چالشهای معلمان در مهرماه (۹۶)

فرنگیس بایقره

 

اعتراض یکپارچه بازنشستگان و معلمان در ۲۰ استان کشور

روز پنجشنبه ۱۳ مهر، برابر با ۵ اکتبر، روز جهانی معلم، هزاران معلم و بازنشسته در پاسخ به فراخوان شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران تجمع کردند.

این تجمع توسط معلمان استان البرز و تهران مقابل سازمان برنامه و بودجه و در سایر استانها مقابل ادارات کل و اداره آموزش و پرورش برگزار شد.

روز جهانی معلم در تقویم رسمی کشور ثبت نشده است.

معلمان در قطعنامه تجمعات خود با اشاره به معلمان زندانی تاکید کردند: "ما به امنیتی کردن فعالیت صنفی اعتراض داریم و خواهان توقف احکام فعالان صنفی و آزادی بدون قید و شرط آنان، رفع تبعید و اخراج و بازگشت به سرکار هستیم. دولت یازدهم خلاف ادعاهایش موانع جدی بر سر راه تشکل یابی مستقل معلمان ایجاد نموده است. ما برای پیگیری این مطالبات بر حق تشکل یابی مستقل پای می فشاریم."

محمود بهشتی لنگرودی، اسماعیل عبدی، محسن عمرانی و مختار اسدی از جمله معلمانی هستند که به دلیل تلاش در جهت تامین حقوق معلمان به زندان افتاده اند.

معلمان شاغل و بازنشسته در تجمعات امروز پارچه نوشته هایی در دست داشتند و از جمله شعار می دادند: "این همه بی عدالتی، هرگز ندیده ملتی"، "معیشت، سلامت حق مسلم ماست"، "معلم زندانی آزاد باید گردد".

سخنران تجمع امروز در خرم آباد رسول بداقی بود که پس از آزادی از زندان هنوز به سر کار بازنگشته است. محسن عمرانی، معلم زندانی، که در مرخصی بسر می برد نیز در تجمع بوشهر شرکت داشت.

خبرهای منتشر شده نشان می دهد تجمع امروز در استانهای تهران، یزد، آذربایجان شرقی، خراسان رضوی، خراسان شمالی، خوزستان، کردستان، فارس، اصفهان، چهارمحال و بختیاری، لرستان، همدان، کرمانشاه، مرکزی، قزوین، مازندران، گیلان، بوشهر، اردبیل برگزار شده است:

 

*تهران

در تهران، این تجمع از ساعت ده صبح مقابل مجلس شورای اسلامی با شرکت صدها معلم و بازنشسته شروع شد.

 

*رشت

بازنشستگان گیلان با تجمع روبروی صندوق بازنشستگان گیلان نسبت به وضعیت معیشتی و بی اعتنایی مسوولان به مطالبات خود اعتراض کردند.

آنها با در دست داشتن پلاکاردهایی همچون "ما از فقر نمی نالیم، از فرق می نالیم"، "ما خواهان همتزازی حقوق با سایر بازنشستگان سایر ادارات هستیم"، "ما خواهان بیمه فراگیر و جامع هستیم"، خواسته های خو درا بیان کردند.

معترضان خواستار اجرای کامل قانون خدمات مدیریت کشوری شدند و اعلام کردند تا رسیدن به خواسته های خویش به پیگیری ادامه خواهند داد.

 

"ایلام

فرهنگیان بازنشسته ایلامی به دنبال تحقق نیافتن مطالبات شان در مقابل صندوق بازنشستگی در ایلام تجمع کردند.

 

*کرمانشاه

صدها تن از بازنشستگان آموزش و پرورش در اعتراض به سیاستهای صندوق ذخیرهفرهنگیان، مقابل در برابر سازمان بازنشستگی در شهر کرمانشاه گردهم آمدند.

تجمع کنندگان فریاد "خط فقر سه میلیون، حقوق ما یک میلیون" سر می دادند و خواستار همسان سازی مستمری و مزایای کلیه مستمری بگیران دولت و افزایش سطح دریافتی معلمان بازنشسته شدند.

 

*بجنورد

معلمان بازنشسته و جمعی از فرهنگیان خراسان شمالی در اعتراض به سیاست پیگرد و فشار فعالان صنفی و مشکلات معیشتی مقابل اداره کل آموزش و پرورش استان تجمع کردند.

تعداد معلمان تجمع کننده مقابل اداره کل آموزش و پرورش خراسان شمالی به بیش از ۱۵۰ نفر می رسید و پلاکاردهایی با عناوینی همچون "برقراری عدالت بودجه ای"، "توجه به بازنشستگان آموزش و پرورش"، "همسان سازی حقوق با معلمان شاغل" و "برقراری عدالت آموزشی" در دست تجمع کنندگان دیده می شد.

در پایان این تجمع قطعنامه ای در چند بند خوانده شد که در آن از دولت خواستهشد به نگاه امنیتی به مقوله آموزش و پرورش را بر اساس قولهای انتخاباتی پایان دهد و با معلمان تجمع کننده برخورد امنیتی صورت نگیرد.

دیگر سرفصلهای قطعنامه را برقراری بودجه عادلانه برای ساختن مدارس نو، برچیده شدن مدارس کپری و خشتی و گلی٬ تامین معیشت معلمان بازنشسته، همسان سازی حقوق بازنشستگان با معلمان و کادر اداری، تسویه بدهکاریهای دولت به آموزش و پرورش، تامین بودجه عادلانه برای بیمه درمانی و تکمیلی کارآمد، تصحیح نگاه نادرست به مقوله آموزش و پرورش در بودجه نویسی و تصحیح نگاه خصوصی سازی به آموزش و پرورش تشکیل می داد.

 

*مشهد

معلمان و فرهنگیان بازنشسته در روز جهانی معلم برای پیگیری خواسته های شان مقابل اداره کل آموزش پرورش خراسان رضوی تجمع کردند.

معلمان با در دست داشتن پلاکاردهایی خواستار آزادی معلمان زندانی بدون قید و شرط شدند. از دیگر شعارهای معلمین مشهد "معیشت منزلت سلامت، حق مسلم ماست"، "خط فقر ۴ میلیون، حقوق ما ۱ میلیون" بود.

 

*یزد

شماری از فرهنگیان و بازنشستگان آموزش و پرورش یزد مقابل اداره کل آموزش و پرورش استان تجمع کردند.

تجمع کنندگان برخورداری از بیمه کامل و جامع خدمات درمانی، اجرای کامل قانون مدیریت خدمات کشوری، اجرای قانون نظام هماهنگ حقوق پیشکسوتان و همسان سازی حقوق بازنشستگان با شاغلان را خواستار شدند.

 

*بوشهر

همزمان با سراسر کشور، فرهنگیان شاغل و بازنشسته استان بوشهر نیز مقابل اداره کل آموزش و پرورش این استان تجمع و خواهان رسیدگی و بهبود وضعیت معیشتی خود و بازنشستگان فرهنگی شدند.

افزایش حقوق، یکسان سازی حقوق معلمان با دیگر دستگاههای اجرایی و توجه به معیشت بازنشستگان فرهنگی بخشی از مطالبات تجمع کنندگان بود. کارورزان بازنشسته فرهنگی دست نوشته هایی را حمل می کردند که بر آن از جمله این خواسته ها دیده می شد: "تکریم واقعی بازنشسته زمانی است که به معیشت و درمان او توجه شود"، "ما فرهنگیان خواهان اجرای عدالت و همسان سازی حقوق و رفع تبعیض با سایر ارگانها می باشیم"، "بی توجهی به آموزش و پرورش = افزایش آسیبهای اجتماعی"، "بی توجهی به آموزش و پرورش = تباهی آینده فرهنگیان" و "پیشرفت جامعه در گرو توجه به آموزش و پرورش است".

آنها از مسوولان کشور خواستند تشکلها و فعالیتهای صنفی فرهنگیان را در سراسر کشور به رسمیت شناخته، به برخوردهای امنیتی با فرهنگیان خاتمه داده و احکام زندانی، تبعید، اخراج و دیگر مجازاتهایی را که در حق فرهنگیان کنشگر روا داشته اند، لغو کنند.

محسن عمرانی، معلم زندانی، که در مرخصی بسر می برد نیز در تجمع بوشهر شرکت داشت.

این تجمع با خواندن بیانیه سراسری روز جهانی معلم به پایان رسید.

 

*شیراز

معلمان استان فارس در اعتراضی نسبت به وضعیت معلمان و با در دست داشتن پلاکاردهایی در برابر اداره کل آموزش و پرورش این استان گردهم آمدند.

مشکلات حقوقی و معیشتی، وضعیت بیمه ها و کمبود امکانات و مزایای رفاهی فرهنگیان از جمله موضوعات مورد اعتراض معلمان شاغل و بازنشستهحاضر در این تجمع بود.

معلمان معترض خواستار آزادی معلمان زندانی شدند و علیه فساد اقتصادی دستگاه ها و مسوولان دولتی شعار دادند.

فرهنگیان شیراز در این تجمع همچنین با تشیع نمادین "آموزش و پرورش رایگان"، اعتراض خود را نسبت به کالایی شدن آموزش ابراز داشتند.

 

*ممسنی

فرهنگیان شاغل و بازنشسته شهرستان ممسنی در اعتراض به وضعیت معیشتی شان، مقابل آموزش و پرورش این شهرستان تجمع کردند.

معترضان مهمترین خواسته های خود را اینگونه بیان کردند:

۱- عدالت در تقسیم بودجه

۲- بیمه کارآمد 

۳- برداشته شدن نگاه مصرفی از آموزش و پرورش

۴- آزادی زندانیان صنفی معلمان

۵- به کارگیری یکی از فرزندان فرهنگیان بازنشسته به جای والدین فرهنگی

۶- همسان سازی حقوق شاغلین و بازنشستگان با سایر کارکنان دولت

۷- تاسیس بانک اختصاصی فرهنگیان

۸- تامین وضعیت معیشتی در شان معلم

 

*تبریز

معلمان بازنشسته تبریز در اعتراض به تاخیر در پرداخت معوقات، تبعیض در پرداختی بازنشستگان آموزش پرورش با دیگر ارگانها، مشکلات معیشتی و سلامت معلمان بازنشسته در مقابل اداره کل آموزش و پرورش آذربایجان شرقی تجمع کردند.

در این تجمع، معلمان بازنشسته دست نوشته‌‌‌ هایی با مضمون "معلمان زندانی را آزاد کنید"، "یک اختلاس کم بشه، مشکل ما حل میشه"، "خط فقر چهار میلیون/حقوق ما یک میلیون"، "خصوصی سازی آموزش و پرورش را متوقف کنید"، "آموزش رایگان و با کیفیت حق دانش آموزان" در دست داشتند.

 

*قزوین

جمعی از معلمان و فرهنگیان استان قزوین با تجمع مقابل اداره کل آموزش و پرورش استان قزوین، اعتراض خود نسبت به وضع موجود را اعلام کردند.

برخی از شعارها و دست نوشته هایی تجمع کنندگان از این قرار بود: "خط فقر ۴ میلیون، حقوق ما یک میلیون"، "افزایش حداقل حقوق، برابر با خط فقر"، "ظلم و ستم کافیه، سفره ما خالیه"، "تشکل یابی حق قانونی معلمان کشور است"، "خصوصی سازی آموزش و پرورش را متوقف کنید"، "به وضعیت نامطلوب معلمان آزاد و قرار دادی رسیدگی کنید"، "به برخوردهای امنیتی با فعالان صنفی پایان دهید".

شب گذشته (۱۲ مهر) انجمن صنفی معلمان قزوین به صورت رسمی در فراخوانی از معلمان و فرهنگیان قزوینی خواسته بود تا در این تجمع حضور یابند.

 

*کردستان (تصویر8)

معلمان در شهرهای مختلف استان کردستان از جمله بانه، سقز، مریوان و... مقابل ادارات آموزش و پرورش این شهرستانها تجمع کردند.

در بانه دهها تن از معلمان از ساعت ۱۰ صبح در مقابل ادارات آموزش و پرورش این شهرستان تجمع کرده و خواستار افزایش حقوق، یکسان سازی حقوق با دیگر دستگاهها و توجه به معیشت بازنشستگان فرهنگی شدند.

در مریوان نیز حدود ۱۵۰ نفر از معلمان در مقابل اداره آموزش و پرورش این شهرستان تجمع کردند، این معلمان با در دست داشتن پلاکاردهایی که حاوی شعارهای صنفی بود، خواستار رسیدگی به وضعیت معیشتی خود شدند.

حاضران در این تجمع دست نوشته های با مضمون "خصوصی سازی را متوقف کنید" و "حق تشکل یابی مستقل حق قانونی معلمان است" را با خود حمل می کردند.

آنها مطالبات دیگر خود را ترمیم و اصلاح دستمزدها هماهنگ با سایر کارکنان دولت، بهبود وضعیت معیشت معلمان، اصلاح ساختار بیمه معلمان، پرداخت به موقع پاداش پایان خدمت فرهنگیان عنوان کردند و خواستار رفع این مشکلات شدند.

در میان تجمع کنندگان علاوه بر معلمان شاغل و بازنشسته شهرستان مریوان، فعالان مدنی این شهرستان نیز حضور داشتند.

 

تجمع زنان معلم حق التدریس استان گستان

جمعی از مربیان پیش دبستانی گلستان در عصر روز چهارشنبه ۱9مهر  مقابل استانداری گلستان تجمع کردند. این تجمع در اعتراض به بلاتکلیفی وضعیت کاری بود.

معترضان که همگی از معلمان زن بودند گفتند: استخدام آنها مصوبه دولت و مجلس بوده اما انجام نشده است.

 

تجمع بازنشستگان فرهنگی استان فارس

روز سه شنبه ۱۸مهر، همزمان با تجمع اعتراضی سراسری بازنشستگان کشوری و فرهنگی، بازنشستگان فرهنگی استان فارس مقابل استانداری تجمع کردند. در اين تجمع كه بخش گسترده آنها را فرهنگيان بازنشسته تشكيل مي داد، شركت كنندگان بر لزوم توجه به حقوق بازنشستگان تاكيد كردند.

 يكي از فرهنگيان بازنشسته در اين زمينه گفت: هنوز حقوق هيچ بازنشسته اي به ۲ ميليون تومان نرسيده است و تنها تقاضاي ما اين است كه حقوق ما نيز مانند شاغلان باشد.

 

تجمع معلمان حق التدریسی و مربیان پیش دبستانی استان گیلان

روز پنجشنبه ۲0 مهر، جمعی از معلمان حق التدریسی و مربیان پیش دبستانی استان گیلان در اعتراض به بلاتکلیفی استخدامی مقابل استانداری تجمع کردند. معترضان خواستار رعایت بومی گزینی و تعیین تکلیف خود شدند.

گفتنی است تعداد نیروهای حق التدریسی در سالهای اخیر بنا به گفته مدیرکل اموزش و پرورش گیلان با کاهش چشم گیری روبه رو بوده است.

 

تجمع مربیان پیش دبستانی رشت

شماری از مربیان زن پیش دبستانی در اعتراض به عدم استخدام در آموزش و پرورش تا شامگاه شنبه ۲۲ مهرماه مقابل اداره کل آموزش و پرورش تجمع کردند.

تجمع کنندگان با اعتراض به مهدی حاجتی، مدیرکل آموزش و پرورش گیلان، پذیرش نشدن خود در سیستم آموزش و پرورش را نتیجه کم کاری او می دانستند.

یکی از تجمع کنندگان گفت: "۱۲ سال مربی پیش دبستان هستیم و یک روز هم بیمه نشدیم. از طریق مجلس توانستیم کاری کنیم که ما را حق التدریسی کنند، اما ساعات حق التدریس ما را نمی دهند این در حالی است که مجلس طرح را تصویب کرده است."

مربیان که حاضر به ترک محل تجمع نبودند و بنا داشتند تا صبح مقابل اداره کل آموزش و پرورش به تجمع اعتراضی شان ادامه دهند، بالاخره با حضور و میانجیگری فرماندار رشت، میدان فرهنگ را ترک کردند.

 

تجمع اعتراضی آموزش دهندگان نهضت سوادآموزی یزد

جمعی از آموزش دهندگان نهضت سوادآموزی استان یزد روز یکشنبه ۲۳مهر در اعتراض به بلاتکلیفی استخدامی و پرداخت نشدن چندین ماه حقوق و نداشتن بیمه، مقابل اداره کل آموزش و پرورش این استان تجمع کردند.

تجمع کنندگان آموزش دهندگانی هستند که بعد از سال ۹۲ مشغول به کار شدند، ولی هنوز استخدام و بیمه نشده اند. یکی از مربیان معترض گفت: "درخواست ما این است آموزش و پرورش در خصوص استخدام ما اقدام کند."

پرداخت نشدن چندین ماه حقوق و نداشتن بیمه از جمله مشکلاتی بود که تجمع کنندگان به آن اشاره کردند .

 

تجمع اعتراضی آموزشیاران نهضت سواد آموزی ارومیه

بامداد روز دوشنبه ۲۴ مهر، جمعی از آموزشیاران نهضت سواد آموزی ارومیه در اعتراض به بلاتکلیفی استخدامی مقابل استانداری آذربایجان غربی تجمع کردند.

معترضان خواهان اجرای ماده ۱۷ قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمان حق التدریس و آموزشیاران نهضت سوادآموزی شدند.

 

تجمع اعتراضی آموزش دهندگان نهضت سوادآموزی اردبیل

روز پنج شنبه ۲۷ مهر، زنان آموزش دهنده نهضت سواد آموزی اردبیل در اعتراض به بلاتکلیفی استخدامی مقابل اداره کل آموزش و پرورش استان تجمع کرده و خواستار رسیدگی هر چه زودتر به وضعیت استخدامی خود شدند.

اعتراض این بانوان به وضعیت استخدامی خود به این دلیل بوده که در استانهای دیگر اعلام نیاز و استخدام معلمان نهضت سوادآموزی انجام شده ولی در استان اردبیل این امر تحقق نیافته است.

 

 (منابع: ایلنا، تسنیم، تابناک، کُردپا، فارس، گیل خبر، ایرنا، دانشجو آنلاین، نسیم جنوب)

 

 

 

منبع: نبردخلق شماره ۳۹۰، دوشنبه اول آبان ۱۳۹۶ - ۲۳ اکتبر ۲۰۱۷

 

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول