برخی از حرکتهای اعتراضی کارگران و مزدبگیران در اردیبهشت 1396

گردآوری و تنظیم: زینت میرهاشمی

 

104 حرکت اعتراضی

*روز شنبه ۲ اردیبهشت، کارگران سد چم شیر گچساران (شرکت سابیر) در اعتراض به بیکاری و عدم پرداخت ماهها حقوق  مقابل فرمانداری این شهرستان تجمع کردند. به گزارش آفتاب جنوب، تجمع کنندگان به شرایط تعلیق پروژه سد چم شیر، بیکار شدن و پرداخت نشدن 6 ماه حقوق معوقه خود اعتراض کردند.

 

*روز شنبه 2 اردیبهشت، جمعی از اهالی ویس از توابع شهرستان باوی در استان خوزستان در اعتراض به ناتمام ماندن طرح آسفالت منطقه خود مقابل شهرداری ویس تجمع کردند. به گزارش ایرنا، شهردار ویس در این باره گفت: سه خیابان این منطقه آسفالت شده و خیابان مدنظر معترضان درحد زیرسازی است که آسفالت آن با تاخیر روبه رو بوده است.

 

*روز یکشنبه ۳ اردیبهشت، همزمان با سفر رئیس جمهور به قزوین، کارگران اخراجی چند شرکت و کارخانه تولیدی در این استان در اعتراض به تعدیل نیرو، اخراج و بیکار شدن خود مقابل استانداری قزوین تجمع کردند. به فارس، کارگران معترض خواستار رسیدگی به اوضاع پیش آمده و تحقق وعده‌های مسؤولان شدند.

 

*روز یکشنبه 3 اردیبهشت، کارگران معدن آق دربند سرخس در اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق مقابل استانداری خراسان رضوی تجمع کردند. به گزارش تسنیم، کارگران این معدن 13 ماه و نیم است که حقوق نگرفته‌ و فقط عیدی و پاداش گرفته ‌اند با این وجود این معدن از نظر بهره‌وری هیچ مشکلی نداشته است.

 

*روز یکشنبه 3 اردیبهشت، جمعی از بازنشستگان فولاد کشور برای باری دیگر مقابل صندوق بازنشستگی فولاد واقع در خیابان خالد استانبولی تجمع کردند. به گزارش ایلنا، تجمع‌کنندگان خواستار اجرای همسان سازی بر اساس تبصره 5 ماده 109 آیین‌نامه فولاد، دریافت مطالبات معوقه، تضمین اجرای تعهدات درمانی مطابق با آیین‌نامه فولاد و افزایش  حقوق سال 96 خود از فروردین ماه شدند.

 

*روز یکشنبه 3 اردیبهشت، کارگران شهرداری طبس در اعتراض به عدم پرداخت 2 ماه حقوق، عیدی و مطالبات دیگر دست از کار کشیدند. به گزارش ایلنا، کارگران شرکت زرین برکت که مدتی است با شهرداری و قسمت خدمات شهری قرارداد بسته اند، از اسفند ماه سال گذشته تا کنون دستمزد، عیدی و سنوات خود را دریافت نکرده اند.

 

*روز یکشنبه 3 اردیبهشت، جمعی از کارگران کارخانه آونگان اراک دراعتراض به عدم پرداخت مطالبات شان مقابل ساختمان صدا و سیمای استان مرکزی تجمع کردند. به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز اراک، این کارگران  خواهان پرداخت مطالبات 30 ماهه خود بودند. یکی از کارگران که سابقه 30 ساله در این کارخانه دارد گفت از 1000 نفر کارگران این کارخانه تنها 32 نفر نگهبان باقی مانده و همه طی سالهای اخیر اخراج شده اند و هیچ سنواتی هم دریافت نکرده اند.

 

*روز یکشنبه ۳ اردیبهشت، تعدادی از کشاورزان و باغداران از استان ایلام مقابل مجلس تجمع کردند. به گزارش ایسنا، اهالی سد و نیروگاه سیمره با تاکید بر مشکلات ناشی از آبگیری سد و نیروگاه سیمره از وزارت نیرو درخواست کردند تکلیف ‌شان را روشن کند. محرومیت 20 ساله از خدمات عمرانی و رفاهی و تملک کامل املاک و مستغلات، اراضی و باغات دلیل اعتراضات افراد تجمع کننده مقابل مجلس بود.

 

*روز یکشنبه ۳ اردیبهشت، جمعی از کارگزاران مخابرات روستایی استان خوزستان مقابل مجلس تجمع کردند. به گزارش ایسنا، کارگزاران معترض خواستار انعقاد قرارداد دائم و طرح طبقه بندی مشاغل براساس ماده 83 قانون بودند.

 

*به گزارش ایلنا، روز یکشنبه ۳ اردیبهشت، جمعی از کارگران بازنشسته برق منطقه ‌ای تهران که از 20 سال پیش اقدام به خرید زمین از طریق تعاونی منطقه ‌ای برق تهران کرده بودند، در اعتراض به عملکرد هیات مدیره این تعاونی در رابطه با تحویل نگرفتن زمین مقابل اداره کل تعاون استان تهران تجمع کردند.

 

*بامداد روز یکشنبه 3 اردیبهشت، رانندگان تعداد زیادی از کامیونهای حامل سوخت کرمان دست از کارکشیده و با کامیونهای خود مقابل شرکت نفت کرمان تجمع کردند. به گزارش تجارت امروز، چندی پیش یک شرکت بزرگ نفتی با عنوان برند سازی، اغلب شرکتهای نفتی در استانهای کرمان و سیستان و بلوچستان را تحت پوشش خود قرار داد. این شرکت تمامی رانندگان تانکرهای نفتکش را ملزم کرد با نرخهایی که توسط این شرکت تعیین‌ شده به حمل و نقل مواد سوختی بپردازند و این قیمتها را آنقدر پایین در نظر گرفت که موجب اعتراض رانندگان شده است.

 

*روز دوشنبه 4 اردیبهشت، جمعی از کارگران کارخانه کاشی سهیل میبد در اعتراض به نداشتن امنیت شغلی، عدم پرداخت مطالبات وخانه کارگر مقابل فرمانداری میبد تجمع کردند. به گزارش میبد خبر، کارگران معترض که معوقات حقوقی خود را مطالبه داشتند، خواستار احقاق حق و همچنین پیگیری مطالبه خود از مسئولان شدند.

 

*روز دوشنبه ۴ اردیبهشت، جمعی  از کارگران بازنشسته کارخانه رنگین نخ سمنان در اعتراض به آنچه بلاتکلیفی چندین ساله در دریافت مطالبات سنواتی ومزدی عنوان می‌شود، برای چندمین بارمقابل ساختمان استانداری و فرمانداری سمنان تجمع کردند. به گزارش ایلنا، مراجعه این کارگران از زمان بازنشستگی آنها در شهریور سال ۹۳ تاکنون بی‌نتیجه بوده است.

 

*روز دوشنبه 4 اردیبهشت، شهردار دزفول قصد قطع تعدادی از درختان در محدوده ورودی تقاطع غیر همسطح فتح المبین را داشت که با ممانعت دوستداران محیط زیست مواجه شد. یکی از اهالی دزفول با اعتراض نسبت به این تصمیم شهرداری به ایرنا گفت: تعدادی درخت کنار تنومند در بلوار ورودی تقاطع غیر همسطح فتح المبین دزفول وجود دارد که شهرداری به منظور تعریض مسیر خودروها قصد قطع آنها را داشت.

 

*روز چهارشنبه ۶ اردیبهشت، اپراتورهای تاکسی تلفنی بیسیم سامانه 133شهرداری تهران برای چندمین روز متوالی دراعتراض به عدم پرداخت حقوقشان اعتصاب کردند. به گزارش تیتر شهر، این سامانه چند روز است که قطع شده و رانندگان را بیکار کرده است.

 

*روز چهارشنبه ۶ اردیبهشت، کارگران کشتارگاه دام و طیور ایرانشهر برای جلوگیری از تعطیلی محل کارشان، بیکارشدن و سطح پایین حقوق دست به اعتصاب زدند. به گزارش راه دانا به نقل از پهره، کشتارگاه دام و طیور ایرانشهر که تنها کشتارگاه فعال استان سیستان و بلوچستان است، در کمال ناباوری روز به روز قدرت رقابت را از دست داده و در حال تحلیل نیرو است.

 

*روز آدینه 8 اردیبهشت، جمعي از کارگران، خانواده ها و فعالان کارگری، اعضای کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری و جمعي از اعضاي اتحاديه  آزاد کارگران ایران با راهپیمايي در سنندج به استقبال اول ماه مه رفتند. به گزارش کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری، این راهپیمایي از میدان گاز  شروع شد و تا میدان  کوزه به شان ادامه یافت.

 

*روز پنجشنبه ۷ ارديبهشت، کشاورزان خشمگين اصفهاني که از شرق و غرب اين استان آمده بودند با تجمع در محل عبور ستون خودروهاي محمود چيت چيان وزير نيرو و بستن جاده، فرياد مي زدند وزير بي لياقت استعفا استعفا. به گزارش ایران خبر، يکي از تظاهرکنندگان فرياد زد، اين حتي لياقت استعفا ندارد.

 

*روز شنبه ۱۰ اردیبهشت، صدها کارگر شرکت حمل و نقل خلیج فارس در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات شان برای دومین روز متوالی در محوطه این شرکت تجمع کردند. به گزارش ایلنا، همزمان با تجمع این کارگران، تعدادی از رانندگان تجاری شرکت حمل و نقل خلیج فارس به نمایندگی از ۶۲۰ راننده نیز بابت  ۴۲ میلیارد تومان از مطالبات خود  خارج از محوطه مقابل درب ورودی شرکت دست به تجمع زدند.

 

*بامداد روز شنبه 9 اردیبهشت، رانندگان نفتکشهای جاده ای سراسر کشور در اعتراض به کامیونهای بی کیفیت و گران مقابل مجتمع صنعتی ماموت واقع در اتوبان کرج – قزوین تجمع کردند. به گزارش خبر آنلاین، یکی از معترضان گفت؛ در حال حاضر بیش از 150 راننده از سراسر کشور به این محل آمده اند تا حق خود را از شرکت ماموت بگیرند. شرکت ماموت دیزل که زیر مجموعه مجتمع صنعتی ماموت است به عنوان نمایندهٔ انحصاری کامیونهای اسکانیا در ایران فعالیت می‌کند.

 

*بامداد روز یکشنبه 10 اردیبهشت، جمعی از کارگران بازنشسته صنعت فولاد در اعتراض به عدم پرداخت حقوق، مطالبات معوقه و مشکلات بیمه برای دومین روز متوالی مقابل اداره کار استان اصفهان تجمع کردند. به گزارش تسنیم، یکی از این کارگران گفت: ابتدا امور بازنشستگان فولاد زیرنظر وزارت معادن و فلزات بود، سپس زیر نظر وزارت صنعت و معدن قرار گرفت و بعد از آن زیر نظر وزارت تعاون قرار گرفته است.

 

*بامداد روز یکشنبه 10 اردیبهشت، جمعی از کارگران فصلی بخش کشاورزی مجتمع کشت ‌و صنعت هفت تپه در اعتراض به بیکارشدن پیش از پایان بهره برادری نیشکر در محل ورودی درب کارخانه تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران معترض گفتند اگر کارفرما به نیروی کار جدید  نیاز دارد چرا از کارگران فصلی که سالهاست در این واحد مشغول کارند استفاده نمی ‌کند.

 

*بامداد روز یکشنبه 10 اردیبهشت، جمعی از اهالی امین ‌شهر در اعتراض به مسدود شدن یکی از چهار راههای واقع در بولوار خاتم ‌الانبیا، یک تجمع اعتراضی برپا کردند. به گزارش انار پرس، معترضان پس از ساعاتی، بلوکهایی را که باعث مسدود شدن چهار راه شده بود را شکستند و مسیر را باز کردند.

 

*ظهر روز یکشنبه 10 اردیبهشت، اهالی روستای حسن ‌آباد در اطراف سنندج در اعتراض به وضعیت نامطلوب جاده روستای حسن‌آباد مقابل شهرداری این روستا تجمع کردند و از تردد ماشینها در داخل روستا جلوگیری و خواستار رسیدگی سریع به مشکلات شان شدند. به گزارش تسنیم، اهالی روستای حسن‌آباد که در 5 کیلومتری سنندج واقع شده بامشکلات زیادی دست به گریبان هستند. از جمله مسائلی که مردم این روستا گفتند این بود که آیا ما ساکنان این روستا آدم نیستیم و حق استفاده از جاده مطلوب و بدون دست ‌انداز را نداریم؟ و چرا مسئولان کردستانی فکری به حال وضعیت نامطلوب آسفالت جاده، خیابانهای اصلی و کوچه‌ های این روستا نمی‌ کنند.

 

*روز یکشنبه 10 اردیبهشت، جمعی از کارگران بیکارشده جایگاههای سوخت به دنبال خصوصی سازی دست به تجمع اعتراضی مقابل وزارت نفت زدند. به گزارش ایلنا، این کارگران که پس از خصوصی ‌سازی و واگذاری جایگاههای سوخت به بخش خصوصی، بیکار شده اند گفتند: سالها سابقه کار و تخصص داریم؛ ولی با واگذاری جایگاههای سوخت به شرکتهای خصوصی، بیکار شده‌ایم.

 

حرکتهای اعتراضی در اول ماه مه

بامداد روز دوشنبه 11 اردیبهشت، جمعی از کارگران علیرغم ممانعت شدید نیروهای انتظامی موفق به تجمع در مقابل مجلس و بر پایی مراسم مستقل روز جهانی کارگر شدند. در این تجمع که از ساعت ده بامداد  و با هماهنگی اتحادیه آزاد کارگران ایران برگزار شد، نیروهای انتظامی مستقر در محل با اعلام اینکه مجلس تعطیل است، اعلام کرد اجازه بر پائی مراسم را نخواهند داد اما کارگران شرکت کننده در مراسم با باز کردن بنرهایی در رابطه با گرامیداشت روز جهانی کارگر و تصاویر اسماعیل عبدی و بهنام ابراهیم زاده اقدام به آغاز مراسم نمودند که با عکس العمل ماموران برای جمع کردن بنرها و پلاکاردها مواجه شدند. در ادامه این کشمکش و در حالی که کارگران بیشتری به تجمع می پیوستند، نیروهای انتظامی مجبور به پذیرش قرائت قطعنامه از سوی تجمع کنندگان و سپس پایان مراسم شدند.

کارگران بنرهایی با مضمون بزرگداشت روز جهانی کارگر و تصاویر زندانیان سیاسی دربند را در دست داشتند و شعار می دادند: «كارگر زنداني آزاد بايد گردد»، «روز کارگر روز ماست، خیابان از آن ماست»، «عزا عزاست امروز زندگی کارگر رو به فنا است امروز» و .....

روز دوشنبه 11 اردیبهشت، سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران مراسم روز جهانی کارگر را در پایانه آزادی و با تبریک این روز به کارگران برگزار کرد. به گزارش سندیکای کارگران شرکت واحد، هرچند که از ابتدا ماموران لباس شخصی و نیروهای انتظامی از برگزاری این مراسم ممانعت می کردند و حتی می خواستند به خشنونت کشیده شود، اما با هوشیاری و همکاری رانندگان این مراسم در شرایط سخت پلیسی امنیتی برگزار شد.

روز دوشنبه 11 اردیبهشت،  شمار کثیری از کارگران ذوب آهن اصفهان برای دومین روز متوالی در محل کارخانه تجمع کردند. آنها به قطع پاداش و مزایای خود اعتراض کردد.

در همین روز در تبریز کارگران تراکتور سازی در برابر استانداری آذربایجان شرقی تجمع بزرگی برگزار کرده و خواهان حقوق به یغمارفته خود شدند.

به گزارش ایلنا، روز دوشنبه 11 اردیبهشت ، کارگران سهامدار معدن کرومیت اسفندقه در مقابل اداره کل بازرسی استان کرمان دست به تجمع زدند و نسبت به خرید و فروش غیرقانونی سهام این معدن توسط کارگزاران رژیم اعتراض کردند.

به گزارش شیرازه، روز دوشنبه 11 اردیبهشت، کارگران کارخانه قند ممسنی در مقابل استانداری دست به تجمع زدند و بر روی پلاكاردهاي خود نوشته بودند:معیشت؛ منزلت؛ حق مسلم ماست: ما گرسنه ایم!

به گزارش تابناک، روز دوشنبه 11اردیبهشت، کارگران اخراجی طرح توسعه حوزه گازی تنگ بیجار در اعتراض به توخالی درآمدن وعده و وعیدهای مسئولان مبنی بر بازگشت به کارشان مقابل استانداری ایلام تجمع کردند.

به گزارش ایلنا، روز دوشنبه 11 اردیبهشت، 500 کارگر بازنشسته شرکت فولاد خوزستان جلوی درب شماره یک این واحد بزرگ صنعتی در اعتراض به شرکت بیمه ای طرف قرارداد خود تجمع کردند.

به گزارش ذاکر، روز دوشنبه 11 اردیبهشت، همزمان با روزجهانی کارگر، کارگران هلدینگ توسعه نیشکر و صنایع جانبی در اعتراض به عدم تایید مشمولیت قانون سختی و زیان آور بودن شغل شان از طرف سازمان تامین اجتماعی و غیردولتی خواندن شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی دراداره تامین اجتماعی اهواز تجمع کردند.

 

*بامداد یکشنبه 10 اردیبهشت، کارگران کارگاه 51 مهندسی نت ذوب آهن اصفهان دست از کار کشیدند و به سمت کوره بلند حرکت کردند و در طول مسیر کارگران کارگاههای 46، 47 و 48 مهندسی نت به آنها پیوستند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، روز سه شنبه 12 اردیبهشت نیز حدود صدنفر از کارگران شرکت ((پویش صنعت ذوب آهن)) که هنوز حقوق دی ماه خود را دریافت نکرده اند اعتصاب کرده وبه سمت درب اصلی حرکت کردند که درنهایت معاونان شرکت در مذاکره با نمایندگان کارگران تعهد دادند تا آخر اردیبهشت مطالبات آنها را پرداخت کنند.

 

*به گزارش ایلنا، بامداد روز سه شنبه 12 اردیبهشت، کارگران پستهای فشار قوی برق سراسر کشور در اعتراض به عدم تبدیل وضعیت و عملی نکردن طرح قرارداد دائم و جلوگیری از واگذاری به بخش خصوصی برای باری دیگر مقابل سازمان مدیریت و برنامه ‌ریزی کشور تجمع کردند.

 

*روز سه شنبه ۱۲ اردیبهشت، تعدادی از کارگران اخراجی فرو آلیاژ ازنا دست به تجمع مقابل کارخانه زدند. به گزارش فارس، این کارگران به دلیل مشکلات بوجود آمده برایشان مقابل این کارخانه تجمع اعتراضی کرده و با سر دادن شعارهایی خواستار رسیدگی مسئولان به خواسته خود شدند.

 

*روز چهارشنبه 13 اردیبهشت، کارگران فرش پارس برای دومین روز متوالی در اعتراض به عدم پرداخت 6 ماه حقوق و 2 سال عیدی دست به تجمع در کارخانه واقع در شهرصنعتی البرز در استان قزوین زدند. به گزارش فارس، چند سالی است که موج تجمع اعتراض‌ آمیز کارگران در استان قزوین بیداد می‌کند که از نمونه این تجمعها می ‌توان به تجمع کارگران نازنخ، فرنخ، شیشه، کنتورسازی و امروز هم شرکت فرش پارس اشاره کرد.

 

*عصر روز سه شنبه 12 اردیبهشت، رانندگان اتوبوسرانی زابل در اعتراض به عدم پرداخت 4 ماه حقوق و مطالبات 5 ساله، راهی زاهدان شده و مقابل استانداری سیستان و بلوچستان اجتماع کردند. به گزارش عصر هامون، یکی از رانندگان حاضر درتجمع گفت: 4 ماه است که حقوق دریافت نکرده و از 5 سال گذشته تا کنون علیرغم اضافه کاری هیچ اضافه کار یا پاداشی به آنها پرداخت نشده است.

 

*روز چهارشنبه ۱۳ اردیبهشت، کارگران فولاد خراسان در اعتراض به عدم پرداخت حقوق دست از کار کشیدند و در کارخانه تجمع کردند. به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، کارگران پیمانکار مجتمع فولاد خراسان به علت عقب افتادگی حقوق اعتراض کردند که فیلم آن را مشاهده می‌نمایید.

 

*روز چهارشنبه ۱۳ اردیبهشت، متقاضیان کار از چند روستای اطراف اهواز  برای پنجمین روز متوالی مقابل مجتمع کشت و صنعت نیشکر دهخدا تجمع کردند. به گزارش تسنیم، درخواست این روستاییان که ساکنان روستاهایی همچون دغاغله، مراونه، غدیر و چند روستای دیگر هستند فقط کار است و خواسته دیگری از مسئولان شرکت ندارند.

 

*روز  چهارشنبه 13 اردیبهشت، کارگران پیمانکار بخش بسته بندی و تخلیه و بارگیری شرکت زمزم کرمانشاه، با هماهنگی و برنامه ریزی از قبل و در موقعیت معینی، در اعتراض به دستمزد بسیار پایین و ناچیز ماهانه و  4 ماه مطالبات معوقه خود و شرایط سخت وطاقت فرسا کار، دست به اعتصاب زدند. به گزارش کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری، اعتصاب کارگران پیمانی کارخانه زمزم کرمانشاه با خواست پرداخت حداقل دستمزد اعلام شده از طرف دولت و قانون کار و اعتراض به عدم پرداخت مطالبات معوقه 4 ماه گذشته و ندادن عیدی سالیانه انجام گرفت.

 

*روز چهارشنبه 13اردیبهشت، جمعی از کارگران شاغل در شرکت کشتی سازی بحر گستر هرمز در بندر عباس، در اعتراض به دو ماه مطالبات مزدی معوقه در محوطه کارگاه مقابل دفتر مدیریت تجمع کردند. به گزارش ایلنا، حدود 400 نفر از مجموع  کارگران شرکت کشتی سازی بحر گستر هرمز از شرکتهای تابعه مجتمع کشتی سازی و صنایع فراساحل ایران (ایزوایکو)  هستند.

 

*روز پنج شنبه 14 اردیبهشت، کارگران کارخانه فولاد خراسان برای دومین روز متوالی به اعتصاب شان ادامه دادند. به گزارش فارس، پس از افتتاح کارخانه شماره دو فولاد خراسان با حضور علی ربیعی وزیر کار و محمدرضا نعمت زاده وزیر صنعت، پاداش 20 میلیون ریالی به کارکنان کارخانه فولاد پرداخت می‌شود که موجب اعتراض کارگران شرکتهای پیمانی فعال در مجتمع فولاد خراسان و درنتیجه اعتصاب آنها طی روزهای چهارشنبه و پنج‌شنبه می‌گردد.

 

انفجار معدن زغال سنگ زمستان یورت

روز چهارشنبه 13 اردیبهشت، انفجار در تونل معدن  زغال سنگ زمستان  یورت آزادشهر در استان گلستان، سبب جان باختن شمار زیادی از کارگران شد. انفجار گاز در عمق حدود 2000 متری تونل این معدن صورت گرفت.

خانواده ‌های محبوسان و کارگران معدن شبانه ‌روز در محوطه حضور داشتند و به هیچ وجه از کنار ورودی تونل دور نمی ‌شدند.

روز پنجشنبه ۱۵ اردیبهشت، جلسه ستاد بحران حادثه معدن یورت آزادشهر برگزار شد و در حاشیه آن معدنچیان معترض و خانواده محبوس شدگان تجمع کردند.

معدنچیان گفتند که دو هفته قبل به مسئولان تذکر داده بودیم که معدن استاندارد نیست و گاز نشتی دارد، اما مسئولان گفتند اگر کار نمی کنید می توانید بروید.

به گزارش ایلنا، جمعی از کارگران معادن زغال ‌سنگ طزره در سمنان، طبس و کرمان برای شرکت در عملیات مربوط به جستجو و نجات همکاران گرفتار شده خود در معدن زمستان یورت شمال غربی راهی استان گلستان شدند.

روز آدینه 15اردیبهشت، نیروهای سرکوبگر یگان ویژه در تلاش برآمدند که خانواده‌ های محبوسان و کارگران معدن را از محوطه دور کنند که با مقاومت و درگیری مواجه شدند.

تحویل اجساد کارگران معدن آزادشهر به خانواده های آنان موجی از اعتراضات را به سمت مقامات دولتی به همراه داشت.

در همین روز خانواده های کارگران جان باخته معدن آزادشهر خواهان استعفای مسئولان اداره کاراستان گلستان شدند.

معدن زمستان یورت مدتی است که به بخش خصوصی واگذار شده است. به گزارش  ایلنا، معدن زمستان یورت (قشلاق) در فاصله ۱۴ کیلومتری شهرستان آزادشهر از توابع استان گلستان قرار دارد. این معدن تحت پوشش شرکت صنعتی و معدنی شمال شرق شاهرود است که سه عضو از پنج عضو هیات مدیره آن به شرکتهای زیرمجموعه هلدینگ توسعه معادن روی ایران تعلق دارند که عمده سهام آن متعلق به شرکتهای گروه مالی مهر اقتصاد و شرکت سرمایه‌ گذاری مهر اقتصاد ایرانیان تحت پوشش بانک مهر اقتصاد است. بانک مهر اقتصاد با نام موسسه قرض ‌الحسنه بسیجیان در سال ۱۳۷۲ شکل گرفت که هم اینک زیر مجموعه بنیاد تعاون بسیج است.

 

*روز شنبه ۱۶ اردیبهشت، کارگران کارخانه گداختار اراک در اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق و حق بیمه دست به تجمع مقابل استانداری مرکزی زدند. به گزارش اراک امروز، یکی از کارگران تجمع کننده شرکت صنایع شیرآلات گاز گداختار اراک در مقابل استانداری مرکزی گفت: کارگران این شرکت  هرکدام بین ۶، ۷ و ۸ ماه حقوق دریافت نکرده اند و همچنین بیمه کلیه کارگران ۸ ماه و بیمه تکمیلی کارگران یکسال است پرداخت نشده است.

 

*روز شنبه 16 اردیبهشت، جمعی از رانندگان تاکسی بین شهری (قزوین به بیدستان) به منظور رسیدگی به وضعیت معیشتی و شغلی تاکسیرانان و عدم توجه مسئولان شهری به دغدغه‌های تاکسیرانان دست از کارکشیده و مقابل شهرداری بیدستان تجمع کردند. به گزارش تسنیم، این اعتصاب به منظور رسیدگی به وضعیت معیشتی و شغلی تاکسیرانان بین شهری و همچنین عدم توجه مسئولان شهری به دغدغه ‌های تاکسیرانان صورت گرفت.

 

*روز شنبه 16 اردیبهشت، تعدادی از کارگران میدان میوه و تره ‌بار تهران در اعتراض به وضعیت نامناسب غرفه ها دست از کار کشیدند. به گزارش ایلنا، در روزهای گذشته خدمات رفاهی از جمله وسایل خواب و تجهیزات تهیه چای از غرفه ها جمع آوری شده و این در حالیست که در هر غرفه، حدود هشت کارگر به صورت شبانه روزی حضور دارند.

 

*روز شنبه 16 اردیبهشت، کارگران بازنشسته کارخانه رنگین نخ سمنان برای پنجمین بار در سال جاری در اعتراض به آنچه بی‌توجهی مسئولان به پیگیری پرداخت مطالبات سنواتی و مزدی خود عنوان کردند، مقابل ساختمان فرمانداری سمنان تجمع کردند. به گزاش ایلنا، با وجود آنکه در چندین نوبت از مسئولان استانی و شهرستانی خواسته شده است تا پی گیری مطالبات مزدی و سنواتی آنان باشند اما تا این لحظه به خواسته ‌های آنها توجهی نشده است.

 

*روز شنیه 16 اردیبهشت،کارگران بخش روباز معدن کوشک بافق در استان یزد در اعتراض به عدم افزایش حقوق و عملی نشدن وعده های مدیران در همین رابطه دست به اعتصاب زدند. به گزارش بافق خبر، نارضایتی کارگران معدن کوشک بافق از میزان حقوق و عملی نشدن وعده های مدیران این معدن باعث شد تا آنها قسمت روباز این مجموعه معدنی را تعطیل نموده و دست به اعتصاب زنند.

 

*بامداد روز یکشنبه 17 اردیبهشت، جمعی از کارکنان مجتمع پتروشیمی پردیس در اعتراض به نادیده انگاشتن اصول ایمنی و سوء مدیریت ، دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش ایلنا، یکی از کارکنان این مجتمع گفت: با بروز حادثه هفته گذشته نشتی آمونیاک در فاز یک پتروشیمی پردیس و مصدومیت همکاران ما که تا سر حد مرگ پیش رفتند، خواستار برکناری مدیر مجتمع (تولید) هستیم. وی توضیح داد که: در تاریخ 12 اردیبهشت (روز حادثه) با وجود نشتی شدید آمونیاک، اصرار بر راه اندازی باعث این حادثه شد.

 

*بامداد روز يكشنبه 17 اردیبهشت، جمعی از کارگران پیمانکاری كشت و صنعت و دامپروري مغان در اعتراض به عدم پرداخت 3 ماه حقوق، حق اضافه کاری وسنوات به طرف شهر پارس آباد مغان راهپیمایی و مقابل اداره مركزی شرکت تجمع کردند. به گزارش آران مغان، این کارگران گفتند: ما به غیر از حق و حقوق مان هیچ چیز دیگرى از شرکت نمى خواهیم. ما از مدیر عامل جديد شركت، استاندار و فرماندار می خواهیم که به این پرونده رسیدگى کنند و نگذارند حق صدها کارگر زیر پا گذاشته شود.

 

*روز یکشنبه ۱۷ اردیبهشت، کارگران کارخانه  پی وی سی واقع در مهدی شهر سمنان برای دومین روز متوالی در اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق، حق اضافه کاری و حق بیمه از رفتن سر کار خودداری و در کارخانه تجمع کردند. به گزارش فارس، علت تجمع و اعتصاب این کارگران عقب ‌افتادگی ۱۲ ماه حقوق، ۱۷ ماه اضافه کاری و نداشتن دفترچه بیمه است.

 

*روز یکشنبه ۱۷ اردیبهشت، کارگران کارخانه تولید لوازم خانگی برفاب واقع در شهرکرد در اعتراض به عدم پرداخت حقوق شان در سال جدید دست از کار کشیدند و در محوطه این کارخانه تجمع کردند. به گزارش فارس، یکی از کارگران کارخانه برفاب  گفت: از ابتدای سال جاری کارگران این کارخانه هیچ حقوقی دریافت نکرده اند.

 

*کارگران معادن البرز شرقی در ادامه اعتراضات شان برای ششمین روز نسبت به عدم پرداخت ماهها حقوق و برای ایمنی کار، روز دوشنبه 18 اردیبهشت مقابل مجتمع البرز شرقی در شاهرود تجمع کردند. به گزارش مهر، یکی از کارگران البرز شرقی گفت: یکی از خواسته های ما در کنار معوقات که ۹ الی ۱۰ ماه از آن می ‌گذرد ایمنی معادن است. وی افزود: اعتراض کارگران طزره روز گذشته هم صورت گرفته بود که از سه ‌راهی جاده دامغان- مهماندوست به پیشنهاد یکی از نمایندگان کارگران البرز شرقی به تأمین اجتماعی منتقل ‌شد.

 

*روز دوشنبه 18 اردیبهشت، بیش از 100 نفر از کارگران کارخانه روغن نباتی قو در اعتراض به عدم پرداخت 2 ماه حقوق و عیدی مقابل وزارت کار تجمع کردند. به گزارش ایلنا، گارگران می‌گو یند؛ اعتراض آنان به عدم پرداخت مطالبات مزدی اسفند ۹۵، فروردین ۹۶ و بخشی از عیدی سال گذشته باز می‌گردد.

 

*روز دوشنبه ۱۸ اردیبهشت، کارگران شناورهای لایه‌ روبی بندر امام  نسبت به عدم پرداخت حقوق و حق بیمه و بلاتکلیفی قراردادکاری مقابل استانداری خوزستان تجمع کردند. به گزارش تسنیم، یکی از کارگران معترض گفت: کارگران شناورهای لایه ‌روبی بندر امام نماینده داشتند اما نماینده کارگران به دلیل پیگیری مداوم حق و حقوق کارگران اخراج شد و یکی از مشکلات اصلی ما اخراج نماینده است.

 

*روز دوشنبه 18 اردیبهشت، جمعی از کارگران بیکارشده جایگاههای سوخت کشور به دنبال واگذاری به بخش خصوصی مقابل شرکت ملی پالایش نفت تجمع کردند. به گزارش ایلنا، این کارگران پس از خصوصی‌ سازی و واگذاری جایگاهها به بخش خصوصی، بیکار شده‌ اند. یکی از تجمع کنندگان گفت: سالها سابقه کاردارم اما اکنون ماههاست که بیکارم و هیچ نهادی هم پاسخگوی وضعیت نابسامان ما نیست.

 

*بامداد روز سه شنبه 19 اردیبهشت، برای سومین روز، تعداد زیادی ازکارگران  واحدهای تعمیراتی در فاز 12 کنگان در اعتراض به نداشتن قرارداد کاری، کاهش حقوق و شرایط کاری و زیستی دست به تجمع  وتحریم غذا زدند. به گزارش ایلنا، کارگران گفتند: این اعتراض از سه روز گذشته آغاز شده و دلیل آن نامشخص بودن وضعیت قراردادهای کاری، وضعیت نامناسب استراحتگاهها و بی کیفیت بودن وعد‌های خوراک تدارک شده از سوی کارفرما است.

 

*روز سه شنبه ۱۹ اردیبهشت، برای دومین روز متوالی، تجمع کارگران سهامدار معدن کرمیت اسفندقه در اعتراض به بی توجهی کارفرما به وضعیت سهام شان مقابل فرمانداری ارزوئیه ادامه پیداکرد. یکی از کارگران معترش به خبرنگار ایلنا گفت: در سال  ۷۱ سهام  معادن کرومیت اسفندقه که یکی از بزرکترین معادن کرومیت کشور محسوب می شود، از سوی وزارت صنعت ومعدن دولت وقت بین صندوق بازنشستگی فولاد و شرکت صنعتی معدنی امیر و  بیش از ۶۵۰ کارگری که آن زمان در این واحد معدنی مشغول بوده‌اند، تقسیم شد. درحال حاضر سهام‌داران این شرکت صندوق بازنشستگی فولاد با ۵۱ درصد سهم ،شرکت صنعتی معدنی امیر با ۱۷ درصد سهم و پرسنل و کارگران معدن اسفندقه ۳۲ درصد سهام را دارا هستند.

 

*روز چهارشنبه ۲۰ اردیبهشت، کارگران خدمات شهری شهرداری سیرجان در اعتراض به عدم پرداخت حقوق و دیگر مطالبات شان دست به اعتصاب زدند. به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، این کارگران اعلام کردند؛ الان مدت دو ماه است که بیش از 300 کارگر حقوق خود را نگرفته ایم و معوقات ما از 3 سال قبل پرداخت نشده است.

 

*ظهر روز چهارشنبه 20 اردیبهشت، جمعی از کارگران اخراجی کارخانه کاشی جم بروجرد در اعتراض به بیکاری و برای بازگشت به کار مقابل فرمانداری تجمع کردند. به گزارش بازتاب بروجرد، سال گذشته بود که کارخانه کاشی جم همه کارگران را اخراج کرد و خط تولید در این کارخانه متوقف شد.

 

*بامداد روز پنجشنبه ۲۱ اردیبهشت، کارگران بخش صنعت مجتمع کشت ‌و صنعت هفت تپه  که تعداد آنها به حدود ۶۰۰ نفر گزارش می شود در اعتراض به آنچه امنیتی شدن محل کار خود عنوان می کنند در محل ورودی درب کارخانه مقابل ساختمان اداری تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارفرمای بخش خصوصی کارخانه اخیراً با کار گذاشتن دوربینهای مدار بسته  فضای کار را امنیتی کرده که این  موضوع باعث اعتراض کارگران شد. کارگران معترض گفتند: از زمانی که دوربینهای مدار بسته در محل کارشان نصب شده است حدود ۳۰ نفر از کارگران از کار اخراج و یا معلق از کار شدند.

 

*بامداد روز چهارشنبه 20 اردیبهشت، جمعی از کارگران پیمانکاری یکی از شرکتهای نفتی در اعتراض به بلاتکلیفی شغلی و عدم پرداخت 4 ماه حقوق و عیدی دست به تجمع مقابل فرمانداری مهران زدند. به گزارش آوای مهران، از 4 ماه پیش دستمزد و عیدی کارگران پیمانی پرداخت نشده و به همین دلیل وضعیت این کارگران و اعضای خانواده ‌های ‌شان را دچار مشکل کرده است.

 

*روز شنبه 23 اردیبهشت، کارگران شرکتی شهرداری هشترود شهر در اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق، حق بیمه و دو سال عیدی شان، دست از کار کشیده و مقابل ساختمان شورای شهر تجمع کردند. به گزارش ایسنا، یکی از کارگران معترض گفت: در طول شش ماه دریافتی ما از پیمانکار 500 هزار تومان بوده است و من یک سوال دارم، مگر با 500 هزار تومان در این دور و زمانه می‌ شود خرج زندگی داد؟ این در حالی است که ما کارگران شرکتی شب و روز نداریم و برای تنظیف شهر حتی روزهای تعطیل هم کار می کنیم.

 

*روز شنبه ۲۳ اردیبهشت، تجمع جمعی از کارگران فصلی معدن طلای آق ‌دره وارد سومین روز خود شد. به گزارش ایلنا، کارگران معترض گفتند: تا پیش از این به صورت فصلی در معدن طلای آق دره مشغول کار بودند اما در سال جدید هنوز موفق به یافتن شغل همیشگی خود نشده‌ و در نتیجه هنوز بیکارند.

 

*روز شنبه 23 اردیبهشت، جمعی از کارگران کارخانه کاشی نیلوی اصفهان در اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق شان مقابل استانداری اصفهان تجمع کردند. به گزارش تسنیم، یکی از کارگران تجمع کننده گفت: مشکلات کارخانه کاشی نیلو از دو سال قبل به دنبال واگذاری به بخش خصوصی آغازشد. وی در ادامه افزود: مالکان جدید پس از چند ماه از واریز حق بیمه کارگران خودداری کردند و در حال حاضر 22 ماه است که کارگران این کارخانه هیچ‌ گونه دستمزدی دریافت نکرده ‌اند.

 

*روز یکشنبه 24 اردیبهشت، همزمان با روشن کردن مشعل کارخانه فولاد شایگان با حضور معاون وزیر صنعت، جمعی از کارگران این کارخانه و جوانان متقاضی کار شهر شادگان دست به تجمع زدند. به گزارش جوان، کارگران تجمع کننده کارخانه فولاد شادگان گفتند: قراردادشان پایان اردیبهشت ماه سال جاری باتمام می رسد و از این بابت نگران اخراج از کار و بیکارشدن هستند.

همچنین جمعی از جوانان مفقاضی کار شهر شادگان با تجمع شان همزمان با این مراسم، اعتراض شان را به نمایش گذاشتند وخواهان اشتغال شدند.

 

*بامداد روز یکشنبه 24 اردیبهشت، جمعی از کارگران شاغل در واحدهای تعمیرات و بهره برداری پروژه‌ های فاز 12 کنگان نسبت به تصمیم کارفرما و پیمانکار برای کاستن از مبلغ دستمزدها در قرار داد‌های جدید اقدام به تجمع اعتراضی کردند. به گزارش ایلنا، در این تجمع کارکنان آتش نشانی نیز شرکت کردند.

 

*بامداد روز یکشنبه 24 اردیبهشت، حدود 200 نفر از کارگران پستهای فشار قوی برق سراسر کشور به نمایندگی از طرف نزدیک به 5000 نفر از اپراتورها قرارداد کار معین پستهای فشار قوی برق به تهران آمدند و  در اعتراض به بد عهدی وزارت نیرو نسبت به اجرای تبدیل وضعیت، مقابل نهاد ریاست جمهوری در خیابان پاستور تجمع کردند. به گزارش ایلنا، درادامه ظهر امروز کارگران پست های فشار قوی برق مقابل وزارت نیرو رفتند و در آنجا تجمع کردند.

 

*روز یکشنبه ۲۴ اردیبهشت، بازنشستگان صنایع فولاد به دلیل عدم رفع مشکل بیمه خود دست به تجمع اعتراض ‌آمیز در مقابل این شرکت در اهواز زدند. به گزارش فارس، با وجود این که از بامداد امروز بهره ‌برداری از فاز نخست فولاد شادگان در استان خوزستان به سرتیتر رسانه ‌ها تبدیل شده است و معاون وزیر صنعت برای بهره‌ برداری از این طرح به این استان سفر کرده است، هم اکنون بازنشستگان فولاد در اهواز نسبت به مشکلات خود تجمع انجام دادند.

 

*روز دوشنبه 25 اردیبهشت، جمعی از کارکنان موسسه مالی و اعتباری ثامن الحجج به نمایندگی از طرف 2700 نفر از همکاران شان در سراسر کشور در اعتراض به بیکاری و برای بازگشت به کار دست به تجمع مقابل بانک مرکزی زدند. به گزارش ایلنا، اگرچه در نتیجه تخلفات مدیران و صاحبان وقت موسسه مالی و اعتباری ثامن الحجج، فعالیت تمامی شعب این موسسه از پاییز سال 94 در سراسر کشور متوقف شده‌ است اما در نتیجه این اقدام اکنون تمامی کارکنان آن بیکار شده ‌اند.

 

*روز سه شنبه ۲۶ اردیبهشت، کارگران  کارخانه سها سرام برای چندمین بار در اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق شان مقابل فرمانداری اردکان تجمع کردند. به گزارش اردکان گویا، یکی از کارگران این کارخانه در خصوص علت تجمع چند باره جلوی فرمانداری اردکان گفت: قریب به یک سال است که حقوق نگرفته ایم و هر بار که تجمع می کنیم با بهانه ای ما را به ماه بعد حواله می کنند.

 

*روز چهارشنبه 27 اردیبهشت، کارگران پیمانکاری موتوریست، فنی و برق  شرکت حمل و نقل ریلی رجاء در اعتراض به عدم پرداخت حقوق فروردین ماه شان مقابل ساختمان این شرکت واقع در خیابان کریم خان زند نبش سنایی تجمع کردند. به گزارش ایلنا، یکی از این کارگران که در روزهای گذشته همراه با بیش از دویست کارگر موتوریست دیگر مقابل ساختمان سنایی شرکت رجاء تجمع کرده بود گفت: شرکتهای پیمانکاری رجاء قادر به برآورده کردن تعهدات خود نیستند و در این بین دستمزدهای کارگران با تاخیر پرداخت می‌شود.

 

*روز چهارشنبه 27 اردیبهشت، جمعی از کارگران بازنشسته نیشکر هفت تپه دراعتراض به عدم پرداخت مطالبات شان دست به تجمع مقابل کارخانه و فرمانداری شوش زدند. به گزارش ایلنا، حدود ۳۵۰ نفر از کارگران بازنشسته این واحد تولیدی که از اسفند ماه سال ۹۵ تا هم اکنون بازنشسته شده‌ اند؛ هنوز نتوانسته ‌اند مطالبات بازنشستگی و زمان اشتغال خود را دریافت کنند. به گفته یکی از کارگران بازنشسته نیشکر هفت تپه؛ کارگران خواستار پرداخت سهم ۴ درصدی بازنشستگی خود در مشاغل سخت زیان آور به تامین اجتماعی هستند و در عین حال بابت پاداش بهره برداری سالهای ۹۴ و ۹۵ را از کارفرما طلبکارند.

 

*روز یکشنبه ۳1 اردیبهشت، جمعی از کارگران کارخانه آذر آب واقع در شهر اراک در استان مرکزی برای ششمین روز متوالی در اعتراض به عدم پرداخت 3 ماه حقوق و مطالبات دیگرشان، دست از کار کشیده و در محوطه کارخانه تجمع کردند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران معترض گفت: ۳ ماه است  مزد پرداخت نشده طلبکاریم و تا این لحظه با وجود برپایی چند نوبت اجتماع اعتراضی و مراجعه به مسئولان مربوطه هنوز هیچ تغییری در شرایط ما ایجاد نشده است.

 

*بامداد روز یکشنبه 31 اردیبهشت، کارگران روغن نباتی پارس قو برای بازگشایی کارخانه و اعتراض به عدم پرداخت 3 ماه حقوق، عیدی و حق سنوات،دو باره مقابل وزارت کار تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران که تعداد آنها در حدود ۲۰۰ نفر است خواستار بازگشایی هر  چه سریعتر کارخانه پارس قو شدند.

 

*ظهر روز یکشنبه 31 اردیبهشت، اهالی و ساکنان مسکن مهر پیشوا در اعتراض به قطع شدن آب آشامیدنی منزل شان دست به تجمع مقابل فرمانداری این شهرستان زدند. به گزارش تسنیم، یکی از معترضان اظهار داشت: مدت سه روز است که آب آشامیدنی ما در مسکن مهر شهرستان پیشوا قطع شده است.

 

*بامداد روز یکشنبه 31 اردیبهشت، برای باری دیگر جمعی از تاکسیرانان فرودگاههای تهران مقابل شرکت تعاونی تاکسیرانی در خیابان ملک تجمع کردند. به گزارش ایلنا، از چند وقت پیش همچنان مشکل بیمه رانندگان تاکسی پابرجاست و علاوه بر آن، عدم پرداخت کرایه توسط شرکت تعاونی به فرودگاهها، رفت و آمد تاکسیرانان را با مشکل مواجه کرده‌است.

 

 

منبع: نبردخلق شماره ۳۸۵، دوشنبه اول خرداد ۱۳۹۶ - ۲۲ مه ۲۰۱۷

 

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول