چالشهای معلمان در مرداد ماه (۹۶)

فرنگیس بایقره

 

ربودن اسماعیل عبدی و محکومیت داخلی و بین المللی آن

روز پنجشنبه پنجم مرداد، اسماعیل عبدی، عضو ارشد کانون صنفی معلمان ایران، از مقابل منزلش توسط مامورین امنیتی رژیم ربوده و به بند ۳۵۰ زندان اوین منتقل گردید.

اسماعیل عبدی پس از یک اعتصاب غذای ۳۸ روزه و رو به وخامت گذاشتن وضعیت سلامتی اش، با گرفتن وثیقه از او به مرخصی فرستاده شده بود. این فعال فرهنگی زندانی، دوران محکومیت شش ساله خود را در زندان سپری می کند.

فدراسیون معلمان کانادا، سازمان آموزش بین الملل، سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، سازمان معلمان ایران، جمعی از فعالان کارگری و صنفی و شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان سراسر کشور در روزهای اخیر خواهان توجه به وضعیت اسماعیل عبدی شده و آزادی وی شدند.

 

تجمع اعتراضی معلمان آزمون استخدامی سال ۹۵ در اهواز

بامداد روز سه شنبه ۱۰ مرداد، صدها تن از معلمان پذیرفته شده در آزمون استخدامی سال ۱۳۹۵ در اعتراض به وضعیت استخدامی خود در محل تالار اجتماعات مطهری اهواز تجمع کردند.

یکی از معترضان که خواست نامش برده نشود گفت: "در سال ۹۵ آزمون استخدامی توسط وزارت آموزش و پرورش برگزار شد که قرار بر این بود افراد پذیرفته شده به صورت پیمانی جذب آموزش و پرورش شوند، اما از سوی وزارت آموزش و پرورش اعلام شده که این افراد باید به صورت حق التدریس مشغول به کار شوند."

وی افزود: "هم اکنون افراد قبول شده در آزمون، در حال گذراندن دوره های آموزشی هستند و خواستار پیگیری این موضوع توسط مسوولان مربوطه و رفع نگرانی شغلی خود هستند."

در واکنش به اعتراض این معلمان، معاون آموزش و پرورش خوزستان استخدام آنها به صورت حق التدریسی را منکر شد و با این حال گفت: "مقرر بود افراد پذیرفته شده در این آزمون استخدامی، دوره پودمانی خود را از مهر امسال آغاز کنند، ولی به دلیل کمبود نیروی معلم در خوزستان قرار شد تا پیش از پایان دوره پودمانی، از اول مهر به صورت حق التدریس بر سر کلاس درس بروند."

 

اعتراض معلمان تهران به احکام ناعادلانه علیه فعالان فرهنگی

کانون صنفی معلمان استان تهران صدور احکام ناعادلانه قضایی علیه محسن عمرانی، رضا مسلمی و طاهر قادرزاده را محکوم کرد و خواستار آزادی بی قید و شرط آنها شد.

این تشکل روز یکشنبه ۱۵ مرداد با انتشار بیانیه ای ضمن اعتراض به فشار بر فعالان و تشکلهای صنفی مستقل، بر عزم خود در دفاع از معلمان دربند در سراسر کشور تاکید کرد.

در بخشی از این بیانیه آمده است: "در حالی که بیش از نه ماه از برگزاری مجامع عمومی کانونهای برخی از استانها می گذرد، کماکان خبری از تایید انتخابات انجام شده نیست و برخی استانهای کشور نیز از برگزاری مجامع عمومی خود ، همچنان محروم مانده اند. علاوه بر این، شاهد احضار تعدادی از فعالان صنفی به دادگاههای قضایی و تداوم زندان تعدادی دیگر از آنها هستیم."

معلمان وضعیت معلمان زندانی را یادآور شده و می نویسند: "محسن عمرانی، معلم و فعال صنفی اهل بوشهر، از اردیبهشت ماه سال جاری در زندان به سر می برد. وی به یک سال زندان و دو سال انفصال از خدمت و محرومیت از شغل معلمی محکوم شده است. محسن عمرانی در شرایط نامناسب زندان، به بیماری پوستی و قارچی مبتلا شده و متاسفانه از درمانهای لازم نیز محروم مانده است.

رضا مسلمی، از فعالان صنفی خوشنام و از معلمان استان همدان است که در سکوت خبری رسانه ای متحمل حبس شده است . وی به واسطه فعالیتهای صنفی و اطلاع رسانی در جهت پیگیری مطالبات صنفی معلمان به یک سال حبس تعلیقی به مدت پنج سال محکوم شده است.

طاهر قادرزاده، معلم و عضو انجمن صنفی کردستان – سقز، که از فعالان صنفی خوشنام استان کردستان می باشد، با حکم ناعادلانه ۹۱ روز زندان تعلیقی مواجه شده است."

کانون صنفی معلمان تهران، ضمن محکومیت صدور احکام قضایی برای فعالان صنفی تاکید کرد: "ادامه این روند ناعادلانه و تبعیض آمیز، بیش از پیش موجبات بی اعتباری دستگاه قضایی در افکار عمومی و فرهنگیان کشور را فراهم می کند."

 

مقام دولتی: قانون کار ملاک دستمزد در مدارس غیردولتی

رییس سازمان مدارس غیردولتی وزارت آموزش و پرورش درباره وضعیت حقوقی و بیمه مستخدمان مدارس غیردولتی گفت: "در قانون قبلی تاسیس مدارس غیردولتی قرار بود آیین نامه تنظیم حقوق و دستمزد ارایه شود که تحقق نیافت، اما در قانون جدید ملاک و معیار حداقل دستمزد، قانون کار است. البته این مساله به این معنا نیست که مووسس نتواند حق التدریس بیشتری به معلمان پرداخت کند."

مرضیه گرد روز دوشنبه ۲۵ مرداد در باره بیمه این دسته از معلمان گفت: "آیین نامه مربوط به بیمه و شرایط موردنظر درحال طی مراحل تصویب است. بر این اساس اطلاعات از طریق مووسسان به مراجع ذیصلاح می رسد و در فرمهای قرارداد معلمان قطعاً باید قید شود، اما این امر به منزله ورود غیر آموزش و پرورش به مدیریت مدرسه نیست."

مقام دولتی ادامه داد: "از این پس نمایندگانی از سازمان برای تعیین دقیق شرایط بیمه معلمان با وزارت کار جلساتی خواهند داشت تا کار به طور شفاف اجرایی شود. هیچ ارگانی بدون هماهنگی با آموزش و پرورش اجازه ورود به مدارس را نخواهد داشت."

 

حمایت تشکل صنفی معلمان از تجمع بازنشستگان

شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان کشور با انتشار بیانیه ای حمایت خود را از خواسته های فرهنگیان بازنشسته اعلام داشت.

در این بیانیه که روز آدینه ۲۷ مرداد منتشر شد، از جمله نوشته شده: "انتظار برخورداری از یک زندگی آرام و به دور از دغدغه معیشتی، همراه با رعایت شان و منزلت درخور، نه تنها خواسته ای فراقانونی نیست، بلکه جزو ابتدایی ترین حقوق شهروندی است."

بیانیه می افزاید: "کسانی که امروز در زمره بازنشستگان جامعه هستند، همانانی اند که بهترین روزهای عمر خویش را در راه خدمت به مردم و کشور صرف کرده اند و انتظاری جز این ندارند که در دوران سالخوردگی از آرامشی نسبی برخوردار باشند و بدون اندیشه "نان" زندگی کنند."

معلمان یادآور شده اند: "متاسفانه رایزنیهای مستمرِ بازنشستگان با دولت و مجلس نتیجه ای به جز وعده های امروز و فردا نداشته و برای این قشر شریف در جهت رساندن صدای حق طلبی، چاره ای جز تجمع قانونی در قالب اصل ۲۷ قانون اساسی باقی نمانده است."

آنها تاکید می کنند: "شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان کشور حمایت قاطع خود را از خواسته های برحقِ بازنشستگان اعلام می دارد و از دولت دوازدهم انتظار دارد مشکلات و معضلات پیشکسوتان را در اولویت کاری خود قرار دهد."

 

تجمع مربیان پیش دبستانی استان لرستان

روز یکشنبه 29 مرداد، حدود 200 نفر از مربیان پیش دبستانی آموزش و پرورش لرستان دراعتراض به بلاتکلیفی استخدامی دست به تجمع در خرم آباد زدند. تجمع کنندگان گفتند: در سال 1394 به خاطر نداشتن رشته مرتبط به کار گیری نشدیم اما در سال گذشته دستورالعملی به شماره 9641 صادر و اختیار استخدام  مربیان جا مانده  پیش دبستانی را به مدیران کل آموزش و پرورش واگذار کرد.

معترضان می گویند با وجود اختیار کامل در اداره کل آموزش و پرورش لرستان اما تاکنون هیچ اقدامی  برای اجرای دستورالعمل  شماره 9641 صورت نگرفته و 200 نفر از مربیان پیش دبستانی در لرستان کماکان بلا تکلیف هستند.

 

وزیر جدید آموزش و پرورش قول متدین کردن دانش آموزان را داد

وزیر آموزش و پرورش در اولین روز کاری اش به مردم و فرهنگیان سه قول داد.

سیدمحمد بطحایی در ویدیویی که روز دوشنبه ۳۰ مرداد در شبکه های مجازی منتشر کرد، گفت: "در آستانه دوره جدید خدمتم در آموزش و پرورش سه قول جدی به مردم و همکارانم می دهم."

وی افزود: "نخست اینکه از همین امروز تحول در نظام آموزش و پرورش را بر اساس سند تحول بنیادین با جدیت آغاز می کنم."

دومین قول بطحایی تربیت نسلی متدین بود که در این باره گفت: "دوم اینکه برای تربیت نسلی متدین، اخلاقی، کارآفرین و با نشاط همه تلاش خود را به کار می گیرم."

وزیر جدید آموزش و پرورش ادامه داد: "سوم اینکه به عنوان نماینده یک میلیون و ۷۰۰ هزار معلم شاغل و بازنشسته فرهیخته در هیات دولت، همه همت و تلاش خود را برای ارتقای معیشت و منزلت آنها به کار می گیرم."

 

فرهنگیان قَرچَک مقابل فرمانداری تجمع کردند

پیش از ظهر روز سه شنبه 31 مرداد، فرهنگیان شهرستان قَرچَک در جنوب استان تهران در اعتراض به تعاونی مسکن ایثار فرهنگیان و بلاتکلیفی چندساله شان برای صاحب خانه شدن مقابل فرمانداری این شهرستان تجمع کردند. این فرهنگیان که بنری با عنوان «به داد فرهنگیان تعاونی ایثار قرچک برسید»در دست داشتند، خواستار پایان دادن به مشکلات به وجود آمده برای این تعاونی مسکن شدند.

 

تجمع متحدانه بازنشستگان در برابر مجلس

روز سه شنبه ۳۱ مرداد ماه، با پیشگامی معلمان بازنشسته، تجمع اعتراضی بازنشستگان حرفه های گوناگون در برابر مجلس برگزار شد.

نزدیک به هزار تن از معلمان بازنشسته و گروه هایی از بازنشستگان تامین اجتماعی و لشکری در این تجمع اعتراضی شرکت داشتند. همچنین گروههایی از معلمان و کارگران شاغل نیز به نشانه همبستگی، در کنار تجمع کنندگان حضور یافته بودند.

نمایندگانی از معلمان بازنشسته و شاغل استان بوشهر، البرز، قزوین، گیلان، سیستان بلوچستان، تهران مازندران خراسان رضوی ، کردستان، اسلام آباد غرب، لرستان، مسجدسلیمان، رشت، یزد، آذربایجان شرقی در این تجمع شرکت داشتند تا بر خواسته های شان مانند افزایش مستمریهای بازنشستگی، اجرای قانون همسان سازی و ارتقای خدمات بیمه ای پای بفشارند.

تجمع کنندگان شعار می دادند: "هرگز ندیده ملتی، این همه بی عدالتی"، "معلم زندانی آزاد باید گردد - اسماعیل عبدی آزاد باید گردد". در پلاکاردهایی که بازنشستگان در دست داشتند، خوانده می شد: "خط فقر چهار میلیون تومان – حقوق ما یک میلیون تومان"،"مبارزه با فساد و اختلاس، امنیت حقوقی و رفاهی بازنشستگان را تامین می کند"، "تا زمانی که زیر خط فقریم، مطالبه گر خواهیم ماند" و "نه به هر گونه مذاکره تا رسیدن به حقوق واقعی".

این تجمع در پاسخ به فراخوان"گروه اتحاد بازنشستگان" صورت می گرفت که از طریق شبکه های اجتماعی به صورت گسترده پخش شده بود.

تجمع کنندگان با خواندن قطعنامه و راهپیمایی به سوی مترو بهارستان به گردهمایی خود پایان دادند و گروه هایی از آنها به سوی منزل اسماعیل عبدی، رضا شهابی و بیمارستان تجریش برای ملاقات با محمد جراحی حرکت کردند.

 

 

(منابع: ایرنا، آزادی بیان، ایسنا، کانون جنوب، صدا و سیما، آوای فرهنگی، اتحاد)

 

منبع: نبردخلق شماره ۳۸۸، چهار شنبه اول شهریور ۱۳۹۶ - ۲۳ اوت ۲۰۱۷

 

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول