برخی از حرکتهای اعتراضی کارگران و مزدبگیران در شهریور 1396

گردآوری و تنظیم: زینت میرهاشمی

 

مقاومت و مبارزه محرومان و غارت شدگان

در ماه گذشته کارگران، مزدبگیران و زحمتکشان طی یک سلسله حرکتهای اعتراضی خواسته های حق طلبانه خود را فریاد زدند.

روز شنبه 25 شهریور، گردهمآییهای اعتراضی بزرگی توسط هزاران بازنشسته کشوری و لشگری در تهران و در برخی از مراگز استانهای دیگر صورت گرفت. بازنشستگان شعار می دادند؛ «دولت تدبیر و امید کدوم امید، کدوم امید».

بازنشستگان معترض در دست نوشته های خود نوشته بودند: «سفره شما رنگین است، سفره ما غمگین است»، «تا حق خود نگیریم از پا نمی نشینیم»، «خط فقر 4 میلیون حقوق ما یک میلیون»، «هر وعده که دادند همه باد هوا بود».

علاوه بر تهران، بازنشستگان در مشهد، ساری، کرمانشاه، ارومیه، خرم آباد، یزد و ... دست به تجمع اعتراضی زدند.

در ماه گذشته غارت شدگان مؤسسه کاسپین وابسته به سپاه پاسداران و سایر موسسات چپاولگر مالی در بسیاری از شهرها و مراکز استانها دست به تجمع اعتراضی زدند. شمار این حرکتهای اعتراضی که هر روز جریان داشت، دهها مورد بود.

همچنین در ماه گذشته در اعتراض به قتل دو تن از کولبران، مردم در شهرهای مختلف کردستان دست به تجمع و تظاهرات علیه رژیم زدند.

روز دوشنبه 13 شهریور، جمعی از اهالی شهرستان بانه پس از اطلاع از کشته شدن دو کولبر بانه‌ ای به نامهای «حیدر فرجی» و «مامه ‌قادر» در منطقه مرزی «هنگه زال» بانه بر اثر تیراندازی نیروهای نظامی، در اعتراض به کشتار کولبران مقابل بیمارستان صلاح الدین ایوبی و فرمانداری تجمع کردند.

روز سه شنبه 14 شهریور، برای دومین روز متوالی، مردم بانه دراعتراض به کشتار کولبران مقابل فرمانداری تجمع کردند.

این جنبش اعتراضی که از شهر بانه شروع شد، به سرعت ابعاد گسترده ای در شهرهای مهاباد، سنندج، کرمانشاه و ....پیدا کرد.

همچنین 14  نهاد کارگری در یک بیانیه مشترک با عنوان «با سلب حق حیات از کولبران و کارگران امنیت جامعه تضمین نخواهد شد»، اعلام کردند: «ما امضا کنندگان این بیانیه همچون انجمنها و نهادهای مدنی و صنفی ضمن همدردی با خانواده دو کارگر کولبر بانه ای و کارگر ساختمانی سنندجی خواستار مجازات عاملان این دو حادثه و همچنین خواستار پیگیری شرایط کارگر زندانی رضا شهابی که در اعتصاب غذا به سر می برد» هستیم.

در ماه گذشته چندین تجمع در حمایت از رضا شهابی و سایر زندانیان سیاسی صورت گرفت. روز سه شنبه 14 شهریور جمع زیادی از فعالان نیروهای کار و خانواده های زندانیان سیاسی در تهران با در دست داشتن عكسهایی از كارگران، فرهنگیان و دیگر زندانیان سیاسی دست به تجمع مقابل مجلس رژیم زدند. در پلاکاردهای تجمع کنندگان نوشته شده بود: «زندانی سیاسی آزاد باید گردد»، «رضا شهابی آزاد باید گردد»، «كارگر زندانی آزاد باید گردد»، «فرهنگی زندانی آزاد باید گردد»، «كارگر، دانشجو، معلم اتحاد اتحاد».

در ماه گذشته نیروهای سرکوبگر رژیم، حرکت شجاعانه کارگران آذر آب و هپکو در شهر اراک را به شدت سرکوب کردند. اقدام وحشیانه مزدوران خامنه ایموجی از تنفر و انزجار ایجاد کرد.

در ادامه اخبار برخی از حرکتهای اعتراضی نیروهای کار بخوانید.

 

115 حرکت اعتراضی بدون محاسبه حرکتهای اعتراضی غارت شدگان

 

*جمعی از کارگران شرکت آذراب اراک صبح روز چهارشنبه 1 شهریور، به نشانه اعتراض به عدم انجام تعهدات توسط مدیرعامل شرکت در مقابل دادگستری استان مرکزی تجمع کردند. به گزارش ایسنا، کارگران آذراب چند ماهی است که حقوق و مزایا دریافت نکرده و به این مهم معترض هستند. آنها چندی پیش با تجمع در شرکت، مرکز شهر اراک و مقابل استانداری اعتراضات خود را بیان کرده و قول‌هایی از مسئولان برای پیگیری گرفتند.

 

*بامداد روز چهارشنبه 1 شهریور، کارگران کارخانه فولاد آذربایجان (میانه) برای تبدیل قرارداد از 89 روزه به یک ساله، مقابل این واحد تولیدی تجمع کردند. به گزارش ایلنا،

در کارخانه فولاد میانه، حدود ۷۰۰ کارگر مشغول کارند که از این تعداد حدود ۳۰۰ نفر را کارگران قرادادی تشکیل می دهند.

 

*بامداد روز چهارشنبه 1 شهریور، جمعی از کارگران بیکارشده کارخانه تراورس سازی مترو برای بازگشت به کار مقابل ساختمان شورای اسلامی شهر تهران تجمع کردند. به گزارش ایلنا، برگزاری این تجمع اعتراضی با تشکیل نخستین جلسه رسمی اعضای پنجمین دوره  شورای اسلامی شهر تهران همزمان شده است.

کارگران معترض اعلام کردند:

 

*بامداد روز شنبه 4 شهریور، جمعی از رانندگان شرکت تاکسیرانی ویژه فرودگاه مهرآباد در اعتراض به ادغام در شرکت فراگشت دست از کار کشیده و در اطراف ترمینالهای 4 و 6 این فرودگاه در محلی موسوم به دپو تجمع کردند. به گزارش ایرنا، این رانندگان تاکسی ضمن تاکید بر ادغام نشدن با شرکت تاکسیرانی فراگشت، خواستار رسیدگی فوری به وضعیت خود شدند. یکی از تجمع کنندگان با اشاره به بیش از 50 سال سابقه کار در شرکت تاکسی ویژه فرودگاه مهرآباد گفت: چند ماهی است مدیران شرکت فراگشت مهرآباد درخواست ادغام این شرکت را با شرکت تاکسی ویژه به مسئولان ذی ربط داده اند و به جد پیگیر موضوع هستند.

 

*ظهر روز شنبه 4 شهریور، تاکسیرانان شیراز در اعتراض به شرکت اینترنتی اسنپ و دیگر مشکلات شان با تجمع در خیابان لطفعلی خان زند اعتصاب کردند. به گزارش شیرازه، تاکسیرانان شیراز با پارک خودرو های خود در تقاطع خیابان لطفعلی خان زند و انقلاب با بستن این گذرگاه پر رفت آمد شهر سعی کردند تا صدای خود به گوش مسئولان رسانند. نداشتن بیمه زخم کهنه ای است که با آمدن «اسنپ» به شهر دوباره در میان دغدغه های آنان سرباز کرده است.

 

*بامداد روز شنبه 4 شهریور، جمعی از رانندگان تاکسی یزد در اعتراض به راه اندازی تاکسیهای اینترنتی مقابل شورای شهر تجمع کردند. به گزارش صدا و سیمای رژیم، تجمع کنندگان که حدود پنجاه نفر بودند صدور مجوز  از سوی اصناف برای راه اندازی تاکسی اینترنتی در یزد را اقدامی برای بیکاری تاکسی داران دانستند و از شورای شهر خواستند جلوی فعالیت این نوع تاکسیها گرفته شود.

 

*روز شنبه 4 شهریور، رانندگان تاکسی در ایلام در اعتراض به نبود خط ویژه، عدم ارائه خدمات خودرویی و بیمه ای از سوی تاکسیرانی، نبود سهمیه های سوخت، روغن، لاستیک، نبود جایگاههای سوخت اختصاصی، افزایش شهریه های مختلف و... مقابل سازمان تاکسیرانی این شهر تجمع کردند. به گزارش قدس آنلاین، یکی از معترضان با بیان اینکه شهر ایلام به عنوان مرکز استان، فاقد خط ویژه تاکسی است، افزود: خیابانهای کم عرض ایلام و نبود خط ویژه در مرکز شهر باعث شده که مسافران اغلب دیرتر به مقصد خود رسند و زمان زیادی در ترافیک به سر برند.

 

*روز شنبه 4 شهریور، جمعی از کولبران و فعالان بازارچه های مرزی پیرانشهر در اعتراض به مسدود ماندن معبر مرزی پیرانشهر اقدام به مسدود کردن محور تمرچین به پیرانشهر کردند. به گزارش کُرد پرس، مهمترین خواسته معترضان، بازگشایی معبر مرزی است. کولبران شاغل در معبر مرزی پیرانشهر پس از مسدود شدن معبر مرزی چندین بار به مسئولان و نماینده مجلس مراجعه کرده و نسبت به ادامه این وضعیت اعتراض کردند ولی بنا به اظهار آنها دربسیاری از موارد با بی مهری مسئولان مواجه شده بودند.

 

*بامداد روز یکشنبه 5 شهریور، حدود سیصد نفر از کارگران پستهای فشار قوی برق سراسر کشور به نمایندگی از طرف 8 هزار نفر از همکاران شان به تهران آمدند و در اعتراض به عدم تبدیل وضعیت دست به تجمع مقابل وزارت نیرو زدند. به گزارش ایلنا،  کارگران تجمع کننده مقابل وزارت نیرو گفتند: اعتراض ما نسبت به وزارت نیرو برای عدم تبدیل وضعیت است و با وجود مجوزهای لازم از اداره امور استخدامی کشور، وزارت نیرو نسبت به تبدیل وضعیت اپراتورهای شاغل در پستهای فشار قوی برق اقدام نمی‌کند؛ ما خواستار این هستیم که هرچه سریعتر این تکلیف قانونی انجام شده و تبدیل وضعیت شویم.

 

*روز یکشنبه 5 شهریور، برای دومین روز متوالی کارگران کشتی ‌سازی بحر گستر هرمز در اعتراض به عدم پرداخت ماه حقوق و حق بیمه، دست از کار کشیده و مقابل هلدینگ کشتی سازی در بندرعباس تجمع کردند. به گزارش ایلنا، این کارگران که از زیر مجموعه‌ های مجتمع کشتی‌ سازی خلیج فارس محسوب می‌شوند گفتند: قریب به ۴۰۰ کارگر از طریق شرکت بحر گستر هرمز در پروژه ‌های کشتی‌سازی در بندرعباس مشغول کارند که از فروردین ماه مطالبات مزدی خود را دریافت نکردند.

 

*جمعی از کارگران شرکت حمل و نقل بین‌المللی خلیج فارس بامداد روز یکشنبه ۵ شهریور در اعتراض به خصوصی ‌سازی و پرداخت نشدن مطالبات مزدی خود، مقابل سازمان خصوصی‌سازی دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، این کارگران که تعدادشان به 400 نفر می رسید گفتند: از اردیبهشت سال ۹۵ مدیریت شرکت حمل و نقل بین‌المللی خلیج فارس به بخش خصوصی واگذار شده‌ و روال پرداخت مطالبات مزدی کارگران برهم خورده است. به عنوان مثال در همین مدت پرداخت مزایایی همچون حق اضافه کاری، کارانه، بهره‌ بری و بیمه تکمیلی  حدود ۱۲۰۰ کارگر شاغل در این شرکت با تاخیرهایی همراه بوده است.

 

*روز یکشنبه 5 شهریور، کارگران گلخانه ‌های فرودگاه یاسوج در اعتراض به بلاتکلیفی شغلی مقابل سالن همایش روز کارمند دریاسوج تجمع کردند. به گزارش ایل بانو، یکی از این زنان جوان گفت: کار در گلخانه تنها در آمد من است، اجاره خانه و خرج زندگی و خانواده را می‌دهم اگر از کار بیکار شوم باید چه کنم؟ وی بیان کرد: امروز اجازه ندادند حتی به گلخانه برویم و درب را بسته بودند گلهای گلخانه خراب می ‌شوند چه کسی باید جواب دهد؟

 

*بامداد روز یکشنبه 5 شهریور، جمعی از بازنشستگان صنعت فولاد کشور در اعتراض به عدم پرداخت به موقع حقوق و هزینه های درمانی مقابل نهاد ریاست جمهوری تجمع کردند. در این تجمع اعتراضی، کارگران بازنشسته از کرمان، اصفهان، مشهد، مبارکه، زیرآب، طبس، سمنان، شاهرود، سنگرود حضور داشتند. به گزارش ایلنا، آنها در توضیح مطالبات خود گفتند: در حال حاضر مستمری مرداد ماه ما به تاخیر افتاده و در عین حال از سال ۹۱ تاکنون بخشی از مطالبات مربوط به اجرای احکام معلق شده حق سرپرستی و حق سختی کارمان پرداخت نشده است. روز دوشنبه 6 شهریور، کارگران بازنشسته صنعت فولاد سراسرکشور برای دومین روزمتوالی اعتراض شان، در تهران دست به تجمع مقابل مجلس و سازمان برنامه و بودجه زدند.

 

*روز دوشنبه 6 شهریور، کارگران کشتی سازی بحر گسترش هرمز وابسته به مجموعه کشتی سازی و صنایع فراساحل ایران (ایزوایکو) در اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق و حق بیمه، برای سومین روز متوالی به اعتصاب شان ادامه دادند. به گزارش ایلنا، کارگران با تجمع مقابل کارخانه در بندرعباس و مسدود کردن ورودی آن، از تردد هرگونه وسیله نقلیه و اشخاص پیاده به داخل مجتمع جلوگیری کردند. نماینده کارگران معترض در این خصوص گفت: شرکت کشتی سازی و صنایع فراساحل ایران (ایزوایکو) با قدمتی برابر کشتی سازی هیوندای کره جنوبی مدتی است با بحران مدیریتی روبرو است که عمده مشکلات مدیریتی آن از آنجایی سرچشمه گرفت که مدیران عالیه سازمان گسترش و نوسازی ایران تمایلی به برقراری ارتباط مناسب با مدیران کشتی سازی را نداشته و به تبع این موضوع، در این حدود شش سال مدیریت کشتی سازی با بحران پرداخت به موقع حقوق و مطالبات پیمانکار روبرو  است.

 

*روز دوشنبه 6 شهریور، کارگران نساجی شماره یک قائمشهر در اعتراض به عدم پرداخت 3 ماه حقوق در ادامه اعتراض یکشنبه شب، دست از کار کشیده و مقابل کارخانه تجمع کردند. به گزارش تیتر امروز، کارخانه نساجی شماره یک قائمشهرکه از سال 1309 فعالیت خود را آغاز کرده از نه ماه پیش به مالکیت شهرداری قائمشهر درآمده است. این کارخانه که در بخشهای ریسندگی، مقدمات بافندگی و بافندگی فعال است، در گذشته ای نه چندان دور ۱۲۰۰ کارگر در آن مشغول به کاربودند.

این واحد تولیدی در حال حاضربا حدود ۲۰۰ کارگربه فعالیتش ادامه می دهد و 3 ماه است که حقوق کارگرانش پرداخت نشده است.

 

*روز دوشنبه 6 شهریور، کارگران کارخانه دستمال کاغذی نرمه در اعتراض به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی در محوطه کارخانه تجمع کردند. به گزارش ایلنا، این کارگران به دلیل اعتراض به اخراج کارگران قراردادی، تعطیلی کارخانه و پرداخت نشدن ماهها حقوق وحق بیمه دست به تجمع زدند.

 

*ظهر روز سه شنبه 7 شهریور، کارگزاران روستایی شرکت مخابرات همدان در اعتراض به عدم تبدیل وضعیت و پرداخت نشدن حقوق شان دست از کارکشیده و مقابل اداره کار تجمع کردند. به گزارش فارس، یکی از کارگزاران معترض گفت: اعتراض ما به دلیل پرداخت نشدن حقوق معوقه و عدم انعقاد قرارداد دائمی است.

 

*روز سه شنبه 7 شهریور، جمعی از کارگزاران مخابرات روستایی همدان تجمع کردند. به گزارش ایلنا، در این تجمع که با خواست پرداخت مطالبات مزدی و انعقاد قرارداد مستقیم با مخابرات برگزار شد، حدود صد نفر از کارگزاران مخابرات روستایی شرکت داشته‌اند.

 

*روز چهارشنبه ۸ شهریور، جمعی از جوانان جویای کار شهرستان مُهر با عنوان “کمیته مردمی اشتغال شهرستان مُهر” در دفتر مجلس نشین شهرستانهای لامرد و مُهر تجمع کردند. به گزارش مُهرستان، تجمع کننده گان به عدم استفاده از به کارگیری نیروی انسانی بومی در صنایع منطقه دست به این اعتراض و تجمع زدند.

 

*روز پنجشنبه ۹ شهریور، کارگران شهرداری بیله سوار مغان دست از کار کشیدند.

به گزارش پایگاه خبری صبح مغان، اوضاع نابسامان شهر و تلمبار شدن زباله ها در برخی محلات انتظارها را از شورای شهر بیش از پیش نمایان ساخته و مردم  منتظر اقدام جدی مسئولان در رفع مشکلات هستند.

 

*روز جمعه 10شهریور، اهالی روستای قلجق شهرستان درگز به علت عدم اجرای تعهدات یک شرکت خصوصی فعال در زمینه استخراج سنگ معدن در مجاور روستای خود اجتماع کردند. به گزارش درگز خبر، این شرکت استخراج سنگ معدن از حدود ۲۰ روز پیش فعالیت رسمی خود را آغاز کرده بود.

ایجاد گرد و غبار، از بین رفتن مراتع، آسیب به قنات مجاور معدن، عدم ساخت جاده تعهد شده توسط شرکت خصوصی از دیگر دلایل اعتراض اهالی روستای قلجق است.

 

*روز شنبه ۱۱ شهریور، 500 نفر از کارگران بخش صنعتی مجتمع نیشکر هفت ‌تپه برای سومین روز متوالی دست به اعتصاب و تجمع زدند. به گزارش ایلنا، دلیل این اعتراض، پرداخت نشدن دستمزد ماههای خرداد، تیر و مرداد و وضعیت نامعلوم مزایای پاداش و بهره‌برداری دو سال گذشته عنوان شده است. در ادامه این اعتصاب سه روزه، کارفرمابا وعده پرداخت فوری یک ماه حقوق کارگران را داد.

 

*روز شنبه ۱۱ شهریور، رانندگان برون شهری دهدشت به دلیل مشکلات فضای پایانه مسافربری این شهر تجمع کردند. به گزارش کبنا، مهم ترین مشکلات این رانندگان عدم استراحتگاه مناسب، عدم حصارکشی ترمینال و عدم یگانهای انتظامی است.

 

*روز شنبه 11 شهریور، جمعی از رانندگان شرکت تاکسی بی سیم تهران در اعتراض به مدیریت شرکت تاکسی بی سیم، مقابل سازمان تاکسیرانی شهر تهران تجمع کردند. به گزارش رُکنا، یکی از رانندگان معترض گفت: این تاکسیداران به منظور اعلام اعتراض خود از شرکت تاکسی بی سیم تهران در این محل جمع شده اند چرا که بر اساس رای دیوان عدالت اداری اخذ مبلغ ثابت به عنوان کمیسیون از سوی این شرکت تخلف است.

 

*بامداد روز شنبه 11 شهریور، کارگران معدن شمال شرق رامیان (ملچ آرام)، در اعتراض به عدم پرداخت 4 ماه حقوق و پرداخت ناقص حق بیمه، دست از کار کشیدند و روز بکشنبه در دومین روز اعتصاب شان مقابل فرمانداری رامیان تجمع کردند. به گزارش گل رامیان، یک کارگر اعتصابی گفت: قبوض برق، گاز و تلفن در حال قطع شدن است و توان پرداخت نداریم و حتی خطوط تلفن ما در معرض فروش قرار گرفته است.

 

*روز یکشنبه 12 شهریور، جمعی از کارگران خدمات شهری و فضای سبز شهرداری خرمشهر در اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق مقابل ساختمان شهرداری این شهر تجمع کردند. به گزارش فارس، به دنبال تجمع اعتراضی این کارگران، منصور علوانی سرپرست شهرداری خرمشهر گفت: بر اساس نتایج حاصل از پیگیریهای انجام شده توسط شهردار خرمشهر اعتبار لازم برای پرداخت حقوق کارگران تأمین شده و بنده نیز به عنوان سرپرست شهرداری خرمشهر از امروز پرداخت حقوق کارگران ظرف 2 روز آینده را با جدیت پیگیری می کنم.

 

روز یکشنبه 12  شهریور، جمعی از کارگزاران مخابرات روستایی شهرهای استان خوزستان در اعتراض به اجرای ناقص طرح طبقه ‌بندی مشاغل و عدم انعقاد قرارداد دائم مقابل شرکت مخابرات منطقه ‌ای این استان تجمع کردند. به گزارش ایلنا، یکی از تجمع ‌کنندگان گفت: کارگزاران استان با وجود داشتن حکم دائمی تلقی شدن قراردادهای کاری خود از هیاتهای تشخیص و حل اختلاف ادارات کار، نتوانسته‌ اند مخابرات را مجاب کنند که با آنها قرارداد دائم امضا کند.

 

*روز یکشنبه 12 شهریور، جمعی از کشاورزان روستای حمزه ‌خانی منطقه کاکان در اعتراض به قطع آب باغهای خود مقابل استانداری کهگیلویه و بویراحمد تجمع کردند.

به گزارش بویر خبر، نماینده کشاورزان حمزه ‌خانی با بیان این که ۲۰۰ خانوار از حدود ۳۰۰ هکتار زمین رزق و روزی کسب می‌کنند، اظهار کرد: ۳۰۰ هکتار زمین باغات این کشاورزان با آب چاهی آبیاری می‌شدند که بنا بر دلایلی این چاه آب پلمپ شده است.

 

*بامداد روز دوشنبه 13 شهریور، کارگران بهره‌برداری پالایشگاه ستاره خلیج فارس در ادامه اعتراض شان نسبت به تحمیل قرارداد پیمانکاری بجای قرارداد مستقیم،به تهران سفر کرده و مقابل مجلس تجمع کردند. به گزارش ایلنا، این کارگران پیش ازاین درروزهای 15 شهریور و 29 مرداد با تجمع مقابل اداره کل کار و استانداری هرمزگان اعتراض شان رادرهمین رابطه به نمایش گذاشته بودند.

روز سه شنبه 14 شهریور، کارگران بهره ‌برداری پالایشگاه ستاره خلیج فارس برای دومین روز متوالی به اعتراض شان درتهران نسبت به تحمیل قرارداد پیمانکاری بجای قرارداد مستقیم ادامه دادند و مقابل وزارت نفت تجمع کردند.

 

*روز دوشنبه 13 شهریور، شماری از کارگران قراردادی و بازنشسته نساجی پارسیلون خرم آباد در اعتراض به نامشخص بودن وضعیت مطالبات مزدی و سنواتی خود مقابل ساختمان اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان لرستان تجمع کردند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران حاضر در تجمع گفت: بیش از یک سال و نیم است که کارخانه پارسیلون تعطیل اعلام شده و کارگران قرارداد‌ی که از زمان تعطیلی کارخانه تاکنون بیکار شده‌ اند، وضعیت شغلی مشخصی ندارند و مطالبات مزدی خود را دریافت نکرده‌اند.

 

*روز دوشنبه 13 شهریور، کارگران کشتارگاه مرغ سبزوار در اعتراض به عدم پرداخت معوقات دست از کار کشیدند. به گزارش ایلنا، کارگران گفتند: بین یک تا چند ماه دستمزد پرداخت نشده داریم و شرایط معیشتی ما به علت این تاخیر با مشکل مواجه شده است.

 

*روز سه شنبه 14 شهریور، کارگران پروژه قطارشهری اهواز (شرکت کیسون) هفمین هفته اعتصاب شان در اعتراض  به عدم پرداخت یک سال حقوق شان را آغازکردند. دور جدید اعتصاب و تجمعات اعتراضی این کارگران از 3 مرداد سال جاری شروع شده است. به گزارش ایرنا، یکی از کارگران متروی اهواز گفت: پس از اعتراض کارگران، پیمانکار (شرکت کیسون) حقوق 2 ماه را پرداخت کرده، اما از پرداخت بقیه مطالبات سر باز می زند به همین دلیل است که تجمع کارگران تا تسویه مطالبات، ادامه دارد.

 

*بامداد روز سه شنبه 14 شهریور، جمعی از ز بازنشستگان لشکری از وزارت دفاع، ارتش و نیروهای مسلح در اعتراض به عدم پرداخت حقوق مقابل نهاد ریاست جمهوری تجمع کردند. به گزارش ایرنا، تجمع کنندگان همچنین خواهان جدا شدن صندوقهای بازنشستگی لشگری از دیگر صندوقها بازنشستگی شدند.

 

*بامداد روز شنبه 11 شهریور، کارگران بهره ‌برداری پالایشگاه ستاره خلیج فارس در اعتراض به تحمیل قرارداد پیمانکاری به جای قرارداد مستقیم، برای دومین بار دست به اعتراض زدند و مقابل اداره کل کار استان هرمزگان تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران معترض گفتند؛ از طریق شرکت در آزمون استخدامی که در دی ماه سال ۹۲ برگزار شد، توانستند از سال گذشته در این واحد پتروشیمی به صورت قرارداد مستقیم مشغول کارشوند اما در نتیجه جابجایی مدیریت پالایشگاه ستاره خلیج فارس از حدود دو ماه پیش برای تغییر قرارداد استخدامی و معرفی شدن به پیمانکار تحت فشار کارفرما قرار گرفته ‌اند.

چهارشنبه ۱۵ شهریور، کارگران معترض پالایشگاه ستاره خلیج فارس که طی سه روز در تهران تجمع کرده بودند، با وعده پیگیری مشکلات شان عازم بندرعباس شدند.

 

*روز چهارشنبه 15 شهریور، کارگران پیمانکاری شهرداری دوگنبدان مقابل فرمانداری گچساران تجمع کردند. به گزارش کبنا، آنها بعداز دو ماه کارکردن در پیمانکاری فضای سبز شهرداری اخراج شده اند. کارگران اخراجی همچنین مقابل شهرداری و  ساختمان شورای اسلامی شهر دوگنبدان تجمع کردند.

 

 *بامداد روز یکشنبه 19 شهریور، جمعی از کارگران مجتمع نیشکر هفت تپه در اعتراض به عدم پرداخت 3 ماه حقوق، دست به تجمع مقابل کارخانه و ساختمان مدیریت شرکت زدند. به گزارش اتحاد، قائم مقام مدیریت شرکت در جمع کارگران متحصن شرکت در اظهارنظری قلدرمابانه و غیرقانونی و گستاخانه به کارگران اعلام کرد: هرکس شرایط موجود را نمی تواند تحمل کند استعفا دهد. این گفته با اعتراض شدید کارگران مواجه شد.

 

*روز یکشنبه 19 شهریور، کارگران شهرداری منطقه 2 آبادان در اعتراض به عدم پرداخت 5 ماه حقوق مقابل ساختمان منطقه آزاد اروند تجمع کردند. به گزارش فارس، کارگران معترض گفتند: زیر نظر شرکت بهکار شیوا پیمانکار سازمان منطقه آزاد اروند در بخشهای خدمات شهری و پسماند منطقه 2 شهرداری آبادان مشغول کار هستند و مدت پنج ماه است که حقوق دریافت نکردند. یکی از کارگران در این باره گفت: با توجه به نزدیک شدن بازگشایی مدارس، توان فرستادن فرزندان خود به مدرسه را نداریم .

 

*روز یکشنبه 19شهریور، کارگران شهرداری کاج از توابع شهرستان اردل در استان چهارمحال و بختیاری، برای به روزنشدن و عدم پرداخت 7 ماه حقوق دست از کارکشیده و مقابل فرمانداری اردل تجمع کردند. به گزارش هفت چشمه، يکي از کارگران تجمع کننده گفت: بيش از ۷ ماه است که به ما حقوق نداده و بر اساس قانون کار افزايش حقوق نداشتيم.

 

*روز یکشنبه 19 شهریور، بیش از 500 کارگزار مخابرات روستایی از استانهای مختلف به تهران آمدند و در اعتراض به عدم انعقاد قرارداد دائم و اجرا نشدن کامل طرح طبقه ‌بندی مشاغل مقابل ساختمان مرکزی شرکت مخابرات ایران تجمع کردند. به گزارش ایلنا، تجمع‌ کنندگان گفتند: ما خواستار انعقاد قرارداد دائم و اجرای طرح طبقه ‌بندی مشاغل براساس مصوبات وزارت کار هستیم.

روز دوشنبه 20 شهریور برای دومین روز متوالی، کارگزاران مخابرات روستایی مقابل ساختمان مرکزی شرکت مخابرات تجمع کردند.

حدود 4 هزار کارگزار در روستاهای کشور در دفاتر مخابراتی مشغول به کارند.

 

*به گزارش روز دوشنبه 20 شهریور تسنیم، کارگران سازمان آب و فاضلاب استان کرمانشاه درخلال هفته گذشته در اعتراض به خطر اخراج از کار، سطح پایین حقوق و پرداخت نشدن ماهها حقوق شان، دست به تجمع مقابل استانداری کرمانشاه زدند.

 

*روز دوشنبه 20 شهریور، جمعی از کارگران فضای سبز شهرداری آبادان در اعتراض به عدم پرداخت 4 ماه حقوق مقابل ساختمان سازمان پارکها و فضای سبز این شهر تجمع کردند. به گزارش ایرنا، یکی از کارگران معترض گفت که آنها بارها خواستار رسیدگی به مطالبات خود توسط مسئولان شده ‌اند اما پاسخی نگرفته ‌اند.

 

*روز سه شنبه 21 شهریور، کارگران سازمان پسماند اهواز دراعتراض به عدم پرداخت دستمزدشان مقابل ساختمان مدیریت پسماند تجمع کردند. این کارگران روز دوشنبه 20 شهریور مقابل ساختمان شورای شهر اهوازتجمع کرده بودند. به گزارش ایرنا، عبد الزهرا سنواتی عضو شورای شهر اهواز در این باره گفت: برخی پیمانکاران تخلف می کنند و برای اعمال فشار به شهرداری به منظور دریافت مطالبات خود، حقوق کارگران را پرداخت نمی کنند.

 

*روز سه شنبه 21 شهریور، کارگران شهرداری منطقه 2 آبادان در ادامه اعتراض شان نسبت به عدم پرداخت ماهها حقوق و حق بیمه، مقابل دفتر نماینده مجلس تجمع کردند. به گزارش ایرنا، کارگران گفتند: از ابتدای سال جاری تاکنون پیمانکار مربوطه فقط حقوق فروردین را به ما پرداخت کرده است، دراین پنج ماه نیز مهلت دفترچه های بیمه کارگران به پایان رسیده و پیمانکار هنوز حق بیمه ما را پرداخت نکرده است.

 

*روز سه شنبه 21 شهریور، کارگران نورد پروفیل ساوه در اعتراض به عدم پرداخت 6 ماه حقوق دست به تجمع مقابل کارخانه و فرمانداری زدند. به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، یکی از کارگران حاضر در این تجمع  گفت: بیش از 6 ماه است که شرکت بابت حقوق و دستمزد، ریالی برداخت نکرده و همواره با قولهای مکرر کارگران را معطل نگه داشته است.

 

*روز سه شنبه 21 شهریور، جمعی از کارگران شرکتی مخابرات ارومیه در اعتراض به قراردادهای تحمیلی شرکت مخابرات ارومیه، مقابل دفتر نماینده مجلس این شهر تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران شرکتی مخابرات ارومیه گفتند: به قراردادهای غیرقانونی که در تنظیم آن الزامات قانون کار و طرح طبقه ‌بندی مشاغل اجرا نشده، معترضیم.

 

*کارگران کارخانه پروفیل ساوه طی روزهای شنبه 18 تا چهارشنبه 22 شهریور، بابت معوقات مزدی خود دست‌ کم دو روز تجمع اعتراضی برپا کردند. به گزارش ایلنا، کارگران کارخانه پروفیل ساوه گفتند: در هفته‌ جاری بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ نفر از همکاران آنها مقابل درب ورودی کارخانه و فرمانداری شهرستان تجمع کرده‌اند. این کارگران دلیل این اعتراض صنفی را  تعویق ۶ ماه مطالبات مزدی خود اعلام کردن.

 

*بامداد روز سه شنبه 21 شهریور، جمعی از کارگران شرکتی مخابرات اهواز در اعتراض به عدم انعقاد قراداد مستقیم و اجرانشدن طرح طبقه بندی مشاغل مقابل ساختمان شرکت مخابرات خوزستان درخیابان کیان پارس تجمع کردند. به گزارش ایلنا، یکی ازکارگران حاضر در تجمع به نمایندگی همکارانش گفت: مگر ما چه فرقی با رسمیها داریم که باید شرایط بسیار بدتری داشته باشیم؛ دستمزدمان بسیار پایین است، همان را هم به موقع نمی ‌پردازند، امنیت شغلی هم نداریم. 

روز چهارشنبه 22 شهریور، کارگران معترض برای دومین روز متوالی مقابل ساختمان شرکت مخابرات خوزستان تجمع کردند.

 

*ظهر روز چهارشنبه 22 شهریور، کارگران فولاد صدر لرستان در اعتراض به بیکارشدن در پی تعطیلی کارخانه و عدم پرداخت 6 ماه حقوق و چند ماه حق بیمه دست به تجمع مقابل استانداری زدند. به گزارش فارس، یکی از کارگران معترض گفت: کارخانه صدر فولاد از چهارم شهریور تعطیل شده و این در حالی است که کارگران حدود 6 ماه است حقوق دریافت نکرده ‌اند.

 

*روز شنبه 25 شهریور، کارگران شیفت عصر شرکت صنعتی، معدنی و حفاری شهداب یزد در اعتراض به عدم پرداخت حقوق دست از کار کشیدند. به گزارش بافق خبر، شرکت صنعتی معدنی شهداب یزد از سال ۱۳۶۳ فعالیت خود را در زمینه حفر و آزمایش پمپاژ و تجهیز چاههای عمیق و نیمه عمیق در استانهای یزد، کرمان، سیستان و بلوچستان و فارس آغاز نموده و به مرور زمان دامنه فعالیت خود را در استانهای اصفهان، کرمانشاه، سمنان، خراسان رضوی، خراسان شمالی، هرمزگان، زنجان، ایلام، لرستان و بوشهر گسترش داد. از سال ۱۳۷۰ با خرید و ساخت دستگاههای حفاری پیشرفته و مدرن و تامین نیروی انسانی مجرب و تحصیل کرده دامنه فعالیت خود را در زمینه حفر چاههای مطالعاتی و چاله های انفجاری معادن بالاخص  در معادن انگوران زنجان، مس سرچشمه کرمان، چغارت و سه چاهون بافق توسعه داد.

 

*روز شنبه 25 شهریور، جمعی از کارگران دو کارخانه ابر صنعتی ایران و نازنخ در اعتراض به عدم پرداخت سالها مطالبات شان مقابل استانداری قزوین اجتماع کردند. به گزارش قارس، یکی از این کارگران تجمع کننده گفت: حدود 6 سال است که مطالبات و حقوق خود را دریافت نکرده ایم. وی درباره علت حضور کارگران این 2 کارخانه مقابل استانداری قزوین، افزود: افراد حاضر به نمایندگی از تمام کارگران شرکتهای نازنخ در این مکان گردهم آمده اند.

 

*روز یکشنبه 26 شهریور، کارگران شهرداری منطقه 2 آبادان در اعتراض به توخالی درآمدن وعده ها مبنی بر پرداخت مطالبات شان باردیگر مقابل ساختمان منطقه آزاد اروند تجمع کردند. به گزارش ایرنا، کارگران معترض گفتند: زیر نظر پیمانکار منطقه آزاد بخشهای خدمات شهری، پسماند و فضای سبز منطقه 2 شهرداری آبادان مشغول به کار هستیم و چهار ماه است که حقوق و مطالبات ما پرداخت نشده است.

 

*روز یکشنبه 26 شهریور، کارگران شرکت گسترش آهن راه در اعتراض به عدم پرداخت 3 ماه حقوق دست از کار کشیده و مقابل فرمانداری اردکان تجمع کردند. به گزارش یزد رسا، به دنبال اعتصاب و تجمع اعتراضی کارگران شرکت آهن راه اردکان شرکت راه آهن اردکان وعده پرداخت مطالبات کارگران را طی چند رو زآینده داد.

 

*از روز دوشنبه 20 شهریور، کارگران کارخانه سیمان مسجد سلیمان در اعتراض به توخالی در آمدن وعده کارفرما مبنی بر پرداخت ماهها مطالبات شان، دوباره دست از کار کشیدند. به گزارش ایلنا، کارگران به اعتراض خود در روز سه شنبه 21 شهریور  ادامه داده و مقابل اداره کار مسجدسلیمان و دفتر بهارستان نشین این شهر تجمع کردند. در ادامه این اعتصاب، روز پنجشنبه 23 شهریور، فرماندار مسجد سلیمان با اشاره به اعتصاب این کارگران گفت: انتظار داریم کارگران این کارخانه دوباره به کار بازگردند.به گزارش ایرنا، روز دوشنبه 27 شهریور، اعتصاب کارگران کارخانه سیمان کارون یک هفته را پشت سر گذاشت.

 

*بامداد روز یکشنبه 26 شهریور، صدها کارگر معدن زغال سنگ طزره، از زیر مجموعه ‌های معادن زغال سنگ البرز شرقی، در اعتراض به عدم پرداخت 2 ماه حقوق اعتصاب شان را آغاز کرده و در محوطه این معدن تجمع کردند. به گزارش ایرنا، کارگران معترض گفتند: مرتبا کارفرما وعده پرداخت مطالبات معوقه را می‌دهد اما در عمل هیچ خبری از پرداخت دستمزدها نیست و به همین دلیل دست به اعتراض زدیم.

به گزارش ایلنا، روز دوشنبه 27 شهریور، برای دومین روز متوالی، اعتصاب و تجمع کارگران معدن طزره ادامه پیدا کرد.

 

*روز دوشنبه 27 شهریور، کارگران شرکتی و استیجاری اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان آذربایجان شرقی در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق درسال جاری و برای تبدیل وضعیت، دست از کار کشیده و مقابل استانداری تجمع کردند. به گزارش فارس، یکی ازکارگران معترض گفت: حقوق پایه ی ما در سال جاری حدود یک میلیون تومان است که تا کنون هیچ مبلغی به ما داده نشده و کارگران حدود 15 میلیون تومان دریافتی معوقه دارند.

 

*روز دوشنبه 27 شهریور، کارگران بیکارشده صدر فولاد خرم‌ آباد به همراه خانواده های خود برای حفظ اشتغال شان و اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق و حق بیمه، مقابل کارخانه تجمع کردند و مانع ازخارج کردن تجهیزات و ماشین ‌آلات توسط طلبکار شدند. به گزارش فارس، طلبکار این کارخانه برای وصول طلبهای خود به دنبال بردن برخی از تجهیزات و ماشین ‌آلات کارخانه بود که کارگران و برخی از خانواده ‌های آنها در مقابل کارخانه تجمع کردند.

قبل از این در روز دوشنبه 22 شهریور، این کارگران در اعتراض به بیکارشدن در پی تعطیلی کارخانه و عدم پرداخت 6 ماه حقوق و چند ماه حق بیمه دست به تجمع مقابل استانداری زدند.

 

*بامداد روز چهارشنبه 22 شهریور، جمعی از کارگران رسمی کارخانه نوظهور در اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق و سه ماه حق بیمه، در محوطه این واحد صنعتی تجمع کردند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران حاضر در این تجمع  اعتراضی گفت: از مجموع کارگران کارخانه نوظهور شمار افراد باقیمانده به زحمت ۲۰ نفر می‌شود و همه ما از ابتدای سال جاری تاکنون مطالباتی دریافت نکرده ‌ایم.

روز دوشنبه ۲۷ شهریور، کارگران کارخانه نوظهور برای دومین بار در محوطه کارخانه تجمع کردند و خواهان آن شدند که ۵ ماه مطالبات مزدی آنان پرداخت شود.

 

*بامداد روز سه شنبه 28 شهریور، جمعی از کارگران پیمانکاری شاغل در فاز 22 و 24 پارس جنوبی در اعتراض به عدم پرداخت حقوق و حق بیمه دست به تجمع زدند. به گزارش خلیج فارس، تاکنون هیچ پرداختی از اردیبهشت ماه صورت نگرفته است.

به گفته شاهدان عینی درب ورودی دفاتر شرکت پترو سینا آریا به مدت سه ساعت توسط کارگران مسدود شد و با حضور حراست و گشت ارشد منطقه ویژه بازگشایی شد .

 

*بامداد روز سه شنبه 28 شهریور، درب اصلی  ورودی فاز 22 و 24 پارس جنوبی توسط کارگران مسدود شد. به گزارش پیام سندیکا، کارگران شرکتهای آلام صنعت، آزمون فلز، تلاش گستر، پترو سازه مبین و سازه فرافن  از جمله شرکتهای معترض در این اعتصاب بودند. پرداخت حق بیمه و حقوق درپنج ماه گذشته از مطالبات کارگران این شرکت های بوده است .

مسئولین کارفرمای اصلی (شرکت پتروسینا آریا) در محل اعتصاب حضور داشتند .

به گفته کارگران هیچ چشم اندازی برای پرداخت مطالبات وجود ندارد .

 

*روز سه شنبه 28 شهریور، جمعی از کارگران پروژه ۴۶ هزار هکتاری دشت سیستان در اعتراض به عدم پرداخت ماهها مطالبات شان در اداره کار زابل تجمع کردند. به گزارش ایلنا، تعداد کارگران شاغل در پروژه آبرسانی دشت سیستان تا ۲۲۰۰ نفر برآورد می‌ شود، بیشتر این کارگران با مشکل پرداخت نشدن به موقع مطالبات مزدی مواجه هستند.

 

*روز سه شنبه 28 شهریور، کارگران شرکت اویکو به عنوان بهره بردار فاز 20 و 21 پارس جنوبی دراعتراض  به عدم پرداخت 6ماه حقوق دست از کارکشیده و اجتماع کردند. به گزارش مهر، به گفته کارکنان این شرکت، اویکو که وظیفه بهره برداری این فاز را بر عهده دارد حدود شش ماه است که حقوق کارکنان خود را پرداخت نکرده است.

 

*بامداد روز یکشنبه 26 شهریور، برای هشتمین روز متوالی، کارگران شهرداری کوت عبدالله در اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق مقابل ساختمان شورای شهر کوت عبدالله تجمع کردند. به گزارش کارون نیوز، یکی ازکارگران حاضر در این تجمع علت این اقدام را عدم پرداخت حقوق و مزایای کارگران شهرداری کوت عبدالله دانست و از شرایط پیش آمده در آستانه بازگشایی مدارس گله کرد.

اعتصاب کارگران شهرداری کوت عبدالله در روز چهارشنبه ۲۹ شهریور ادامه پیدا کرد و در بسیاری از مناطق کوت عبدالله زباله ‌ها انباشته شده است.

 

*روز پنجشنبه 30 شهریور، کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران دست به اعتصاب زده و خواستار پرداخت مطالبات و حقوق معوق خود شدند. به گزارش ایرنا، یکی از کارگران این شرکت که نخواست نامش فاش شود گفت: کارگران به خاطر پرداخت نشدن حقوق 3 ماه خود دست از کار کشیدند و با وجود اینکه این کارخانه فعالیت و تولید دارد ولی کماکان مدیران مربوطه وعده های پوچ به کارگران می‌دهند.

 

*بامداد روز چهارشنبه ۸ شهریور، کارگران دو کارخانه هپکو و آذر آب اراک در اقدامی جداگانه به صورت همزمان در اعتراض به نامشخص بودن وضعیت مطالبات مزدی معوق خود مقابل ساختمان استانداری و باغ ملی اراک تجمع کردند.  به گزارش ایلنا، کارگران کارخانه آذر آب اراک نزدیک به ۵ ماه معوقات مزدی دارند و کارگران کارخانه هپکو نیز از دی ماه سال ۹۵ مطالبات مزدی خود را به صورت کامل دریافت نکرده ‌اند.

روز یکشنبه 12 شهریور، کارگران کارخانه آذر آب در ادامه اعتراضات دامنه دارشان نسبت به عدم پرداخت ماهها مطالبات شان، دست به راهپیمایی و تجمعاتی در سطح شهر اراک زدند.

روز دوشنبه 27 شهریور، کارگران خشمگین کارخانه آذرآب در ادامه حرکتهای اعتراضی خود همزمان با مجمع عمومی شرکت صنایع آذرآب برای تعیین هیات مدیره، دست به تجمع زدند. این تجمع همراه با درگیری و مداخله نیروهای سرکوبگر شد.

روز سه شنبه ۲۸ شهریور، کارگران کارخانه آذر آب در ادامه پیگیریهای صنفی خود، در مجاورت محل این کارخانه تجمع کردند. همزمان کارگران معترض کارخانه هپکو با تجمع زیرپل بختیاری در مسیر راه آهن اعتراض شان را نسبت به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی به نمایش گذاشتند.

به گزارش دیار آفتاب، روز چهارشنبه ۲۹ شهریور، کارگران شرکت هپکو اراک در اعتراض به پرداخت نشدن ۶ ماه حقوق معوقه شان مقابل شرکت و نزدیک پل بختیاری اراک تجمع کردند و به سمت شرکت آذر آب حرکت کردند.

همزمان جمعی از کارگران شرکت آذرآب اراک نسبت به عدم پرداخت معوقات و وضعیت فعلی شرکت در بلوار منتهی به میدان خمینی تجمع کردند و جاده اراک قم به دلیل این تجمعات مسدود شد. این حرکت کارگران با برخورد نیروی سرکوبگر انتظامی و ضرب و شتم کارگران مواجه شد.

گسیل سنگین و گسترده نیروهای گارد ویژه با انواع تجهیزات مدرن سرکوب بر سر نزدیک به سه هزار کارگر این دو کارخانه در شرایطی صورت می گیرد که این کارگران ماههاست به دلیل عدم دریافت دستمزدهای شان با فقر و گرسنگی حادی دست به گریبانند و در آستانه سال تحصیلی جدید قادر به تهیه حداقل ناچیزی از امکانات لازم برای فرستادن فرزندان خود به مدرسه نیستند.

کارگران کارخانه آذرآب اراک به دنبال پرداخت بخشی از مطالبات شان و وعده مسئولان طراز اول استان مرکزی مبنی بر پاسخگویی به خواسته های شان ، از روز پنج شنبه 30 شهریور به اعتصاب شان پایان دادند.

در همین حال کارگران مورد ضرب و شتم قرار گرفته از پلیس ضد شورش کماکان در بیمارستان بستری هستند.

 

 

 

منبع: نبردخلق شماره ۳۸۹، شنبه اول مهر ۱۳۹۶ - ۲۳ سپتامبر ۲۰۱۷

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول