زنان در مسیر رهایی (خرداد ۹۶)

اسد طاهری

 

بازداشت و جلوگیری از حضور یک دختر  در ورزشگاه آزادی تهران

حقوق بشر در ایران، ۱ خرداد - یک دختر جوان پس از حضور پنهانی در ورزشگاه آزادی برای تماشای بازی استقلال ایران و العین امارات، از سوی ماموران یگان ویژه دستگیر شد.

او پس از تفتیش بدنی، از ورزشگاه خارج و به بازداشتگاه منتقل شد.

عاصمه جهانگیر، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد در امور ایران، در نخستین گزارش خود تصریح کرده که تبعیض علیه زنان همچنان در این کشور ادامه دارد.

 

محرومیت یک فوتبالیست به دلیل  فعالیتهمسرش در فضای مجازی

ایران نبرد،  ۴ خرداد -  فدراسیون فوتبال، محسن فروزان، دروازه بان صبای قم، را به دلیل فعالیتهای همسرش در عرصه مدلینگ به مدت سه ماه از حضور در میادین فوتبال محروم کرد.

در حکم فدراسیون فوتبال که به وی ابلاغ شده، اتهام وی "انتساب همسرش به اهالی فوتبال" ذکر شده است.

فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی در همین حکم، همسر محسن فروزان را به "عدم رعایت  سئونات اسلامی و اخلاقی در سطح افکار عمومی و لطمه زدن به فوتبال" متهم کرده است.    

 

بازرسی از وضعیت حجاب پرستاران در بیمارستانها

شورای ملی مقاومت، ۱۲ خرداد – یک روز بعد از عقب نشینی سخنگوی وزارت کشور در رابطه با بازرسی از وضعیت حجاب در ادارات و ارگانهای خصوصی و دولتی، تقویم جدیدی منتشر شد که به موجب آن در زمینه پوشش پرستاران و کارمندان بیمارستانهای دولتی و خصوصی  بازرسی به عمل خواهد آمد.

طبق تقویم ابلاغی به استانداریهای سراسر کشور که از ابتدای ماه رمضان زمان بندی شده، تیمهای بازرسی به سراغ عملکرد دستگاههای مختلف در حوزه حقوق شهروندی و البته عفاف و حجاب خواهند رفت.

نکته جالب توجه دراین لیست، گنجانده شدن نام بیمارستانهای دولتی و خصوصی به عنوان دستگاههایی است که بازرسان از دهم تیرماه سال ۹۶ برای بازرسی به آنجا مراجعه خواهند کرد.

به گفته طراحان این اقدام، بازرسیها "بر اساس برنامه های ۹ گانه حقوق شهروندی و برنامه های ۱۰ گانه عفاف و حجاب" صورت خواهد گرفت و "متخلفان" تهدید به "برخورد" شده اند.   

 

امام جمعه ساوه فعالان زن را  "روسپی" خواند

آفتاب نیوز، ۱۳ خرداد - حجت الاسلام سید ابراهیم حسینی، امام جمعه ساوه، در خطبه نمازجمعه این شهر با اشاره به کمپین چهارشنبه های سفید گفت: "برخی با کمک دشمنان، زنان بی هویت و بی عفت را الگو قرار می دهند، از جمله آنها چهارشنبه های سیاه است که به لحاظ دغل بازی آن را چهارشنبه سفید مطرح می کنند. می خواهند جامعه را به لجن بکشند. این طرح توطیه ای حساب شده برای حذف حجاب اسلامی است."

وی ادامه داد: "در این کمپین از خانمها دعوت می شود تا هرچهارشنبه بدون استفاده از حجاب در مجامع و معابر عمومی حاضرشده و با استفاده از نماد شال سفید، در تقابل با چادر مشکی حاضر شوند."

حسینی بیان کرد: "نماد شال سفید مانند نماد سبز و بنفش جریان فتنه و مانند پرچم خانمهای بدکاره بر درخانه های روسپیهای دوران جاهلیت است."

وی افزود: "همانطور که آیت الله مکارم شیرازی در دیدار با رییس جمهور فرمودند، طوری نباشد که بعضیها خیال کنند اوضاع عوض شده است."

 

بازداشت فعال حقوق زنان در عربستان 

بی بی سی، ۱۴ خرداد – "لجین الهذلول"، فعال حقوق زنان، در فرودگاه بین المللی ملک فهد در دمام عربستان سعودی دوباره بازداشت شد.

طبق اطلاعات عفو بین الملل، لجین الهذلول قرار بوده که عصر یکشنبه گذشته از دمام به ریاض انتقال داده شود تا توسط دفتر دادستانی مورد بازجویی قرار گیرد. او از دسترسی به وکیل محروم شده و اجازه نداشته که با خانواده اش تماس گیرد. مقامات هنوز علت دقيق بازداشت او را معلوم نکرده اند، اما عفو بین الملل باور دارد که دستگیری او در ارتباط با فعالیتهای حقوق بشری او است.

لجین الهذلول یک فعال برجسته حقوق بشر است که در آذر ۱۳۹۳ پس از به چالش کشیدن ممنوعیت رانندگی زنان در عربستان و رانندگی از امارات به عربستان سعودی، به مدت ۷۳ روز بازداشت شد.

لجین الهذلول  خود را در انتخابات ایالتی سال ۹۴ در عربستان نامزد کرد. این اولین انتخابات در عربستان بود که زنان در آن حق رای دادن و نامزد شدن داشتند. او به عنوان نامزد به رسمیت شناخته شد، اما نام او هیچگاه به برگه های اخذ رای اضافه نشد.

 

راهپیمایی حامیان جنبش مبارزه با خشونت علیه زنان در آرژانتین

صدای امریکا، ۱۴ خرداد - آرژانتين اين روزها صحنه حرکتهای اعتراضی علیه نابرابریو خشونتعلیه زنان است.

جنبشی که از دو سال پیش با شعار "حتی یک زن هم نباید آزار ببیند" فعالیت می کند، روز شنبه ۱۳ خرداد با راهپيمايی در "بوينس آيرس" ادامه پیدا کرد. شرکت کنندگان در آن، بار ديگر زنان را به مبارزه برای حفظ حقوق شان فراخواندند.

معترضان با خود تابلوها و پلاکاردهايی را حمل می کردند که بر آنها شعارها و جملاتی در محکوم کردن عملکردها و رفتارهای خشونت آميز عليه زنان نوشته شده بود.

"مانوئلا کاستانرا"، فعال سياسی در باره این فعالیتها گفت: "در اين سالها آگاهیهای اجتماعی بيشتر شده، زنان از طيفهای بيشتری در اجتماع به اين جنبش پيوسته اند، اما آنچه تغيير نکرده بی تفاوتی و بی اعتنايی دولتهای قبلی و فعلی به دادخواهی زنان است. به همین دلیل هم اين حرکت هم هنوز ادامه دارد."

جنبش مبارزه با خشونت علیه زنان، خواستار آموزش جوانان عليه نابرابریهای جنسيتی و قانونی کردن سقط جنين همراه با مراقبتهای بهداشتی است.

این جنبش که دو سال پیش در واکنش به قتل يک دختر نوجوان شکل گرفت، اکنون از مرزهای آرژانتين گذشته و به جنبشی بين المللی تبديل شده است.

"آدا بئاتريس ريکو"، رهبر کميته محلی این جنبش گفت: "زنانی که در خانه با خشونت با آنها رفتار می شود، بدانند که تنها نيستند و اگر قدم اول را بردارند و خودشان را از اين وضعيت رها کنند، تشویق می شوند. اين بخشی از تحول فرهنگی است که بايد صورت گيرد."

دادگاه عالی آرژانتين هفته پيش تلفات ناشی از خشونتهای جنسيتی در سال گذشته در این  کشور را در میان زنان ۲۵۴ نفر اعلام کرد. اين آمار نشان می دهد سال گذشته در آرژانتين در هر ۳۵ ساعت يک زن جان خود را از دست داده است.

 

مسجد فمینیستی برلین در جست و جوی تغییر

رادیوزمانه، ۲۷ خرداد - داخل ساختمانی با آجرهای قرمر، جدیدترین و شاید عجیب ترین مسجد برلین قرار دارد؛ مسجدی که "سیران آتش"، در آن انقلابی فمینیستی برپا کرده است.

در این مسجد زن موذن مسلمانان را برای نماز فرا می خواند و در یک اقدام سنت شکن دیگر، زنان و مردان که معمولا برای نماز از هم جدا می شوند، روی زمین کنار هم نشسته اند و نماز می خوانند.

سیران آتش که خودش را یک مسلمان فمینیست می نامد، بنیانگذار این مسجد جدید است. او قدم روی فرشی کرم رنگ میگذارد و خطبه می خواند. دو امام جماعت، یک زن و یک مرد، بعد نمازهای روز جمعه را به عربی می خوانند. نماز با پیوستن دو خاخام برای بازدید و خواندن یک آهنگ به عبری که درباره دوستی است، پایان می یابد.

نماز جمعه در مسجد "ابن رشد- گوته" این چنین پایان می یابد: ارایه گونه ای دیگر از اسلام. با وجود مشکلاتی مانند افراط گرایی در اروپا و سراسر جهان، آتیس و حامیان او می گویند که برای این مشکلات راه حل ساده ای دارند: ارایه اسلامی پیشرو و حتی فمینیستی. آتش می گوید: "هدف ما این است که به اسلام لیبرال فضایی امن ببخشیم."

آتش، مسجد برلین را از راه دریافت کمکهای مردمی راه اندازی کرده است. او به دلیل فعالیتهایش در حوزه زنان بارها تهدید به مرگ شده است.

 

حضور زنان در ورزشگاه، نخستین هدف "آتشبه اختیاری" حزب الله

رادیوزمانه، ۲۷ خرداد - انصار حزب الله تهدید کردهکه اگر از ورود زنان به استادیوم جلوگیری نشود، خودشان بر اساس فرمان "آتش به اختیار" رهبر ایران از این اتفاق جلوگیری خواهند کرد.

حسین الله کرم، رییس شورای هماهنگی حزب الله، در صفحه اینستاگرامی خود نوشت: "این تشکل شکایت از وزارت ورزش و جوانان دارد که صدها تماشگر دختر و زن را به طور غیرقانونى و غیرشرعى به مسابقات اخیر والیبال مردان کشانده است."

انصار حزب الله روز جمعه ۲۶ خرداد با تهیه طومار و جمع آوری امضا، از صادق لاریجانی، رییس قوه قضاییه، خواست مانع ورود زنان به ورزشگاهها برای تماشای مسابقات لیگ جهانی والیبال در تهران شود. این تشکل تهدید کرد: "لطفا دستور رسیدگی دهید، والا مجبوریم بر اساس بند (م) وصیت نامه امام راحل و امر آتش به اختیار امام خامنه ای جلوگیری کنیم."

انصار حزب الله در حالی نسبت به ورود زنان به ورزشگاهها اعتراض می کند که این کار هنوز برای همه زنان میسر نشده است. شقایق یزدانی، همسر پزشک تیم ملی والیبال ایران در پستی اینستاگرامی پس از نخستین بازی تیم ملی والیبال ایران و حضور تعدادی از زنان در این بازی نوشت: "متاسفانه ورود به استادیوم هنوز برای عموم بانوان آزاد نشده و فقط همسران و خانواده اعضای تیم ملی که اسم شان در فدراسیون نوشته شده، با ارایه کارت شناسایی حق ورود دارند."

 

 

منبع: نبردخلق شماره ۳۸۶، پنج شنبه اول تیر ۱۳۹۶ -۲۲ ژوئن ۲۰۱۷

 

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول