دانشگاه در ماهی که گذشت (تیر۹۶)

کامران عالمی نژاد

 

کمپین اعتراضی دانشجویان دانشکده ارتباطات دانشگاه علامه

نزول سطح علمی و سقوط کیفیت آموزش ارتباطات و روزنامه نگاری در دانشکده ارتباطات دانشگاه علامه، موجب اعتراض، تجمع و کمپین دانشجویان شد.

عده ای از دانشجویان دانشکده ارتباطات دانشگاه علامه با تشکیل کمپینی به برخی موارد از جمله افت کیفیت آموزش، افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد و تدریس دانشجویان دوره دکتری در مقطع کارشناسی در دانشکده اعتراض کردند.

در این راستا یکی از دانشجویان گفت: "بر اساس دفترچه پذیرش سال ۹۶، ظرفیت پذیرش دانشجو برای دوره روزانه در هر یک از رشته های ارتباطات، روزنامه نگاری و مدیریت رسانه، ۱۸ نفر اعلام شده در حالیکه در دفترچه سال ۹۵ هر یک از این رشته ها برای هر دوره (روزانه و شبانه) ۱ ۲ نفر بوده است و همچنین در سال ۹۴ نیز در هر یک از رشته ها ۱ ۲ نفر برای دوره روزانه و ۱ ۲ نفر نیز برای دانشجویان شبانه ذکر شده و دانشجویان این دانشکده کمپینی برای اعتراض به موارد مذکور تشکیل داده اند."

دانشکده ارتباطات دانشگاه علامه تا چند سال پیش مرکز اصلی و برتر این آموزش بود؛ عنوانی که چند سالی است به علت افت کیفیت علمی و آموزشی، ضعف هیات علمی و به کار گیری استادان ضعیف و کم دانش، سفارشی و فاقد انگیزه علمی از دست داده است.

در واکنش به اعتراض دانشجویان دانشکده ارتباطات علامه، رییس این دانشکده روز ۳ تیر ماه گفت: "هیچکدام از ادعاهای دانشجویان مستند و منطقی نیست و اگر هر دانشجویی در خصوص ادعای خود مدرکی دارد، آن را به دانشگاه ارایه دهد."

 

اعتراض در سلف دانشگاه یاسوج

دانشجویان شورای صنفی دانشگاه دولتی یاسوج روز ۵ تیر نسبت به وضعیت سلف دانشگاه اعتراض کردند.

خبرهای رسیده حاکی از آن است که دانشگاه به خاطر روزهای تعطیل، از دادن شام به دانشجویان سر باز زده است.

اعتراض دانشجویان این دانشگاه برای اولین بار نبوده و در سالهای گذشته اعتراضاتی مبنی بر پایین بودن کیفیت غذا صورت گرفته است.

 

تجمع دستیاران جراحی شیراز در اعتراض به پیگرد همکاران

در پی احضار گسترده دستیاران پاتولوژی کشور، دستیاران رشتهجراحی عمومی شیراز با تجمع در دانشکده پزشکی شیراز ضمن محکوم کردن احضار و صدور حکم علیه دستیاران پاتولوژی، خواستار پاسخ منطقی وزارت بهداشت به خواسته های پاتولوژیستها شدند.

صبح روز چهارشنبه ۷ تیر دستیاران رشته جراحی عمومی شیراز با تجمع در دانشکده پزشکی این شهر، اعتراض خود را به احضار گسترده دستیاران پاتولوژی ابراز کردند. تجمع کنندگان گفتند: "دستیاران پاتولوژی مورد حمایت همه جامعه پزشکی هستند و چنانچه وزارت بهداشت با خواسته های آنان موافقت نکند، با اعتراضات شدیدتر تمام جامعه پزشکی مواجه خواهد شد."

خاطرنشان می شود در پی اعتراضات دستیاران پاتولوژی به یکی از آیین نامه های وزارت بهداشت، تعداد زیادی از دستیاران این رشته در سراسر کشور توسط کمیته های انضباطی احضار شدند.

یکی از دستیاران حاضر در این تجمع گفت: "دستیاران پاتولوژی طی یک ماه گذشته اعتراضات خود را به صورت قانونی و مشروع بیان کرده اند و برخوردهای وزارت بهداشت با این درخواستهای صنفی برای جامعهپزشکی قابل پذیرش نیست."

 

مرگ مشکوک یک دختر دانشجوی کرد در سنندج

یک دختر دانشجوی کُرد اهل ایلام در خوابگاه دانشگاه کردستان به طرز مشکوکی جان خود را از دست داد.

روز پنجشنبه 8 تیرماه، جسد یک دختر دانشجوی کرد به نام زهرا علیدوستی، اهل ایلام، در خوابگاه دخترانه دانشگاه کردستان پیدا شد. مسوولان دانشگاه دلیل مرگ این دانشجوی ایلامی را "سکته قلبی" اعلام کرده اند، اما دوستان این دانشجو با اطمینان از قتل وی خبر می دهند.

تاکنون جزییات و دلیل مرگ این دانشجوی کرد از سوی پزشکی قانونی اعلام نشده است.

گفته می شود، هنگام روی دادن این حادثه، هیچکدام از هم اتاقیهای این دانشجوی ایلامی در خوابگاه حضور نداشته اند.

رسانههای حکومتی نیز دلیل مرگ این دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیک دانشگاه کردستان را "نامعلوم" اعلام کرده اند.

سحر چوینی، شیدا حاتمی، شیلان روشن دل و سیران مجیدی چهار دانشجوی دیگر کرد می باشند که به طرز مشکوکی در دانشگاه های تهران، همدان و ارومیه جان خود را از دست داده اند.

 

وعده بی محل برای رفع فیلتر یوتیوب و بلاگ اسپات برای دانشگاهیان

مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت از رایزنی با دادستانی کل کشور برای فیلتر زدایی از بلاگ اسپات و یوتیوب ویژه دانشگاهیان خبر داد.

محمدجواد جهرمی صبح روز 11 تیر گفت: "یکی از اعتراضهایی که دانشجویان و اساتید دارند، درباره استفاده از یوتیوب، بلاگ اسپات و رفع فیلتر زدایی از آنها است که ما در این رابطه مذاکراتی با دادستان کل کشور داشتیم تا شرایط ایجاد شود که دانشگاهیان بتوانند از یوتیوب و بلاگ اسپات استفاده کنند. البته تصمیم گیری آن در جای دیگر است."

مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت خاطرنشان کرد: "یکی از مهمترین نقشهای دانشگاه ها در رابطه با شبکه علمی کشور، تولید محتوا است و ما امیدواریم دانشگاهیان برای این شبکه محتواهای بومی و فاخری را تولید کنند."

 

تجمع دانشجویان دانشگاه خوارزمی در اعتراض به جابجایی خوابگاه

جمعی از دانشجویان پسر دانشگاه خوارزمی روز 11 تیر در اعتراض به جابجایی خوابگاه خود روبروی دانشگاه خوارزمی تجمع کردند.

یکی از دانشجویان دکتری حقوق این دانشگاه اظهار کرد: "به دانشجویان پسر دانشگاه خوارزمی در حال حاضر خوابگاهی در خیابان لاله زار اختصاص داده شده است که هم از جهت نزدیکی به دانشگاه و هم از نظر کیفیت بسیار مناسب است."

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر در این خوابگاه حدود ۶۰۰ دانشجو مستقر هستند گفت: "مسوولان دانشگاه قصد دارند که دانشجویان پسر را از این مکان به خوابگاه دیگری منتقل کنند و آن را به خوابگاه دخترانه اختصاص دهند که ما به این موضوع و تغییر مکان خوابگاه پسرانه اعتراض داریم و خواهان تجدیدنظر در این موضوع هستیم."

این دانشجوی معترض یادآور شد مسوولان دانشگاه به بهانه جلوگیری از زیاد شدن فساد در خوابگاه دخترانه تصمیم به جابجایی خوابگاه گرفته اند و اظهار می کنند که با آوردن دختران دانشجو در این خوابگاه، کنترل بیشتری روی آنان خواهند داشت.

در پاسخ به اعتراض دانشجویان، دکتر سبحان اللهی، رییس دانشگاه خوارزمی، گفت: "هنوز تصمیم قطعی در مورد جابجایی خوابگاه گرفته نشده."

وی ادامه داد: "اعتراض دانشجویان تاثیری در اصل موضوع ندارد و ما هر تصمیمی که به مصلحت دانشگاه باشد، اتخاذ می کنیم."

 

تجمع دانشجویان پژوهشگاه شاخص پژوه مقابل وزارت علوم

حدود ۶۰ نفر از اعضای هیات علمی و دانشجویان پژوهشگاه شاخص پژوه اصفهان روز ۱۳ تیر در مقابل ساختمان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تجمع کردند. تجمع کنندگان خواستار مشخص کردن وضع فعالیت پژوهشگاه هستند.

پژوهشگاه شاخص پژوه در سال ۹۱ به تصویب وزارت علوم و هیات امنای دانشگاه اصفهان رسید، اما وزارت علوم دولت جدید بدون خبر قبلی و از طریق اعلام در رسانه ها آن را منحل کرد.

هم اکنون ده ها تن از دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی ارشد و دکتری که درس آنها به اتمام رسیده، با تعلیق اعطای دانش نامه های خود توسط وزارت علوم روبرو هستند.

مجتبی شریعتی نیا، معاون آموزشی وزیر علوم، حاضر به پاسخگویی به تجمع کنندگان نشد و اعلام کرد: "در صورتی که فرصت کنم، ساعت ۵ بعد از ظهر امروز با شما صحبت خواهم کرد".

 

تجمع همزمان دستیاران پاتولوژی در چند شهر 

در پی احضار گسترده و صدور احکام سنگین علیه دستیاران پاتولوژی، دستیاران سایر رشته های چند دانشگاه علوم پزشکی کشور، روز، پنجشنبه ۱۵ تیرماه، در تجمعات جداگانه ای برخوردهای وزارت بهداشت را محکوم کرده و خواستار لغو احکام صادر شده و رسیدگی به درخواستهای صنفی دستیاران پاتولوژی شدند.

در این تجمعات دستیاران و دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شیراز، دستیاران دانشگاه علوم پزشکی مشهد و دستیاران دانشگاه علوم پزشکی بهشتی شرکت داشتند

 

اعتراض شبانه دانشجویان خوابگاهی دانشگاه علوم پزشکی ایران به کیفیت و زمان توزیع غذا

جمعی از دانشجویان خوابگاه امام علی دانشگاه علوم پزشکی ایران در اعتراض به "کیفیت پایین غذا و ناهماهنگی زمانی توزیع آن"، سه شنبه شب ( ۲۰ تیر) تجمع کرده و خواستار رسیدگی مسوولان به مشکلات مذکور شدند.

 

اعتراض بسیجیان دانشگاه امیرکبیر به "اختلاط" در جشن فارغ التحصیلی

بسیجیان مستقر در دانشگاه صنعتی امیرکبیر در بیانیه ای که روز ۲۵ تیر منتشر کردند، نسبت به آنچه که "رفتارهای نامناسب شامل اختلاط و روابط نامناسب" نامیدند، اعتراض کردند.

بسیجیان نوشتند: "در جشن فارغ التحصیلی اخیر دانشگاه، تصاویر نامناسبی از اختلاط و روابط نامناسب به طور گسترده منتشر شد که متاسفانه مبین رفتار دور از شان و منزلت دانشگاهی و خلاف موازین قانونی و شرعی می باشد."

بسیجیان مدیریت دانشگاه را به "تقبیح اینگونه برنامه ها" فراخواندند و خواستار برخورد با عاملان جشن فارغ التحصیلی شدند.

 

تجمع دانشجویان و فارغ التحصیلان گنجینه هنر و معماری کرمانشاه

روز دوشنبه ۲۶ تیر، جمعی از دانشجویان و فارغ التحصیلان موسسه آموزش عالی گنجینه هنر و معماری کرمانشاه در اعتراض به نبود امکانات و بلاتکلیفی وضعیت تحصیلی خود دست به تجمع زدند.

به گفته دانشجویان معترض، وضعیت اسفناک این موسسه برای آنها غیر قابل تحمل است و آنها با دادن شهریه بالا از کمترین امکانات آموزشی برخوردارند.

گفتنی است این دانشجویان چندی پیش نیز در اعتراض به وضعیت نامناسب این موسسه آموزشی مقابل استانداری تجمع کرده بودند، ولی در پی بی توجهی مقامات، تجمع خود را مقابل دانشگاه مادر (دانشگاه رازی) ادامه دادند. تاکنون هیچ مقامی جوابگوی خواست دانشجویان نبوده است.

 

 

منابع:

ایسنا، زاگرس آن لاین، جوانه ها، پیک دانشجو، خبرگزاری تسنیم، روژه لات، خبرگزاری مهر، انصاف نیوز، خبرگزاری صدا و سیما، کردپا

منبع: نبرد خلق شماره ۳۸۷، یکشنبه ۱ مرداد ۱۳۹۶ - ۲۳ ژوئیه ۲۰۱۷

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول