برخی از حرکتهای اعتراضی کارگران و مزدبگیران در آذر ۱۳۹۶

گردآوری و تنظیم: زینت میرهاشمی

 

 

کار، مسکن، آزادی حق مسلم مردم

در ماه گذشته در میان انبوهی از حرکتهای اعتراضی از جانب کارورزان، حرکتهای اعتراضی جوانان برای اشتغال قابل توجه بود که به برخی از این حرکتهای اعتراضی در این نوشته پرداخته شده است.

حرکتهای طرفداران حفظ سلامت محیط زیست نیز در ماه کذشته ادامه داشت. در چند نقطه کشاورزان و اهالی شهر نسبت به احداث کارخانه هایی که به نابودی محیط زیست منجر می شود اعتراض کردند. اعتراض اهالی دشت سقاوه بخش مارگون از توابع بویراحمد به احداث پتروشیمی در این منطقه، تجمع  اهالی شهری و روستایی غرب رامسر در اعتراض به احداث تصفیه ‌خانه فاضلاب شهری، اعتراض مردم خوزستان

به تعیین ردیف بودجه برای پروژه های انتقال آب کارون که مافیای آب از آن بهره می برد، تجمع کشاورزان لنجان در اعتراض به ساخت و ساز‌ باغ ‌ویلاها در حاشیه زاینده ‌رود و ....از جمله این حرکتهای اعتراضی است.

در ماه گذشته جنبش غارت شدگان همچنان ادامه داشت. در روز یکشنبه ۵ آذر، غارت شدگان موسسه مالی و اعتباری کاسپین همزمان با حضور ولی ‌الله سیف، رییس کل بانک مرکزی در جلسه غیرعلنی مجلس، با حضور مقابل ساختمان مجلس برای چندمین بار نسبت به بلاتکلیفی اوضاع خود اعتراض کردند. شمار دیگری از حرکتهای اعتراضی غارت شدگان به قرار زیر است:

*سه ‌شنبه ۷ آذر، تجمع سپرده‌ گذاران ثامن ‌الحجج مقابل دفتر سرپرستی موسسه در تهران

*چهارشنبه ۸ آذر، تجمع غارت شدگان موسسه قرض الحسنه ولایت اندیشه مقابل مجلس

*شنبه ۱۱ آذر، تجمع اعتراضی سراسری غارت شدگان موسسه ملل مقابل ساختمان مرکزی موسسه ملل در تهران

*یکشنبه ۱۲ آذر، تجمع اعتراضی غارت شدگان کاسپین در تهران مقابل بانک مرکزی

*دوشنبه ۱۳ آذر، تجمع اعتراضی غارت شدگان مؤسسه افضل توس در محمود آباد در مازنداران

*یکشنبه ۱۹ آذر، تجمع غارت شدگان موسسه مجاز كاسپين مقابل مجلس

*پنجشنبه ۲۳ آذر، تجمع غارت شدگان موسسه کاسپین در کرمان

*شنبه ۲۵ آذر، تجمع غارت شدگان موسسه ولیعصر رباط کریم و بهارستان مقابل قوه قضائیه.

*یکشنبه ۲۶ آذر، تجمع  اعتراضی مردم غارت شده توسط البرز ایرانیان، کاسپین و افضل توس مقابل دادستانی تهران كه منجر به درگيري ماموران شد.

حرکتهای اعتراضی نیروهای کار نیز در ماه گذشته در کنار حرکتهای اعتراضی معلمان، پرستاران و دانشجویان ادامه داشت که برخی از این حرکتهای اعتراضی به قرار زیر است.

 

۱۲۴ حرکت اعتراضی بدون محاسبه حرکتهای اعتراضی غارت شدگان

*بامداد روزچهارشنبه اول آذر، جمعی از ناظران وزارت جهاد کشاورزی  سراسر کشور در اعتراض به سطح پایین حقوق، نداشتن امنیت شغلی و بیمه و برای استخدام رسمی، مقابل ساختمان این وزارتخانه در تهران تجمع کردند. به گزارش ایلنا، تجمع ‌کنندگان می گفتند: وزارت کشاورزی با ما قرارداد موقت منعقد می‌کند و هر چند ماه این قراردادها تمدید می‌شود. ما خواستار استخدام رسمی و جذب در وزارتخانه هستیم.

 

*روز چهارشنبه اول آذر، تجمع کارگران طرح انتقال آب به مزارع سیستان، کارگاه سازه شرق و کارگاه ۲ زابل در اعتراض به عدم پرداخت ۶ ماه حقوق، مقابل دفتر مجری طرح ادامه پیدا کرد. به گزارش اوشیدا، یکی از کارگران معترض به نمایندگی سایر کارگران حاضر درتجمع گفت: در ظرف ۶ ماه گذشته روزگار بسیار سختی را سپری کردم چرا که علیرغم اینکه با تمام توان کار کردم حتی یک ریال دریافت نکردم.

 

*روز چهارشنبه اول آذر، جمعی از آتش ‌نشانان ایستگاه مرکزیِ آتش ‌نشانی ساوه در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات شان درمحل کارشان تجمع کردند. به گزارش ایلنا، یکی از تجمع کنندگان گفت: این آتش ‌نشانان از مهرماه مطالبات مزدی دارند و حقوق برخی از آنها در دو ماه گذشته پرداخت نشده‌ است.

 

*روز پنج شنبه ۲ آذر، جمعی از کارگران کارخانه روغن نباتی فریکو واقع در منطقه ویژه اقتصادی سیرجان در دومین روز اعتصاب شان در اعتراض به عدم پرداخت ۳ ماه حقوق مقابل فرمانداری سیرجان اعتصاب و تجمع کردند. به گزارش فارس، رامشک مدیر کارخانه روغن نباتی فریکو نیز در جواب به اعتراض این کارگران گفت: بنا به دلایل مالی نتوانستیم دو ماه حقوق را بپردازیم اما تا دوشنبه حقوق پرداخت می ‌شود.

 

*بامداد روز شنبه ۴ آذر، کارگران کارخانه لاوان تابلو واقع در شهرک صنعتی شماره  ۲ کرمان (خضراء) در اعتراض به عدم پرداخت ۹ ماه حقوق و وعده های توخالی مسئولان کشوری و استانی، دست به تجمع مقابل استانداری کرمان زدند. به گزارش راه آرمان، یکی از کارگران معترض این واحد تولید کننده تابلوهای فشار ضعیف و فشار متوسط گفت: حدود ۹ ماه است که این شرکت حقوق کارگرانش را  پرداخت نکرده و اکثر همکاران متاهل هستند و  از همین راه امرار معاش می کنند و شغل دیگری ندارند و این معضل منجر شده تا برخی از آنان دچار مشکلات خانوادگی و از هم پاشیده شدن آن شوند.

 

*بامداد روز شنبه ۴ آذر، کارکنان تعاونیهای سهام عدالت سراسر کشور دوباره راهی تهران شدند و در اعتراض به عدم پرداخت ۳۲ ماه حقوق و نداشتن امنیت شغلی، مقابل مقابل وزارت امور اقتصادی و دارایی تجمع کردند. براساس گزارش فارس، تجمع‌ کنندگان با برافراشتن پلاکاردهایی اعتراض شان را نسبت به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی به نمایش گذاشتند و خواهان حفظ اشتغال شان پس از سالها سابقه کار و پرداخت ۳۲ ماه حقوق معوقه خود شدند.

 

*بامداد روز شنبه ۴ آذر، جمعی از رانندگان اسنپ تهران در اعتراض به شرایط کاری تحمیلی مقابل ساختمان مرکزی این شرکت تاکسی آنلاین در خیابان گاندی تجمع کردند. به گزارش تسنیم، رانندگان اسنپ در تجمع اعتراضی خود، کم کردن کرایه‌ ها تا ۴۰ درصد نسبت به ۴ ماه ابتدای امسال و ثابت ماندن کمیسیون شرکت، دسترسی به اطلاعات گوشی مسافران و رانندگان، عدم وجود بیمه با توجه به ساعات کاری بالا و بسته ‌های حمایتی و وجود قرار داد یک طرفه به نفع شرکت را از جمله دلایل تجمع خود اعلام کردند.

 

*بامداد روز شنبه ۴ آذر، جمعی از اهالی کوی باغچه بان جهت رسیدگی به موضوع اسناد قطعات دریافتی خود از تعاونی مسکن شهرداری تبریز مقابل اداره کل راه و شهرسازی تجمع کردند. به گزارش ایرنا، معترضان با اشاره به عدم صدور اسناد املاک خود علیرغم گذشت بیش از ۲۰ سال از زمان تصرف، عنوان کردند: باگذشت بیش از بیست سال  و با داشتن پروانه و پایان کار چندین بار اقدام به دریافت سند نموده که در این موضوع با مخالفتهای پی درپی اداره کل راه وشهرسازی و ملی بودن اراضی فوق مواجه شده ‌‌ایم.

 

*روز یکشنبه ۵ آذر، جمعی از کارگران بیکارشده شرکت پویش معادن ذوب آهن اصفهان در منطقه پروده طبس در اعتراض به عدم پرداخت ۳ ماه حقوق، وعده های توخالی مسئولان برای راه اندازی و بازگشت به کارشان، دوباره مقابل فرمانداری ویژه طبس تجمع کردند. به گزارش ایرنا، یکی از کارگران حاضر در تجمع گفت: در دیداری که پیش از این با معاون فرماندار ویژه طبس داشتیم قول راه اندازی مجدد معدن تا نیمه آبان و بعد از آن تا اول آذرماه را دادند. وی ادامه داد: اما اکنون با گذشت پنج روز از ابتدای آذرماه این وعده محقق نشده است.

 

*روز یکشنبه ۵ آذر، کارگران اخراجی مجتمع صنعتی آمیکو در اعتراض به اخراج و پایمالی حقوق شان توسط کارفرما و نیز حکم بدوی صادر شده توسط واحد کار منطقه آزاد ارس، دست به تجمع در ورودی منطقه آزاد ارس زدند. به گزارش ایلنا، کارگران معترض گفتند: در میانه تابستان امسال بیش از صد نفر از کارگران این واحد خودروسازی به بهانه نبود فروش محصولات شرکت و عدم رونق بازار اخراج ‌شدند و در این میان هیچکدام از مکاتبات و ملاقاتهایی که با مسئولان استانی و منطقه آزاد اقتصادی انجام شد، نتوانست در تصمیم کارفرمای خودروسازی آمیکو تغییری ایجاد کند.

 

*روز سه شنبه ۷ آذر، جمعی از کارگران فضای سبز و خدمات شهرداری خرمشهر در اعتراض به عدم پرداخت ۵ ماه حقوق شان، دست از کار کشیده و مقابل ساختمان این شهرداری تجمع کردند. به گزارش ایرنا، یکی از معترضان که نخواست نامش فاش شود گفت: اکثر کارگران شهرداری با توجه به تکفل خانواده و داشتن فرزندان دانش آموز و برای تامین سایر هزینه ها، نیاز مبرم به دریافت حقوق دارند ولی حدود ۵ ماه است حقوق و مطالبات خود را دریافت نکرده اند.

 

*بامداد روز سه شنبه ۷ آذر، جمعی از کارگران بازنشسته کارخانه لاستیک سازی کیان تایر در اعتراض به خلف وعده مبنی بر پرداخت سنوات ایام خدمت شان مقابل وزارت صنعت، معدن و تجارت تجمع کردند. به گزارش ایلنا، تجمع کنندگان در توضیح این اقدام اعتراضی شان گفتند که در حدود ۴۰۰  کارگر هستیم  که از سال ۹۰ به تدریج بازنشسته شده ‌ایم و مطابق تعهدی که اعضای هیات حمایت از صنایع در مقام مدیریت موقت کارخانه ایران تایر داده بودند، قرار بود که تا تسویه کامل سنوات ایام خدمت هر ماه ۵۰۰ هزار تومان به ما پرداخت شود. آنها افزوند: با این حال حدود ۵ ماه است که همین ۵۰۰ هزار تومان نیز به هیچ کدام از ۴۰۰ کارگر بازنشسته کارخانه کیان تایر پرداخت نشده است.

 

*بامداد روز سه شنبه ۷ آذر، جمعی از کارگران کارخانه گسترش مانا ساز در اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق و حق بیمه دست از کارکشیده و جلوی درب ورودی این واحد تولیدی تجمع کردند. به گزارش نگاه آبیک، یکی از کارگران کارخانه گسترش مانا ساز گفت: این کارخانه  ۷۰ نفر کارگر دارد و ۶ ماه است که هیچ یک از ما حقوق نگرفته و همه ما در زندگی با مشکلاتی عدیده‌ای دسته پنجه نرم می ‌کنیم.

 

*روز سه شنبه ۷ آذر، جمعی از قبول شدگان در آزمون استخدامی شهرداریهای استان خوزستان در اعتراض به بلاتکلیفی استخدامی برای بار دوم مقابل ساختمان استانداری خوزستان تجمع کردند. به گزارش ایرنا، یکی از معترضان که خواست نامش در خبر ذکر نشود گفت: در سال ۱۳۹۴ یک آزمون سراسری با هدف تامین نیروی مورد نیاز شهرداریها برگزار شد و بیشتر قبول شدگان سایر استانها استخدام شدند.

وی افزود: تمامی مراحل استخدام از جمله آزمون استخدامی، بخش عملی و تحقیقات انجام گرفته است و برای جذب در شهرداری مشکلی وجود ندارد اما مسئولان شهرداریها حاضر به جذب قبول شدگان در این آزمون نیستند.

 

*روز سه شنبه ۷ آذر، جمعی از کارکنان آتش نشانی مشهد در اعتراض به نحوه گزینش و آزمون استخدامی آتش نشانی و برخورد مدیران بخش خصوصی، مقابل ساختمان شورای شهر تجمع کردند. به گزارش صبح توس، یکی از تجمع کنندگان با بیان اینکه در سال ۹۰ تعداد ۳۰۰ نفر جذب سازمان آتش نشانی مشهد شدند گفت: به تازگی اعلام شده نیروهای آتش نشانی که بعد از سال ۹۰ به عنوان نیروی قراردادی و بخش خصوصی وارد سازمان شده اند، نمی توانند در آزمون استخدامی این سازمان که قرار است در خرداد ماه برگزار شود، شرکت کنند؛ این درحالی است که سوابق نیروهایی که قبل از سال ۹۰ وارد آتش نشانی شده اند برای شرکت در آزمون مدنظر قرار گرفته است.

 

*روز سه شنبه ۷ آذر، جمعی از صیادان حوزه چابهار و کنارک در اعتراض به اجبار سازمان شیلات برای نصب دستگاه ردیاب دست به تجمع در محوطه اسکله صیادی این شهر زدند. به گزارش ایلنا، سازمان شیلات صیادان را مجبور کرده است تا دستگاه ردیابی را که از خارج کشور توسط برخی شرکتهای خصوصی وابسته به شیلات وارد می ‌شود را به قیمت نزدیک به ۱۲ میلیون تومان خریداری و بر روی شناورهای خود نصب کنند. صیادان در واکنش به این اجبار شیلات می ‌گویند این دستگاه باعث می‌ شود که در آبهای فراساحلی دزدان دریایی راحت ‌تر شناورهای ایرانی را شناسایی و به آنها دستبرد زنند.

 

*بامداد روز شنبه ۱۱ آذر، کارگران بخش کشاورزی و صنعتی مجتمع نی شکر هفت تپه در اعتراض به آنچه بی‌ توجهی کارفرمای کارخانه به پرداخت مطالبات مزدی خود می ‌خواندند در محوطه و مقابل درب وردی کارخانه شکر تجمع کردند. به گزارش ایلنا، تعداد تجمع کنندگان که در اصل کارگران رسمی و روز مزدی شاغل بخش صنعت و کشاورزی این مجتمع هستند تا نزدیک به ۵۰۰ نفر برآورد می‌ شود.

 

*روز شنبه ۱۱ آذر، جمعی از کارگران نیروگاه برق‌ آبی سی ‌سخت در واحدهای پل‌کلو ۱، پل‌کلو ۲، پل‌کلو ۴، کریک ۲ و کریک ۳ در اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق مقابل استانداری کهگیلویه و بویراحمد تجمع کردند. به گزارش فارس، این کارگران که به خاطر ترس از اخراج از محل کار، اجازه گرفتن عکس و به کار بردن نام خود در اخبار را ندادند گفتند: مدت ۱۰ سال است که در این نیروگاهها مشغول به کار هستیم و در این مدت هر ۶ یا ۷ ماهی یک بار حقوق دریافت می ‌کنیم و باید برای دریافت همین مبلغ، اعتراض و اعتصاب کنیم تا آن را پرداخت کنند.

 

*بامداد روز شنبه ۱۱ آذر، جمعی از بانوان روستای محمد علی آباد برای پیگیری وضعیت گازکشی منازل خود مقابل فرمانداری آزادشهر در استان گلستان تجمع کردند. به گزارش تیتر آزاد، این اهالی روستای محمد علی آباد، به نام تیل آباد سکونت داشتند و به خاطر سیل خیز بودن آن منطقه، به قسمت بالا دست یعنی محمد علی آباد کوچ داده شده اند. منابع طبیعی زمینی را در اختیار گذاشت و منازلی برای آنها در آن زمین ساخته شد. اما بعد از مدتی، فردی ادعای مالکیت زمین را کرد و توانست از دیوان عالی رای بگیرد و قاضی پرونده، ساخت و ساز و خدمات دهی به منطقه را تا مشخص شدن پرونده و رضایت مالک ممنوع کرد.

 

*کارگران حفاری شمال در اعتراض به کاهش حقوق و عدم پرداخت به موقع مطالبات شان دست از کار کشیده و اعتراض شان را به مدیران نشان دادند.

به گزارش روز یکشنبه ۱۲ آذر ایلنا، تا کنون حقوق آبان ماه آنها پرداخت نشده؛ علاوه براین از سال گذشته عیدی و مزایای مزدی طلبکارند که مشخص نیست چه زمانی قرار است پرداخت شود.

 

*بامداد روز یکشنبه ۱۲ آذر، کارگران کارخانه سیه فام برای جلوگیری از تعطیلی این واحد تولیدی قیر و بیکارشدن دست به تجمع مقابل فرمانداری شهرستان ری زدند. به گزارش آفتاب ری، یکی از کارگران حاضر در تجمع گفت: شرکت فرآورده های قیری «سیه فام» به عنوان یکی از تولید کنندگان مطرح قیر در منطقه خاورمیانه است و تولیدات این شرکت مورد استقبال مشتریان در داخل و خارج از کشور است.

 

*بامداد روز یکشنبه ۱۲ آذر، جمعی از کارگران پیمانکاری فاز ۱۴پارس جنوبی در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات شان، دست از کار کشیده و مقابل ورودی مجتمع اجتماع کردند. به گزارش ایلنا، یکی از حاضران در تجمع گفت: بین دو تا پنج ماه، دستمزد پرداخت نشده داریم؛ شرکت پیمانکار کمبود نقدینگی را بهانه قرار داده و مطالبات ما را نمی‌پردازد. این کارگر که نخواست نامش آورده شود، گفت: کارگران پیمانکاری پارس جنوبی، شرایط شغلی نامناسبی دارند؛ نه از امنیت شغلی خبری هست و نه دستمزدها به موقع پرداخت می‌شود.

 

*بامداد روز شنبه ۱۱ آذر، حدود صد نفر از جوانان جویای کار شهر کنکان در استان بوشهر مقابل فاز ۱۹ پارس جنوبی تجمع کردند. به گزارش ایلنا، تجمع‌کنندگان با در دست داشتن پلاکاردهایی اعتراض خود را نسبت به بیکاری بومیهای استان بوشهر نشان دادند. یکی از شرکت‌ کنندگان در این تجمع گفت: علیرغم پروژه‌ های نفت، گاز و پتروشیمی که در این استان در حال فعالیت هستند، ما بومیها بیکاریم.

جوانان متقاضی کار شهر کنکان در ادامه تجمعات اعتراضی شان، شب را با برپایی چادر در برابر این این فاز به سحر رساندند و روزی کشنبه ۱۲ آذر برای دومین روز متوالی به اجتماع شان ادامه دادند. به گزارش خلیج فارس، بامداد روز دوشنبه ۱۳ آذر، جوانان متقاضی کار شهر کنکان در سومین روز اعتراضات شان نسبت به بیکاری مقابل فرمانداری این شهر تجمع کردند.

 

*روز دوشنبه ۱۳ آذر، جمعی از کارگران نی ‌بر مجتمع کشت‌ و صنعت هفت ‌تپه در اعتراض به عدم پرداخت حق بیمه دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، کارگران معترض گفتند: کارفرما بابت بخشی از حق بیمه دوران بیکاری سالهای ۶۸ تا ۹۲ به سازمان تامین اجتماعی بدهکار است.

 

*روز دوشنبه ۱۳ آذر، راننده های تاکسی بی سیم قزوین در اعتراض به راه اندازی تاکسی اینترنتی مقابل استانداری تجمع کردند. به گزارش صدا و سیما، اواخر مهر ماه مدیر عامل سازمان تاکسیرانی شهرداری قزوین از اجرای طرح تاکسی اینترنتی خبر داد و گفت: این طرح با همکاری آژانسهای مسافربری در سطح شهر اجرا می شود.

 

*بامداد روز سه شنبه ۱۴ آذر، جمعی از کارگران شرکت حمل و نقل خلیج فارس در اعتراض به خطر افتادان امنیت شغلی شان و عدم پرداخت مطالبات شان پس از خصوصی سازی و برای حفظ اشتغال شان، مقابل یکی از دفاتر اصلی شرکت واقع در چهار راه چیت سازی شهر تهران، در مجاورت سوله بزرگ و قدیمی گندم واقع در این منطقه تجمع و با سردادن شعار و در دست گرفتن بَنِر، توجه رهگذران را به حال روز وخیمی که از شرکت به زندگی شان سرایت کرده، جلب کردند. بر اساس گزارش ایلنا، تجمع کنندگان بر این باورند راه شکایت از شرکت نیز به روی شان بسته است، چرا که شکایت مساوی صدور حکم توقیف اموال است و این حکم معنایی ندارد جز توقف کامیونها و در نهایت سوق دادن شرکت به ورشکستگی. چیزی که ظاهرا مدیران شرکت از آن استقبال می‌کنند.

 

*روز سه شنبه ۱۴ آذر، کارگران کارگران مجتمع فولاد نطنز در اعتراض به عدم پرداخت ۵ ماه حقوق و حق بیمه، دست به اعتصاب و تجمع زدند. به گزارش ایرنا، ماه گذشته هم رانندگان سرویس ایاب و ذهاب کارگران این شرکت به دلیل پرداخت نشدن مطالبات دست به اعتصاب زدند و کارگران در خیابان سرگردان شدند.

 

*بامداد روز پنج شنبه ۱۶ آذر، کارگران انتقالی معدن سنگرود در ادامه اعتراضات شان نسبت به تبدیل قرارداد دایمی شان به پیمانی مقابل اداره کار و فرمانداری طبس تجمع کردند. براساس گزارش ایلنا، کارگران معترض گفتند: مدیران شرکت طرح توسعه معادن زغال سنگ طبس هیچ توجهی به مخالفت ما کارگران دائمی معدن سنگرود برای پیمانی شدن ندارند. این بی‌توجهیها در حالی ادامه دارد که ما کارگران ناچار شدیم بعد از چند ساعت اجتماع اعتراضی مقابل ساختمان اداره کار طبس برای بیان مشکلات خود مقابل فرمانداری این شهرستان تجمع کنیم.

 

*روز شنبه ۱۸ آذر، جمعی از کارگران خدمات شهری مناطق دهگانه شهرداری کرج در اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق و حق بیمه و قرارداد کارشان مقابل ساختمان شورای این شهر تجمع کردند. به گزارش ایلنا، تجمع کنندگان اعلام کردند که شرکتهای پیمانکاری طرف قرارداد شهرداری کرج حدود ۳ ماه است که حقوق و مطالبات آنها را پرداخت نمی کنند. آنان اظهار داشتند که به رغم شرایط سخت کاری و فعالیت در هوای گرم و سرد سال، شرکتهای پیمانکاری به خواسته های آنان توجهی ندارند.

 

*روز یکشنبه ۱۹ آذر، طی فراخوان اعلام شده از سوی پیش کسوتان بازنشسته کشوری و لشکری، دوستان حق جو و حق طلب از سراسر ایران خود را به مقابل مجلس رسانده و یکی از با شکوه ترین تجمعهای چند ساله اخیر را بر گزار کردند.

به گزارش پیش کسوتان بازنشستگان، در تجمع امروز پیش کسوتان بازنشسته تامین اجتماعی و فولاد و ... نیز حضور پر رنگی داشتند. تعداد شرکت کنندگان بیش از ۱۵ هزار نفر بود و عملا از مترو بهارستان تا درب شرقی مجلس را جمعیت تجمع کننده پوشانده بود. بعد از شعار و صحبت تعدادی از دوستان قطعنامه توسط یکی از دوستان قرائت شد و تجمع حدود ساعت ۱۴ خاتمه یافت .

مطالبات بازنشستگان چنین است:

۱- خواهان اجرای کامل قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب  سال ۱۳۸۶هستیم

۲- خواهان اجرای کامل همترازی دریافتی بازنشستگان کشوری و لشکری باشاغلان، براساس مدرک و سنوات خدمت و سایر امتیازات درقالب بودجه ی سال ۱۳۹۷هستیم.

۳- بازنشستگان طبق ماده ی ۸۵ قانون مدیریت باید از بیمه ی تکمیلی درمان  بهره مند باشند .

۴- خواهان احیای صندوقهای بازنشستگی بانظارت نمایندگانی از بازنشستگان کشور هستیم.

۵- خواهان  ارزشیابی و امتیازبندی کلیه ی دوره ها و بهره مندی از مزایای آن برای تمام بازنشستگان هستیم.

 

*بامداد روزیکشنبه ۱۹ آذر، جمعی از بازنشستگان صنعت فولاد کشور از شهر‌ها و استانهای مختلف به تهران آمدند و برای چندمین بار مقابل مجلس رژیم تجمع کردند. به گزارش ایلنا، زمان برپایی این تجمع با ارائه لایحه پیشنهادی بودجه سال ۹۷ به مجلس مقارن بود و تجمع کنندگان خواستار لغو خودگردانی صندوق فولاد، مکلف کردن دولت به اجرای تعهدات و پرداخت مطالبات قانونی بازنشستگان مطابق آیین نامه معتبر فولاد، پرداخت به موقع حقوق و هزینه‌ های درمانی بازنشسته فولاد از محل اعتبارات بودجه ‌۹۷ شدند.

 

*بامداد روز یکشنبه ۱۹ آذر، جمعی از کارگران شرکت حمل و نقل بین‌المللی خلیج فارس در اعتراض به خصوصی‌ سازی و پرداخت نشدن مطالبات مزدی خود، مقابل ساختمان شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران واقع در میدان فاطمی تهران تجمع کردند. به گزارش ایلنا، این کارگران که از محل کار خود در منطقه اسلامشهر آمده بودند، گفتند: بابت مطالبات مان در یک سال گذشته بارها مقابل نهاد های مختلف دولتی در شهرستان اسلامشهر و تهران تجمع کردیم که آخرین تجمع در روز ۱۴ آذر مقابل یکی از دفاتر اصلی شرکت واقع در چهار راه چیت سازی برپا شد.

 

*روزیکشنبه ۱۹ آذر، کارگران کارخانه لاوان تابلو برای دومین بار در اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق شان مقابل استانداری کرمان تجمع کردند. به گزارش ایلنا، نماینده کارگران تجمع کننده گفت: ابتدای همین ماه به این جا آمدیم تا از مسئولان استانداری بخواهیم در رفع و رجوع مشکل ما کاری انجام دهند، آنها در پاسخ قول مساعد و پیگیری را دادند، ما نیز مجددا به محل کار بازگشتیم و با اینکه نزدیک به یک سال است که حقوق دریافت نکرده ایم در محل کار حاضر شدیم.

 

*روز شنبه ۱۸ آذر، جمعی از جوانان جویای کار شهرستان کارون در اعتراض به بیکاری و برای اشتغال مقابل ورودی مجتمع نیشکر سلمان فارسی دست به تجمع زدند. به گزارش ایرنا، تجمع کنندگان گفتند: در حالی که تعداد زیادی از جوانان شهرستان کارون بیکار هستند، شرکت نیشکر سلمان فارسی نیروهای غیر بومی را به کار می گیرد.

روز یکشنبه ۱۹ آذر، برای دومین روز متوالی جمعی از جوانان جویای کار شهرستان کارون مقابل درب ورودی مجتمع نیشکر سلمان فارسی تجمع کردند.

 

*روز یکشنبه ۱۹ آذر، کشاورزان روستای بی ‌بی‌خاتونین از توابع بخش مارگون بویراحمد در اعتراض به احداث پتروشیمی سقاوه تجمع کردند. به گزارش صبح زاگرُس، نیمه دوم سال ۹۵ با وجود نگرانیهای مردم بابت اراضی واگذار شده به پتروشمی سقاوه اما مسئولان و متولیان امر بی اعتنا به خواسته مردم نسبت به صدور جواز تاسیس این واحد صنعتی بزرگ اقدام کردند. مردم روستای بی ‌بی ‌خاتونین معتقدند اراضی پیش بینی شده برای محل احداث پتروشمی سقاوه سالها توسط پدران شان کشت شده و در این زمینها همه ساله جو و گندم کشت و برداشت می‌کردند.

 

*روز شنبه ۱۹ آذر، جمعی از صیادان بخش «بردخون» واقع در جنوب شرقی استان بوشهر، از توابع شهرستان «دیر» در اعتراض به حضور کشتیهای کف‌ روب در منطقه مقابل ساختمان بخشداری دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، یکی از صیادان منطقه  گفت: در سالهای اخیر حضور شناورهای خارجی حاضر در آبهای خلیج ‌فارس باعث از بین رفتن منابع دریایی شده‌ و این موضوع باعث کاهش چشمگیر درآمد صیادان شده است.

در حرفه صیادی، شناورهای کف ‌روب، به شناورهایی گفته می‌ شود که گونه‌ های مختلف آبزیان را از کف دریا صید می‌کند.

 

*روز یکشنبه ۱۹ آذر، جمعی از اعضای رشته برق سازمان نظام مهندسی استان تهران جهت پیگیری مطالبات خود دست به تجمع اعتراضی در ساختمان نظام مهندسی استان تهران زدند. به گزارش برق نیوز، یکی از معترضان گفت: چندی قبل تعداد از مهندسان برق به سازمان این استان مراجعه کرده و از هیات مدیره تقاضا داشتند که به این تمامیت خواهی و حرکت در جهت تامین منافع اعضای حقوقی خاص، اتمام ببخشند و کار‌هایی که زمینه ساز غیرفعال شدن مهندسان ناظر واقعی حقیقی در حوزه ساخت و ساز است را تمام کنند و با این روش به پروانه فروشی و امضا فروشی که معضل این روز‌ها است دامن نزنند.

 

*روز دوشنبه ۲۰ آذر، کارگران فضای سبز و خدمات شهری شهرداری کوار در استان فارس در اعتراض به عدم پرداخت حقوق ۴ ماه توسط پیمانکار، دست از کار کشیده و مقابل فرمانداری تجمع کردند. به گزارش شیرازه، طبق قرارداد، پیمانکار همیشه می باید حقوق دو ماه خود را پرداخت کرده باشد و سپس نسبت به مطالبه آن از شهرداری اقدام کند، اما پیمانکار به دلیل طلب خود از شهرداری که مربوط به قراردادهای دیگری در گذشته است نسبت به پرداخت به موقع حقوق کارگران کوتاهی می کند.

 

*بامداد روز دوشنبه ۲۰ آذر، جمعی از کارگران کارخانه کیان تایر در اعتراض به نداشتن امنیت شغلی مقابل نهاد ریاست جمهوری تجمع کردند. به گزارش ایلنا، مدیریت کارخانه کیان ‌تایر از اواسط دهه ۸۰ برعهده هیات حمایت از صنایع است که مسئولیت آن را وزارت صنعت، معدن و تجارت برعهده ‌دارد و به گفته کارگران این واحد صنعتی در ماههای گذشته اعضای این هیات با اقدامات خود زمینه کاهش تولیدات این واحد صنعتی را فراهم کردند. کارگران معترض نگرانند که با ادامه این روند، امینت شغلی آنها در معرض خطر قرار گیرد.

 

*بامداد روز دوشنبه ۲۰ آذر، جمعی از بازنشستگان صنعت فولاد استان کرمان در اعتراض به عدم پرداخت حقوق مقابل دفتر صندوق بازنشستگی منطقه اجتماع کردند. به گزارش کرمان نو، در روزهایی که بحث لایحه بودجه ۹۷ داغ است، بازنشستگان فولاد در حالی حقوق ماههای آبان و آذر را دریافت نکردند که ۱۰ روز دیگر باید حقوق دی ماه خود را دریافت کنند اما از قرار معلوم، پولی در کار نیست.

گفتنی است که ۹۰ هزار بازنشسته صنعت فولاد در کشور داریم که ۱۷ هزار نفر در استان کرمان ساکن هستند.

 

*روز دوشنبه ۲۰ آذر، جمعی از بازنشستگان کشوری و لشکری استان همدان در اعتراض به عدم همسان سازی حقوق و اجرایی نشدن قانون مدیریت خدمات کشوری مقابل فرمانداری شهر همدان تجمع کردند. به گزارش صبح الوند، این بازنشستگان خواستار اجرای هر چه سریع تر قانون همسان سازی حقوق بازنشستگان در کشور هستند. یکی ازبازنشستگان حاضر در جمع گفت: سالهای جوانی خود را در راه خدمت به دولت گذاشته ام اما هم اکنون مسئولان از اجرای کمترین درخواست من سرباز می زنند.

 

*روز دوشنبه ۲۰ آذر، جمعی از صاحبان فاز سه مسکن باب الحوائج باقرآباد همزمان با برگزاری جلسه دوم دادگاه در اعتراض به عدم واگذاری مسکن خود جلوی دادسرای شهرستان قرچک در جنوب استان نهران تجمع کردند. به گزارش تهران نیوز، تجمع کنندگان که اغلب مبالغ این خانه را به سختی بدست آوردند و تمام سرمایه خود را برای خرید واحدهای مسکن پرداخت کردند، برای چندمین بار به عدم واگذاری واحدهای خود تجمع می کنند و هیچ جوابی ازمسئولان نمی گیرند.

 

*بامداد روز دوشنبه ۲۰ آذر، ساکنان مجتمع  APS برای دومین بار مقابل استانداری فارس تجمع کرده و خواهان حل مشکل به مزایده گذاشتن مجتمع از سوی بانک صادرات هستند. ۲ روز پیش ساکنان این مجتمع مقابل اداره کل راه و شهرسازی استان فارس تجمع کرده بودند. به گزارش تسنیم، حکایت مجتمع  APS این است که بانک صادرات ایران کل واحدهای آپارتمانی مجتمع مسکونی ۶۴۶ واحدی موسوم به APS را به مزایده گذاشته است. یکی از اهالی این مجتمع گفت: در قرار داد فروش که توسط شرکت عمران و بهسازی و شرکت APS برای مالکان صادر شده، هیچ صحبتی مبنی بر اینکه این مجتمع در رهن بانک است نشده علاوه بر آن طبق قرارداد زمین در رهن بانک بوده اما بانک صادرات اکنون تصمیم به مزایده واحدهای ساختمان را دارد.

 

*روز سه شنبه ۲۱ آذر، جمعی از قبول شدگان آزمون استخدامی شهرداریهای خوزستان دراعتراض به عدم استخدام، برای سومین بار مقابل استانداری خوزستان اجتماع کردند. براساس گزارش ایرنا، یکی از تجمع کنندگان گفت: برای سومین بار مقابل استانداری تجمع کردیم اما ماموران از تجمع ما جلوگیری و ما را متفرق کردند.

 

*روز چهارشنبه ۲۲ آذر، جمعی از جوانان جویای کار مقابل مجتمع فولاد کاوه اروند تجمع کردند. به گزارش فارس، فاز اول مجتمع فولاد کاوه  اروند روز دوشنبه ۲۰ آذر با سرمایه ‌گذاری بنیاد مستضعفان از طریق هلدینگ صنایع معدنی کاوه پارس در منطقه آزاد اروند واقع در خرمشهر به بهره برداری رسید.

 

*بامداد روز شنبه ۱۸ آذر، شماری از کارگران شاغل و بازنشسته نیشکر هفت ‌تپه واحد تولیدی با اجتماع مقابل ساختمان اداری این مجتمع، خواستار دریافت مطالبات عقب افتاده خود شدند. به گزارش ایلنا، کارگران ‌گفتند: با وجود فرارسیدن سر رسید چکهایی که برای پرداخت سنوات بازنشستگی صادر شده ‌است این چکها هنوز قابل وصول نیست. همچنین کارگران شاغل بخش صنعت مجتمع هفت ‌تپه گفتند: بابت  چهار ماه مزد معوقه و پاداش سالهای ۹۴ و ۹۵ طلبکارند و در عین حال از حدود یک‌ سال قبل عمده مزایایی که طبق عرف کارگاه به آنها تعلق می‌گرفت یا کاهش یافته و یا قطع شده ‌است.

روز یکشنبه ۱۹ آذر، این اعتصاب با حضور و حمایت وسیع خانواده های کارگری  برگزار شد. کارگران به اتفاق خانواده های خود ابتدا  اقدام به بستن مسیر های ورودی ماشینهای حامل نیشکر به کارخانه کردند و در ادامه کورهای بخار  را خاموش کردند.

روز دوشنبه ۲۰ آذر، اعتصاب کارگران شرکت نیشکر هفت تپه در سومین روز خود ابعاد هر چه وسیعتری به خود گرفت.

به گزارش سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه، اعتصاب کارگران نیشکر هفت تپه در روز چهار شنبه ۲۲ آذر، وارد پنجمین روز خود شد. در این روز بیش از هزار نفر از کارگران در اعتصاب شرکت داشتند و در روز پنجشنبه ۲۳ آذر، به طور مشروط به  اعتصاب خود پایان دادند.

 

*روز شنبه ۲۵ آذر، جمعی از کارگران کارخانه پروفیل ارومیه دراعتراض به بلاتکلیفی شغلی دست به تجمع مقابل ساختمان استانداری آذر بایجان غربی زدند. به گزارش ایلنا، تعدادی از کارگران کارخانه پروفیل ارومیه گفتند: فعالیت تولیدی محل کارشان از یک ماه قبل متوقف شده و در نتیجه بلاتکلیف شده ‌اند.

 

*روز شنبه ۲۵ آذر، جمعی از کارگران و بازنشستگان معدن زغال سنگ البرز شرقی در اعتراض به عدم پرداخت ۵ درصد سهام خود از املاک پس از واگذاری به بخش خصوصی مقابل سایت اداری واقع در ورودی معدن تجمع کردند. براساس گزارش ایلنا، یکی از کارگران تجمع کننده در پاسخ به این سؤال که چندمین اعتراض کارگری در البرز شرقی است، تأکید کرد: از اولین روزی که این مجموعه پای به عرصه نابودی گذاشت یعنی روزهای آخر دولت دهم، تاکنون در معدن طزره و البرز شرقی بیش از ۶۰ اعتراض برگزارشده که حتی شمار آن از دست ما نیز در رفته‌ است اما مسئولان شهرستانی و شهرداری از رو نمی ‌روند.

 

*کارگران فضای سبز شهرداری اراک در اعتراض به عدم پرداخت ۳ ماه حقوق و حق بیمه دست به چند تجمع اعتراضی زده اند. به گزارش اراک امروز در روز شنبه ۲۵ آذر، یکی از کارگران سازمان فضای سبز شهرداری اراک با اشاره به اینکه از ۱۵ شهریور هیچ دریافتی از سازمان شهرداری نداشته است، گفت: تعداد کارگران فضای سبز شهرداری اراک ۱۲۰ نفر است که از ۱۵ شهریور تا به امروز حقوق و حق بیمه ‌های مان پرداخت نشده است.

 

*روز شنبه ۲۵ آذر، کارگران اخراجی جایگاههای CNG کلاله همراه با خانواده های خود  درشهرداری شهر کلاله در استان گلستان تجمع کردند. به گزارش کلاله خبر، با روی کار آمدن شورای جدید و به تبع آن شهردار، با تغییر پیمانکار جایگاههای سی ان جی، برخی از کارگران با تجربه و بیش از ۵ سال کار در این جایگاهها را اخراج کردند.

 

*روز یکشنبه ۲۶ آذر، کارگران قسمت خط راه آهن آذربایجان در اعتراض به عدم پرداخت ۳ ماه حقوق و حق پایان کار دست از کار کشیده و مقابل اداره کل راه آهن تبریز و درحریم خطوط ریلی تجمع کردند. براساس گزارش ایلنا، تجمع کارگران قسمت خط راه آهن آذربایجان درحریم خطوط ریلی موجب تاخیر در حرکت قطار تبریز - مشهد شد.

 

*ظهر روز یکشنبه ۲۶ آذر، کارگران پروژه دو خط کردن راه ‌آهن زنجان- قزوین در اعتراض به عدم پرداخت ۶ ماه حقوق مقابل اداره راه ‌آهن شمال ‌غرب و استانداری زنجان تجمع کردند. به گزارش فارس، یکی از ‌کارگران تجمع کننده گفت: نخست در مقابل اداره راه ‌آهن شمال ‌غرب اعتراض کردیم و دیدیم که نتیجه ‌ای نگرفتیم به استانداری آمدیم. یکی دیگر ازکارگران معترض با بیان اینکه ما ۸۳ نفر کارگر این پروژه از تیرماه امسال حقوق نگرفته ‌ایم، اظهار کرد: تعدادی از کارگران چهار ماه، تعدادی سه ماه، تعدادی پنج ماه و تعدادی هم ۶ ماه است که حقوقی دریافت نکرده ‌اند.

 

*روز یکشنبه ۲۶ آذر، جمعی از فعالان و نمایندگان تشکلهای مدافع محیط زیست در استان فارس در اعتراض به طرح توسعه پالایشگاه شیراز مقابل پالایشگاه شیراز تجمع کردند. به گزارش آبان پرس، تجمع کنندگان با پلاکاردهایی نگرانی خود را از تصویب احتمالی طرح توسعه پالایشگاه شیراز اعلام کردند و خواهان توقف این طرح شدند. کار‌شناسان می‌گویند این پالایشگاه نه تنها بر حیات وحش پارک حفاظت شده تاثیر منفی دارد بلکه بر شهر زرقان در ۲۵ کیلومتری شیراز نیز تاثیر خواهد گذاشت و باعث افزایش آلاینده ‌ها و بروز بیماریهایی مانند سرطان خواهد شد.

 

*بامداد روز دوشنبه ۲۷ آذر، جمعی از کارگران پیمانی و قراردادی کشت و صنعت نیشکر میان آب با تجمع مقابل درب ورودی این شرکت مانع خروج تریلرهای حامل نیشکرشدند. به گزارش ایرنا، کارگران روزمزد به دلیل عدم تبدیل وضعیت و کارگران قراردادی با هدف پرداخت پاداش آخر سال و تغییر احکام کارگزینی دست به این اقدام اعتراضی مشترک زدند.

 

*روز دوشنبه ۲۷ آذر، جمعی از ناظران کشاورزی برای چند مین بار در اعتراض به بلاتکلیفی استخدامی مقابل مجلس تجمع کردند. به گزارش ایسنا، یکی از این تجمع کنندگان گفت: ناظران کشاورزی با دو سال سابقه قبل از سال ۹۰ استخدام شدند اما ما که از سال ۹۰ تاکنون مشغول به کار هستیم وضعیت استخدامی ‌مان در هاله ‌ای از ابهام است. به همین دلیل ما می خواهیم که وضعیت استخدام ناظران کشاورزی از سال ۹۰ تا ۹۶ تعیین تکلیف شود.

 

*بامداد روز یکشنبه ۲۶ آذر، برای سومین بار در ماه جاری، کارگران کارخانه لاوان تابلو در اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق و وعده های توخالی کارفرما و مسئولان طراز اول استان دست به تجمع مقابل استانداری کرمان زدند. به گزارش ایلنا، کارگران کارخانه  لاوان تابلو با اشاره به وعده کارفرمای برای پرداخت تمامی مطالبات شان مقابل استانداری تجمع کردند تا در صورت بدعهدی کارفرما، اعتراض خود را به گوش مسئولان برسانند. کارگران معترض پلاکاردی حمل می‌کردند که روی آن نوشته شده بود: «زلزله یعنی ۹ ماه بی‌حقوقی»

 

*روز دو شنبه ۲۷ آذر، کارگران شزکت کشت و صنعت میان آب به علت مخالفت خود با تغییر وضعیت کارگران به قرارداد ساعتی پیمانکاری دست به اعتراض و اعتصاب زدند.

به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، این اعتصاب پس از یک شبانه  روز کشمکش و مذاکره  با مدیرعامل و معاون شرکت و نماینده اداره  کار به دلیل نارضایتی شدید و عدم توافق کارگران با این نوع قراردادهای خفت بار و یک طرفه با مهلت ۷ روزه  کارگران به مسئولان ذیربط  پایان یافت.

 

*روز دوشنبه ۲۷ آذر، جمعی از اهالی دشت سقاوه بخش مارگون از توابع بویراحمد در اعتراض به احداث پتروشیمی در این منطقه مقابل استانداری کهگیلویه و بویراحمد تجمع کردند. براساس گزارش ایسنا، یکی از این معترضان گفت: احداث این پتروشیمی با نابود کردن اکوسیستم منطقه، روخانه ها، آلوده کردن آبهای سطحی و زیر زمینی منطقه فاجعه به بار می آورد. یکی دیگر از معترضان بیان کرد: اگر هدف اشتغال و درآمد مردم است، آیا مسئولان نمی‌توانند با ۱ تا ۲ درصد از تسهیلات ۸ هزار میلیارد تومانی طرح پتروشیمی بویراحمد در سقاوه که با تخریب این منطقه مواجه می‌ شود تمام منطقه لوداب، مارگون و پاتاوه را با کشاورزی مکانیزه و باغات و دامداری مدرن احیا کنند.

 

*بامداد روز سه شنبه ۲۸ آذر، جمعی از کارگزاران صندوق بیمه کشاورزی سراسر کشور مقابل مجلس تجمع کردند. به گزارش ایلنا، حاضران در تجمع، مطالبه مهم خود را تعیین تکلیف استخدامی می‌دانند و می‌گویند: چرا مجلس بررسی طرح تعیین تکلیف استخدامی ما را به تعویق می‌اندازد؟ به گفته کارگزاران قرار است طرح تعیین تکلیف کارگزاران و کارشناسان در مجلس مطرح شود؛ اما چند هفته است که بررسی این طرح به دلایل مختلف به تعویق می‌افتد و سرگردانی کارگزاران همچنان ادامه دارد.

 

*بامداد روز شنبه ۲۵ آذر، شماری از بازنشستگان فولاد مبارکه و ذوب آهن اصفهان مقابل ساختمان استانداری تجمع کردند. به گزارش خبرنگار ایلنا، این بازنشستگان که خواستار وصول مطالبات محقق نشده و پرداخت به موقع مستمری بازنشستگی خود هستند، گفتند: با وجود اعتراضات مکرر هنوز مطالبات صنفی آنها برآورده نشده است.

به گزارش ایرنا، روز یکشنبه ۲۶ آذر، برای دومین روز متوالی، کارگران بازنشسته صنایع فولاد و ذوب آهن دراعتراض به عدم پرداخت به موقع حقوق و مشکلات بیمه  دست به تجمع مقابل استانداری اصفهان زدند.

روز دوشنبه ۲۷ آذر، کارگران معترض در سومین روز از دور جدید اعتراضات شان پس از تجمع مقابل استانداری، با راهپیمایی در خیابان آماد‌گاه شهر اصفهان، مقابل صدا و سیمای استان اصفهان اجتماع کردند.

روز سه شنبه ۲۸ آذر، برای چهارمین روز متوالی، کارگران معترض با تجمع مقابل استانداری اصفهان به حرکت اعتراضی خود ادامه دادند.

 

*روز سه شنبه ۲۸ آذر، کارگران کارخانه دیارخودروی گلپایگان در اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق دست از کارکشیده و اجتماع کردند. به گزارش صدا و سیما، حدود ۳۰۰ کارگر شرکت دیارخودروی گلپایگان به دلیل پرداخت نشدن معوقات ۱۳ ماهه حقوق شان تجمع کردند.

 

*ظهر روز سه شنبه ۲۸ آذر، جمعی ازکارگران شهرداری خرمشهر در اعتراض به عدم پرداخت چندین ماه حقوق دست به تجمع زدند. به گزارش فارس، این کارگران با به دست گرفتن دست ‌نوشته ها اعتراض شان را نسبت به عدم پرداخت چندین ماه حقوق به نمایش گذاشتند.

 

*به گزارش ویدیویی تماشا، روز سه شنبه ۲۸ آذر، کارگران آریان فولاد بویین زهرا در اعتراض به اقدام سازمان امور مالیاتی برای تعطیلی کارخانه مقابل این سازمان تجمع کردند. تصویر ویدئویی این حرکت اعتراضی در آدرس زیر:

http://tamasha.com/v/naK۹B

 

*ایلنا در روز سه شنبه ۲۸ آذر گزارش داد که: هفته گذشته، جمعی از کارگران شرکت تعاونی فرآورده های لبنی بهار دالاهو (مانیزان) در اعتراض به عدم پرداخت ۲ ماه حقوق مقابل فرمانداری کرمانشاه تجمع کردند. بنا به این گزارش، اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه در این‌ باره گفت: کارگران مانیزان هفته گذشته تجمعی مقابل فرمانداری کرمانشاه برگزار کرده بودند و کارفرما نیز قول داد که مطالبات آن‌ها را پرداخت کند.

 

*روز سه شنبه ۲۸ آذر، جوانان جویای کار خرمشهر با تجمع مقابل دفتر امام جمعه این شهر به تجمع شان در اعتراض به بیکاری و برای اشتغال ادامه دادند. به گزارش فارس، این جوانان جویای کار خرمشهر در روز چهارشنبه ۲۲ آذر نیز تجمعی مقابل مجتمع فولاد کاوه اروند برگزار کردند.

 

*بامداد روز سه شنبه ۲۸ آذر، کشاورزان هندیجان در اعتراض به عدم اختصاص حقابه کشاورزی و محقق نشدن وعده مسئولان مقابل فرمانداری این شهرستان در استان خوزستان تجمع کردند. به گزارش فارس ، عدم اختصاص حقابه برای کشاورزی و متعاقب آن بیکاری کشاورزان سبب اعتراض کشاورزان هندیجان شده است.

 

*بامداد روز سه شنبه ۲۸ آذر، جمعی از کشاورزان شادگان در اعتراض به عدم تامین آب مورد نیاز برای کشت محصولات پاییزه مقابل فرمانداری این شهرستان در استان خوزستان تجمع کردند. به گزارش ایرنا، یکی از این کشاورزان گفت: کشاورزان شادگانی طبق اعلام سازمان آب و برق خوزستان و جهاد کشاورزی مبنی بر ممنوع نبودن کشت پاییزه، زمینهای کشاورزی خود را با صرف هزینه زیاد شخم زده و بذر پاشی کرده اند اما اینک آبی برای آبیاری مزارع وجود ندارد.

 

*روز چهارشنبه ۲۹ آذر، جمعی از کارگران کارخانه دیار خودرو گلپایگان در ادامه اعتراض شان نسبت به عدم پرداخت ماهها حقوق، مقابل شعبه موسسه اعتباری کوثر تجمع کردند. به گزارش بانک مردم، سهام شرکت دیار خودرو که یک شرکت تولیدکننده خودروهایی با برند چینی است، تا مدتی پیش در اختیار موسسه اعتباری کوثر بوده اما این موسسه تابستان امسال آگهی فروش سهام دیار خودرو را منتشر کرد. کارگران اعلام کردند از سال گذشته حقوق نگرفته‌ و مسئولان قرار است حقوق یک سال را در چند نوبت دهند اما از این وعده ‌ها زیاد داده شده و معلوم نیست چه موقع عملی می ‌شود.

 

*بامداد روز سه شنبه ۲۸  آذر، کارگران اخراجی شرکت نفت و گاز گچساران برای چندمین بار با تجمع در مقابل ساختمان مرکزی حراست این شرکت، خواستار بازگشت به کار و پرداخت معوقات حقوقی و بیمه خود شدند. به گزارش آفتاب جنوب،

یکی از این کارگران در این خصوص گفت: حدود یک سال است که بدون دلیل از کار اخراج شده ایم و در مدت این یک سال هیچ  پاسخی از سوی مسئولان شرکت نفت و گاز گچساران و نیز رئیس حراست این شرکت دریافت نکرده ایم.

به گزارش فانوس زاگرس، روز چهارشنبه ۲۹ آذر، کارگران اخراجی شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران در دومین روز اعتراض شان دست به تجمع مقابل اداره حراست مرکزی این شرکت زدند.

 

*روز چهارشنبه ۲۹ آذر، جمعی از اهالی و جوانان جویای کار خرمشهردر اعتراض به بیکاری و برای اشتغال دست به تجمع مقابل فرمانداری این شهر زدند. به گزارش ایرنا اعتراضهای مکرر جوانان جویای کار خرمشهری در هفته های گذشته، باز هم تکرار شد و بیش از ۵۰ نفر از این جوانان مقابل فرمانداری ویژه این شهرستان جمع شده و خواستار اعمال اولویت به کارگیری نیروهای غیربومی در این واحدهای صنعتی جدید شدند.

 

*روز پنجشنبه ۳۰ آذر، کارگران رستوران کارخانه سیمان داراب که با سابقه کاری ۱۲ تا ۲۰ ساله و ماهها حقوق معوقه اخراج شدند، دست به تجمع اعتراضی زدند. به  گزارش فارس، در میان کارگران اخراجی، افرادی دیده می ‌شوند که حادثه‌ دیده این صنعت هستند و پس از اخراج، حتی مطالبات چند ماهه خود را دریافت نکرده ‌اند.

 

*بامداد روز پنجشنبه ۳۰ آذر، خریداران مجتمع آدینه رشت بار دیگر در اعتراض به تأخیر در واگذاری واحدهای خریداری شده خود تجمع کردند. به گزارش گیلانستان، خریداران مجتمع آدینه رشت بار دیگر در اعتراض به تأخیر در واگذاری واحدهای خریداری شده خود در مقابل ساختمان نیمه‌ تمام این مجتمع در رشت تجمع کردند. تجمع ‌کنندگان ضمن قرائت بیانیه ‌ای خواستار تسریع در عملیات ساخت مجتمع شدند.

 

*روز پنجشنبه ۳۰ آذر، اهالی شهری و روستایی غرب رامسر در اعتراض به احداث تصفیه‌ خانه فاضلاب شهری برای چندمین بار مقابل فرمانداری شهرستان رامسر تجمع کردند. به گزارش فارس، معترضان درتجمعات شان با در دست داشتن پلاکارد‌های مختلف خطاب به فرماندار، نماینده مجلس و دیگر مسئولان خواستار جلوگیری از ساخت این تصیفه خانه فاضلاب شهری شدند، اما پاسخی دریافت نکردند.

 

روز پنج شنبه ۳۰ آذر، جمعی از کارگران شهرداری تربیت حیدریه در اعتراض به عدم پرداخت ۳ ماه حقوق مقابل فرمانداری این شهرستان تجمع کردند. به گزارش تابان تربت،کارگران شهرداری تربت حیدریه که مطالبات حقوق و مزایای قانونی آنان از مهر تا آذر، سه ماه با تأخیر مواجه شده اکنون دیگر توان اداره زندگی خود را ندارند و خواستار مطالبات معوق خود شدند.

 

*روز یکشنبه ۲۶ آذر، کارگران ماشین آلات صنعتی تراکتور سازی تبریز در اعتراض به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی پس از پلمب کارخانه، برای دومین روز متوالی دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، کارخانه ماشین آلات صنعتی تراکتورسازی تبریز که دست کم ۴۰ سال از آغاز فعالیت ‌آن می‌گذرد از روز پنجشنبه ۲۳ آذر پلمب و فعالیت

آن متوقف شد و در نتیجه ۲۲۰ کارگر بیکار شدند.

روز دوشنبه ۲۷ آذر، برای سومین روز متوالی کارگران معترض با تجمع مقابل ورودی کارخانه اعتراض شان را به انفعال مسئولان شهرستان تبریز و استان آذربایجان شرقی نسبت به بلاتکلیفی شغلی شان به نمایش گذاشتند.

روز سه شنبه ۲۸ آذر، برای چهارمین روز متوالی، کارگران ماشین آلات صنعتی تراکتورسازی ایران با تجمع و عدم امضای وکالت نامهِ تحمیلی در رابطه با واگذاری کارخانه، به اعتراضات شان نسبت به نداشتن امنیت شغلی ادامه دادند.

‌روز پنجشنبه ۳۰ آذر، کارگران ماشین آلات صنعتی تراکتور در تبریز در اعتراض به بسته شدن کارخانه برای ششمین روز متوالی پشت درهای پلمپ شده کارخانه تجمع کردند.

 

*روز دوشنبه ۲۰ آذر، کارگران کارخانه کمباین سازی تبریز در ۵۶ امین روز اعتصاب شان در اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق وحق بیمه،گفتند: الآن حدود یک ماه است که از طریق فروش ضایعات پلاستیکی و آهنی این واحد صنعتی، بخشی از مطالبات خود را وصول می‌ کنند. براساس گزارش ایلنا، یکی ازاین کارگران معترض گفت: ۲۰ ماه معوقات مزدی تاثیر نامطلوبی بر شرایط معیشتی کارگران این واحد صنعتی و اعضای خانواده‌ های آنها گذاشته است.

روز پنجشنبه ۳۰ آذر، حرکت اعتراضی این کارگران ۶۶ امین روز را پشت سر گداشت.

 

  

نبردخلق شماره ۳۹۲، آدینه اول دی ۱۳۹۶ - ۲۲ دسامبر ۲۰۱۷

 

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول