چالشهای معلمان در دی ماه (۹۶)

فرنگیس بایقره

 

 

تجمع مربیان پیش دبستانی استان کهگیلویه و بویراحمد مقابل استانداری

روز شنبه 2 دی، مربیان پیش دبستانی استان کهگیلویه و بویراحمد در اعتراض به بلاتکلیفی استخدامی مقابل استانداری تجمع کردند.

یکی از تجمع کنندگان گفت: با ۱۵ سال سابقه مشمول بکارگیری به عنوان حق التدریس نشدم در حالی که در برخی استانها بکارگیری صورت گرفت.  ۱۵۰ نفر مربی پیشدبستانی فقط در شهرستان بویراحمد هستند که حق التدریسی نشده و وضعیت آنها مبهم است.

 

وکیل اسماعیل عبدی: تاخیر در دادن مرخصی به اسماعیل عبدی غیرقانونی است

وکیل اسماعیل عبدی، حسین تاج، از کارشکنی دادستانی در دادن مرخصی به موکلش خبر داد.

وی در این باره گفت: "طبق موافقت ضابطان پرونده و دادستانی، قرار شد اسماعیل عبدی از حق مرخصی استفاده کند. ملک هم جهت وثیقه مشخص شده و پس از کارشناسی، سند ملک به دادستانی ارایه شده است."

این وکیل دادگستری ادامه داد: "از زمان ارایه ملک، ۴۸ ساعت گذشته و بایستی یک فکس به زندان اوین ارسال می شد تا این معلم زندانی بتواند از حق مرخصی استفاده کند."

تاج افزود: "باوجود توقیف ملک، فکس مورد نظر ارسال نشده و دادستانی نیز پاسخ قانع کننده ای برای این تاخیر ارایه نمی دهد."

وی در پایان تاکید کرد: "موکل من باید بتواند از حق قانونی مرخصی استفاده کند. در حالی که ارسال فکس فقط ده ثانیه زمان می برد، اسماعیل عبدی دو روز است در انتظار دیدن خانواده و آزادی موقت از زندان به سر می برد و این تاخیر غیر قانونی است."

 

کشته شدن دو دانش آموز در اعتراضات اخیر

برخی مقامهای حکومتی ایران اعتراف کرده اند که در جریان سرکوب اعتراضات اخیر در شهرهای مختلف حداقل دو دانش آموز کشته شده اند.

روز سه شنبه ۱۲ دی ماه، محمد بطحایی، وزیر آموزشو پرورش، در حساب توییتری خویش نوشت: "داغدار کشته شدن دو دانش آموز و امید آینده ایران، آرمین [صادقی] و شایان [...] عزیز در این آشوب هستم."

وی جزییات بیشتری در این باره اعلام نکرد. همزمان فاطمه سعیدی، نماینده تهران در مجلس، ضمن تایید خبر کشته شدن دو دانش آموز در این اعتراضات، از بازداشت تعدادی از کودکان و دانش آموزان خبر داد.

پیش از این حسین ذوالفقاری، معاون امنیتی وزیر کشور حسن روحانی، در اظهارنظری گفته بود میانگین سنی بازداشت شدگان اعتراضات اخیر ۲۵ سال است و تعدادی زیادی از آنان کمتر از ۱۸ سال دارند. وی در ادامه تاکید کرده بود حتی بازداشتیهایی که کمتر از ۱۸ سال دارند، باید به خاطر آنچه وی "تخریب اموال عمومی و اغتشاش" خواند، محاکمه شوند.

 

مقام حکومتی: بازداشت ۵۰ دانش آموز مورد تایید نیست/ فقط ۲ تا ۳ نفر بازداشت هستند

یک منبع آگاه در وزارت آموزش و پرورش درباره آخرین وضعیت دانش آموزانی که به دلیل ناآرامیهای اخیر در برخی استانها بازداشت شده اند، اظهار داشت: "فقط ۲ تا ۳ نفر همچنان بازداشت هستند که پیگیریها در مرحله تشریفات اداری و قانونی است و به زودی آزاد خواهند شد."

این منبع آگاه ضمن تاکید بر اینکه آمار بازداشت ۴۰ تا ۵۰ دانش آموز مورد تایید نیست و آمار کمتر از اینها بوده، مدعی شد: "تلاش نیروی انتظامی بر این بوده است که اگر در میان جمعیت فردی را بازداشت کرده که دانش آموز بوده، در بازداشتگاه نماند. زمانی هم که متوجه شدند فرد یا افرادی دانش آموز هستند، خانواده ها را در جریان گذاشتند و بلافاصله آزاد شدند."

 

طرح استقرار بسیجیان در مدارس

رییس سازمان بسیج با اشاره به جزییات "طرح ۷ ساله شهید بهنام محمدی" گفت: "این طرح تربیتی از سال تحصیلی آینده با پوشش یک میلیون دانش آموز آغاز به کار می کند. در این طرح از هر مسجد دو یا سه بسیجی به کمک اولیا و کادر آموزشی مدارس می روند، تا آنان را در کارهای تربیتی یاری رسانند."

پاسدار غلامحسین غیب پرور تصریح کرد: "جامعه دانش آموزی مورد هدف دشمن است که با شعار نمی توان جلوی دشمن را سد کرد، بلکه باید با راهکارهای عملی و برنامه ریزیهای دقیق مقابل آنان ایستاد."

 

بازداشت ستار زارعی معلم و فعال حقوق معلمان در خمینی شهر

ستار زارعی، معلم و فعال حقوق معلمان ساکن خمینی شهر، از بازداشت شدگان اعتراضهای اخیر است. وی در زندان دستگرد اصفهان زندانی می باشد.

(بر اساس آخرین اخبار ستار زارعی در ۲۳ دی آزاد شده است)

 

بیانیه شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران پیرامون اعتراضات سراسری

شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران با انتشار بیانیه ای اعتراضهای سراسری را نتیجه سووعملکرد حکومت دانست و خواهان پاسخگویی به مطالبات جامعه شد.

تشکل مزبور در این بیانیه نوشت: "در روزهای اخیر شاهد اعتراضات سراسری مردم ایران به وضعیت بد اقتصادی و معیشتی، تبعیض و فساد سیستماتیک، فقر و شکاف طبقاتی بودیم؛ وضعیتی که در جامعه رو به فزونی دارد و نتیجه سوٕوعملکرد مسوولان حکومتی و قوای سه گانه است."

فرهنگیان با اشاره به سخن پراکنی مسوولین در باره "حق قانونی و مسلم ملت برای برگزاری تجمعات قانونی" در روزهای اخیر یادآور شده اند: "سالهاست درخواستهای تشکلهای صنفی فرهنگیان برای صدور مجوز فعالیت، همچنین برگزاری تجمعات صنفی، پاسخ درستی دریافت نکرده اند و با بی توجهی فرادستان در دولتهای مختلف مواجه شده و حق تشکل یابی مستقل آنها به اشکال مختلف نادیده گرفته شده است."

این تشکل فرهنگیان در ادامه می گوید: "بنابر اخبار منتشر شده متاسفانه تعدادی از هموطنان در اعتراضات اخیر جان باخته اند که بیشتر آنان جوان یا نوجوان بوده اند. در این اعتراضات نفرات زیادی بازداشت شده اند که بنا به برخی گزارشات تعدادی از آنان دانش آموز، معلم، بازنشسته و دانشجو و برخی نیز از اقشار ضعیف جامعه بویژه کارگران هستند.

"شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران ضمن دفاع از حق اعتراضات مسالمت آمیز مدنی مردم و با تاکید بر حقوق ملت، یاد و خاطره جانباختگان حوادث اخیر به ویژه دانش آموزان را گرامی می دارد و خواهان برچیده شدن شرایط امنیتی در جامعه و دانشگاه است."

فرهنگیان سپس خواسته های خود را به این شرح مورد تاکید قرار داده اند: "ما خواهان رفع محدودیتهای ایجاد شده در فضای مجازی و رسانه ای و آزادی هر چه سریع تر بازداشت شدگان روزهای اخیر هستیم.

"ما خواهان پایان دادن به فقر و بیکاری و تبعیض در شکلهای مختلف هستیم و معتقدیم کسانی که شرایط فلاکت بار امروز را بر مردم و جامعه تحمیل کرده اند باید محاکمه شوند.

"ما خواستار توقف سیاستهای تبعیض آمیز از قبیل خصوصی سازی (خصولتی)، افزایش قیمت مایحتاج عمومی، افزایش قیمت حاملهای انرژی، زیر خط فقر نگه داشتن دستمزد و بودجه ناعادلانه ۹۷ و در یک کلام جلوگیری از فساد اداری و مالی هستیم."

آنها در پایان با تاکید بر "حق تشکل یابی صنفی و مستقل و پیگیر مطالبات صنفی حوزه آموزش و پرورش" اعلام می کرده اند: "در صورتی که مطالبات فرهنگیان بازنشسته و شاغل باز هم از سوی نهادهای مسوول نادیده گرفته شود، شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران حق اعتراض و تجمع را برای خود محفوظ می داند و برای تحقق مطالبات انباشته شده فرهنگیان و دانش آموزان، از تمام توان خود استفاده خواهد نمود."

 

آزادی فعال صنفی الیگودرز

مرتضی گودرزی، عضو کانون صنفی فرهنگیان اليگودرز، با سپردن وثیقه و کفالت روز ۲۴ دی آزاد شد.

این فعال صنفی ۱۱ دی ماه در منزل خود توسط نیروهای لباس شخصی بازداشت شده بود.

 

کسر اجباری بیمه آتش سوزی از حقوق معلمان

امیر اسماعیلی، فعال فرهنگی و رسانه ای، از بیمه اجباری آتش سوزی معلمان سراسر کشور معلمان خبر داد.

او نوشت: "اگر همکاران فرهنگی فیش حقوقی دی ماه خویش را ملاحظه نمایند، با کسر مبلغ ۲ هزار تومان در ماه تحت عنوان بیمه آتش سوزی مواجه می شوند که قرار است در اقساط ۱۲ ماهه و در مجموع به مبلغ ۲۴۰ هزار ریال از هر همکار کسر گردد و البته مبلغی نیز طبق اظهارات معاونت پشتیبانی مورد تعهد وزارت است که باید پرداخت گردد"

این فعال فرهنگی افزود: "کسر بیمه مزبور از حقوق تمامی پرسنل آموزش و پرورش سراسر کشور، آن هم بدون اطلاع و تمایل فرهنگیان، مورد اعتراض می باشد، چرا که احساس می شود فرهنگیان این روزها در کل دیده نمی شوند. این یک نمونه ندیده شدن معلمان در تصمیم گیریهای کلان و از شاهکارها و اقدامات محیر العقولی است که توسط معاونت توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت در حال انجام است."

اسماعیلی علت این اقدام را "احتمالا با هدف نجات یکی از بیمه های درجه چندمی از ورشکستگی" دانست و تاکید کرد: "تداوم چنین اقداماتی بدون تمایل و رضایت همکاران به نوعی رواج بی قانونی در آموزش و پرورش تلقی می گردد که شایسته است تدبیری برای آن اندیشیده شود."

 

تجمع اعتراضی بازنشستگان آموزش و پرورش استثنایی

روز دوشنبه 25 دی، جمعی از معلمان بازنشسته آموزش و پرورش استثنایی شهر تهران در اعتراض به عدم پرداخت 4 ماه حقوق شان مقابل وزارت آموزش و پرورش تجمع کردند. فرهنگیان آموزش و پرورش استثنایی کشور که در مهر ماه سال جاری بازنشسته شده اند، به دلیل عدم تخصیص اعتبار از برای پرداخت سهم سنوات ارفاقی به صندوق بازنشستگی کشور، بعد از گذشت 4 ماه هنوز حکم بازنشستگی و حقوق خود را دریافت نکرده اند.

 

تجمع اعتراضی فرهنگیان بندر ماهشهر در برابر فرمانداری

تعدادی از فرهنگیان ماهشهری روز پنجشنبه ۲۷ دی در اعتراض به انتصاب مدیر غیر بومی اداره آموزش و پرورش این شهرستان مقابل فرمانداری دست به تجمع زدند.

تجمع کنندگان با در دست داشتن پلاکاردهایی ضمن اعتراض به این انتصاب خواستار به کارگیری مدیر بومی در راس مدیریت اداره آموزش و پرورش این شهرستان شدند.

حسن عبادی، سرپرست اداره آموزش و پرورش بندر ماهشهر تودیع و به جای وی مجتبی دیناروند به این سمت منصوب شد. دیناروند اهل شوش است و رییس اداره آموزش و پرورش این شهرستان بوده است.

 

کانون صنفی معلمان استان تهران: بازداشتیهای دی ماه را آزاد کنید

معلمان استان تهران در بیانیه ای در اعتراض به تداوم بازداشت معترضان دی ماه ۹۶، ضمن تاکید بر حق مشروع ملت ایران در جهت برپایی تجمعات اعتراضی به شکلی مدنی، آزادی همه بازداشت شدگان به ویژه دانش آموزان، معلمان، دانشجویان و فعالان مدنی و کارگری را خواهان شدند.

این تشکل در بخشی از بیانیه خود نوشته است: "همچنان که تجربیات گذشته نیز نشان می دهد، زندان و حبس و سرکوب منتقدان و معترضان، نه تنها کمکی به رفع بحرانهای موجود در جامعه نمی کند، بلکه بر عکس به تشدید عوامل تنش زا منجر می شود و این هشداری است که بارها از طرف کانونهای صنفی معلمان به مسوولان و تصمیم گیران کشوری داده شده است."

کانون صنفی معلمان استان تهران با تاکید بر "حق مشروع ملت ایران در جهت برپایی تجمعات اعتراضی به شکلی مدنی"، خواهان " آزادی همه بازداشت شدگان اعتراضات ۹۶، به ویژه دانش آموزان، معلمان، دانشجویان و فعالان مدنی و کارگری" شده است.

 

تاخیر ۴ ماه پرداخت حقوق معلمان حق التدریس آزاد آموزش و پرورش

با گذشت ۴ ماه از سال تحصیلی، معلمان حق التدریس آزاد ریالی بابت حقوق دریافت نکرده اند.

از دیگر اشکالات مطرح در محاسبه و پرداخت حقوق معلمان حق التدریس آزاد، نبود یک سیستم جامع و کامل محاسبه حقوق و دستمزد برای این معلمان است. به عنوان مثال، معلم حق التدریسی در یک استان با مدرک لیسانس و ۲۴ ساعت تدریس در هفته، دریافتی ۸۴۰ هزار تومان و در استان دیگر ۹۲۰ هزار و در استان دیگری ۹۸۰ هزار تومان دارد.

شایان ذکر است تعویق در پرداخت حقوق و عدم هماهنگی در محاسبه آن، نارضایتی شغلی را به همراه خواهد داشت.

 

(منابع: آراز نیوز، حقوق معلم و کارگر، ایلنا، دانشجو آنلاین، ایسنا، کانال تلگرامی کانون صنفی فرهنگیان، صدای معلم، فارس)

  

منبع: نبردخلق شماره ۳۹۳،  یکشنبه اول بهمن ۱۳۹۶ - ۲۱ ژانویه ۲۰۱۸

 

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول