صفوف عریض و طویل در ایام انتخاب واحد نباشیم و معاونان آموزشی دانشکده ها با نظارت جنابعالی با برنامه ریزی دقیق تر و تلاش بیش از پیش از بار مشکلات دانشجویان در ایام انتخاب واحد بکاهند، نه اینکه مطالبات دانشجویان در امور آموزشی به کف رسیده و خواستار ابقای صفوف در دانشکده ها به جای تشکیل صفوف در ساختمان چندمنظورهآموزش کل دانشگاه باشند."

بنا بر آخرین گزارشات، در پی اعتراضات دانشجویان، رییس دانشگاه، محمد مهدی طهرانچی، از مقام خود برکنار شده است. وزارت علوم علت برکناری وی را "پایان حکم" اعلام کرد. (ایلنا، ۳ بهمن)

 

اخراج نیما ایقانیان، دانشجوی رشته عمران از دانشگاه علم و صنعت

نیما ایقانیان، دانشجوی رشته عمران از دانشگاه علم و صنعت، که در کنکور سراسری با رتبه ۱۵۵ مشغول تحصیل بود، به دلیل اعتقاد به آیین بهایی از دانشگاه اخراج شد.

این دانشجو پس از مراجعه به سایت دانشگاه متوجه بسته شدن حساب کاربری خود شد. نیما ایقانیان پس از مراجع و پیگیری از آموزش کل دانشگاه متوجه شد که از دانشگاه اخراج شده و ثبت نام این شهروند بهایی لغو شده است. مسوولان با ابراز بی اطلاعی خواستار پیگیری وی از طریق سازمان سنجش شدند پس از مراجع ایقانیان به سازمان سنجش، علت اخراج وی را اعتقاد به دیانت بهایی عنوان کردند.

مقامات سازمان سنجش در رابطه با اخراج این شهروند بهایی افزودند که محروم سازی وی از تحصیل به دستور وزارت اطلاعات صورت گرفته و آنها فقط مجری هستند. آنها همزمان افزودند که وی با توجه به مصوبه شورای انقلاب فرهنگی صلاحیت تحصیل ندارد.

این در حالی است که اولین اعلامیه حقوق بشر جهانی در ۱۰ دسامبر ۱۹۴۸، حق تحصیل را برای همه انسانها فارغ از نژاد، رنگ، عقیده، مذهب و جنسیت به رسمیت شناخته است.

(دانشجو آن لاین، ۴ بهمن)

 

دانشجویان دانشگاه آزاد واحد نیایش مطالبات صنفی خود را اعلام کردند

جمعی از دانشجویان دانشگاه آزاد واحد نیایش در نامه ای اعتراضی، مشکلات صنفی دانشگاه را یادآور شدند و مشکلات و مطالبات خود را به شرح زیر به اطلاع مسوولان دانشگاه رساندند:

۱ـ عدم بررسی و توجه به اعتراض نفرات

۲ـ نداشتن پارکینگ و حضور پارکبانها (نداشتن نرخ ثابت پارکبانها و گرفتن پول زور)

۳ـ برنامه ریزی فشرده برای امتحانات

۴ـ قیمت بالاتر از قیمت محمول در سلف دانشگاه

۵ـ کیفیت پایین غذای دانشگاه

۶ـ تغییر زمان انتخاب واحد تا مشخص شدن تمام نمرات و رفع و رجوع اعتراضات

۷ـ تدریس نامطلوب بعضی از استادها و تصحیح نامطلوب امتحانات

۸ـ اضافه شدن شهریه برای مجاز شدن انتخاب واحد (۶ واحد نظری اضافه شده)

۹ـ تدریس و منابع متفاوت اساتید علوم و گرفتن امتحانات هماهنگ که باعث ناعدالتی می شود

۱۰ـ اجرای سیستم انتخاب واحد عادلانه (تمام اساتید و کلاسها به صورت واضح و از همان ابتدا مشخص شود) (دانشجو آن لاین، ۵ بهمن)

 

تجمع اعتراضی دانشجویان در کوی دانشگاه تهران

بنابر خبر منتشره در کانالهای دانشجویی تلگرام، روز سه شنبه پنجم بهمن ماه، خوابگاه کوی دانشگاه تهران شاهد یک تجمع بزرگ دانشجویی در میدان مرکزی این کوی بود.

دانشجویان علت اعتراض خود را تعمیرات نامناسب خوابگاه کوی، محرومیت دانشجویان سنواتی از خوابگاه، عدم استاندارد محل زندگی و تجاری سازی خوابگاه ها عنوان کردند.

اعتراضات دانشجویان در روز جمعه، هشتم بهمن نیز با تجمع در کوی دانشگاه ادامه یافت.

این تجمع در ابتدا در اعتراض به جابه جایی اجباری اتاقها شروع شد. در ادامه، دانشجویان در مورد منشور مطالبات شان به توافق رسیدند و در خیابانهای کوی دانشگاه شروع به راهپیمایی و سر دادن شعار کردند. دانشجویان از جمله شعار می دادند:

نه کاری، نه باری - پول از کجا بیاریم؟

در دانشگاه بیگاری - بعد از تحصیل بیکاری

جریمه زورکی - نداریم نمی دیم

دانشگاه پولکی - تخلیه زورکی

خواسته ما صنفیه - بی قانونی کافیه

آموزش رایگان - حق مسلم ماست

(تلگرام، ۵ و ۸ بهمن)

 

دانشگاه تهران: مبالغ شهریه به ما ربطی ندارد/ تجمع دانشجویان بی مورد بود

معاون دانشجویی دانشگاه تهران با اشاره به تجمع اعتراضی شب گذشته دانشجویان ساکن کوی این دانشگاه اظهار داشت: "مبالغ شهریه خوابگاهی دانشجویان توسط صندوق رفاه دانشجویان تعیین می شود و دانشگاه در این زمینه هیچ مسوولیتی ندارد، اما خواسته های این دانشجویان را با مسوولان در میان می گذاریم."

دکتر به نژاد ادامه داد: "برگزاری جلسه امروز مسوولان معاونت دانشجویی و کوی دانشگاه تهران از روز چهارشنبه به دانشجویان اطلاع رسانی شده بود. بنابراین تجمع شب گذشته آنها کاملا بی مورد بود چراکه مسوولان همواره برای خواسته های دانشجویان اهمیت قایل هستند." (ایسنا، ۹ بهمن)

 

یورش حراست دانشگاه اصفهان به دانشجویان معترض

دانشجویان دانشگاه اصفهان در اعتراض به ممنوعیت برنامه های فرهنگی مورد درخواست خود، با نصب پوسترها و دست نوشته هایی دست به اعتراض زدند.

در پی این اعتراض، افراد حراست، دانشجویان را تهدید به ضرب و شتم کرده و اقدام به پاره کردن تراکتهای اعتراضی آنان کردند.

در پی بی توجهی دانشجویان به این حرکت حراست، ماموران اقدام به برخورد فیزیکی با دانشجویان نموده و آنان را پراکنده کردند. (ایسنا، ۱۲ بهمن)

 

تجمع دانشجویان پزشکی دانشگاه بوشهر در اعتراض به بیگاری

دانشجویان رشته پزشکی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر که در بیمارستان "شهدای خلیج فارس" دوران تحصیل خود را سپری می کنند، برای رسیدگی به مطالبات خود تجمع اعتراض آمیزی را در سالن آموزش این بیمارستان آغاز کردند.

این تجمع در اعتراض به وضعیت نامناسب آموزشی صورت گرفت.

یکی از دانشجویان معترض گفت: "بیمارستان به اندازه زحمتی که دانشجویان می کشند، به آنها حق الزحمه پرداخت نمی کند و همچنین دانشجویان آموزشی را مجبور به انجام کارهایی می کنند که وظیفه آنها نیست."

وی افزود: "مدتی است که مسوولان وعده هایی را برای پرداخت حقوقهای دانشجویان پزشکی داده اند، اما با گذشت چندین ماه، مبلغ وعده داده شده برای حدود ۱۰ ماه به حساب ما واریز نشده است."

دانشجویان معترض گفتند، با توجه به اینکه بیمارستان "شهدای خلیج فارس" تنها بیمارستان مرجع استان است و بخش اورژانس بیمارستان مهمترین و حساس ترین قسمت آن است، با عدم پرداخت به موقع مطالبات، لطمه اصلی را مردم می خورند." (دانشجو نیوز، ۱۰ آبان)

 

محرومیت از تحصیل دانشجویی بهایی در کرمانشاه

سپنا شادابی، شهروند بهایی ساکن کرمانشاه، به دلیل باورمند بودن به دیانت بهایی از دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه واحد صحنه اخراج شد.

این دانشجوی مهندسی معماری پس از گذراندن ۱۰۴ واحد و اتمام امتحانات، به دفتر حراست کل دانشگاه مرکز استان احضار شد و مسوول حراست این مرکز پس از ضبط کارت دانشجویی این شهروند بهایی به آقای شادابی می گوید: "از طرف مقامات قانونی به بنده ابلاغ گردیده ضمن دعوت، به شما اطلاع دهم که طبق مصوبه شورای انقلاب فرهنگی، به دلیل بهایی بودن مجاز به تحصیل در دانشگاه نمی باشید."

سپنا شادابی یک روز پس از دعوت شدن به دفتر حراست دانشگاه، دیگر اجازه ورود به سایت دانشجویی خود را نداشت و سایت دانشجوی وی مسدود شد. (بهایی نیوز، ۲۰ بهمن)

 

نارضایتی دانشجویان دانشگاه شبانه تبریز از افزایش شهریه

دانشجویان دانشگاه شبانه تبریز به افزایش شهریه دانشجویان شبانه برای ترم جدید و اضافه کردن شهریه در ترم قبل اعتراض دارند.

آنها می گویند، شهریه متغیر ترم قبل ۴۸۹ هزار تومان و شهریه ثابت ۲۷۰ هزار تومان بوده که دانشجویان پرداخت کرده اند، اما در هنگام ثبت نام در ترم جدید، با بدهی برای ترم قبل مواجه شده اند.

دانشجویان می افزایند، در هنگام انتخاب واحد متوجه شده اند که شهریه ثابت ترم قبل به ۳۰۵ هزار تومان و شهریه متغیر به ۵۶۷ هزار تومان تبدیل شده است.

یعنی این دانشجویان برای ثبت نام می بایست ابتدا ۱۱۳ هزار تومان بدهی ترم قبلی را بدهند، سپس ۱۳۵ هزار تومان بیشتر از شهریه معمول ترم قبل بپردازند، سپس انتخاب واحد کنند.

در همین رابطه "شورای صنفی دانشجویان کشور" با ابراز مخالفت با کالایی سازی آموزش، حمایت خود را از این دانشجویان اعلام داشته و مسوولان آموزش را ملزم دانسته تا ضمن توضیح و عذرخواهی، دست از درآمدزایی از دانشجویان بردارند.

شورای صنفی دانشگاه تبریز نیز تاکید کرد مسلم است که بنابر وظیفه خود این موضوع را پیگیری خواهد کرد.  (دانشجو آن لاین، ۲۱ بهمن)

منبع: نبردخلق شماره ۳۸۰، آدینه ۱ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۹ فوریه ۲۰۱۷

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول