یادداشت سیاسی نبردخلق شماره ۳۹۱، چهارشنبه اول آذر ۱۳۹۶ - ۲۲ نوامبر ۲۰۱۷

 

با این کشتی پوسیده غرق خواهید شد

 

مهدی سامع

 

همه روزه شاهد رویدادهایی در جامعه ایران هستیم که هریک به تنهایی خصلت و ماهیت نظام حاکم بر کشور را نشان می دهد و همزمان تواناییهای جامعه برای مقابله با استبداد مذهبی را در مقابل چشم همگان قرار می دهد. حرکتهای اعتراضی و مداوم غارت شدگان با همه ابعاد و شعارهای داده شده در آن، یک نمونه از این رویدادها است. همبستگی تحسین برانگیز مردم سراسر ایران و جامعه مدنی با زلزله زدگان شهرهای کردستان در استان کرمانشاه که به طور مستقل و در تقابل آگاهانه با کل نظام صورت گرفت نمونه برجسته دیگر از این رویدادهاست که در این یاداشت کوتاه بدان پرداخته نمی شود و به جای آن به  چند رویداد به ظاهر «حاشیه» ای که «متن» نظام را افشا می کند می پردازم.

 

یک تن نه چندان غیر خودی اما غریبه

در اوایل ماه گذشته آخوند محمد یزدی از اعضای فقهای شورای نگهبانِ ولی فقیه اعلام کرد که فقهای این شورا «بر اشکال شرعی فعالیت منتخب زرتشتی شورای شهر یزد به اتفاق آرا رأی دادند. این تصمیم قانونی، شرعی، قطعی و غیرقابل تغییر است.»

این آخوند جنایتکار که دست درازی در دزدی و چپاول دارد با توپ پُر در گفت ‌و گویی با خبرگزاری حکومتی تسنیم اعلام کرد که این تصمیم «قانونی، شرعی، قطعی و غیرقابل برگشت است و هیچ‌ کس این قانون را نمی ‌تواند برگرداند.» وی در مورد تلاش برای برگرداندن این رأی هشدار داد و گفت مخالفت با این رای «مقابله با اصل نظام جمهوری اسلامی ایران است و نظام قطعا در برابر آن می‌ایستد.»

یک عضو دیگر شورای نگهبان برای اثبات قانونی بودن و شرعی بودن این حکم به خمینی متوسل می شود. آخوند مدرسی یزدی می گوید: «با توجه به آنچه از مرحوم امام راحل در صحیفه نور موجود بود که اولین شرط در شوراها اسلام است و تبصره ماده ۲۶ قانون شوراها این مساله را القا می کرد که در نقاطی که اکثریت مسلمانان باشد غیرمسلمان می تواند نماینده باشد در حالیکه بر اساس فرمایش امام نمی تواند مجوز داشته باشد. از نظر فقهای شورای نگهبان هم خلاف شرع تشخیص داده شد  طبیعتا طبق قانون اساسی قانون خلاف شرع قانونیت ندارد.»

به دنبال جدالهای درونی رژیم پیرامون رای شورای نگهبان، منجمله گفته علی لاریجانی که این رای را غیرقانونی اعلام کرد، شیخ محمد یزدی گفت که مجلس «اصلاً حق ورود به آن را ندارد، چون جنبه شرعی مصوبات مجلس هم باید طبق نظر فقهای شورای نگهبان باشد و این فقها باید مصوبات را از جنبه شرعی تأیید کنند.»

اما مخالفت با این حکم شورای نگهبان ابعاد گسترده تری پیدا کرد و برخی از افراد باند خامنه ای رای فقهای شورای نگهبان را «غیر موجه و به ضرر نظام» ارزیابی کردند.

در حالی که علی لاریجانی و حسن روحانی با این رای محالفت کردند، صادق لاریجانی در  نقش رئیس قوه قضاییه تحت امر خامنه ای به دفاع از نظر فقها پرداخت و عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان در کانال تلگرام خود از موضع رئیس قوه قضاییه در خصوص نظر فقهی اخیر شورای نگهبان درباره سپنتا نیکنام، قدردانی کرد.

در حالی که به اصطلاح شوراهای شهر و روستا در کل کشور حدود ۲۰۰ هزار عضو دارد، سپنتا نیکنام که در دوره قبل به عضویت شورای شهر یزد رسیده بود، در این دوره به خاطر زرتشتی بودن، علیرغم همه تعهدات و وابستگیهای او به نظام، از نظر

فقهای دست چین شده ولی فقیه در شورای نگهبان، به علت غیر مسلمان بودن، فاقد صلاحیت برای عضویت در شورای شهر اعلام می شود.

اما به نظر می رسد که تیغ فقها کارساز نبوده و عضویت این عضو زرتشتی شورای شهر یزد فعلاً پذیرفته شده است. روشن است که حکم فقها بدون تایید ولی فقیه امکان پذیر نبود و بنابرین تحمیل سپنتا نیکنام را هم باید در چارچوب موقعیت ضعیف خامنه ای در درون باند خودش به طور خاص و در کل نظام به طور عام ارزیابی کرد.

سپنتا نیکنام غیر خودی نیست اما برای ولی فقیه و پابرجاترین دست نشاندگانش غریبه است. یک غریبه در میان بیش از ۲۰۰ هزار می تواند نظام را ضعیف تر از وضعیت کنونی کند. این امر نه به خاطر نقش بی خطر این عضو شورای شهر، که به خاطر شکافی است که در بنیاد ولایت از نظر کارکردی ایجاد می شود. این امر را می توان از خلال صحبتهای یک مبلغ بی دنده و ترمز خامنه ای دریافت.  

یک سایت حکومتی که حرفهای پاسدار سعید قاسمی را پوشش داده از قول او می نویسد: «می گَم پسرم بالاخره مرجع ات كیه تو این حرفها رو داری می زنی؟ گفت مرجع كیه؟ فقیه كیه عمو جان، مگه ما می تونیم تقلید كنیم، تقلید كار میمونه.» (اپارات، ۱۷ آبان ۱۳۹۶) این پاسدار تا مغز استخوان مرتجع و سرکوبگر، در نقش مبلغ بیت خامنه ای رابطه جوانان با ولایت فقیه را با این گفته به خوبی تشریح کرده است.

 

روز کوروش، توطئه و فتنه

سال گذشته برگزاری تجمع بزرگی در روز ۷ دی در پاسارگاد، آرامگاه کوروش، به صحنه مخالفت تمام عیار علیه رژیم تبدیل شد. این روز در تقویم رسمی جمهوری اسلامی جایی ندارد اما جمع زیادی از زنان و مردان ایران زمین مشتاق حضور در پاسارگاد در روز ۷ دی هستند و به دنبال گردهمآیی بزرگ سال گذشته، رژیم تکرار این تجمع در یک منطقه بیرون از شهر را «امنیتی» و از جنس «توطئه و فتنه» ارزیابی کرد.

سال گذشته آخوند حسین نوری همدانی، حضور چند ده هزار تن در کنار آرامگاه کوروش را به سُخره گرفت و اعلام کرد که خمینی آنانی که به یاد کوروش بودند را «ضدانقلاب» خوانده‌ است.

رژیم امسال با تمام نیرو درصدد برآمد که مانع این تجمع شود و با لشگرکشی به پاسارگاد و بستن راههای منتهی به محوطه آرامگاه کوروش مانع رفتن به آن محل شد.

رسانه ها و شاهدان صحنه خبر دادند که همزمان با انتشار گزارشها درباره بسته شدن جاده اصلی منتهی به آرامگاه کوروش، امامان جمعه استان فارس شدیداً به برگزاری این مراسم حمله کرده و «اسرائیل و آمریکا» را «حامی» برگزاری این مراسم دانستند.

پاسدار هاشم غیاثی، سرکرده سپاه فجر گفت: «سپاه فجر با همراهی دستگاه قضایی و سایر نهادهای انقلابی و امنیتی استان اجازه برگزاری هرگونه برنامه ای با محتوای ضد انقلابی را در فارس نخواهند داد.»

آخوند اسدالله ایمانی، امام جمعه شیراز گفت: «مناسبت جعلی ۷ آبان به عنوان روز کوروش منشا توراتی و اسرائیلی دارد.» (فارس، ۶ آبان ۱۳۹۶)

خبرگزاری مهر روز پنج‌ شنبه ۴ آبان به نقل از «یک مقام امنیتی» ناشناس از احتمال «ایجاد اغتشاش» و «هرج و مرج» در این مراسم خبر داد.

بدین ترتیب رژیم با لشگر کشی بی سابفه به آن منطقه، مانع تجمع در میدان آرامگاه شد، اما مردم زیادی با خودروهای خود و یا پای پیاده در بیرون حلقه محاصره به طور پراکنده تجمع کردند. این کُنش تمام قد رژیم به یک مراسم مسالمت آمیز و واکنش مردم، هر دو از جنس رویدادهایی است که به دنبال زلزله سهمگین در استان کرمانشاه اتفاق افتاد.

 

کنسرت و اینترنت، موریانه هایی به جان نظام

در نظام «مقدس» و خلافت «مقام معظم» این گونه است که حتی تجمعهای اجازه دار و در مکانهای سرپوشیده، به وسیله نمایندگان خلیفه بر هم زده می شود و یا اجازه برگزاری به آن داده نمی شود. یکی از این تجمعها کنسرت است که نمایندگان خامنه ای در برخی از استانها اعلام کرده اند که علیرغم اجازه دولت، اجازه برگزاری به آن داده نمی شود.

احمد علم الهدی، نماینده ولی فقیه در استان خراسان رضوی در مورد کنسرتها گفت: «نتیجه کنسرتها در تهران و شهرستانها ارائه آهنگ موسیقی برای یک عده کارشناس نیست، بلکه عکس العمل دختران و پسران در برابر این آهنگها هزاران بی بندوباری و ابتذال است که این نقض غرض انقلاب ماست، چون انقلاب فرهنگی ما قرار بود هنر را از ابتذال خارج کند.» (انتخاب، ۴ آیان ۱۳۹۶)

همگان می دانند که در ولایت خامنه ای فساد و منجمله فساد حکومتی آن چنان همه گیر شده که با تلسکوپ هم نمی توان نقطه سالمی در پیکر «نظام مقدس» پیدا کرد. با این حال عَمَلِه و اَکَرِه خامنه ای و مهمتر خود او به عنوان سمبل فساد، چپاول و بی رحمی، ریاکارانه دَم از تقوا می زنند. مردم در مقابل این ریاکاری رژیم را به اشکال گوناگون به چالش می گیرند و این کارگزاران حکومت هستند که مجبورند برای منافع خود تن به برخی از پدیده های جدید مثل اینترنت و شبکه های مجازی دهند.

آخوند محمدجعفر منتظری، بیدادستان کل کشور روز پنجشنبه ۱۱ آبان گفت: «بستن فضای مجازی منطقی و ممکن نیست.» (انتخاب) و آخوند احمد خاتمی در ماه گذشته در شبکه توئیتر عضو شد.

چند دهه پیش رژیم ولایت فقیه با ویدئو به ستیز پرداخت و بگیر و ببندهای زیادی در مورد استفاده از ویدئو به راه انداخت. استفاده از ویدئو در جمهوری اسلامی مجاز نبود. آخوند ناطق نوری در همان زمان اعتراف کرد که مبارزه با ویدئو امکان پذیر نیست، چرا که در خانه های خودشان و توسط فرزندان خودشان هم از آن استفاده می شده است.

ستیز رژیم با ماهواره را نیز فراموش نکرده ایم و امروز شاهد آن هستیم که تقریبا تمامی مردم ایران، حتی در دورافتاده ترین نقاط از ماهواره استفاده می کنند.

رَجَز خوانیهای رژیم در مورد اینترنت و طرح مسخره «اینترنت ملی» و صرف هزینه های گزاف برای فیلتر کردن پایگاههای اینترنتی، آن چنان بی حاصل شده که بسیاری از کارگزاران رژیم بدان اعتراف می کنند و مردم به تمسخر حکام می پردازند.

هادی قوامی نماینده مجلس ارتجاع می گوید: «ما امروز و فردا می كنیم، یك بَحری درست می شه، همه تویش غرق می شویم، نهایتاً به بن بست می رسیم. ... این منابع به جای این كه تبدیل بشه به ریل داره می افته توی چاه ویل.» (رادیو فرهنگ، ۷ آبان ۱۳۹۶)

 

اخراج یک استاد از دانشگاه آزاد

به گفته جارچیهای نظام، یکی از اساتید دانشگاه آزاد در اراک هنگام تدریس و در حضور دانشجویان به «پیامبر اسلام و سایر مقدسات اسلامی» اهانت کرده است. به دنبال این خبر، علی اکبر ولایتی رئیس هیات موسس و هیات امنای دانشگاه آزاد طی نامه ای به رئیس واحد اراک از او خواست تا بعد از تحقیق و در صورت اثبات این موضوع، بدون درنگ نسبت به اخراج این فرد اقدام شود.

خبرگزاری فارس در روز ۲۱ آبان ۱۳۹۶ گزارش داد که «بعد از بررسیهای انجام شده و محرز شدن القای اندیشه های الحادی این استاد به دانشجویان در این واحد دانشگاهی، ولایتی روز یکشنبه ۲۱ آبان در نامه ای به عباسعلی حیدری، سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی واحد اراک دستور داد طی ۲۴ ساعت آینده این استاد از دانشگاه آزاد اسلامی اخراج و از همه سمت های آموزشی و دانشگاهی خلع شود.» این خبرگزاری بر اساس متن حکم اخراج نمونه های اهانت به پیامبر اسلام را چنین ذکر کرده است:

«در اسلام حجاب نداریم، حجاب را شیعه آورده است. اگر پوشش و حجاب می توانست جلوی این فسادها را گیرد که این همه بزهکاری و مشکلات جنسی نداشتیم.»

معلوم نیست در این نظر یک استاد دانشگاه، چه اهانتی به پیامبر وجود دارد که کارگزاران نظام را برآشفته کرده است. به گمانم موضوع اهانت به پیامبر فقط بهانه ای است برای این که هرگونه امکان برای بحث و بررسی پیرامون شرایط کشور غیرممکن شود. رژیم می توانند یک استاد که هیچ امکان دفاع از خود ندارد را از کار محروم کند، اما با توجه به دستاوردهای «انقلاب اطلاعات و ارتباطات» نمی تواند تلاش مردم برای آگاهی و مبارزه برای رهایی را متوقف کند.

  

منبع: نبردخلق شماره ۳۹۱، چهارشنبه اول آذر ۱۳۹۶ - ۲۲ نوامبر ۲۰۱۷

 

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول