برخی از حرکتهای اعتراضی کارگران و مزدبگیران در مرداد 1396

گردآوری و تنظیم: زینت میرهاشمی

 

گسترش جنبشهای اجتماعی

نیروهای کار، مدافعان محیط زیست، غارت شدگان و دهقانان

 

در ماه گذشته علاوه بر 157 حرکت اعتراضی که از جانب نیروهای کار صورت گرفت، هر روز شاهد تجمعات اعتراضی غارت شدگان در سراسر کشور بودیم. در روز یکشنبه اول مرداد، سپرده گذاران کاسپین در سراسر کشور در اعتراض به خلف وعده مسئولان بانک مرکزی در پس دادن بخشی از سرمایه شان دست به تجمع اعتراضی و راهپیمایی در شهرهای مختلف کشور زدند. به گزارش فانوس، سپرده گذاران تهرانی که تعداد آنان به حدود چهار هزار نفر می ‌رسید، مقابل بانک مرکزی در میرداماد تجمع و تحصن کردند و شعارهایی علیه ولی الله سیف رئیس بانک مرکزی سر دادند. همزمان مردم غارت شده در شهرهای نیشابور، چالوس، اردبیل، انزلی، تربت حیدریه و ... در مقابل شعب بانکها و موسسات اعتباری اقدام به تجمع کردند.

در فرازی از حرکتهای اعتراضی غارت شدگان، روز یکشنبه 15 مرداد، بر اساس فراخوان قبلی، سپرده گذاران و غارت شدگان موسسات کاسپین و آرمان مقابل دفتر سازمان ملل در تهران دست به تجمع اعتراضی زدند. در همین روز جعمی از غارت شدگان فرودگاه قم در مقابل صدا و سیما دست به تجمع اعتراضی زدند.

 

یک مجلس نشین بی مایه همه این حرکتهای اعتراضی را نادیده گرفته و همراه با تمجید از وزیر کار روحانی مدعی شد که خبری از اعتراضات کارگری نیست.

محمد صادق حسنی، برگزیده شورای نگهبان از رشت در جلسه رای اعتماد به وزرای پیشنهادی روحانی، در موافقت با وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی صحبت کرد و در روز روشن به دروغ مدعی شد که «امروز بازنشستگان فولاد در مقابل مجلس تجمع نمی‌کنند و از اعتصابهای کارگری خبری نیست.». (ایلنا، 25 مرداد 1396)

در پاسخ به این مجلس نشین به سخنان سرکرده کل نیروی انتظامی در سال گذشته استناد می کنیم. روز شنبه 7 اسفند سال گذشته پاسدار حسین اشتری، سرکرده وقت نیروی انتظامی گفت: «به طور میانگین در برخی روزها 20 تا 30 تجمع در سراسر كشور داریم كه اینها باید خوب مدیریت شود.» بر این اساس به طور میانگین سالانه بین 7 تا 10 هزار حرکت اعتراضی در کل ایران صورت می گیرد که ما فقط از بخش کوچکی از آن مطلع می شویم.(تسنیم، 7 اسفند 1395)

 

در ماه گذشته شاهد چند نمونه مهم از حرکتهای اعتراضی طرفداران محیط زیست بودیم که اخبار برخی از این حرکتها را خواهید خواند.

در ماه گذشته همچنین دهقانان و اهالی چندین روستا در اعتراض به نداشتن آب برای کشاورزی و آشامیدن، به صورت خانوادگی دست به تجمع و اعتراض زدند. برای نمونه؛

- مردم حسین اباد کالپوش در اعتراض به بدقولی مسئولان استان سمنان در خصوص

انتقال آب از سد کالپوش برای مصارف کشاورزی تجمع کردند.

- اهالی شهر کاج اردل نسبت به کمبود آب آشامیدنی مقابل فرمانداری تجمع کردند.

- جمعی از اهالی شهرستان نیمروز، در اعتراض به بیکاری و مشکلات فرسایش خاک، دریاچه هامون و بیماری وبا مقابل فرمانداری این شهرستان تجمع کردند.

- جمعی از دوستداران محیط زیست در گناوه در اعتراض به وضعیت نامناسب محل معدن زباله این شهر، زنجیره انسانی تشکیل دادند.

- اهالی شهر کاج اردل نسبت به کمبود آب آشامیدنی مقابل فرمانداری تجمع کردند.

- کشاورزان اسفدن دراعتراض به مشکل آب مقابل استانداری خراسان جنوبی تجمع کردند.

 

یکی از حرکتهای اعتراضی قابل توجه که نشان دهنده آگاهی مردم از سیاستهای ضد مردمی رژیم است، اعتراض مردم یکی از شهرستانهای استان بوشهر در مورد ساخت یک کارخانه است.

روز چهارشنبه 4 مرداد، هزاران مرد و زن و پیر و جوان از اقشار مختلف در بخش آبپخش شهرستان دشتستان در استان بوشهر با تجمع گسترده خود در محل ساخت پروژه پتروشیمی دشتستان، اجازه ندادند تا وزیر صنعت، معدن و تجارت کلنگ احداث این پروژه را به زمین زند. آنان اعلام کردند که این پروژه فاقد مجوزهای زیست محیطی است و مشخص نیست که آب مورد نیاز آن باید از کجا تامین و پساب صنعتی آن به کجا سرازیر شود.

مشروح حرکتهای اعتراضی نیروهای کار را در زیر می خوانید.

 

157 حرکت اعتراضی بدون محاسبه حرکتهای اعتراضی غارت شدگان

*از روز سنبه 31 تیر، کارگران معدن امین یار شهرستان فاریاب استان کرمان دراعتراض به نداشتن قرارداد وعدم پرداخت 6ماه حقوق در اعتصاب بسر می برند.

به گزارش آرمان کرمان، روز یکشنبه 1 مرداد، کارگران اعتصابی در دومین روز اعراض خود در ابتدای درب معدن با بستن جاده ورودی با اتوبوس عملاً از کار کردن دست برداشتند.

 

*بامداد روز یکشنبه 1 مرداد، کارگران بازنشسته سال 94 و اسفند ماه سال 95 شرکت نیشکر هفت تپه در تداوم اعتراضات ماهها و هفته های گذشته خود، بار دیگر با تجمع در سالن کنفرانس کارخانه دست به اعتراض زدند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، هنگام ورود این کارگران به کارخانه، ماموران حراست با دستور مدیر این نهاد تلاش کردند تا از ورود آنان به کارخانه جلوگیری کنند اما این کارگران که تا همین چند ماه پیش، تمام عمر خود را در بدترین شرایط در آنجا مشغول به کار بوده اند  از این اقدام توهین آمیزمدیر حراست به شدت خشمگین شده و به دنبال درگیری لفظی با ماموران حراست، در حالی که در تلاش بودند با بالا رفتن از درب ورودی وارد محوطه شوند نگهبانان ناچار به گشودن درب ورودی شدند.

 

*روز یکشنبه 1 مرداد، کارگران خط و ابنیه راه ‌آهن اندیمشک (شرکت تراورس) در اعتراض به عدم پرداخت چند ماه حقوق شان دست از کار کشیده و جلوی فرمانداری اندیمشک تجمع کردند. به گزارش ایسنا، در چند ماه گذشته نیز کارکنان این شرکت در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق شان مقابل فرمانداری تجمع کردند.

 

*روز یکشنبه اول مرداد، کارگران کشتارگاه صنعتی بجنورد در اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق و حق بیمه، برای دومین روز متوالی دست از کار کشیدند. به گزارش ایسنا، مدتی است که حقوق و دستمزد کارگران کشتارگاه صنعتی بجنورد پرداخت نشده و این امر سبب شد تا آنها دست از کار کشنده و کشتارگاه از مدار فعالیت خارج شود.

 

*روز دوشنبه 2 مرداد ، کارکنان مخابرات روستایی  خوزستان دراعتراض به نداشتن امنیت شغلی و بلاتکلیفی استخدامی مقابل استانداری خوزستان تجمع کردند. به گزارش ایرنا، یکی از تجمع کنندگان گفت: به نشانه اعتراض به مدت پنج ماه است که با مخابرات روستایی قرارداد نبستیم و خواستار اعمال این ماده قانونی هستیم و مخابرات نیز پایین ترین میزان دریافتی را برای حقوق و مزایای ما در نظر گرفته است.

 

*تجمع شبانه روزی کارگران شرکت لبنیاتی ارژن اهوازبرای احقاق حقوق برحقشان

روز دوشنبه ۲ مرداد، کارگران شرکت لبنیاتی ارژن اهواز در چهارمین تجمع شبانه روزی خود مقابل این شرکت، خواستار احقاق حقوق برحق شان شدند. به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، یکی از کارگران شرکت لبنیاتی ارژن گفت: چند ماه است حقوقی دریافت نکرده ایم این در حالی است که روزانه 60 میلیون تومان پول فروش محصولات را به حسابداری شرکت تحویل می دهیم اما شرکت باز هم می گوید پولی برای پرداخت حقوقتان نداریم.

 

*روز دوشنبه 2 مرداد، کارگران اخراجی کارخانه فولاد خوزستان همزمان حضور نماینده مجلس، مقابل اداره ورزش و جوانان دست به تجمع زدند و خواستار بازگشت به کار شدند. به گزارش ایلنا، کارگران پیمانکار خدمات شرکت فولاد خوزستان در بندر امام که از کار اخراج شده اند، هر کدام از ۱۰ تا ۲۵ سال سابقه‌ کار دارند.

 

*روز دوشنبه 2 مرداد، کارگران آجرثبات شهرستان قرچک، از شهرستان‌های استان تهران، در اعتراض به قطع شدن گاز کارخانه آجرثبات مقابل فرمانداری این شهرستان تجمع کردند. به گزارش تسنیم، یکی از کارگران آجرثبات گفت: با قطع شدن گاز کلی از آجرها از بین می‌ روند و روند تولید هم از حرکت باز می ‌ایستد که این به ضرر کارگران است.

 

*روز یکشنبه 1 مرداد، جمعی از کارگران فضای سبز شهرداری مناطق هشتگانه اهواز در ششمین روز اعتراض شان نسبت به عدم تبدیل وضعیت مقابل استانداری خوزستان تجمع کردند. به گزارش ایلنا، یکی از این کارگران که خواست نامش فاش نشود گفت: چند سال است کارگران فضای سبز شهرداری اهواز که کمترین سابقه آنها 10 سال است درخواست تغییر وضعیت داده اند اما تاکنون به خواسته این کارگران توجهی نشده است.

روز دوشنبه 2 مرداد، کارگران مناطق هشت گانه شهرداری اهواز هفته اول اعتراض شان نسبت به عدم تبدیل وضعیت را با تجمع دوباره مقابل استانداری خوزستان بپایان رساندند. بامداد سه شنبه 3 مرداد، کارگران مناطق هشت گانه شهرداری اهواز دومین هفته اعتراضشان را نسبت به عدم تبدیل وضعیت با ادامه تجمع مقابل استانداری خوزستان آغاز کردند.

 

*ظهر روز چهارشنبه 4 مرداد، کارگران گلخانه‌ های فرودگاه یاسوج در اعتراض به بلاتکلیفی شغلی مقابل استانداری کهگیلویه و بویراحمد تجمع اعتراضی برپاکردند. به گزارش کبنا، یکی از این کارگران گفت: من سرپرست خانوار هستم با تعطیلی گلخانه‌ ها از کار بیکار می ‌شوم.

 

*روز دوشنبه 2 مرداد 1396، با اعتصاب و تجمع کارگران شاغل نیشکر هفت تپه و خانواده های شان، جاده شهر به شرکت نیشکر هفت تپه بسته شد. به گزارش کانون مدافعان حقوق کارگر، به رغم فضای شدید امنیتی، پادگانی و پلیسی و حضور هر سه شیفت نیروهای حراست، کارگران بخشهای مختلف شرکت در اعتصاب شرکت کردند. کارگران خواهان بازگشت شرکت به دولت بعداز ۱۵ ماه واگذاری به بخش خصوصی شدند.

روز سه شنبه ۳ مرداد، کارگران شرکت نیشکر هفت تپه پس از تجمع مقابل کارخانه خشمگینانه به سمت جاده بین المللی اهواز اندیمشک حرکت کرده و علیرغم گرمای طاقت فرسا، فاصله ده کیلومتری شرکت تا این جاده را پیموده و از ساعت 9 بامداد اقدام به بستن هر دو طرف جاده کردند. در همین روز نیروی سرکوبگر انتظامی 15 تن از گارگرن را دستگیر کرد. سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه ضمن محکوم کردن بازداشت کارگران شریف و زحمت کش، خواستار آزادی بی قید و شرط تمامی آنان شد.

روز پنج شنبه 5 مرداد، چهار روز از اعتصاب یکپارچه و متحدانه کارگران شرکت نیشکر هفت تپه گذشت و آنان به دلیل بازداشت همکاران خود و عدم رسیدگی به مطالبات شان همچنان مصمم به تداوم اعتصاب هستند.

 

*روز چهارشنبه 4 مرداد، هزاران مرد و زن و پیر و جوان از اقشار مختلف در بخش آبپخش شهرستان دشتستان در استان بوشهر با تجمع گسترده خود در محل ساخت پروژه پتروشیمی دشتستان، اجازه ندادند تا وزیر صنعت، معدن و تجارت کلنگ احداث این پروژه را به زمین زند. به گزارش فارس، اهالی آبپخش دشتستان با اعلام این که این پروژه فاقد مجوزهای زیست محیطی است و مشخص نیست که آب مورد نیاز آن باید از کجا تامین و پساب صنعتی آن به کجا سرازیر شود، خواهان جابجایی محل این پروژه شدند.

 

*روز جمعه 6 مرداد، جمعی از کارگران کاشی احسان میبد در اعتراض به تعطیلی کارخاه، عدم پرداخت 4 ماه حقوق و حق بیمه و وعده های بی عمل مسئولان طراز اول شهر و استان، دست به تجمع در مصلی شهر میبد زدند.

به گزارش میبد خبر، یکی از کارگران معترض گفت: 5 سال است که مدیران کارخانه خون ما را در شیشه کرده اند. صاحب کارخانه در کشور ازبکستان کارخانه تولیدی ایجاده کرده که برداشتهای بی رویه از منابع مالی کارخانه کاشی احسان باعث بروز چنین مشکلاتی شده است. وی افزود: کل مسئولان شهر در جریان مشکلات کارخانه و کارگران هستند اما اقدام عملی صورت نگرفته است.

 

*شنبه هفتم مرداد ۱۳۹۶ ده  تن از کارگران بازداشت شده شرکت کشت وصنعت نیشکر هفت تپه در زندان دزفول پس از محاکمه در دادگاه شوش توسط دادستان به طور موقت و با سپردن کفالت یا فیش حقوقی از زندان آزاد شدند.

 

*روز سه شنبه 3 مرداد، کارگران کارخانه چوب و فلز اردکان (چوفا) در اعتراض به بلاتکلیفی شغلی و عدم پرداخت 6ماه حقوق و عیدی سال جاری، دست به تجمع مقابل فرمانداری اردکان زدند. به گزارش اردکان گوبا، کارگران معترض گفتند: وقنی که موقع رای گیری بود همه مسئولان در بین مردم بودند اما حالا از آنان خبری نیست، حتما باید خیابان را ببندیم یا لاستیک آتش زنیم که کسی پاسخگوی حق و حقوق ما باشد؟ روز شنبه 7 مرداد، جمعی از کارگران کارخانه چوب و فلز اردکان درادامه اعتراضات شان نسبت به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی مقابل استانداری يزد تجمع کردند.

 

*بامداد روز شنبه 7 مرداد، جمعی از کارگران کارخانه تولی ‌پرس در شهر صنعتی البرز در استان قزوین با برپایی تجمعی از توقیف قسمتی از اموال این واحد صنعتی جلوگیری کردند. به گزارش ایلنا، از قرار معلوم یکی از بانکهای خصوصی از مدتی قبل بابت مطالبات معوقه خود از مراجع قضایی حکم توقیف اموال کارخانه تولی ‌پرس را دریافت کرده است و این اجتماع نیز به منظور نگهداشتن اموال کارخانه برپا شد.

 

*پیش از ظهر روز شنبه 7 مرداد، جمعی از کارگران اداره راهداری و حمل ‌و نقل استان اصفهان در اعتراض به نداشتن امنیت شغلی و قرارداد کاری و عدم پرداخت 9 ماه حقوق مقابل استانداری اصفهان تجمع کردند. به گزارش تسنیم، یکی از کارگران راهداری اصفهان که خواست نامش فاش نشود اظهار داشت: اغلب کارگرانی که اینجا هستند سابقه بالای 10 الی 11 سال دارند، کسانی هستند که 2 الی 3 ماه دیگر بازنشسته می‌ شوند.

 

*روز شنبه 7 مرداد، جمعی از کارگران شهرداری اندیمشک در اعتراض به عدم پرداخت یک سال حقوق و 7 ماه حق بیمه مقابل ساختمان این شهرداری تجمع کردند. به گزارش ایرنا، پاسخی از سوی شهرداری به تجمع کنندگان ارائه نشده است. شهرداری اندیمشک با بدهی بیش از 400 میلیارد ریال از جمله شهرداریهای بحران زده استان خوزستان به شمار می رود.

 

*بامداد روز شنبه 7 مرداد، جمعی از کشاورزان اسفدن با تجمع مقابل استانداری خراسان جنوبی خواستار تأمین امنیت و حل مشکل آب کشاورزان اسفدن شدند. به گزارش ایسنا، یکی از این تجمع کنندگان گفت: رودخانه ای که آب اسفدن را تامین می کند از بالادست این روستا می آید و افرادی مانع از رسیدن آب به روستای اسفدن می شوند. وی افزود: در اثر نرسیدن آب به مزارع مردم اسفدن، کشاورزی مردم نابود شده و افراد در حال مهاجرت از روستاها هستند. این شهروند اسفدنی بیان کرد: 730 هکتار از باغات پسته و زرشک اسفدن خشک شده و چندین سال است که مردم حتی یک سانتی متر مربع گندم نکاشته اند.

 

*روز شنبه 7 مرداد، جمعی از کارگران پروژه قطارشهری اهواز (شرکت کیسون) در اعتراض به عدم پرداخت یک سال حقوق شان مقابل استانداری خوزستان تجمع کردند. به گزارش تسنیم، یکی از معترضان حاضر در تجمع که خواست نام او برده نشود گفت: بیشتر کارگران این شرکت بالای 10 سال سابقه کار دارند اما با مشکلات زیادی از جمله پرداخت نشدن حقوق و مزایا روبه رو هستند. روز یکشنبه 8 مرداد، برای دومین روز متوالی کارگران پروژه قطارشهری اهواز مقابل استانداری خوزستان تجمع کردند.

 

*از شنبه شب 7 مرداد، کارگران کارخانه ذوب ‌آهن اردبیل در ادامه اعتراضات شان نسبت به بلاتکلیفی شغلی و عدم پرداخت مطالبات شان، دست به تجمع شبانه روزی مقابل استانداری زدند. به گزارش تسنیم، این تحصن بامداد روز یکشنبه 8 مرداد نیز ادامه داشت و از سوی مسئولان پاسخی شفاف به تجمع ‌کنندگان داده نشد.

 

*روز شنبه 7 مرداد، جمعی از آبداران آب و فاضلاب روستایی استان کهگیلویه و بویراحمد در اعتراض به بلاتکلیفی استخدامی، عدم پرداخت ماهها حقوق و حق بیمه مقابل استانداری تجمع کردند. به گزارش کِبنا، یکی از این کارگران در این خصوص گفت: ما آبداران آبفای روستایی استان کهگیلویه و بویراحمد هستیم که بیش از ۱۵ سال سابقه کار در این شرکت داریم و خواهان پرداخت حقوق و مزایای خود هستیم.

 

*بامداد روز شنبه 7 مرداد ،  اهالی شهر بانه وره و روستاهای آریت و میوان بخش باینگان با تجمع در محل دفن و امحاء زباله ی شهرستان پاوه نسبت به این عمل غیر اصولی و زیانبار اعتراض کردند. به گزارش آوای باینگان، افراد حاضر در محل به نزدیکی بیش از حد این مکان به محل اقامت شان و آثار زیانبار دود حاصل از سوزاندن و بوی نامطبوع این زباله ها و سوزاندن غیر علمی و بدون مطالعه معترض بوده و خواستار پاسخگویی مسئولان شهرستان و بخش پیرامون این فاجعه محیط زیستی بودند.

 

*روز دوشنبه 9 مرداد ماه تعدادی از رانندگان شرکت واحد به علت عدم تحویل منازل مسکونی خود از سوی تعاونی مسکن شرکت واحد، مقابل اداره مرکزی شرکت واحد واقع در خیابان هنگام دست به تجمع اعتراضی زدند.

به گزارش سندیکای کارگران شرکت واحد، رانندگان به طور مرتب شعارهایی از قبیل «مسکن ما را ندید این وضع ادامه دارد»، «سنندجی نجومی برده، حق ماها را خورده»، «تسهیلات مسکن را مدیر چپاول کرده»، «ملک نجومی تو ما را بی مسکن کرده» و ... می دادند.

 

*پیش از ظهر روز دوشنبه 9 مرداد، جمعی ازکارگران کارخانه روغن نباتی پارس قو در اعتراض به عدم پرداخت بیش از سه ماه حقوق مقابل شرکت مالک کارخانه (نهال گل) تجمع کردند. به گزارش ایلنا، برخی از کارگران حاضر در تجمع گفتند: دستمزد، اردیبهشت، خرداد، تیر ۹۶ و بخشی از دستمزد بهمن ماه سال ۹۵ آنها پرداخت نشده است.

 

*بامداد روز دوشنبه 9 مرداد، کارگران کارخانه تولید ریزدانه‌ های شب‌ تاب فراهان (گلاسبید) در اعتراض به تعطیلی موقت این واحد تولیدی و عدم پرداخت ماهها حقوق  و حق بیمه جلوی درب محل کارشان اجتماع کردند. به گزارش فراهان خبر، این کارگران روز یکشنبه 8 مرداد، مقابل فرمانداری فراهان تجمع اعتراضی برپا کرده بودند.

 

*روز دوشنبه 9 مرداد، جمعی از کارگران اخراجی شرکت شهرک صنایع دریایی ساحل اروند در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات خود و برای بازگشت به کار مقابل ساختمان سازمان منطقه آزاد اروند تجمع کردند. به گزارش ایرنا، کارگران اخراجی شرکت صنایع دریایی ساحل اروند در باره علت تجمع اعتراضی شان گفتند: 9 ماه است که از سوی شرکت اخراج شدیم و سنوات و عیدی ما نیز پرداخت نشده است.

 

*روز دوشنبه 9 مرداد،  همزمان با سفر وزير راه و شهرسازي به سنندج، جمعی از متقاضيان مسکن مهر با در دست داشتن پلاکاردهاي مقابل درب فرودگاه سنندج تجمع کردند. به گزارش تسنیم، هنوز هواپيماي حامل وزير راه و هيات همراه او در فرودگاه سنندج به زمين ننشسته بود که جمع زيادي از متقاضيان مسکن مهر 1728 واحدي دگايران سنندج براي اعلام اعتراض خود مقابل فرودگاه تجمع کردند.

 

*روز دو شنبه 9 مرداد، جمعي از جوانان متقاضی کار مُهر برای احقاق حقوق برحق شان مبنی بر اشتغال در صنايع منطقه مقابل فرمانداری این شهرستان تجمع کردند. به گزارش مُهرستان، رئيس اداره کار تعاون و رفاه اجتماعي شهرستان مهر با اشاره به وضعيت کار و اشتغال شرکت‌هاي فعال در حوزه اين شهرستان گفت: در مُهر پرونده پالايشگاه گاز پارسيان از لحاظ جذب نيروي انساني بسته شده و در برخي از مواقع سرريز کرده است.

 

*روز سه شنبه 10 مرداد، جمعی از مالکان مسکن مهر فاز 9 پردیس در اعتراض به تاخیر شرکت عمران پردیس در واگذاری واحدهای مسکونی، مقابل این شرکت تجمع کردند. به گزارش خبر فوری، مشکلات مالکان مسکن مهر با شرکت عمران پردیس، مشکل دامنه داری است و پیش از این تجمعات گسترده تری در اعتراض به عملکرد این شرکت از سوی مالکان مسکن مهر انجام شده است.

 

*روز سه شنبه 10 مرداد، جمعی از دوستداران محیط زیست در گناوه در اعتراض به وضعیت نامناسب محل معدن زباله این شهر، زنجیره انسانی تشکیل دادند. به گزارش ایرنا، شرکت کنندگان در این برنامه که به همت انجمن یاوران سبز اندیش طبیعت این شهرستان برگزارشد، به وضعیت نامطلوب زباله های تخلیه و رهاشده در این سایت اعتراض کردند. در این برنامه اعضای انجمن ووشو و بانوان آب و آفتاب و اهالی روستای قلعه حیدر حضور داشتند. سایت معدن زباله شهر گناوه در نزدیکی روستای قلعه حیدر در شمال اسان بوشهر قراردارد.

 

*ظهر روز چهارشنبه 11 مرداد، 240 نفر از کارگران کارخانه کاشي پاسارگاد گندمان در اعتراض به قطع گاز اين شرکت مقابل فرمانداري بروجن تجمع کردند. به گزارش کلار، کارگران تجمع کننده مقابل فرمانداري خواستار وصل گاز اين شرکت از سوي مسئولان شدند. تجمع کنندگان گفتند: قطعي گاز اين کارخانه به علت بدهي موجب بيکار شدن کارگران شده است.

 

*روز چهارشنبه 11 مرداد، جمعی از اهالی شهرستان نیمروز، در اعتراض به بیکاری و مشکلات فرسایش خاک، دریاچه هامون و بیماری وبا مقابل فرمانداری این شهرستان تجمع کردند. به گزارش عصر هامون به نقل از  ندای هیرمند، تجمع کنندگان اعلام کردند، مسئولان حق زندگی و فرسایش خاک که این روز ها مردم با آن دست و پنجه نرم می کنند را در نظر گیرند و برای حل آنها پیگیریهای لازم را انجام دهند.

 

*پیش از ظهر روز شنبه 14 مرداد، کارگران صنایع ریخته‌ گری آذرین اصفهان در اعتراض به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی و نیز شرایط کاری و پایمال شدن حق و حقوق شان دست به تجمع دراین واحد تولیدی واقع در شهرک صنعتی فولاد شهرستان لنجان زدند. به گزارش فارس، یکی از کارگران حاضر در این تجمع از ماجرای پلمپ ژنراتورهای برق این مجموعه پرده برداشت و گفت: مسئولان کارخانه از یک‌ طرف مواد اولیه در اختیار ما قرار نمی ‌دهند و از طرف دیگر پیشنهاد خاتمه کار را به ما می‌دهند و بعد هم ادعا می ‌کنند که ما می ‌خواهیم از تولید حمایت کنیم.

 

*روز شنبه 14مرداد، بیش از 100 نفر از کارگران آب و فاضلاب روستایی خوزستان در اعتراض به عدم پرداخت به موقع  حقوق شان دست از کار کشیده  و در این شرکت تجمع کردند. به گزارش ایسنا، یکی از کارگران شرکت آب و فاضلاب روستایی خوزستان به نمایندگی از سایر کارگران گفت: این شرکت از ماههای پایانی سال ٩٣ تاکنون همواره حقوق کارکنان خود را با ٣ یا ٤ ماه تاخیر و به صورت مقطعی پرداخت کرده است که این مساله فشار زیادی را به ما وارد می‌کند.

 

*روز شنبه 14 مرداد، شهروندان دورودی در اعتراض به صدمه زدن به محیط زیست و جاده ‌سازی در اشترانکوه طومار امضا کرده و زنجیره انسانی تشکیل دادند. به گزارش فارس، شرکت کنندگان در زنجیره انسانی حمایت از اشترانکوه و دریاچه گهر، از رئیس جمهور، رئیس سازمان محیط زیست، استاندار لرستان و نمایندگان مجلس خواستار پیگیری ویژه و سریع برای جلوگیری از جاده‌کشی به دریاچه گهر دورود شدند.

یکی از شرکت کنندگان در زنجیره انسانی در محکومیت جاده کشی به دریاچه گهر گفت: دریاچه گهر، یک دریاچه نمونه آب شیرین در خاورمیانه است که متاسفانه با اقدامی که برخی مسئولان انجام می‌دهند بعد از گذشت چند سال آسیب جدی خواهید دید.

 

*روز یکشنبه 15مرداد، کارگران کارخانه آذر آب اراک در اعتراض به توخالی در آمدن وعده های کارفرما و مسئولان طراز اول استان مرکزی مبنی بر پرداخت مطالبات شان و تعلیق یکی از همکاران معترض شان از کار، دست به تجمع زدند. به گزارش تسنیم، کارگران این کارخانه  طی ماههای خرداد و تیر در اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق شان دست به اعتصاب، راهپیمایی و تجمعات اعتراضی در محل کارشان، میدان مرکزی شهر و مقابل استانداری مرکزی زدند و هربار به دنبال وعده و وعید کارفرما و مسئولان طراز اول استان مرکزی به طور موقتی به اعتراض شان خاتمه دادند.

 

*ظهر روز یکشنبه 15 مرداد، کارگزاران روستایی شرکت مخابرات قزوین در اعتراض به نداشتن امنیت شغلی و بلاتکلیفی مقابل استانداری تجمع کردند. به گزارش فارس، معترضان ضمن برگزاری این تجمع خواستار رسیدگی مسئولان استان به وضعیت کنونی خود شدند.

 

*روز یکشنبه 15 مرداد، جمعی از کارکنان اتوبوسرانی مشهد در اعتراض به عدم پرداخت ماهها حق بیمه در میدان شهدا این شهرتجمع کردند. به گزارش ایسنا، مدیر عامل سازمان اتوبوسرانی مشهد با اشاره به این تجمع گفت: اعتراض این افراد نسبت به عدم دریافت حق بیمه بوده که در حال حاضر مشکل شان با قراردادی که با بیمه منعقد شد حل شده است.

 

*روز یکشنبه 15 مرداد، کارگران شهرداری کهنوج در اعتراض به عدم پرداخت به موقع حقوق شان دست به تجمع زدند. به گزارش شوباد، یکی از این کارگران گفت:  چند سالی است که حقوق کارگران شهرداری به موقع پرداخته نمی شود و معیشت و زندگی خانوادگی ما را دچار بحران کرده اند، چرا که با این گرانیها بعضی از همکاران ما به نان شب محتاج شده اند.

 

*بامداد روز شنبه 14 مرداد، جمع زیادی از اهالی روستای افین شهرستان زیرکوه، در استان خراسان ‌جنوبی، در اعتراض به مشکلات احتمالی ناشی از ساخت سازه بتنی بر روی رودخانه این روستا، مقابل استانداری خراسان جنوبی تجمع کرده و خواستار توقف اجرای این طرح شدند. به گزارش شعار سال، تجمع کنندگان توقف این طرح که موجب خشک شدن قنوات روستای افین شده را خواستند.

 

*ظهر روز دوشنبه 16 مرداد، جمعی از کارگران شبکه آب و فضلاب روستایی آبادان با تجمع در مقابل اداره آب و فاضلاب این شهرستان، نسبت به عدم پرداخت 4 ماه حقوق و حق بیمه اعتراض کردند. به گزارش شوشان، یکی از کارگران به نمایندگی از دیگر معترضان گفت: حقوق و مزایای ما از سال 93 هر چهار ماه به طور نا منظم پرداخت شده است.

 

*روز دوشنبه 16 مرداد، جمعی از کارگران شرکت شهرک صنایع دریایی ساحل اروند برای بازگشت به کار و اعتراض به عدم پرداخت مطالبات شان مقابل ساختمان سازمان منطقه آزاد اروند و اداره کار تجمع کردند.

به گزارش ایرنا، این کارگران افزودند: هر کدام از این کارگران بیش از 6 تا 10 سال سابقه کار در شرکت را دارند، که از 9 ماه پیش اخراج و حقوق و مزایایی آنها پرداخت نشده است.

 

*روز سه شنبه ۱۷ مرداد، مردم کازرون به جدایی بخشهایی از این شهرستان اقدام به تجمع کردند. به گزارش خبرنگاران جوان، نماینده شهرستان کازرون در تلاش برای جدایی بخش چنار شاهیجان و کوهمره از این شهرستان و ایجاد شهرستانی جدید به نام کوه چنار است. مردم شهرستان کازرون نیز این اقدام نماینده را محکوم کرده و در اعتراض به این اقدام، مغازه ها را تعطیل و در میدان شهدای این شهر تجمع کردند.

 

*روز سه شنبه 17 مرداد، زنان تاکسیران بجنورد در اعتراض به افزایش حق کمیسیون، در محل شورای شهر تجمع کردند. به گزارش ایرنا، یکی از رانندگان گفت: مدیر دفتر «نشاط» به عنوان تنها دفتر آژانس بانوان در بجنورد، از ما خواسته است تا مابه التفاوت حق کمیسیون از ابتدای فروردین ماه تاکنون را نیز پرداخت کنیم این درحالی است که هنوز تعرفه های جدید و افزایش قیمتهای تاکسی مترها اعمال نشده است.

 

*روز پنج شنبه 19مرداد، کارگران شرکت پترو پایدار ایران در فاز 13 عسلویه جهت اعتراض به عدم پرداخت چند ماه مطالبات شان دست از کار کشیده مقابل ورودی  فاز تجمع کردند. به گزارش ایلنا، اعتراضات کارگران شرکت پترو پایدار ایران در ماههای گذشته در قالب تجمعات شکل گرفت و شمار کثیری از این کارگران با گردهمایی در مقابل ورودی  فاز 13 اعتراض خود را به کارفرما (شرکت پترو پایدار ایران) اعلام کردند.

 

*بامداد روز شنبه 21 مرداد، جمعی از متصدیان چاههای آب اداره آب و فاضلاب روستایی ایوان در اعتراض به عدم پرداخت 4 ماه حقوق و دیگر مطالبات شان مقابل این اداره تجمع کردند. به گزارش ايلام بيدار به نقل از جویزر، یکی تجمع کنندگان گفت: همه افرادی که در این مکان ملاحظه می کنید متصدیان چاههای آب روستایی شهرستان است که سوابق بالایی دارند و از دل و جان شبانه روز در راستای تامین آب حوزه استحفاظی خود تلاش می کنند.

 

*به گزارش مهر، عصر روز شنبه 21 مرداد، جمعی از اهالی منطقه نیروگاه قم به دنبال قتل یک میوه فروش وانتی که پس از حمله ماموران سد معبر شهرداری این شهر رخ داد، در بلوار شاهد  تجمع کردند. صبح روز یکشنبه 22 مرداد نیز جمعی از رانندگان وانت بارها در میدان میوه و تره بار قم دست به تجمع زدند و با بستن خروجی این میدان ضمن اعتراض به اعمال وحشیانه ماموران سد معبر شهرداری قم و محکوم کردن این جنایت، همبستگی خودشان را باخانواده داغ دیده همکارشان به نمایش گذاشتند.

 

*روز یکشنبه 22 مرداد، کارگران یکی از شرکتهای پیمانکاری در فاز 22 - 24 عسلویه در اعتراض به عدم پرداخت 3 ماه حقوق و برای همسان سازی حقوق دست به اعتصاب زدند. به گزارش ایلنا، در این پروژه نزدیک به 300 کارگر مشغول کارند که از اردیبهشت ماه تا اکنون حقوق ومطالبات شان پرداخت نشده است.

 

*بامداد روز یکشنبه 22 مرداد، کارگران کارخانه خودروسازان راین واقع  در منطقه ویژه اقتصادی ارگ جدید در اعتراض به عدم پرداخت 5 ماه حقوق و حق بیمه، عیدی 2 سال و مطالبات دیگرشان، دست از کار کشیده و مقابل فرمانداری بم احتماع کردند. به گزارش خبرنگاران جوان، مدیران این کارخانه پیش از این تعداد 200 نفر از این کارگران را اخراج کرده و در این خصوص هیچ یک از مسئولان کارخانه تاکنون پاسخگو نبوده اند.

 

*روز شنبه 21 مرداد، جمعی از کارگران کارخانه بلبرینگ سازی تبریز در اعتراض به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی مقابل فرمانداری این شهر تجمع کردند. به گزارش ایرنا، حدود 190 کارگر کارخانه بلبرینگ سازی تبریز علاوه بر پرداخت 4 ماه حقوق و حق بیمه نسبت به بلاتکلیفی شغلی خود نیز معترضند. یکی از کارگران معترض گفت: زمانی وضعیت تولیدات این کارخانه بسیار خوب بود اما از وقتی که شرکت بلبرینگ سازی به نام خصوصی سازی و اجرای سیاستهای اصل 44 از مالکیت مدیریت دولتی خارج شد، کارفرمای خصوصی جایگزین نتوانست به تعهدات مالی خود عمل کند و در نتیجه این وضعیت به وجود آمده است. روز یکشنبه 22 مرداد، کارگران کارخانه بلبرینگ سازی تبریز در دومین روز اعتراض شان نسبت به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی مقابل استانداری آذربایجان شرقی تجمع کردند.

 

*روز یکشنبه 22 مرداد، جمعی از تاکسیرانان تهران در بخش تاکسی بیسیم در اعتراض به عدم پاسخگویی مدیران تاکسی بیسیم تهران مقابل دفتر سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی این کلان شهر تجمع کردند. به گزارش تجارت امروز، معترضان متعقدند که شرکت تاکسی بیسیم تهران تخلفات متعددی در روند برخورد و همکاری با تاکسیرانان داشته است.

 

*کارگران کارخانه سیمان کارون (مسجد سلیمان)، از روز 25 تیر، در اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق، حق بیمه و دیگر مطالبات شان اعتصاب کردند. به گزارش ایلنا، اعتصاب ۴۷۰ نفر از کارگران شاغل در کارخانه سیمان کارون در روز یکشنبه 8 مرداد، وارد سومین هفته شد. اعتراض کارگران این واحد صنعتی به خاطر پرداخت نشدن دست‌ کم سه ماه مطالبات مزدی کارگران است. کارگران سیمان کارون همچنین بابت سایر مطالبات مزدی و حق بیمه ‌های پرداخت نشده نیز بستان کار هستند و در این رابطه اداره تامین اجتماعی حاضر به تمدید دفترچه بیمه آنها نیست.

روز دوشنبه ۲۳ مرداد، اعتصاب کارگران کارخانه سیمان کارون برای بیست و هشتمین روز متوالی ادامه پیدا کرد.

 

*بامداد روز دوشنبه 23 مرداد، جمعی از اهالی شهر گُشت در اعتراض به کم آبی و انتقال آب از این شهر به روستای دهک مقابل فرمانداری سراوان تجمع کردند. به گزارش شستون، جمعی از ریش سفیدان، بزرگان و مردم شهر گشت به نمایندگی از تمامی مردم این شهرستان به نشانه اعتراض به کم آبی و حفر چاه در مسیر قنات و انتقال آن به روستاهای دهک و دیگر روستاهای شهرستان سراوان مقابل فرمانداری این شهرستان تجمع کردند. یکی از معترضان حاضر در این تجمع گفت: چاهی که برای انتقال آب به روستاهای شهرستان سراوان حفر شده است را به صورت مسالمت آمیز پلمپ کنند چرا که با این اقدام روستاهای حاشیه این چاه کاملا بی آب می شوند.

 

*بامداد روز سه شنبه 24 مرداد، جمعی از کارگران طرح فولاد زرند ایرانیان (شرکت فولاد تکنیک) در اعتراض به عدم پرداخت حقوق شان دست از کار کشیده  و به همراه خانواده های شان مقابل کارخانه تجمع کردند. به کزارش خبرنگاران جوان، در این تجمع که خانواده کارگران نیز حضور داشتند، کارگران خواستار پرداخت دستمزد به‌موقع خود شدند. یکی از کارگران معترض گفت: در تأمین مخارج زندگی جلوی همسر و فرزندانم خجالت ‌زده هستم، ای کاش حقوق مسئولان هم اندکی عقب می ‌افتاد تا به درد دل ما بیشتر توجه داشته باشند.

 

*روز سه شنبه 24 مرداد، تعداد زیادی از مینی بوس داران سمنان در اعتراض به کاهش میزان سهمیه سوخت مقابل استانداری و شرکت نفت تجمع کردند. به گزارش مرآت، تامین سوخت برای مینی بوس داران سمنان به مشکل جدی تبدیل شده به طوری که مدتی است بعضی رانندگان مینی بوسها از کمبود گازوئیل در این شهرستان گلایه مندند و اعتراضات خود را با مراجعه به استانداری، شرکت نفت منعکس کردند.

 

*روز سه شنبه 24 مرداد، جمعی از اهالی شهر کاج در اعتراض به کمبود آب اشامیدنی مقابل فرمانداری شهرستان اردل تجمع کردند. به گزارش راه دانا به نقل از هفت چشمه، تجمع کنندگان گفتند: بارها برای رفع این  مشکل به فرمانداری و آبفا شهرستان مراجعه کردیم اما این مشکل همچنان پابرجاست و مسئولان هیچ اقدامی انجام ندادند.

 

*روز سه شنبه 24 مرداد، جمعی از اهالی مادوان در اعتراض به عدم تعیین تکلیف حریم جاده یاسوج- اصفهان، مقابل استانداری کهگیلویه و بویراحمد تجمع کردند. به گزارش ریواس جنوب، تجمع کنندگان گفتند:چند سال است که تکلیف آنها در محدوده حریم جاده یاسوج به اصفهان در حاشیه رودخانه بشار مشخص نیست و هر دفعه عدد خاصی از سوی دستگاههای ذیربط در مورد حریم قانونی جاده مطرح می‌شود که دردسرهایی برای اهالی ایجاد کرده است.

 

*بامداد روز سه شنبه 24 مرداد، جمعی از اهالی روستاهای فرات، فخرآباد، صلح آباد و قاسم آباد در اعتراض به عدم ادامه گاز رسانی به این روستاها دست به تجمع مقابل فرمانداری دامغان زدند. به گزارش مرآت به نقل از تیتر یک، طبق گفته دهیار روستای فرات در هنگام تجمع فرماندار در مرخصی بوده که معاون و بخشدار وی در پاسخگویی به مردم نتوانستند مردم را متقاعد کنند.

 

*روز سه شنبه 24 مرداد، رانندگان تانکرهای متوقف شده در مرز افغانستان در خراسان دست به چند تجمع همزمان در استانهای خراسان زدند. به گزارش تین‌نیوز، دلیل این اعتراضات عدم پاسخگویی مسئولان مربوطه به رانندگان این تانکرها است که معتقدند با توجه به این‌که در کیفیت سوخت بارگیری شده به افغانستان نقشی نداشته ‌اند باید بابت توقف خودروهای شان مبالغی به عنوان حق توقف دریافت کنند. یکی از این رانندگان گفت: مدت 20 روز است که تعداد 500 دستگاه تانکر حامل سوخت در منطقه ویژه بیرجند و تعداد 200 دستگاه در پشت گمرک ماهیرود و تعداد 100 دستگاه در خاک افغانستان به دلیل عدم استاندارد بودن بار تانکرها، توسط گمرک افغانستان متوقف شده‌ و هیچ ارگان و نهادی در این زمینه پاسخگو نیست.

 

*بامداد روز سه شنبه 23مرداد، کارگران دارو سازی نوین کاوش مامطیربرای دریافت 8 ماه حقوق شان دست به تجمع در قسمت اداری کارخانه زدند. به گزارش خبرنگار پیام سندیکا، مدیرعامل شرکت با حضور در جمع کارگران، وعده پرداخت مطالبات شان را داد، اما کارگران معترض از خارج شدن ایشان با ماشین ١٤٠ میلیونی جلوگیری نمودند و سپس با آوردن نامه از دادگاه، ماشین وی را توقیف نمودند.

 

*بامداد روز چهارشنبه 25مرداد، جمعی از اهالی روستاهای نیزار قم مقابل استانداری قم تجمع کردند، اعتراض اهالی 5 روستا به تصرف مراتع، هجوم مگسها و صدور مجوز برای احداث یک مرغداری بزرگ که منجر به کاهش منابع آب و مشکلات بهداشتی شده، است. به گزارش ایسنا، یکی از معترضان  گفت: 20 سال است با مشکلات به وجود آمده به دلیل  مرغداریهای احداث شده در اطراف روستای های نیزار درگیر هستیم، این مرغداریها باعث هجوم مگسها و آلودگیهای بهداشتی در روستاهای نیزار شده است.

 

*روز آدینه 27 مرداد، جمعی از جوانان جویای کار شهر مُهر در اعتراض به وضعیت بیکاری برای چندمین بار دست به تجمع زدند. به گزارش مُهرستان، این جوانان که کمیته ای بنام«کمیته اشتغال جوانان شهرستان مُهر» ایجاد کرده اند خواهان اشتغال جوانان بیکار هستند. جوانان جویای کار در شهر مُهر با در دست داشتن بنرها و پلاکاردهایی در محل نماز جمعه حاضر و اعتراضات شان را نسبت به بیکاری به نمایش گذاشتند و خواهان اشتغال شدند.

 

*بامداد روز شنبه 28 مرداد، جمعی از کارگران شهرداری اندیمشک در اعتراض به عدم پرداخت 13 ماه حقوق و 8 ماه حق بیمه، مقابل شهرداری مرکزی این شهر تجمع کردند. به گزارش ایرنا، تعدادی از این کارگران گفتند:پرداخت نشدن حقوق و بیمه موجب مشکلات بسیاری برای آنان و خانوادهای شان شده است.

 

*روز شنبه 28 مرداد، جمعی از کارکنان شرکت آب و فاضلاب روستایی بهبهان در اعتراض به پرداخت نشدن چهار ماه حقوق خود دست از کار کشیده و در نماز خانه این شرکت تجمع کردند. به گزارش ایرنا، نماینده این کارگران گفت: از چهار ماه گذشته حقوق به حساب کارگران واریز نشده و با اینکه از ماه دوم تاکنون وعده پرداخت حقوق داده شده اما عملا وجهی به حساب آنان واریز نشده و در این مدت پاسخ روشنی در خصوص علت پرداخت نشدن حقوق ارائه نشده است.

 

*روز چهارشنبه ۲۵ مرداد، کارگران شرکت راه اندازی و بهره برداری صنایع نفت (oico) در فاز 17و 18پارس جنوبی در اعتراض به عدم پرداخت حقوق دست از کار کشیده و تجمع کردند. به گزارش شبکه اطلاع رسانی نفت و انرژی (شانا)، مدیرعامل شرکت ایکو ضمن تایید خبر تعویق حقوق خرداد ماه پرسنل این شرکت گفت: طلب ما از کارفرما باعث ایجاد این معوقه شده که موقتی است و دلایل خاصی دارد که در حال مرتفع شدن است.

 

*روز شنبه 28 مرداد، تعدادی از رانندگان تاکسی‌ ون زیبا شهر زنجان برای شکایت از وضعیت کسب و کار خود مقابل ساختمان شورای شهر تجمع کردند. به گزارش خبر آنلاین به نقل از روزنامه همشهری، یکی از رانندگان تاکسی ون با بیان این ‌که به دلیل وضعیت شغلی نامناسب و درآمد پایین در این مکان جمع شده ایم، از اعضای شورای شهر درخواست رسیدگی نمود.

 

*پیش از ظهر روز شنبه 28 مرداد، جمعی از سیل زدگان بیدسردره و گنجگون بویراحمد در اعتراض به عدم امداد رسانی مقابل استانداری کهگیلویه و بویراحمد تجمع کردند. به گزارش کِبنا، یکی از اهالی این مناطق در جمع خبرنگاران با بیان اینکه سیل سه روز گذشته خسارتهایی زیادی به مردم بیدسردره و گنجگون وارد کرده گفت: به دلیل خشکسالی چند سال اخیر مردم روستا از آب لوله ‌کشی برخوردار بودند اما سیل چند روز گذشته هم تاسیسات آب لوله ‌کشی را از بین برد و هم به باغات و محصولات کشاورزی و جاده ها خسارت زده و ما اصلا جاده نداریم.

 

*روز شنبه 28 مرداد، جمعی از کارگران شهرداری منطقه 2 آبادان در اعتراض به اخراج از کار و عدم پرداخت 5 ماه حقوق و حق بیمه، دست به تجمع زدند. به گزارش ایرنا، شهرداری منطقه 2 شهر آبادان حقوق و مزایای ما را از ابتدای سال جاری تاکنون پرداخت نکرده و از ابتدای ماه جاری نیز از ما را از کار بیکار کرده است. معترضان افزودند: در این مدت حق بیمه ما نیز از سوی شهرداری پرداخت نشده و به همین دلیل برای مراجعه به مراکز درمانی و استفاده از خدمات بیمه ای با مشکل مواجه هستیم.

 

*بامداد روز یکشنبه 29 مرداد، جمعی از کارکنان پالایشگاه ستاره خلیج فارس بندر عباس در اعتراض به تحمیل قرارداد پیمانکاری به جای قرارداد مستقیم، مقابل استانداری هرمزگان تجمع کردند. به گزارش ایلنا، معترضان شامل ۹۰ نفر از کارکنان واحد بهره ‌برداری پالایشگاه ستاره خلیج فارس در شهر بندرعباس هستند که از روز شنبه 28 مرداد کارتهای حضور و غیاب آنها به دستور مدیریت جدید پالایشگاه جمع ‌آوری شده و در نتیجه آنها از ورود به محل کارشان منع شده ‌اند.

 

*روز یکشنبه 29 مرداد، تاکسیرانان شهر تهران دست به تجمع مقابل شرکت تعاونی تاکسیرانی زدند. به گزارش تجارت امروز، مسئولان شرکت تاکسیرانی تا کنون در خصوص معضلات این قشر پاسخی ارائه نداده اند.

 

*روز یکشنبه 29 مرداد، جمعي از اهالی شهر سفيد دشت در اعتراض به فعاليت مرگبار کارخانه تصفيه روغن که سلامت آنها را به خطر انداخته است مقابل استانداري چهار محال بختياري تجمع کردند. به گزارش کلار، يکي از تجمع کنندگان ضمن بيان اين که بوي آزار دهنده  کارخانه تصفيه روغن اين شهر را پر کرده است، گفت: بوي مشمئز کننده اين کارخانه موجب سردرد و بيماري براي اهالي اين شهر شده است.

 

*روز یکشنبه 29 مرداد، کارگران دو شرکت پیمان کاری عسلویه در اعتراض به عدم پرداخت 3 ماه حقوق دست از کار کشیده و در محوطه کارگاه تجمع کردند. به گزارش ایلنا، شمار کارگران این دو شرکت حدود 250 نفر است که بیش از 3 ماه حقوق شان پرداخت نشده است.

 

*روز دوشنبه 30 مرداد، جمعی از کارگران شهرداری بندرلنگه در اعتراض به عدم پرداخت 5 ماه حقوق دست از کار کشیده و مقابل شهرداری این شهر تجع کردند. به گزارش مروارید نیوز، کارگران اعتصابی اعلام کردند، تا زمانی که حقوق خود را دریافت نکنند از ارائه خدمات خودداری خواهند کرد.

 

*روز دوشنبه 30 مرداد، کارگران شهرداری شادگان در اعتراض به عدم پرداخت 6 ماه حقوق مقابل ساختمان این شهرداری تجمع کردند. به گزارش ایرنا، کارگران تجمع کننده گفتند : دراین هوای بسیار گرم و شرایط طاقت فرسا کار می کنیم تا شرمنده خانواده هایمان نباشیم ولی با پرداخت نشدن حقوق مان شرمندگی و زحمت ما مضاعف می شود.

 

*روز دوشنبه 30 مرداد، جمعی از کارکنان شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی در خوزستان، در اعتراض به بیکارشدن خود، به علت واگذاری تعدادی از جایگاههای سوخت به بخش خصوصی، در اهواز تجمع کردند. به گزارش ایرنا، این کارگران روبروی ناحیه مرکزی پالایش و پخش فرآورده های نفتی در منطقه چهارشیر اهواز تجمع کرده و خواستار حق خود شدند.

 

*روز دوشنبه 30 مرداد، جمعی از کارگران اخراج شده طرح توسعه تنگ بیجار مقابل استانداری ایلام تجمع کردند. به گزارش ايلام بيدار، کارگران اخراج شده طرح توسعه تنگ بیجار ایلام پس از 15 ماه بلاتکلیفی، برای چندمین بار پیاپی بعد از وزارت نفت، مقابل استانداری ایلام تجمع کردند. در این تجمع کارگران با در دست داشتن پلاکارد و دست نوشته هایی خواستار پایان دادن به بلاتکلیفی خود شدند.

 

*بامداد روز سه شنبه 31 مرداد، جمع زیادی از بازنشستگان فرهنگی و دیگر ارگانهای دولتی مقابل مجلس رژیم تجمع کردند. در این تجمع که از قبل فراخوان داده شده بود، بیش از هزار نفر از معلمان بازنشسته و گروههایی از بازنشستگان تامین اجتماعی و لشکری و کارگران شاغل در همبستگی با هم شرکت کرده بودند. به گزارش ایلنا، تجمع‌ کنندگان گفتند: افزایش مستمریهای بازنشستگی، اجرای قانون همسان‌ سازی و ارتقای خدمات بیمه‌ ای، مطالبات اصلی ما است و باید مسئولان از بازنشستگان و مستمری ‌بگیران حمایت کنند. بازنشستگان از تهران و استانهای مختلف مانند البرز، مرکزی، اصفهان، خراسان جنوبی، خراسان شمالی، خراسان رضوی، گیلان، مازندران، سمنان و کرمانشاه شرکت داشتند.

 

*روز سه شنبه 31 مرداد، جمعی از کارگران فضای سبز شهرداری یاسوج به نمایندگی از 250 نفر از همکاران شان در اعتراض به عدم پرداخت 3 ماه حقوق، مقابل استانداری کهگیلویه و بویراحمد تجمع کردند. به گزارش تسنیم، یکی از این کارگران در این خصوص به خبرنگاران گفت: 300 کارگر هستیم که حدود 3 ماه حقوقی دریافت نکردیم و پیمانکار از ما بیگاری می کشد.

 

*روز سه شنبه 31 مرداد، خانواده هایی که فاقد مدارک هویتی هستند برای باری دیگر جهت رفع مشکلات چندین ساله خود مقابل مجلس اجتماع کردند. به گزارش تسنیم، در حال حاضر تعداد قابل توجهی از خانواده های ایرانی هستند که به دلیل اینکه همسرشان از اتباع خارجی (افغانستانی یا عراقی) هستند فاقد مدارک و اوراق هویتی هستند.

 

*دور جدید اعتصاب کارگران گروه ملی فولاد ایران در اعترض به عدم پرداخت حقوق که از روز پنجشنبه 29 تیر آغاز شد، روز دوشنبه 2 مرداد، پنجمین روز را پشت سر گذاشت. به گزارش ایرنا، یکی از کارگران گروه ملی که نخواست نامش فاش شود  گفت: به جز فروردین ماه سال جاری حقوق باقی ماهها هنوز پرداخت نشده و این در حالی است که در همه ماهها سرکار حاضر بودیم و خط تولید فعال بود و تولید داشتیم. وی ادامه داد: الان از مدرسه فرزندم پیام فرستاده اند که شهریه ها باید هر چه زودتر پرداخت شود تا فرزندم را بتوانم در مدسه ثبت نام کنم. پول قبضهای آب و برق خانه چند ماه است پرداخت نشده، شاید کسی باورش نشود حتی طی چند شب گذشته شام برای خوردن نداشتیم و جلو خانواده سرافکنده شدیم.

به گزارش ایرنا، روز دوشنبه 19 مرداد، کارگران گروه ملی فولاد ایران در نوزدهمین روز اعتصاب شان مقابل شعبه مرکزی بانک ملی اهواز واقع  در خیابان ۲۴ متری تجمع کردند. به گزارش ایسنا، روز چهارشنبه 25 مرداد، کارگران معترض مقابل مجلس تجمع کردند. روز سه شنبه 31 مرداد، اعتراض کارگران گروه ملی فولاد ایران با تجمع مقابل استانداری خوزستان ادامه یافت.

 

*روز شنبه 7 مرداد، جمعی از کارگران پروژه قطار شهری اهواز (شرکت کیسون) در اعتراض به عدم پرداخت یک سال حقوق شان مقابل استانداری خوزستان تجمع کردند. به گزارش تسنیم، یکی از معترضان حاضر در تجمع که خواست نام او برده نشود گفت: بیشتر کارگران این شرکت بالای 10 سال سابقه کار دارند اما با مشکلات زیادی از جمله پرداخت نشدن حقوق و مزایا روبه رو هستند. به گزارش ایرنا، بامداد روز دوشنبه 19 مرداد، کارگران پروژه قطارشهری اهواز(شرکت کیسون) با تجمع مقابل استانداری خوزستان دومین هفته اعتراضشان نسبت به عدم پرداخت بیش از یک سال حقوقشان را پشت سرگذاشتند. روز سه شنبه 31 مرداد، کارگران پروژه قطارشهری اهواز برای بیست و چهارمین روز با تجمع مقابل شرکت کیسون در میدان فرودگاه، ورودی کارگاه را مسدود کردند.

 

منبع: نبردخلق شماره ۳۸۸، چهار شنبه اول شهریور ۱۳۹۶ - ۲۳ اوت ۲۰۱۷

 

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول