برخی از حرکتهای اعتراضی کارگران و مزدبگیران در فروردین 1396

گردآوری و تنظیم: زینت میرهاشمی

 

73 حرکت اعتراضی

حرکتهای اعتراضی کارگران بر خلاف سال گذشته بلافاصله بعد از روز اول عید شروع شد و در مجموع 73 حرکت اعتراضی در این ماه از جانب کارگران، بازنشستگان، بیکارانِ جویای کار و کشاورزان در این ماه صورت گرفت. به جز مواردی مثل حقوقهای عقب افتاده، حق بیمه، عیدی، وضعیت استخدامی، اخراج و...که فصل مشترک بسیاری از حرکتهای اعتراضی است، یک پدیده مهم در حرکتهای اعتراضی توجه بیشتر به حفاظت از محیط زیست است. اهالی منطقه چهاردانگه مازندران، تجمع اهالی محله هلالی بوشهر در اعتراض به تخریب بخشی از پارک محل، تجمع مردم اشکذر در استان یزد در اعتراض به افزایش الودگی هوای ناشی از گسترش صنایع در محدوده این شهرستان، تجمع دامداران و  کشاورزان شهرستان کوهدشت در اعتراض به تخریب اراضی ملی و تجمع اهالی خرم آباد در اعتراض به مصوبه شورای شهر و شهرداری خرم آباد برای ساختمان سازی به نام بازنشستگان در محل پارک معلم خرم از آن جمله است. در حرکت اعتراضی مردم خرم آباد علیه ساختمان سازی در پارک معلم خرم که شهرداری آقدام خود را به نام بازنشستگان معرفی کرده، خود بازنشستگان به همراه مردم به این امر اعتراض کردند.

حرکتهای اعتراضی نیروهای کار در ماه گذشته به شکل تجمع، اعتصاب، راهپیمایی، تحصن و بستن جاده ها صورت گرفت. بستن جاده ها در ماههای اخیر رو به افزایش بوده و در ماه فروردین هم این شکل از اعتراض وجود داشت. برای مثال کارگران بیکار شده معدن سرب و روی انگوران در استان زنجان و متقاضیان کار منطقه با تجمع مقابل مجتمع و مسدود کردن مسیر تردد وسایل نقلیه مانع بارگیری کامیونها شدند.

حرکتهای اعتراضی کارگران شهرداریها و دستفروشان از جمله حرکتهایی است که رو به افزایش است. شرکت خانواده های کارگران در حرکتهای اعتراضی نیز قابل توجه است. برای مثال تجمع کارگران بازنشسته و اخراجی کارخانه قند یاسوج به همراه خانواده ‌های آنها. مشروح برخی از حرکتهای اعتراضی در فروردین ماه را در ادامه خواهید خواند.

 

*به گزارش ایرنا، ظهر روز چهار شنبه 2 فروردین، کارگران سیمان باقران شهرستان درمیان (استان خراسان جنوبی) همزمان با حضورحسن روحانی در کارخانه اعتراض شان را نسبت به عدم پرداخت 12 ماه حقوق به نمایش گذاشتند و بدین ترتیب اولین اعتراض کارگری سال 1396 را رقم زدند.

 

*روز پنجشنبه ۳ فروردین، اهالی منطقه چهاردانگه مازندران با اعتراض به مساله انتقال ۱۱ ساله زباله ساری در این منطقه تجمع کردند و مانع انتقال زباله ساری به چهار دانگه شدند و دو یا سه کامیون حمل زباله به ساری برگشت داده شد. به گزارش فارس، تجمع‌کنندگان با اعلام اینکه انتقال و دفن نامناسب زباله باعث آلودگی شدید زیست محیطی منطقه شده، اعلام کردند: باید زمینه توقف زباله ساری به این منطقه فراهم شود.

 

*به گزارش ایلنا، روز شنبه 5 فروردین، همزمان با سفرحسن روحانی به کردستان، جمعی از کارگران بیکار شده کارخانه فولاد زاگرس مقابل ساختمان استانداری تجمع کردند. یکی از کارگران درباره پیشینه مشکلات کارگران فولاد زاگرس گفت: سه سال است کارخانه فولاد زاگرس با حدود 400 کارگر تعطیل شده اما هنوز هیچ یک از اعضای هیات دولت در سفرهای شان به استان کردستان برای حل مشکلاتمان اقدامی انجام نداده ‌اند.

 

*روز یکشنبه 6 فروردین، جمعی از کارگران مجتمع کشت و صنعت نیشکر میان آب در اعتراض نسبت به وضعیت استخدامی خود برای دومین روز متوالی مقابل ساختمان مجتمع کشت و صنعت میان ‌آب تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران معترض خواهان تثبیت موقعیت شغلی خود هستند.

 

*ظهر روز سه شنبه 8 فروردین، عشایر محدوده نشین كشت و صنعت مغان در اعتراض به عدم تعیین و تكلیف و محروم از امكانات اولیه زندگی در مقابل فرمانداری شهرستان پارس آباد تجمع كردند. به گزارش آران ارمغان، در این تجمع كه جمعی از اهالی روستاهای نجف كندی، موسی لو، هزار كندی، صفرلو و ... نسبت به عدم دسترسی به امكانات اولیه زندگی و عدم اجرای طرح هادی اعتراض کردند.

 

*روز دوشنبه 14 فروردین، جمعی از کارگران چوب و فلز اردکان (چوفا) در اعتراض به بیکارشدن، به دنبال تعطیلی کارخانه و عدم پرداخت 3 ماه حقوق و عیدی دست به تجمع مقابل فرمانداری اردکان زدند. به گزارش ایلنا، کارگران معترض این شرکت تولیدی با اعتراض مقابل فرمانداری خواستار پاسخ مسئولان در مقابل تعطیلی کارخانه و عدم پرداخت حقوق و مزایای خود شدند.

 

*تعدادی از کارگران اخراجی خدمات و فضای سبز یک شرکت پیمانکاری طرف قرارداد با دانشگاه صنعتی جندی شاپور با تجمع مقابل درب فرمانداری خواستار بازگشت به کار شدند. به گزارش ایرنا، نماینده این کارگران به خبرنگاران گفت: تیرماه پارسال از سوی پیمانکار طرف قرارداد دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول اخراج شدیم، در حالی که هر کدام از کارگران بین 10 تا 17 سال سابقه کار و متاهل و دارای فرزند هستند.

 

*روزسه شنبه 15 فروردین، جمعی از اعضای کتابخانه مرکزی یاسوج در اعتراض به کاهش ساعت مطالعه مقابل استانداری کهگیلویه و بویراحمد تجمع کردند. به گزارش ریواس جنوب،  یکی از این تجمع کنندگان گفت: چرا با برخی از تصمیمهای غیرکارشناسی مانع افزایش ساعت مطالعه در جامعه می ‌شود و تنها خواسته ما افزایش ساعت مطالعه است.

 

*روز چهار شنبه ۱6 فروردین، رانندگان خودروهای لجن کش شهر بابل برای سومین روز متوالی دست از کار کشیدند و با نصب پارچه نوشته هائی بر شیشه خودروهای شان  خواستار تعیین مکان مشخصی برای تخلیه فاضلاب شدند. به گزارش ایرنا، این رانندگان در جنب بازار روز بابل خودروهای شان را پارک کرده و خواستار رفع مشکل مکان تخلیه فاضلاب شدند.

 

*روز چهارشنبه ۱۶ فروردین، اعتصاب چند روزه رانندگان کامیونهای حمل فرآورده های نفتی در منطقه اصفهان پایان یافت. به گزارش فارس، رانندگان با اجرای طرح عقد قرارداد با پیمانکاران مخالفت کردند. به گفته مدیر عامل شرکت پخش فرآورده ‌های نفتی منطقه اصفهان با صحبتهای صورت گرفته، روند کار به حالت عادی بازگشته و کامیون‌های حمل فرآورده ‌های نفتی همانند سابق به کار خود ادامه خواهند داد.

 

*روز پنجشنبه ۱۷ فروردین، رانندگان تاکسی و سرویس مدارس منطقه آسارا استان البرز برای سومین روز متوالی دست به اعتصاب زدند. به گزارش البرز تابناک، سرویس مدارس یکی از مشکلات همیشگی مدارس و والدین بوده و بسیاری از مدارس با عقد قراردادی تعدادی خودرو در اختیار می گیرند که معمولا از نظر ایمنی درجه پایینی دارند.

 

*روز شنبه ۱۹ فروردین، کارگران کارخانه چوب و فلز اردکان (چوفا) در ادامه اعتراضات شان نسبت به بیکاری و عدم پرداخت مطالبات شان دست به تجمع مقابل دفتر نماینده مجلس زدند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران حاضر در تجمع گفت: اعتصاب و اعتراضمان در تجمع مقابل فرماندای شهرستان، اداره کار و امور اجتماعی در روز 14 فروردین و امروز در دفتر نماینده شهرستان همچنان بی نتیجه مانده است.

 

*روز شنبه 19 فروردین، کارگران کارخانه قند ممسنی شهرستان رستم، یکی از شهرستانهای تازه ‌بنیاد استان فارس، برای چندمین بار در اعتراض به تعطیلی کارخانه و عدم پرداخت حقوق و حق بیمه جلوی این کارخانه تجمع کردند. به گزارش دیارممسنی، معاون فرمانداری شهرستان رستم در جمع این کارگران حضور پیدا کرد و وعده پیگیری داد اما به نظر می رسد گره این کارخانه آنقدر کور باشد که باز کردن آن کار حضرت فیل باشد.

 

*روز یکشنبه 20 فروروردین، کارگران آب و فاضلاب اهواز با تجمع مقابل این شرکت خواهان تبدیل وضعیت از نیروی حجمی به قراردادی شدند. به گزارش ایرنا، یکی از کارگران معترض که خواست نامش فاش نشود گفت: ما تعدادی از کارگران با سابقه 18 و 19 ساله در پستهای سازمانی اپراتور، نگهبان و عمران، تاسیسات ، فاضلاب و سپتیک مشغول به انجام وظیفه هستیم که با عنوان نیروی حجمی در کنار سایر کارگران قراردادی این شرکت مشغول به کاریم با این تفاوت که آنها مزایای قانون کار رادریافت می کنند اما ما به عنوان کارگران حجمی از این مزایا محروم هستیم.

 

*روز یکشنبه ۲۰ فروردین، کارگران شرکت خودروسازی مدیران خودرو در اعتراض به طولانی بودن ساعات کاری و حقوق کم روبروی مسجد جامع بم تجمع کردند. به گزارش تسنیم، این شرکت حتی در تعطیلات رسمی هم فراخوان کار می دهد و کارگران اجازه اعتراض به این مساله را هم ندارند. یکی از این کارگران گفت: مدیران ارشد این شرکت در شهرستان حضور ندارند و همگی در تهران هستند و تنها کسی که در بم کارگران می‌توانند به او مراجعه کنند مدیر منابع انسانی است اما وی نیز به مشکلات کارگران توجهی نمی کن.

 

*روز یکشنبه 20 فروردین، جمعی از رانندگان خدمات شهری منطقه 2 شهرداری آبادان دراعتراض به عدم پرداخت مطالبات شان مقابل فرمانداری این شهرستان تجمع کردند. به گزارش ایلنا، این رانندگان عنوان کردند: حدود یک سال برای کارکرد ماشین‌آلات از قبیل لودر، بولدرز و کامیون، از شهرداری منطقه 2 آبادان طلبکاریم ولی تاکنون شهرداری هیچ پرداختی نداشته است.

 

*روز یکشنبه ۲۰ فروردین، مالباختگان پروژه مسکونی آریانا در اعتراض به بلاتکلیفی ۶ ساله، مقابل ساختمان فرمانداری شهر ری تجمع کردند. به گزارش تسنیم، خریداران پروژه مسکونی آریانا واقع در ورودی شهر ری در اعتراض به بلاتکلیفی 6 ساله و عدم توجه سازنده این طرح به خواسته ‌های انها مقابل ساختمان فرمانداری شهر ری تجمع کردند.

 

*روز شنبه 19 فروردین، صدها تن از کارگران پالایشگاه گاز بیدبلند 2 در اعتراض به اخراج شان از کار توسط فرماندار بهبهان و برای بازگشت به کار برای سومین روز متوالی مقابل فرمانداری شهرستان بهمئی تجمع کردند. به گزارش عصر بهبهان، کارگران اخراجی بعد از اقدام ناشیانه فرماندار بهبهان مقابل فرمانداری بهمئی تجمع کردند و خواهان بازگشت به کارشدند. کارگران اخراجی و شاغل این پالایشگاه با همراهی جوانان متقاضی کار در راه دست یابی به مطالبات شان مسیر تردد به شرکت را مسدود کردند. به دستور مدیر عامل و فرماندار شهرستان بهبهان، پروژه این پالایشگاه تا اطلاع ثانوی تعطیل شد.

روز دوشنبه ۲۱ فروردین، برای پنجمین روز متوالی، کارگران پالایشگاه بیدبلند 2 و جوانان متقاضی کار در این منطقه به تجمع شان مقابل مجتمع ادامه دادند.

 

*روز یکشنبه ۲۰ فروردین، صدها کارگزار صندوق بیمه کشاوورزی سراسر کشور برای تبدیل وضعیت، مقابل سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور تجمع کردند. به گزارش ایلنا، مهمترین خواسته این کارگزاران که به طور متوسط ده تا دوازده سال سابقه کار دارند، تعیین تکلیف شغلی و عقد قرارداد مستقیم با صندوق بیمه کشاورزی است.

روز دوشنبه ۲۱ فروردین، تجمع کارگزاران صندوق بیمه کشاورزی برای دومین روز پیاپی مقابل مجلس برگزار شد.

 

*روز دوشنبه 21 فروردین، کارگران آی. تی. آی در شیراز به دنبال توخالی درآمدن وعده های صاحبان کارخانه مبنی بر پرداخت مطالبات شان مقابل کارخانه تجمع کردند. به گزارش تسنیم، کارگران معترض گفتند: این بار تا گرفتن حق خود همچنان به تجمع در مقابل کارخانه ادامه می‌دهیم. در تیرماه سال گذشته صاحبان کارخانه طی جلسه ای به کارگران قول دادند که مطالبات کارگران را طی 18 ماه و هر ماه با پرداخت 2 تا 3 میلیارد تومان تسویه کنند اما قول آنها تاکنون عملی نشده است.

 

*روز چهار شنبه ۱6 فروردین، جمعی از کارگران کارخانه روغن نباتی قو در اعتراض به عدم پرداخت 2 ماه حقوق و عیدی برای سومین روز متوالی دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، کارگران روغن نباتی قو پیش از این در اسفند سال ۹۵ تجمعی اعتراضی مقابل دفتر سهام دار عمده این کارخانه  برگزار کرده بودند. روز دوشنبه 21 فروردین، کارگران کارخانه روغن نباتی قو برای هفتمین روز در محوطه کارخانه روغن نباتی قو تجمع کردند. در این روز کارگران با پلاکارد های «بابا دیگر نان ندارد» و «نان دغدغه کارگر» به تجمع شان ادامه دادند.

 

*روز دوشنبه 21 فروردین، کارکنان منطقه ویژه اقتصادی بوشهر در اعتراض به عدم پرداخت 3 ماه حقوق و عیدی در محوطه این منطقه تجمع اعتراض آمیز برگزار کردند. به گزارش گام نیوز، تقریبا 20 ماه است که گمرک از ورود کانتینر به منطقه ویژه جلوگیری می کند و این فشارهای اقتصادی وارد شده به منطقه ویژه به علت عدم تخصیص کانتینر از سوی گمرک استان بوشهر که منبع اصلی درآمد منطقه ویژه است موجب شده تا کارکنان آن بیش از سه ماه حقوق معوقه خود و عیدی پایان سال را دریافت نکنند.

 

*روز دوشنبه 21 فروردین، کارگران بیکار شده معدن سرب و روی انگوران از بخشهای شهرستان ماه ‌نشان در استان زنجان و متقاضیان کار منطقه با تجمع مقابل مجتمع و مسدود کردن مسیر تردد وسایل نقلیه مانع بارگیری کامیونها شدند. به گزارش فارس،

علت بیکاری مردم روستای قلعه ‌جوق واقع در2 کیلومتری معدن انگوران از بین بردن زمینهای کشاورزی است.

به گزارش شمیم ماهنشان، روز سه شنبه ۲۲ فروردین، کارگران بیکار شده این معدن و بیکاران روستاهای ساغرچی، شیخلر و به خصوص قلعه جوق سادات برای دومین روز مسیر ارتباطی معدن انگوران را بسته و مانع تردد و بارگیری کامیون‌ها شدند.

 

*صبح روز دوشنبه 21 فروردین، ساکنان منطقه سبزدشت (شهرستان بافق) به منظور رسیدگی به مشکلات جاده گزوئیه مقابل اداره محیط زیست استان یزد تجمع کردند. به گزارش بافق خبر، به دلیل مشکلاتی که کشاورزان در محل خود داشتند، باهم یک‌ صدا و هم ‌نوا شدند و تکمیل جاده گزوئیه را فریاد ‌زدند و از مسئولان ذیربط خواستار پیگیری تا حصول نتیجه شدند.

 

*روز دوشنبه 21 فروردین، رانندگان تاکسیهای عمومی زرد متعلق به حمل و نقل همگانی شهرداری اسفراین در شمال غربی استان خراسان شمالی، در اعتراض به مصوبه شورای ترافیک  این شهرستان اعتصاب کردند. به گزارش سپهرآیین، شهردار اسفراین با اشاره به اعتصاب رانندگان تاکسی گفت: پیش از این با مصوبه شورای ترافیک شهرستان اسفراین ساماندهی حمل و نقل همگانی شهری در دستورکار قرار گرفت.

 

*روز چهارشنبه 23 فروردین، کارگران بیکار شده کارخانه قند ممسنی در اعتراض به بیکار شدن و عدم پرداخت ماهها حقوق، حق بیمه و دیگر مطالبات شان برای دومین بار در یک هفته، در شهر رستم در استان فارس راهپیمایی کردند و با حرکت از کارخانه، مقابل فرمانداری اجتماع کردند و با سر دادن شعار «منزلت، معیشت حق مسلم ماست» اعتراض شان را بنمایش گذاشتند. به گزارش نور انلاین، فرماندار شهرستان رستم با حضور در بین کارگران  گفت: ما آماده همکاری با کارخانه قند هستیم اما مسئولان و هیات مدیره کارخانه ورود نمی کنند و تا زمانی که آنها نیایند این مسائل حل نمی شود.

 

*به گزارش تسنیم، بعد از ظهر روز پنج شنبه 24 فروردین، اهالی ورامین در اعتراض به عدم تکمیل مسیر تخریب شده عبوری قطار در مسیر حرکت قطار تهران- مشهد،این مسیر را مسدود کردند. در تابلو اعتراضی که در دست برخی از این افراد قرار داشت، نوشته شده: ما اهالی و ساکنان « باغ صالح» از مسئولان به دلیل عدم رسیدگی به مشکلات زیر گذر که ۵ ماه راه عبور و مرور را مسدود نموده است شکایت داریم. این تابلو اعتراضی می افزاید: هیچکدام از نهادهای مربوط (شهرداری، فرمانداری و راه آهن) پاسخگو نمی باشند، چه کسی پاسخگو است.

 

*روز شنبه 26 فروردین، جمعی از کارگران قراردادی کارخانه پارسیلون خرم ‌آباد در اعتراض به عدم پرداخت ماهها مطالبات شان و برای بازگشت به کار برای باری دیگر دست به تجمع مقابل استانداری لرستان زدند. به گزارش مهر، یکی از کارگران کارخانه در سخنانی با بیان اینکه تعدادی از کارگران این کارخانه قرار دادی هستند گفت: حدود هشت سال است که مطالبات ما پرداخت نشده است. وی با بیان اینکه هر کدام از کارگران قرار دادی پارسیلون حدود هشت تا ۱۲ میلیون تومان از کارخانه طلب دارند گفت: امروز نیز برای پرداخت مطالبات خود در استانداری لرستان حضور پیدا کرده ایم.

(عکس شماره 2 بارسلون)

 

*روز شنبه 26 فروردین، اهالی محله هلالی بوشهر در اعتراض به تخریب بخشی از پارک محله دست به تجمع زدند. به گزارش گام نیوز، شهرداری شهر بوشهر با حفر و تخریب بخشی از پارک محله هلالی این شهر موجب اعتراض ساکنان این محله شد.

شهرداری با تخریب بخشی از این پارک قصد ساختمانی را در آن دارد که این موضوع سبب می شود که تنها پارک این محله، طبیعت زیبای خود را از دست دهد.

 

*عصر روز شنبه 26 فروردین، جوانان دستفروش بازار ته لِنجیهای آبادان در اعتراض به شهرداری آبادان نسبت به جمع آوری و وعده های دروغین تحت لوای طرح ساماندهی، دست به راهپیمایی و تجمع در خیابان خمینی این شهر زدند. به گزارش ایرنا، دستفروشان به خبرنگاران گفتند:شهرداری در حالی اقدام به جمع آوری دست فروشان از خیابان خمینی کرده که  برای همه آنها غرفه هایی در بازار دست فروشان تدارک ندیده است.

 

*روز شنبه ۲6 فروردین، کارگران تینکرهای خمیری کانی مس از شرکتهای پیمانکاری معدن مس سرچشمه در اعتراض به عدم تبدیل وضعیت و برای قرارداد مستقیم مقابل معدن مس سر چشمه تجمع کردند. به گزارش ایلنا، این کارگران گفتند: از 5 سال پیش به صورت کارگر پیمانکاری در شرکت تینکرهای خمیری کانی مس متعلق به معدن مس سرچشمه مشغول به کار شدیم و حالا پس از گذشت این مدت خواهان تبدیل وضعیت و انعقاد قرارداد مستقیم  با معدن مس سرچشمه هستیم.

 

*روز یکشنبه ۲۷ فروردین، جمعی از کارگران اخراجی کارخانه روغن نباتی جهان برای پیگیری  وضعیت شغلی شان در اداره کار زنجان تجمع کردند اما پاسخ روشنی به خواسته های آنان داده نشده است. به گزارش ایلنا، دلیل اخراج این ۱۶۰ کارگر اعلام عدم نیاز و کمبود مواد اولیه از جانب کارفرما عنوان شده است.

 

*روز یکشنبه ۲۷ فروردین، جمعی از مردم اشکذر در استان یزد در اعتراض به افزایش الودگی هوای ناشی از گسترش صنایع در محدوده این شهرستان مقابل فرمانداری این شهر تجمع کردند. به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، تجمع کنندگان که بیشتر زنان بودند با در دست داشتن پارچه نوشته هایی خواستار توقف استقرار صنایع الاینده در این شهر شدند. به گفته معترضان الودگی هوا در این شهرستان افزایش بسیاری از بیماریهای تنفسی و سرطانها را بدنبال داشته است

 

*ظهر روز یکشنبه ٢٧ فروردین، تعدادی از مالباختگان پروژه نگین غرب مقابل مجلس  تجمع کرده و خواستار رسیدگی به پرونده 16 ساله خود شدند. به گزارش خبرگزاری مجلس، ماجرای «پروژه نگین غرب» از سال 1379 و در پی انتشار آگهی پیش فروش واحدهای تجاری و مسکونی مجتمع نگین غرب انجمن انبوه سازان شفق آغاز شد. هزاران نفر اقدام به سرمایه‌گذاری در این مجتمع کردند که قرار بود ساختمانهای پیش فروش شده طی 24 ماه به متقاضیان واگذار شود، امری که البته پس از گذشت چند سال از زمان مقرر هنوز محقق نشده است.

 

*ظهر روز یکشنبه ٢٧ فروردین، کارگران کارخانه زامیاد (زیر مجموعه سایپا) برای افزایش دستمزد دست به تحریم غذا زدند و از رفتن به رستوران کارخانه خودداری کردند. به گزارش فارس، کارکنان زحمت کش شرکت زامیاد تعلتم کردند که؛ ما کارگران زامیاد پس از سالها تحمل فقر اقتصادی و تحمل سخت ترین شرایط زندگی اینک گرد هم آمده ایم تا به خواسته های به حق خودمان برسیم. خواسته ما رسیدن به حقوق و مزایای شرکتهای هم طراز نظیر سایپا، سازه گستر سایپا و پارس خودرو است.

 

*روز دوشنبه ۲۸ فروردین، تعدادی از متقاضیان مسکن مهر در اعتراض به طولانی شدن روند تکمیل و تحویل واحدهای خود و عدم تحقق وعده‌ های داده شده مقابل ساختمان شرکت عمران پردیس تجمع کردند. به گزارش تسنیم، آنها پلارکاردهایی با مضمون «عمران نابسامان، تموم شده صبرمان»، «خیانت در امانت»، «وزارت راه به فکر انبوه سازان، انبوه سازان به فکر جیبشان» و ... در دست داشتند.

 

*صبح روز سه شنبه ۲۹ فروردین، تعدادی از کارگران بازنشسته ذوب آهن اصفهان در اعتراض به قطع بیمه خدمات درمانی مقابل ساختمان صندوق بازنشستگی فولاد در تهران تجمع کردند. به گزارش تسنیم، بازنشستگان معترض صنعت فولاد، سپس مقابل وزارت کار اجتماع کردند. کارگران بازنشسته ذوب آهن با سر دادن شعار «یک اختلاس کم بشه، بیمه ما حل میشه»خشم خود را به نمایش گذاشتند.

 

*ظهر روز سه شنبه 29 فروردین، جمعی از کارگران شرکت شیر پاستوریزه تهران دست به یک تجمع اعتراضی در تقاطع خیابان ولیعصر جامی  زدند که با دخالت نیروی انتظامی خاتمه پیدا کرد. به گزارش تسنیم، تجمع کنندگان با در دست داشتن دست نوشته هایی خواستار رسیدگی به وضعیت مشکلات خود در این واحد تولیدی شدند.

 

*روز شنبه 26 فروردین، کارگران بازنشسته کارخانه مخابرات راه دور شیراز (I.T.I) در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات مزدی و سنوات بازنشستگی مقابل استانداری استان فارس تجمع کردند. به گزارش ایلنا، یکی از این کارگران گفت: مدیران این کارخانه صنعتی تولید کننده محصولات مخابراتی پرداخت مطالبات ما را به دست فراموشی سپرده ‌اند. تعداد بازنشستگان این کارخانه که با مشکلات معیشتی از بابت عدم پرداخت مطالبات، دست و پنجه نرم می‌کنند بیش از 1200 نفر است.

روز دوشنبه ۲۸ فروردین، کارگران بازنشسته کارخانه مخابرات راه دور شیراز (I.T.I) دو باره درمقابل استانداری تجمع کردند.

روز سه شنبه 29 فروردین، صدها تن از کارگران بازنشسته کارخانه مخابرات راه دور شیراز (I.T.I ) برای سومین روز مقابل استانداری استان فارس تجمع کردند.

 

*روز یکشنبه ۲۷ فروردین، رانندگان اتوبوسهای درون شهری کرمانشاه دست به اعتصاب زدند. اعتصاب رانندگان اتوبوسرانی در کرمانشاه وضعیت حمل و نقل شهر را مختل کرد. به گزارش تسنیم، این رانندگان دلیل اعتراض خود را وضعیت نابسامان یارانه، مسافتهای طولانی و پرهزینه بودن  بودن تعمیرات اتوبوسها اعلام کردند.

روز سه شنبه ۲۹ فروردین، رانندگان اتوبوس درون شهری کرمانشاه در ادامه اعتراضات شان برای دومین بار مقابل استانداری تجمع کردند.

 

*صبح روز سه شنبه 29 فروردین، جمعی از دامداران و  کشاورزان شهرستان کوهدشت در استان لرستان برای اعتراض به تخریب اراضی ملی مقابل فرمانداری تجمع کردند. به گزارش سفیر افلاک، این دامداران و کشاورزان در اعتراض به بی توجهی مسئولان، تجمع اعتراض آمیز برگزار و زنجیره ی انسانی تشکیل دادند. آنها در این تجمع، با حمل پلاکاردهایی خواستار توجه مسئولان به حفظ منابع طبیعی منطقه شدند.

 

*روز چهارشنبه 30 فروردین، جمعی از کارگران بازنشسته و اخراجی کارخانه قند یاسوج به همراه خانواده ‌های شان در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات شان و تخلیه خانه سازمانی دست به تجمع مقابل استانداری و ستاد خبری اداره اطلاعات زدند. به گزارش کبنانیوز، حدود ۱۲۰ نفر از کارگران و بازنشستگان کارخانه قند یاسوج دو سال مطالبات معوق از این کارخانه دارند و مطالبات هر کارگر و بازنشسته حدود ۵۰ تا ۱۰۰ میلیون است.

 

*صبح روز چهارشنبه 30 فروردین، جمعی از کارگران شهرداری منطقه 5 اهواز در اعتراض به عدم پرداخت 4 ماه حقوق و دیگر مطالبات شان مقابل ساختمان این شهرداری تجمع کردند. به گزارش ایرنا، در پی این تجمع شهردار این منطقه گفت: حقوق یک ماه کارگران تا فردا پنجشنبه پرداخت می شود.

 

*بعد از ظهر روز چهارشنبه 30 فروردین، در اعتراض به حادثه مرگ 2 موتورسوار در جاده مرگبار گهرباران شهرستان میاندورود در استان مازندران، مردم و جوانان ناراضی از وضعیت محور گهرباران، در حاشیه جاده نزدیکی روستای طبقده تجمع و اقدام به مسدود این جاده کردند و خواستار رسیدگی مسؤولان به مرگ هم‌طنانمان در این جاده شدند. به گزارش فارس، پیگیری قانونی مردم در سالهای گذشته هیچ نتیجه ای نداشته و به خاطر مرگ تعداد زیادی از مردم، اهالی منطقه برای چندمین مرتبه اقدام به مسدود کردن جاده مرگبار گهرباران کردند.

 

*روز چهارشنبه ۳۰ فروردین، اهالی خرم آباد در اعتراض به مصوبه شورای شهر و شهرداری خرم آباد برای ساختمان سازی به نام بازنشستگان در محل پارک معلم خرم تجمع کردد. به گزارش خبرآنلاین، به علت اعتراض تعدادی از انجمنهای زیست محیطی و بازنشستگان این اقدام لغو گردید.

 

*روز یکشنبه ۲۷ فروردین، جمعی از کارگران بازنشسته کارخانه رنگین نخ سمنان در اعتراض به آنچه بلاتکلیفی چندین ساله در دریافت مطالبات سنواتی و مزدی مقابل ساختمان فرمانداری و استانداری سمنان تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارخانه رنگین نخ سمنان در حال حاضر تعطیل شده است اما تا پیش از این  در بخشهای مختلف آن حدود ۵۵ کارگر رسمی و ۲۰ کارگر قراردادی مشغول کار بودند. روز چهارشنبه 30 فروردین، کارگران بازنشسته کارخانه رنگین نخ برای چهارمین روز به تجمع اعتراضی شان مقابل ساختمان فرمانداری سمنان ادامه دادند.

 

*به گزارش فارس، روز پنجشنبه 31 فروردین، تعداد زیادی از مهندسان و اعضای سازمان نظام مهندسی در میدان فردوسی و در مقابل بانک شهر تجمع  کرده و خواستار توجه مسئولان به سپرده گذاری که اعضای هیأت مدیره سابق انجام داده ‌اند شده و اعلام کردند که باید تکلیف بازپس‌ گیری و سپرده 40 میلیارد تومانی بلوکه شده نزد این بانک هرچه سریعتر مشخص شود.

 

*روز پنجشنبه 31 فروردین، صدها نفر از دستفروشان سنندج در اعتراض به تغییر و کاهش ساعت کسب و کارشان مقابل شهرداری مرکزی تجمع کردند و خواهان تجدید نظر در تصمیم شهرداری شدند. به گزارش کردپرس، دستفروشان معترض می گفتند؛ به دلیل نبود رفت و آمد در این ساعتها، اجناس شان به فروش نمی رود و این تصمیم شهرداری موجب کاهش همان درآمد ناچیز و بخور و نمیرشان شده است.

  

منبع: نبردخلق شماره ۳۸۳، آدینه  ۱ اردیبهشت  ۱۳۹۶ - ۲۱ اوریل ۲۰۱۷

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول