برخی از حرکتهای اعتراضی کارگران و مزدبگیران در تیر 1396

گردآوری و تنظیم: زینت میرهاشمی

 

188 حرکت اعتراضی بدون محاسبه حرکتهای اعتراضی غارت شدگان

 

*بامداد روز پنج شنبه 1 تیر در ادامه اعتراض کارگران مجتمع نیشکر هفت تپه، ماموران حراست از ورود ۳۰ نفر از کارگران به کارخانه جلوگیری کردند. به گزارش ایلنا به نقل از کارگران، کارفرما با این استدلال که این ۳۰ کارگر اعتراضات را هدایت می ‌کنند از ورودشان به کارخانه ممانعت کرده. در همین رابطه، یکی از کارگران گفت: در حالی که همه کارگران اعتصابی در واکنش به بی توجهی کارفرما در پرداخت مطالبات شان  تصمیم به توقف تولید گرفتند، ماموران حراست با این استدلال که این ۳۰ کارگر اعتراضات را هدایت می ‌کنند از ورودشان به کارخانه ممانعت کردند.

 

*روز پنجشنبه 1 تیر، بیش از 100 نفر از کارگران کارخانه نورد و پروفیل ساوه در اعتراض به خارج کردن کارشان از شمول مشاغل سخت و زیان آور و عدم واریز چهار درصد سهم کارفرما، مقابل اداره کار ساوه تجمع کردند. به گزارش فارس، یک کارگر حاضر در این تجمع گفت: من از سال 75 در این شرکت گاه به ‌صورت دو شیفت کار کرده ‌ام، اما الان به من اعلام شده که غرامت سختی کار به این شرکت تعلق نمی ‌گیرد. وی افزود: بر اساس اعلام مسئولان مربوطه استان مرکزی به کارگران این واحد صنعتی در کمیته بدوی، غرامت ناشی از کار سخت و زیان ‌آور تعلق نگرفته است.

 

*ظهر روز پنجشنبه 1 تیر، اهالی زرین ‌شهر در اعتراض به بی‌توجهی مسئولان نسبت به آلایندگی کارخانه ذوب ‌آهن اصفهان، مقابل اداره محیط‌ زیست لنجان تجمع کردند.

به گزارش فارس، چندی است که موضوع آلایندگی بیش‌ از حد کارخانه ذوب ‌آهن اصفهان در شبکه‌ های اجتماعی دست‌ به‌ دست می ‌شود تا جایی که اخیراً شاهد انتقاد شدید مدیرکل حفاظت محیط ‌زیست استان اصفهان از مجموعه ذوب ‌آهن اصفهان بودیم.

 

*روز شنبه 3 تیر، کارگران سازمانهای اتوبوسرانی، فضای سبز و پسماند شهرداری بجنورد در اعتراض به عدم تبدیل وضعیت و پرداخت نشدن حقوق دست به تجمع زدند. به گزارش مهر، یک مقام شهردادی بجنورد با اشاره به تجمع شمار زیادی از کارگران شهرداری در محل شورای شهر بجنورد، گفت: با توجه به مذاکره و هماهنگیهایی که انجام گرفت، مقرر شد پرداخت حقوق معوق این کارگران در اولویت قرار گیرد.

 

*روز شنبه 3 تیر، تعدادی از کارگران بخشهای خدمات شهری شهرداری منطقه 2 آبادان در اعتراض به عدم پرداخت چند ماه حقوق، حق بیمه و دیگر مطالبات شان مقابل ساختمان شهرداری منطقه 2 این شهر تجمع کردند. به گزارش ایرنا، کارگران معترض گفتند: زیر نظر پیمانکار منطقه آزاد بخشهای خدمات شهری و پسماند منطقه 2 شهرداری آبادان مشغول به کار هستیم و سه ماه است که حقوق و مطالبات ما پرداخت نشده است.

 

*روز شنبه ۳ تیر، کارگران فضای سبزشهرداری خرم آباد برای باردیگر در اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق شان دست به تجمع زدند. به گزارش فارس، شهردار خرم آباد با اشاره به تحصن کارگران فضای سبز گفت: پیمانکاران در بخش خصوصی متعهدند که هر دو ماه حقوق کارگران را پرداخت کنند و هر چقدر منابع درآمدی شهرداری بیشتر باشد پرداخت حقوق و مزایا راحت‌ تر صورت گیرد.

 

*بامداد روز یکشنبه 4 تیر، کارگران اخراجی کارخانه صبا فولاد زاگرس برای دومین روز متوالی با تجمع مقابل اداره صنعت، معدن و تجارت استان چهار محال و بختیاری خواستار بازگشت به کار شدند. به گزارش تسنیم، کارخانه صبا فولاد زاگرس واقع در شهرک صنعتی سفید دشت بروجن از توابع استان چهار محال و بختیاری در یک اقدام از قبل طراحی شده چند روز پیش تعداد ۱۲۰ نفر از کارگران این کارخانه را به بهانه تعدیل اخراج کرد.

 

*روز یکشنبه 4 تیر، جمعی از کارگران بخشهای خدمات شهری شهرداری منطقه 2 آبادان در اعتراض به عدم پرداخت چند ماه حقوق، حق بیمه و دیگر مطالبات شان مقابل سازمان منطقه آزاد اروند تجمع کردند. به گزارش ایرنا، این کارگران روز گذشته مقابل ساختمان شهرداری منطقه 2 آبادن و سه بار درخلال خرداد ماه مقابل ساختمان شهرداری منطقه 2 و شهرداری مرکزی آبادان تجمعاتی اعتراضی  برگزارکرده بودند.

 

*روز یکشنبه 4 تیر، رانندگان تاکسیهای بیسیم شهر یاسوج برای هفتمین بار متوالی در پی افزایش غیر قانونی کمیسیونهای تاکسی بیسیم در جلوی استانداری تجمع کردند. به گزارش بامداد زاگرس، یکی از رانندگان تاکسی بیسیم در پاسخ به این سوال که علت اعتراض شما در جلوی استانداری چیست؟، گفت: مشکل ما این است که قانون رعایت نمی شود چرا که قانون برای اینها مصوب کرده است که ماهانه 100 هزار تومان از رانندگان دریافت کنند اما آقایان به فشارها و آشنایی بازیهایی فشار می آورند به راننده که 150 هزار تومان باید پرداخت کند.

 

*به گزارش سیرجان خبر، بامداد روز چهارشنبه 7 تیر، جمعی از کارگران معدن شماره 2 گل گهر دراعتراض به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی به عدم پرداخت 4 ماه حقوق و بیکاری دست به تجمع در جاده سیرجان – گل گهر زدند.

 

*بامداد روز چهارشنبه 7 تیر، بازنشستگان اسفند ماه شرکت نیشکر هفت تپه به دلیل بدعهدی مکرر کارفرما، درخصوص وعدهای داده شده، در مقابل درب امور اداری شرکت تجمع اعتراضی برگزار کردند. به گزارش جمعی از کارگران و پرسنل شرکت نیشکر هفت تپه، مدیر امور اداری در این تجمع اعلام کرد که باهماهنگیهای به عمل آمده، بین سازمان تامین اجتماعی و شرکت و استانداری، مقرر شده که از طریق شورای تامین استان این توافق اجرایی شده و مشکل 4 در صد سهم کارفرمای 341 نفر کارگران بلاتکلیف شرکت و مشکل دفترچه های درمانی کارگران که 4 ماه است به خاطر پرداخت نکردن مبلغ بیمه ماهیانه کارفرما، فاقد اعتبار هستند، باموافقت تامین اجتماعی حل شود.

شرکت نیشکر هفت تپه ،خودمانی سازی شده نه خصوصی سازی. به خاطر همین موضوع است که فریاد پرسنل این شرکت در این مدت به جایی نمی رسد.

 

*ظهر روز چهارشنبه 7 تیر، کارگران اخراجی دو کارخانه صبا فولاد زاگرس و برفاب در اعتراض به بیکاری و برای بازگشت به کار، همزمان مقابل استانداری چهارمحال و بختیاری تجمع کردند. به گزارش جهانبین نیوز، درحالی که تجمع کارگران کارخانه صبا فولاد زاگرس در اعتراض به اخراج از کارخانه وارد روز سوم شده اما هنوز هیچ مسئولی به وعده هایش در این باره عمل نکرده و این در حالی است که امروز کارگران اخراج شده برفاب نیز به جمع کارگران معترض اضافه شدند.

 

*روز چهارشنبه 7 تیر، رانندگان اتوبوسرانی رشت دراعتراض به عدم پرداخت مطالبات شان مقابل سازمان مدیریت حمل و نقل بار و مسافر شهرداری رشت تجمع کردند. به گزارش خزر، مطالبات رانندگان اتوبوسرانی رشت از اسفندماه سال گذشته پرداخت نشده است. سرپرست شهرداری رشت، با حضور در جمع رانندگان ناوگان اتوبوسرانی ضمن شنیدن خواسته ‌ها و مشکلات آنها دستور پرداخت معوقات رانندگان را صادر کرد.

 

*بامداد روز پنج شنبه 8 تیر، کارگران شرکت مراغ در راهسازی جاده رامیان به شاهرود، دراعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق شان دست از کار کشیده و مقابل شرکت تجمع کردند. به گزارش گل رامیان، این کارگران به نشانه اعتراض و برای دریافت مطالبات 16 ماهه شان مقابل این شرکت تجمع کرده و کار را تعطیل کردند.

 

*روز شنبه 10 تیر، کارکنان شرکتی مخابرات شهرهای مختلف استان لرستان نیز در اعتراض به نداشتن امنیت شغلی، عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل و برای تبدیل وضعیت دست از کار کشیدند و تجمع کردند. به گزارش ایلنا، معترضان در کوهدشت، پلدختر، خرم آباد و دیگر شهرهای لرستان، یا در مقابل ادارات مخابرات و یا در فضاهای سرپوشیده جمع شدند و از مسئولان شرکت مخابرات ‌خواستند که به وضعیت آنها رسیدگی کنند.

 

*بامداد روز شنبه 10تیر، کارکنان شرکتی مخابرات خوزستان در اعتراض به نداشتن امنیت شغلی، عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل و برای تبدیل وضعیت اعتصاب و تجمع کردند. به گزارش ایلنا، معترضان گفتند: امروز در همراهی با کارکنان شرکتی مخابرات لرستان و مشهد دست از کار کشیدیم و مقابل دفتر نماینده مجلس جمع شدیم.

 

*بیش از دویست نفر از  کارگران نورد و پروفیل ساوه در شیفت بعد از ظهر روز شنبه 10 تیر، به دلیل اعتراض به حقوقهای معوقه خود دست از کار کشیدند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، کارگران این کارخانه از بهمن ماه سال گذشته تاکنون نزدیک به پنج ماه است که حقوقهای خود را دریافت نکرده اند. روز بعد کارگران مهترض پس از دریافت یک ماه حقوق به اعتصاب خود پایان دادند.

 

*روز شنبه 10  تیر، کارگران اخراجی کارخانه صبا فولاد زاگرس در ادامه اعتراضات شان نسبت به بیکاری و برای بازگشت به کار بازهم مقابل استانداری چهارمحال و بختیاری تجمع کردند. به گزارش ایلنا، در این تجمع خانواده های کارگران هم حضورداشتند.

 

*روز شنبه 10تیر، جمعی از صیادان قایق دار بندر دیر در استان بوشهر در اعتراض به تخریب ادوات صید و صیادی خود توسط شناورها و کشتیهای صید ممنوعه ترال (کف روب) غیر بومی در صیدگاههای این منطقه، مقابل فرمانداری این شهرستان تجمع آرام برگزار کردند. به گزارش ایلنا، این صیادان گفتند: هم اکنون که صید ترال به دلیل آسیب رساندن به صیدگاهها، زیستگاهها و نسل آبزیان دریایی ممنوع است، چرا کشتیهای بزرگ صیادی با این روش ممنوعه بدون اینکه کسی مانع آنها شود آزادانه علاوه بر خالی کردن دریا به زیستگاههای آبزیان آسیب می زنند؟

در بندر دیر (dayyer) به عنوان بزرگترین بندر صیادی جنوب کشور، 35 لنج صیادی، 11 کشتی و 300 قایق صیادی به امر صید و صیادی مشغول هستند.

 

*روز یکشنبه 11 تیر، جمعی از نیروهای شرکتی مخابرات همدان در اعتراض به نداشتن امنیت شغلی، عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل و برای تبدیل وضعیت مقابل این شرکت تجمع کردند. به گزارش فارس، این کارگران خواستار اجرای طرح طبقه ‌بندی مشاغل، حذف واسطه ‌ها و عقد قرارداد مستقیم که مصوب شده وزارت کار بوده و مخابرات در اجرای آن کوتاهی می کند بودند.

 

*بامداد روز یکشنبه 11 تیر، جمعی از کارگران شرکت مخابرات گچساران در اعتراض به نداشتن امنیت شغلی، عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل و برای تبدیل وضعیت در محوطه این شرکت تجمع کردند. به گزارش آفتاب جنوب، تجمع کنندگان به عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل و وضعیت قراردادی نشدن خود معترض بودند.

 

*روز شنبه 3 تیر، اعتصاب کارگران و کارکنان شرکتی مخابراتِ مشهد که از روز سه شنبه 30 خرداد آغاز شد، همچنان ادامه پیدا کرد. به گزارش ایلنا، معترضان گفتند: ما جمعی از پرسنل شرکتی مخابرات ایران هستیم، به دلیل اینکه بعد از گذشت حدود هشت سال از خصوصی سازی مخابرات و با وجود اینکه اجرای صریح قانون اساسی را بارها از مخابرات خواستار شدیم، هنوز شاهد قانون گریزی مخابرات بوده و هستیم و این تا جایی رسیده که حتی ما را جزء  نیروی مخابرات ندانسته و می گویند نیروی پیمانکار هستیم. بامداد روز یکشنبه 12 تیر، کارگران وکارکنان شرکتی مخابراتِ مشهد چهاردهمین روز اعتصاب شان در اعتراض به نداشتن امنیت شغلی،عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل وبرای تبدیل وضعیت مقابل اداره کار تجمع کردند.

 

*پیش از ظهر روز یکشنبه 11 تیر، 108 نفر از ناظران جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد در اعتراض به بلاتکلیفی و نبود اعتبار برای اشتغال به کار خود دست به تجمع مقابل استانداری زدند. به گزارش فارس، یکی از این تجمع کنندگان گفت: طبق مصوبه مجلس در مورخ 12 اسفند ماه سال 90، 10 هزار ناظر بخش کشاورزی به صورت رسمی جذب شدند که از این تعداد تاکنون مشکلات 108 نفر حل نشده و جذب بازار کار نشدند.

 

*اعتصاب کارگران شبکه هوایی و کابل مخابرات آبادان در اعتراض به عدم پرداخت 9 ماه حقوق در روز دوشنبه 12 تیر، یک هفته را پشت سر گذاشت. به گزارش صدا و سیمای رژیم، کارکنان مخابرات با اشاره به ماهها کار و زحمت شبانه ‌روزی در شهری که دمای کمتر از 47 درجه ندارد از بی توجهی مسئولان گلایه و رسیدگی سریع به وضعیت معیشتی خود را تقاضا کردند.

 

*روز دوشنبه 12 تیر، حدود 30 نفر از اهالی روستای مهاجران از توابع دزفول، در اعتراض به آنچه که نرخ اعلامی قیمت زمین از سوی بنیاد مسکن این شهرستان عنوان کردند، مقابل استانداری خوزستان در اهواز تجمع کردند. به گزارش ایرنا نماینده تجمع کنندگان گفت: 20 سال است که زمین مسکونی به متقاضیان واجد شرایط در این روستا داده نشده و در 2 سال اخیر قرار شده زمین با قیمت هر متر مربع یک میلیون و 200 هزار ریال از طرف بنیاد مسکن به روستاییان واگذار شود. وی افزود: این قیمت برای مردم محروم روستا که درآمد آنها از طریق کارگری کسب می شود قابل پرداخت نیست.

 

*عصر روز دوشنبه 12 تیر، جمعی ازکارگران شرکتی نیروگاه سیکل ترکیبی جهرم در اعتراض به عدم پرداخت حقوق و مطالبات شان دست به تجمع زدند. به گزارش شیرازه، کارگران معترض برای دستیابی به حقوق حقه شان قصد محبوس کردن عوامل پیمانکار در ساختمان اداری شرکت را داشتند که مورد حمله قرار گرفتند که مجروحیت چند نفر را به همراه داشت.

نیروگاه  سیکل ترکیبی جهرم در جاده شیراز- جهرم و در ۲۵ کیلومتری شمال شهر جهرم در استان فارس واقع شده است.

 

*روز شنبه 10 تیر، جمعی از کارگران کارخانه هپکو در میدان صنعت اراک تجمع کرده و اعتراض شان نسبت به عدم پرداخت ماهها حقوق را با سر دادن شعار و نشستن درکف خیابان به نمایش گذاشتند. به گزارش اراک امروز، این اقدام اعتراضی کارگران کارخانه هپکو منجر به مسدود شدن خیابان و جلوگیری از تردد وسایل نقلیه شد.

روز دوشنبه 12 تیر، کارگران کارخانه هپکو برای دومین بار درهفته جاری نسبت به عدم پرداخت ماهها حقوق شان اعتراض کردند و با راهپیمایی در شهر اراک مقابل استانداری مرکزی تجمع کردند. کارگران معترض بنرهایی با مضامین زیر دردست داشتند: «واردات غیر اصولی ماشین آلات راه سازی= فروپاشی بنیان خانواده و کارگران شرکت هپکو» ، «بیکاری کارگران و ورشکستگی تنها سازنده ماشین آلات راه سازی خاور میانه» و «120 روز از وعده شما جهت برگزاری جشن شکوفایی شرکت هپکو گذشت تا به امروز چه کرده اید؟»

روز سه شنبه 13 تیر، راهپیمایی و تجمع کارگران کارخانه هپکو دراعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق شان ادامه پیدا کرد.

 

*روز سه شنبه 13 تیر، کارگران اخراجی آذر آب اراک پس از گذشت حدود ۴۳ روز از اخراج شان همچون روزهای گذشته مقابل درب ورودی شرکت آذر آب تجمع کردند.

به گزارش ایلنا، کارگران اخراجی  که تحت مسئولیت شرکت میثاق صنعت مرکزی در کارخانه آذر آب اراک فعالیت می کردند با اعلام این خبر گفتند: اول خرداد ماه سال جاری قرارداد کاری ۲۲ نفر از همکاران آنها با تغییر پیمانکار به اتمام رسید و در نتیجه این تعداد از کارگران اخراج شدند.

 

*روز سه شنبه 13تیر، جمعی از متقاضیان مسکن مهر پروژه خاتم الاوصیا، فاز 5 اندیشه، با تجمع مقابل شرکت عمران شهر اندیشه خواستار مشخص شدن وضعیت تحویل واحدهای خود شدند. به گزارش راه مبین، یکی از معترضان مقابل این شرکت اقدام به خودسوزی کرد که با هوشیاری اطرافیان از خطر نجات یافت.

 

*روز سه شنیه 13تیر، کارگران کارخانه کاشی و سرامیک آیدا سرام واقع درشهرک صنعتی بیرجند در اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق و حق بیمه، مقابل استانداری خراسان جنوبی تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران معترض گفتند: دلیل اعتراض کارگران شاغل در این واحد تولیدی، تاخیر در پرداخت مطالبات شان در حداقل ۵ ماه گذشته و به تعویق افتادن حق بیمه آنان به سازمان تأمین اجتماعی طی  چند ماه گذشته است.

 

*بامداد روز چهارشنبه 14 تیر، کارگران خدماتی اخراجی منطقه آزاد اروند شاغل در شهرداری خرمشهر دراعتراض به اخراج و برای بازگشت به کار و نیز عدم پرداخت 2 ماه حقوق، 4 ماه حق بیمه و عیدی مقابل این سازمان تجمع کردند. به گزارش شهردار آنلاین، یکی از این کارگران با بیان این که 70 کارگر این سازمان سوم خرداد 96 بدون هیچ دلیلی اخراج شدند از عدم رسیدگی مسئولان مربوطه انتقاد کرد و خواستار انعکاس و پیگیری مشکلات شان شد.

 

*بامداد روز چهارشنبه 14 تیر، کارگران کارخانه لوله سازی آلپا در اعتراض به عدم پرداخت یک سال حقوق و 4 ماه حق بیمه و اخراج از کار مقابل ساختمان مرکزی سازمان منطقه آزاد اروند تجمع کردند. به گزارش ایرنا، کارگران معترض گفتند: علی رغم وجود بازار برای محصولات تولیدی شرکت، وجود مواد اولیه و نیروی متخصص در این شرکت، به دلیل مشخص نبودن مدیریت، تولید شرکت به مدت 2 هفته متوقف شده است.

 

*روز چهارشنبه 14تیر، کارگران شهردارى زیدآباد از شهرهای استان کرمان در اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق دست از کار کشیده و مقابل ساختمان شهرداری تجمع کردند. به گزارش مَطلَبَک، این کارگران معترض که چندین ماه حقوق شان پرداخت نشده است بر درب ورودی شهرداری قفل زدند.

 

*روز شنبه 17 تیر، کارگران هپکودر راه دستیابی به مطالبات شان مبنی برتامین امنیت شغلی و پرداخت مطالبات شان درمحوطه کارخانه تجمع کردند که تصمیم اعزام به مرخصی اجباری دوهفته ای به آنها ابلاغ شد. به گزارش اراک امروز، در جلسه روز پنجشنبه ۱۵ تیر مسئولان استان، سهامدار و مدیریت شركت و اعضاى شوراى اسلامى كار تصمیم گرفتند که کارخانه هپکو از ۱۷ الی ۳۱ تیر جهت همكارى با وزارت نیرو و كاهش مصرف در پیك مصرف برق و نیز به منظور تآمین مواد اولیه و قطعات مورد نیاز خطوط تولید تعطیل شود.

 

*طی روزهای دوشنبه 12 و سه شنبه 13 تیر، جمعی از کارگران مجتمع نیشکر هفت تپه، در اعتراض به عدم تعیین تکلیف وضعیت باز نشستگی شان دست به تجمع مقابل فرمانداری شهرستان شوش زدند. این تجمع در حالی است که ۱۳ روز قبل قائم مقام مدیر عامل مجتمع نیشکر هفت تپه وعده برطرف شدن مشکل بازنشستگی ۳۴۱ نفر از کارگران این مجتمع را داده ‌بود. به گزارش ایلنا، بامداد روز سه شنبه 13 تیر، کارگران بازنشسته نیشکر هفت تپه به دو گروه تقسیم شدند. حدود 200 نفر جهت گرفتن نتیجه پیگیری فرماندار، مقابل فرمانداری شوش تجمع کردند و گروهی دیگر درب ورودی شرکت را بسته و مانع عبور و مرور به شرکت شدند. کارگران پس از بی توجهی مسئولان شرکت، به مدیریت شرکت وحسابداری حمله کرده و اقدام به شکستن دوربینها و شیشه های مدیریت و حسابداری کردند.

بامداد روز شنبه 17 تیر، کارگران بازنشسته کارخانه نیشکر هفت تپه با مراجعه به شرکت و عدم پاسخگویی مسئولان ،اقدام به قطع برق شرکت و قطع سیستم مخابرات آن نمودند.

 

*جمعی از مردم شهر یاسوج در روز شنبه ۱۷ تیر، در اعتراض به قطعی چند روزه آب منازل شان در دفتر مدیرعامل اب و فاضلاب شهری یاسوج تجمع کردند. به گزارش تابناک، این افراد که بیشتر از ۱۰۰ نفر از سرپرستان خانوارها در مناطق عدل، فلکه جهاد و محلاتی از شهر یاسوج که قطعی اب چند روزه دارند، خواستار حضور خانواده های مسئولان استان در محلات خودشان بودند تا شاید بحران ابی آین مناطق را درک کنند.

 

*روز پنج شنبه 15تیر، کارکنان شرکتی مخابراتِ استان لرستان در اعتراض به نداشتن امنیت شغلی، عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل و برای تبدیل وضعیت و بازگشت به کار همکاران اخراجی شان به همراه خانواده های شان، مقابل نمایشگاه بین المللی شهر خرم آباد تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارکنان شرکتی مخابرات در استان لرستان برای چهارمین بار در هفته جاری تجمع اعتراضی برگزار کردند.

خواسته تجمع کنندگان، اجرای طرح طبقه بندی مشاغل، عقد قرارداد مستقیم با مخابرات و بازگشت به کار کارکنانی است که در هفته ها و ماههای گذشته اخراج شده اند.

روز یکشنبه 18 تیر، کارکنان شرکتی مخابرات اعلام کردند تا زمانی که تکلیف همکاران اخراجیمان مشخص نشود به اعتراضات و نامه‌نگاریها ادامه خواهیم داد.

 

*روز یکشنبه 18 تیر، جمعی از کارکنان شرکتی مخابرات منطقه فارس از شهرستانها و مراکز مختلف استان فارس در اعتراض به عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل، تنزل گروههای شغلی کارکنان پس از خصوصی سازی و ... مقابل درب اداره کل کار استان فارس تجمع کردند. به گزارش مهر، آنها اعلام کردند که از زمان واگذاری مخابرات به بخش خصوصی، مخابرات باید نسبت به اجرای طرح طبقه بندی مشاغل مصوب مخابرات ایران برای پرسنل شرکتی اقدام می کرد که این امر تنها برای پرسنل رسمی سازمان رعایت شد.

 

*کارگران میدان نفتی آزر ایلام واقع در شهرستان مهران در قالب شرکتهای سروک و شرکت توسعه آب و گاز، از روز پنجشنبه اول تیر دست به اعتصاب زدند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، این کارگران که ابتدا حدود 150 نفر بودند برای دریافت حقوق معوقه سه ماه اول سال جاری بعلاوه عیدی دست به اعتصاب زدند که رفته رفته کارکنان دفاتر فنی و مهندسی نیز حدودا 100 نفر به این اعتصاب پیوستند.

روز چهارشنبه 14 تیر، اعتصاب سنگین تر از روزهای قبل در جریان بود تا جایی که کارگران اعتصابی ، برق اصلی دفاتر شرکت توسعه آب و گاز وشرکت کارفرما (سروک) را قطع کردند. روز شنبه 17 تیر اعتصاب ادامه پیدا کرد و تعداد 150 نفر از کارگران که هنوز عیدی انها پرداخت نشده بود، پس از پرداخت عیدی، تصفیه حساب شدند..

 

*روز یکشنبه 18 تیر، کارگران شرکتی اداره راهداری و حمل و نقل اصفهان در اعتراض به عدم پرداخت 8 ماه حقوق مقابل استانداری تجمع کردند. به گزارش فارس، نیروهای شرکتی اداره راهداری و حمل و نقل استان اصفهان که در اعتراض به تعویق افتادن حقوق 8 ماهه خود معترض بودند، اعتراض خود را با تجمع مقابل استانداری اصفهان ابراز کردند.

 

*پیش از ظهر یکشنبه 18تیر، جمعی از اهالی روستای پتک از توابع باغملک در اعتراض به عدم صدور مجوز کشت تابستانه مقابل ساختمان استانداری خوزستان در اهواز تجمع کردند. به گزارش خوانا نیوز، یک کشاورز این روستا گفت: هم اکنون فصل کشت تابستانه ما در روستای پتک بیگدلی است اما به ما مجوز کشت داده نمی شود. وی که خواست نامش فاش نشود افزود: تنها منبع درآمد ما در این روستا کشاورزی و دامپروری است و شغل اصلی ما محسوب می شود.

 

*بامداد روز دوشنبه 19 تیر، جمعی از کارگران شهرداری منطقه یک خرم آباد در اعتراض به عدم پرداخت 4 ماه حقوق، در میدان 22بهمن خرم آباد تجمع کردند. به گزارش جوان، کارگران معترض شهرداری منطقه یک خرم آباد به خبرنگاران گفتند: 4ماه است حقوق نگرفته ایم و زندگی ما در تنگنا قرار گرفته است اما شهرداری توجه ای نمی کند.

 

*روز پنج شنبه 15تیر، کارکنان شرکتی مخابراتِ استان لرستان در اعتراض به نداشتن امنیت شغلی، عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل و برای تبدیل وضعیت و بازگشت به کار همکاران اخراجی شان به همراه خانواده های شان، مقابل نمایشگاه بین المللی شهر خرم آباد تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارکنان شرکتی مخابرات در استان لرستان برای چهارمین بار در هفته جاری تجمع اعتراضی برگزار کردند.

خواسته تجمع کنندگان، اجرای طرح طبقه بندی مشاغل، عقد قرارداد مستقیم با مخابرات و بازگشت به کار کارکنانی است که در هفته ها و ماههای گذشته اخراج شده اند.

روز یکشنبه 18 تیر، کارکنان شرکتی مخابرات اعلام کردند تا زمانی که تکلیف همکاران اخراجیمان مشخص نشود به اعتراضات و نامه‌نگاریها ادامه خواهیم داد.

روز دوشنبه ۱۹ تیر، بعد از گذشت حدود دو ماه از برپایی اجتماعات اعتراضی که  هر روز توسط  ۳۴۱ نفر از کارگران تازه بازنشسته مجتمع نیشکر هفت تپه برپا می ‌شد، سر انجام کارفرما هزینه بازنشستگی آنان را پرداخت کرد.

 

*ظهر روز سه شنبه 13 تیر، بیش از ۴۰۰ نفر از کارگران شیفت بامداد بخش  تولید رینگ سازی مشهد در اعتراض نسبت به طولانی شدن تاخیرها در پرداخت مطالبات شان مقابل دفتر شورای اسلامی کارخانه تجمع کردند. به گزارش ایلنا، علاوه بر تاخیر ۱۵ روزه ‌ای که اکنون در پرداخت دستمزد خرداد ماه آنها ایجاد شده است، بابت کاهش یا توقف برخی مزایای مزدی دیگر از جمله حق افزایش تولید، بهره برداری و کمکهای غیر نقدی که در سالهای گذشته به آنها پرداخت می‌ شد، طلبکارند.

روز چهارشنبه 14 تیر، کارگران کارخانه رینگ سازی مشهد برای دومین روزمتوالی مقابل دفتر شورای اسلامی کارخانه تجمع کردند.

روز سه شنبه 20 تیر، کارگران  کارخانه رینگ سازی مشهد پس از یک هفته اعتصاب، به دنبال برگزاری جلسه شورای تامین شهرستان مشهد و وعده کارفرما، مشغول به کار شدند.

 

*روز سه شنبه 20 تیر، شماری از کارگران مجتمع پتروشیمی ایلام در محل این مجتمع  تجمع کردند. به گزارش فارس، کارگران معترض فقدان توجه به مطالبات معوق شان و همچنین فقدان تعیین تکلیف واحدهای مسکونی را علت این تجمع اعتراض آمیز عنوان کردند.

 

*روز چهارشنبه 21 تیر، جمعی از کارگران اخراجی شرکتهای پارس جنوبی در اعتراض به اخراج و برای بازگشت به کار مقابل فرمانداری پارسیان تجمع کردند. به گزارش پارسیان خبر، یکی از معترضان به اخراج از پارس جنوبی گفت: سابقه ۱۴ سال فعالیت در پارس جنوبی را دارم، اما به بهانه اینکه یک فرد غیر بومی هستم من را از شرکت اخراج کردند.

 

*روز شنبه 10 تیر، حدود 80 نفر از کارگران کارخانه ذوب ‌آهن اردبیل در اعتراض به عدم پرداخت 18 ماه حقوق شان برای باری دیگر دست به تجمع مقابل استانداری اردبیل زدند. به گزارش گوناز تی وی، کارگران تجمع کننده شعار می دادند: «عزا عزاست امروز، کارگر ذوب‌آهن رو به فناست امروز». کارگران  این کارخانه طی دو سال گذشته چندین بار در اعتراض به وضعیت نامعلوم شغلی شان و پرداخت نشدن حقوق شان، در مقابل استانداری، اداره کار و دفتر امام جمعه اردبیل تجمع کردند اما هیچ یک از این مسئولان گرهی از مشکلات این کارخانه و کارگران نگشودند.

به گزارش تسنیم، کارگران اخراجی کارخانه ذوب آهن اردبیل در ادامه تجمعات اعتراضی شان نسبت به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی، دست به تحصن و اعتصاب غذا در یکی از مساجد این شهر زدند. درچنین شرایطی، در روز پنجشنبه 22 تیر، قرار بر این شد که طلب کارگران در 3 قسط تقسیم و پرداخت شود که قسط اول در حدود 850 میلیون تومان از مطالبات این کارگران پرداخت شده و کارگران به اعتصاب غذای خود پایان دادند.

 

*روز پنجشنبه 22 تیر، کارگران کارخانه ماشین ‌سازی لرستان همزمان با سفر وزیر کشور به این استان در اعتراض به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی، دست به تجمع مقابل استانداری لرستان زدند. به گزارش تسنیم، کارگران اخراج شده از این واحد با حمل نوشته‌ هایی با مضامینی همچون «شرکت ماشین ‌سازی لرستان در سال تولید ملی، اقتصاد مقاومتی در سایه دولت تدبیر و امید تعطیل می‌شوند»، «استاندار لرستان تعطیلی کارخانه ‌های مساوی فقر و بیکار» و «مسئولان تعطیلی کارخانه ‌ها مساوی بیکاری و طلاق و خودکشی» خواستار رسیدگی هرچه سریع‌ مسئولان استان و انعکاس تعطیلی این واحد صنعتی مهم استان به مسئولان کشور شدند.

 

*روز پنجشنبه 22 تیر، کارکنان اخراجی مخابرات لرستان مقابل اداره مخابرات این استان به همراه خانواده های شان تجمع کردند. به گزارش ایلنا، در این تجمع معاون اداره کار استان لرستان حاضر شد و با تجمع کنندگان به صحبت پرداخت. کارکنان شرکتی لرستان در هفته های گذشته بارها تجمعات اعتراضی برگزار کردند. خواسته آنها علاوه بر طرح طبقه بندی مشاغل و تامین امنیت شغلی، بازگشت به کار همکارانی است که اخیرا بیکار شدند.

 

*ظهر روز جمعه 23 تیر، در پی مرگ یکی از جوانان در جاده انارستان به ریز بر اثر سانحه رانندگی، اهالی شهر انارستان با بستن مسیر، خواستار حضور مسئولان شدند. به گزارش آینه جم، محمد رضا روزفراغ جوان انارستانی در پیچ جاده موسوم به باغ امام جانش را از دست داده و عدم رسیدگی مسئولان به این جاده سبب شده تا اهالی انارستان مسیر این شهر تا ریز را با سنگ و شاخه و تنه های درختان مسدود کنند.

 

*روز شنبه 24 تیر، بیش از 300 نفر از کارگران مجتمع نیشکر هفت تپه در اعتراض به عدم پرداخت 4 ماه حقوق و وضعیت نامشخص بیمه تکمیلی، دست از کار کشیده و مقابل دفتر کارفرما تجمع کردند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران این تجمع گفت: پرداخت مطالبات مزدی کارگران رسمی و قرار دادی مجتمع نیشکر هفت ‌تپه از اردیبهشت ماه سال جاری به تاخیر افتاده همچنین پاداش و بهره برداری سالهای ۹۴ و ۹۵ آنها هنوز پرداخت نشده است.

 

*روز شنبه 24 تیر، کارگران کارخانه منیزیم فردوس دراعتراض به عدم پرداخت 8 ماه حقوق، 4 ماه حق بیمه و اخراج تعدادی از همکاران شان تجمع کردند. به گزارش صدا و سیما، معاون امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی در بازدید از خط تولید کارخانه در جلسه ای که با حضور فرماندار، معاونان فرماندار، مدیرعامل کارخانه منیزیم و نماینده کارگران کارخانه برگزار شد، وعده پرداخت حقوق معوقه کارگران را داد.

 

*روز شنبه 24 تیر، تعدادی از کارگران بیکارشده معدن خاک سرخ به دنبال تعطیلی ناگهانی معدن دست به تجمع مقابل بخشداری جزیره هرمز زدند. به گزارش مهر، این کارگران علت تعطیلی این معدن را اختلافات داخلی تعاونی مرزنشینان اعلام کردند.

 

*بامداد روز شنبه ۲۴ تیر، کارگران بازنشسته صنعت فولاد از اقصی نقاط کشور با سفر به تهران برای چندمین بار در شش ماه گذشته مقابل ساختمان دفتر مرکزی صندوق فولاد تهران تجمع کردند. به گزارش ایلنا، این بازنشسته ‌ها که خواستار وصول مطالبات محقق نشده و پرداخت به موقع مستمری بازنشستگی خود هستند گفتند: با وجود اعتراضات مکرر هنوز مطالبات آنها برآورده نشده است.

 

*بامداد روز یکشنبه 25 تیر، تعدادی از کارگران روغن نباتی پارس قو در اعتراض به عدم پرداخت معوقات مزدی و نا روشن بودن سرنوشت بازگشایی دو باره این کارخانه، در محوطه این کارخانه تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کل کارگران کارخانه پارس قو در حدود ۲۰۰ نفر است که بارها در تجمعات اعتراضی خود با حمل بنرهایی نسبت به خطر فروپاشی زندگی‌ خود و خانواده‌ های شان براثر تعطیلی این واحد صنعتی، هشدار دادند. 

 

*به گزارش قدس آنلاین، روز یکشنبه 25 تیر، اداره آب و فاضلاب روستایی اقدام به حفر چاه آب شرب در محدوده روستای شهرستانک کرد که با اعتراض اهالی این روستا روبرو گردید. نیروی انتظامی به اهالی معترض روستای شهرستانک جغتای یورش آورد و هفت نفر از معترضان زخمی شدند و یکی از معترضان به دلیل شدت جراحات جان باخت.

 

*روز یکشنبه 25 تیر، بیش از 500 نفر از کارگزاران صندوق بیمه کشاورزی سراسر کشور به تهران آمدند و مقابل سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور تجمع اعتراضی برگزار کردند. به گزارش ایلنا، این تجمع که برای چندمین بار در ماههای گذشته برگزار ‌شد، در اعتراض به بلاتکلیفی شغلی کارگزاران سازماندهی شده بود. این بیمه ‌گرانِ بدون بیمه و حق و حقوق گفتند: شیوه کار ما حجمی است و در ماههای کساد گذشته، میانگین درآمدمان، ۳۵۰ هزار تومان در ماه بوده ‌است.

 

*رانندگان شرکت واحد رشت به دلیل دریافت نکردن چهار ماه حقوق معوقه، روز دو شنبه 25 تیر دست از کار کشیده و مقابل دفتر شرکت دست به تجمع زدند.

به گزارش ایلنا، تعدادی از این کارگران گفتند: حدود ۱۰۰ کارگری که در بخشهای مختلف شرکت «اتوبوسرانی رشت» تحت عناوین شغلی راننده، تعمیرات، موتوری و ستادی توسط شرکتهای واسطه نیروی انسانی (پیمانکاری) مشغول به کارند که از بابت ثبات شغلی و ناچیز بودن دستمزدهای خود ، ابراز نارضایتی می‌ کنیم.

 

*بامداد روز دوشنبه 26 تیر، حدود400 کارگر کارخانه کیان تایر در اعتراض به عدم پرداخت 2 ماه حقوق، تعطیلی خطوط تولید و واگذاری مجدد این واحد تولیدی به بخش خصوصی در محوطه محل کار خود تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران معترض که در نوبت کاری صبح مشغول کارند گفتند: فعالیتهای کلیه خطوط تولید کارخانه از روز شنبه 24 تیر متوقف شده است چرا که با تغییر رئیس کارخانه، کارخانه دچار بحران در تامین مواد اولیه شده است.

 

*روز دوشنبه 26 تیر، کارگران اخراجی کارخانه ذوب آهن اردبیل بعد از چندین بار تجمع مقابل استانداری در اعتراض به عدم پرداخت حقوق و مطالبات شان و خلف وعده کارفرما، در پارک معلم و مقابل اداره کل کار استان گرد هم آمدند تا از آنجا شکایت خود را به دادستانی ببرند. به گزارش سبلان ما، نماینده این کارگران با اظهار ناراحتی از خلف وعده های صورت گرفته توسط مدیران ذوب آهن گفت: یک ماه از موعد اولین چک مدیران ذوب آهن که از بابت معوقات و طلبهای کارگران به اداره کار داده شده بود گذشته و اما وجه بصورت کامل پرداخت نشده تا قابل وصول باشد.

 

*صبح روز دوشنبه 26 تیر، تعدادی از مهندسان نظام مهندسی نسبت به حذف مجری ذیصلاح مقابل درب استانداری مرکزی در اراک تجمع کرده و خواستار اجرای قانون شدند. به گزارش خبر آنلاین، یکی از مهندسانی که در این جمع معترض بود گفت: حذف مجری ذیصلاح موجب بیکاری 1000 مهندس و خارج شدن از چرخه ساخت و ساز در سطح استان شده است در حالیکه به این افراد پروانه مجری صادر شده بود.

 

*روز سه شنبه 27 تیر، کارگران پتروشیمی رازی ماهشهر برای سومین روز متوالی در اعتراض به عدم اجرای کامل طرح طبقه بندی مشاغل و پرداخت نشدن کامل مطالبات شان مقابل کارگاه این مجتمع تجمع کردند. به گزارش فارس، کارگران این شرکت که کارهای تعمیراتی شرکت پتروشیمی رازی را انجام می دهند در سال 95 نیز به همین دلیل دست به اعتراض زده بودند که در آن زمان با دادن قول مساعد برای رفع مشکلات از سوی مسئولان پتروشیمی رازی به کار خود ادامه دادند.

 

*روز سه شنبه 27 تیر، جمعی ازکارگران شرکت حمل و نقل بین المللی خلیج فارس از سراسر کشور در اعتراض به عدم پرداخت کامل مطالبات شان دست به تجمع مقابل سازمان خصوصی سازی زدند. به گزارش ایلنا، یکی از این کارگران گفت: شرکت حمل و نقل بین‌المللی خلیج فارس ۱۲۸۶ نفر نیروی کار دارد که در سراسر کشور مشغول به کار هستند. بر اساس این اظهارات، جمعی از کارکنان شرکت حمل و نقل بین‌المللی خلیج فارس به تهران سفر کردند تا با تجمع در مقابل سازمان خصوصی سازی، اعتراض خود را نسبت به نحوه محاسبه و پرداخت دستمزدهای شان اعلام کنند.

 

*روز سه شنبه 27 تیر، جمعی ازکارگران کارخانه بلبرینگ سازی تبریز در اعتراض به عدم پرداخت 4 ماه حقوق دست از کار کشیده و در محوطه کارخانه تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران اعتصابی گفتند: در کارخانه بلبرینگ سازی تبریز حدود ۱۹۰ نفر کارگر رسمی و قرار دادی فعالیت دارند که از زمان خصوصی سازی محل کارشان با مشکل کمبود نقدینگی مواجه هستند.

 

*بامداد روز چهارشنبه ۲۸ تیر، کارگران بازنشسته و شاغل شرکت نیشکر هفت تپه دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، در ادامه اعتصابات و تجمعات ماهها و هفته های گذشته کارگران شاغل و بازنشسته شرکت نیشکر هفت تپه، محوطه این شرکت صحنه اعتراض و حق خواهی متحدانه آنان بود.

 

*روز چهارشنبه 28 تیر، کارگران سیمان مارگون در اعتراض به نداشتن قرارداد و عدم پرداخت 3 ماه حقوق دست از کار کشیده و مقابل کارخانه تجمع کردند. به گزارش تسنیم، این کارگران که از گفتگو با خبرنگاران به دلیل اخراج از کار واهمه داشتند، گفتند: دلیل تجمع شان به خاطر مشکلات مالی، هزینه ‌های ایاب و ذهاب و نداشتن قرارداد با کارخانه سیمان و سه ماه حقوق عقب افتاده است.

 

*بامداد روز چهارشنبه 28 تیر، کارگران شهرداری شهر اردل پول در استان چهار محال و بختیاری در اعتراض به عدم پرداخت 4 ماه حقوق جلوی دفتر امام جمعه  این شهر تجمع کردند. به گزارش هفت چشمه، یکی از این کارگران گفت: حقوق ماههای فروردین، اردیبهشت، خرداد و تیر کارگران شهرداری شهر اردل هنوز پرداخت نشده است و کسی هم برای پراخت حقوقمان جوابگو نیست و در جواب ما می گویند که باید پیمانکار حقوقتان را پرداخت کند.

 

*بامداد روز چهارشنبه 28 تیر، حدود ۲۰۰ نفر از کارگران شرکت کشتی سازی بحر گستر هرمز در اعتراض به عدم پرداخت 3 ماه حقوق و ماهها حق بیمه مقابل مجتمع کشتی سازی خلیج فارس در بند عباس تجمع کردند. به گزارش ایلنا، نزدیک به ۵۰۰ کارگر از طریق شرکت بحر گستر هرمز در پروژه‌ های کشتی ‌سازی در استان هرمزگان مشغول کارند که از اردیبهشت ماه مطالبات مزدی خود را به صورت کامل دریافت نکرده‌ اند.

 

*روز چهارشنبه 28 تیر، کارگران کارگران  کارخانه کاشی گیلانا در اعتراض به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی برای باری دیگر مقابل فرمانداری شهرستان رودبار تجمع کردند. به گزارش گیل خبر، برای درک و همدردی بیشتر این خانواده ها گوشه ای از نامه یکی از فرزندان کارگران کارخانه را به رسانه های شهرستانی یادآور می شوم: «دوست دارم به مدرسه روم، اما از پدرم خجالت می کشم چون می دانم اگر پولی بخواهم دستانش خالی است پس بهتر است بیخیال مدرسه شوم.»

 

*دور جدید اعتصاب کارگران گروه ملی فولاد ایران در اعتراض به عدم پرداخت حقوق از روز پنجشنبه 29 تیر آغاز شد. به گزارش ایسنا، یکی از کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران به نمایندگی از سایرین گفت: 3 بخش از کارخانه تولید ندارد و کارگران در اعتراض به عدم پرداخت حقوق خود، کار نمی‌کنند و تولید را متوقف کرده اند. 

 

روز دو شنبه 26 تیر، کارگران کارخانه آذراب اراک در اعتراض به خلف وعده کارفرما مبنی بر عدم پرداخت مطالبات شان دست به راهپیمایی زدند و دو باره راهی مرکز شهر اراک شدند. به گزارش اراک امروز، این کارگران پیش از این در روز اول خرداد در هفتمین روز اعتصاب شان در اعتراض به عدم پرداخت 3 ماه حقوق راهی مرکزشهر اراک شدند و درمیدان صنعت تجمع کردند و به دنبال وعده پرداخت مطالبات شان طی دو هفته به اعتصاب شان خاتمه دادند.

روز پنجشنبه 29 تیر، یکی از کارگران حاضر در تجمع اعتراضی به ایلنا گفت: از روز دوشنبه ۲۵ تیر ماه برای معوقات مزدیمان در محوطه کارخانه تجمع کردیم اما هربار به جز وعده‌، سخن دیگری از زبان کارفرما و مسئولان مربوطه نشنیدیم. او ادامه داد: در نتیجه ادامه همین وضعیت به ناچار دو روز گذشته نیز در محدوده میدان باغ ملی و مرکزشهر اراک در حوالی محل استقرار کارخانه قرار دارد، جمع شدیم تا بلکه این بار وعده ‌هایی تکراری رنگ اجرایی به خود گیرد.

روز شنبه 31 تیر، کارگران کارخانه آذرآب اراک درادامه اعتراضات شان نسبت به عدم پرداخت 5 ماه حقوق، مقابل استانداری مرکزی تجمع کردند.

 

*بامداد روز شنبه 31 تیر، 700 نفر از کارگران مناطق ۸ ‌گانه شهرداری اهواز در اعتراض به نداشتن امنیت شغلی و برای تبدیل وضعیت و عقد قرارداد مستقیم برای پنجمین روز متوالی مقابل ساختمان مرکزی شهرداری تجمع کردند. به گزارش ایلنا، در این تجمع کارگران پیمانکاریِ شاغل در بخشهای مختلف از جمله بخش خدمات و فضای سبز حضور داشتند.

 

*روز سنبه 31 مرداد، کارگران معدن امین یار شهرستان فاریاب استان کرمان در اعتراض به نداشتن قرارداد و عدم پرداخت 6 ماه حقوق اعتصاب کردند و در ابتدای درب معدن با بستن جاده ورودی با اتوبوس عملا از کار کردن دست برداشتند.

به گزارش آرمان کرمان، این اعتصاب در حالی رخ داده است که در اسفند ماه سال گذشته همین تعداد دست به اعتصاب زدند که با ورود فرماندار وقت به این حوزه یک ماه حقوق پرداخت شد اما این پرداخت تداوم نداشته و سبب عقب افتادن دوباره حقوق کارگران گردید.

 

*روز شنبه 31 تیر، کارگران کشتارگاه صنعتی بجنورد در اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق و حق بیمه دست از کار کشیدند. به گزارش ایسنا، مدتی است که حقوق و دستمزد کارگران کشتارگاه صنعتی بجنورد پرداخت نشده و این امر سبب شد تا آنها اعتصاب کرده و کشتارگاه از مدار فعالیت خارج شود.

 

*روز شنبه 31 تیر، تجمع 5 روزه کارگران مناطق هشت گانه شهرداری اهواز در اعتراض به عدم تبدیل وضعیت مقابل استانداری خوزستان ادامه پیدا کرد. به گزارش ایلنا، کارگران شهرداری به رغم شرایط کاری سخت، دستمزد بسیار ناچیزی در حدود یک میلیون تومان دریافت می کنند که باعث شده همه کارگران در مضیقه باشند.

 

*روز شنبه 31 تیر، اعتصاب کارگران گروه ملی فولاد ایران سومین روز را پشت سرگذاشت. به گزارش ایرنا، دور جدید اعتصاب کارگران گروه ملی فولاد ایران در اعترض به عدم پرداخت حقوق از روز 29 تیر آغاز و تا به امروز ادامه پیدا کرد. کارگران معترض طی این روزها درمحل کارشان حاضر و تجمع برپا داشتند.

 

*کارگران کارخانه سیمان کارون، از روز دوشنبه 25 تیر، دراعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق، حق بیمه و دیگر مطالبات شان اعتصاب کردند. به گزارش ایلنا، اعتصاب کارگران در روز شنبه 31 تیر، ششمین روز خود را پشت سر گذاشت. رئیس کارخانه سیمان کارون با تایید معوقات مزدی گفت: همه مسئولان شهرستانی و استانی در جریان مشکلات به وجود آمده در سیمان کارون هستند و در این زمینه جلسات متعددی را در پیگیری به این مشکلات  انجام داده‌اند.

 

جنبش غارت شدگان

در ماه گذشته، همچون ماههای پیش، ایرانیان غارت در سراسر کشور، فریاد اعتراضی 

خود را هرچه رساتر به گوش همگان رساندند. در حالی که رژیم برای موشک سازی و آشوبگری میلیاردها دلار هزینه می کند، به مردم غارت شده توسط کلاه برداران و کلاشان حکومت که با نام موسسات اعتباری و بانکی جیب مردم را خالی کرده اند، توجه نمی کند.

در ماه گذشته بدون اغراق صدها خبر نوشتاری، تصویری و ویدئویی از مبارزه زنان و مردان غارت شده در رسانه های حکومتی و مستقل منتشر شد. 

با مراجعه به دو آدرس زیر می توان تعدادی از حرکتهای اعتراضی زنان و مردان معترض را مشاهده و صحبتهای آنان را شنید.

https://www.youtube.com/watch?v=o4OP688M-zk

https://www.youtube.com/watch?v=aTHffvd5OtQ

برخی از حرکتهای اعتراضی مردم چاپیده شده در دهه سوم تیرماه چنین است:

روز سه‌شنبه 19تیر، در نیشابور، یک خانم معترض به غارتگری مؤسسه کاسپین و به ‌دلیل شدت فشار وارده در مقابل این مؤسسه به اغما رفت.

روز سه‌شنبه ۲۰ تیر، در شوشتر غارت‌ شدگان توسعه (آرمان) مقابل فرمانداری رژیم تجمع اعتراضی برگزار کردند.

روز پنجشنبه 22تیر، در گچساران، غارت‌ شدگان مؤسسه توسعه (آرمان) برای چندمین بار در مقابل شعبه ‌این مؤسسه تجمع اعتراضی برگزار کردند.

روز شنبه 24 تیر، غارت ‌شدگان مؤسسه‌ های مالی در شهرهای کوهدشت، اردبیل، بابل و کرج تجمع اعتراضی برگزار کردند.

در همین روز غارت ‌شدگان مؤسسه توسعه (آرمان) و کاسپی مقابل بیدادسرای رژیم در خیابان فاطمی تهران تجمع اعتراضی برگزار کردند.

در کوهدشت مردم غارت‌ شده و خشمگین ابتدا با آتش زدن لاستیک، خیابان مقابل شعبه موسسه توسعه (آرمان) را مسدود کردند و در و پنجره و شیشه‌های این مؤسسه را با گل پوشاندند.

غارت شدگان موسسات دولتی در شهر بابل شعار می دادند: پول ماست حق ماست حاصل یک عمر ماست.

روز دوشنبه 26تیر، در کرمان، چندین هزار تن از غارت ‌شدگان توسط مؤسسه کاسپین در اعتراض به غارت سپرده ‌های شان توسط این مؤسسه وابسته به سپاه پاسداران برای چندمین بار راهپیمایی کردند.

روز پنجشنبه ۲۹ تیر، برای بار دیگر در گچساران، غارت ‌شدگان خشمگین از موسسه آرمان (توسعه) مقابل فرمانداری رژیم در این شهر تجمع اعتراضی برگزار کردند.

بامداد روز شنبه ۳۱ تیر، غارت‌شدگان مؤسسه توسعه (آرمان) به سمت درب سرپرستی این مؤسسه و دفتر نماینده مجلس ارتجاع در اهواز راهپیمایی کردند.

 

منبع: نبرد خلق شماره ۳۸۷، یکشنبه ۱ مرداد ۱۳۹۶ - ۲۳ ژوئیه ۲۰۱۷

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول