چالشهای معلمان در بهمن ماه (۹۶)

فرنگیس بایقره

 

تجمع اعتراضی معلمان مدارس غیردولتی یزد مقابل استانداری

بامداد روز دوشنبه ۲ بهمن، جمعی از معلمان مدارس غیردولتی (بسته حمایتی یا خرید خدمت) در اعتراض به بلاتکلیفی استخدامی، بیمه ناقص، سطح پایین حقوق و پرداخت نشدن آن به مدت ۹ ماه دست به تجمع مقابل استانداری زدند.

یکی از معلمان تجمع کننده با اشاره به طرح خرید خدمات آموزشی در دولت که زیر نظر آموزش و پرورش اجرا شده گفت: "تمام معلمان بسته های حمایتی دارای مدرک لیسانس و فوق لیسانس و دکترا هستند و بیشتر از خانواده های فرهنگی می باشند که حقوق دریافتی شان ۴۰۰ هزار تومان است که الان میانگین حقوق ۷۰۰ هزار تومان است همین حقوق هم دارای نوسان می باشد."

وی با اشاره به حقوق ۷۰۰ هزار تومانی و بیمه ۲۱ روزه افزود: "از فروردین تا به امروز یعنی ۹ ماه حقوقی دریافت نکرده ایم."

این معلم معترض ادامه داد: "از لحاظ امنیت شغلی وقتی به حقوق و مزایا اعتراض می شود، به راحتی می گویند اگر راضی نیستید از این شغل انصراف دهید. خیلی از مسوولان به ما می گویند که نامه نگاریهایی که طی سه سال انجام شده، هیچ فایده ای ندارد."

در استان یزد ۵۴ مدرسه حمایتی وجود دارد که در این ۵۴ مدرسه، ۸۴۰ معلم در حال تدریس هستند.

روز چهارشنبه 4 بهمن، معلمان مدارس غیردولتی یزد درسومین روز اعتراض شان مقابل دادگستری یزد تجمع کردند.

 

 

تجمع فرهنگیان استان زنجان در اعتراض به تحویل ندادن مسکن فرهنگیان

ظهر روز پنج شنبه ۵ بهمن جمعی از فرهنگیان استان زنجان در اعتراض به تحویل داده نشدن مسکن فرهنگیان و وعده های توخالی مسوولان ارشد استان، مقابل استانداری زنجان تجمع کردند.

پروژه ۱۲۰۰ واحدی فرهنگیان که قرار بود سرپناه جمعی از فرهنگیان زنجان باشد، این روزها آفت جان آنان شده و موجب تجمع چندین باره این گروه از جامعه در مقابل ساختمان استانداری زنجان برای گرفتن حقوق خود گردیده.

یکی از تجمع کنندگان گفت: "از سال ۱۳۸۴ اداره کل آموزش و پرورش بخشنامه کرده و پیشنهاد خرید مسکن در قالب پروژه پونک را به فرهنگیان داده بود. در پی آن یکهزار و ۲۰۰ خانوار برای دریافت مسکن پول واریز کردند و قرار بود ظرف سه سال ساخته و تحویل داده شود."

وی افزود: "اما هم اکنون و در انتهای سال ۱۳۹۶ هنوز واحدها تحویل داده نشده و واحدهای تحویل داده شده نیز دارای نواقص است."

یکی دیگر از تجمع کنندگان با اشاره به اینکه بیشتر حاضران در این جمع فرهنگی هستند و در میان آنها افراد غیر فرهنگی نیز دیده می شود، گفت: "با این حال همه با هم بوده و خواستار مشخص شدن شرایط موجود هستیم."

معترض دیگری گفت: "در آخرین تجمع، مدیرکل امنیتی استانداری زنجان در بین بیش از ۲۰۰ تجمع کننده قول داد وارد موضوع شده و رسیدگی لازم را داشته باشد. اما نه تنها رسیدگی لازم انجام نشد، بلکه انگار نه انگار در پروژه پونک مشکل وجود دارد."

 

استعفای دسته جمعی کارکنان آموزش و پرورش آغاجری در اعتراض به پرداخت نشدن ماهها مطالبات

کارکنان آموزش و پرورش آغاجری در اعتراض به عدم پرداخت ماهها مطالبات دسته جمعی استعفا دادند.

در نامه ای که این کارکنان خطاب به رییس اداره کل آموزش و پرورش استان خوزستان منتشر کردند، آمدهاست: "به دلیل عدم پرداخت ماهها معوقات مزدی، از کار خود استعفا می دهیم."

این کارکنان تاکید کرده اند که سه ماه اضافه کار سال ۹۵ و شش ماه اضافه کار سال ۹۶ را دریافت نکرده اند.

مدیر روابط عمومی آموزش و پرورش استان خوزستان در واکنش به انتشار این خبر از قول محمد تقی زاده (مدیرکل آموزش و پرورش این استان) گفت: "پرداخت حقوق کارکنان آموزش و پرورش به صورت ملی انجام می شود و تاخیر پرداخت محدود به شهر آغاجاری نیست."

وی وعده داد: "بنابر رایزنیهای صورت گرفته، طی ۱۰ روز آینده قرار است بخش زیادی از معوقات حقوقی و اضافه حقوق پرداخت نشده کارکنان آموزش و پرورش استان پرداخت شود."

 

اعتراض تشکل فرهنگیان به ادامه سرکوب معلمان

شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران روز 11 بهمن در بیانیه ای نسبت به ادامه سرکوب معلمان در شهرهای مختلف توسط نهادهای امنیتی زیر نظر دولت اعتراض کرد. در این بیانیه گفته شده: "در واکنش به اعتراضات عدالت خواهانه دی ماه در الیگودرز بخش امنیتی شهر اقدام به دستگیری تعدادی از شهروندان نمود که دو نفر از فرهنگیان دلسوز شهر نیز در بین آنها حضور داشتند و نزدیک به دو هفته در بازداشت موقت بودند که با قید وثیقه و کفالت آزاد شدند.

"اما خط برخورد متوقف نشد و در ادامه یکی از مدیران مدارس تلفنی به اداره اطلاعات احضار گردید که بنابر اطلاع بعد از مراجعه مورد ضرب و شتم قرار گرفته و بعد از چند ساعت بازداشت آزاد شده است و در کمال ناباوری اداره آموزش و پرورش به جای پیگیری این هتک حرمت، ابلاغ ایشان را لغو نموده است."

فرهنگیان از دستگاههای امنیتی و قضایی پرسیده اند: "چگونه است که توان جلوگیری از فرار غارتگران بیت المال و دزدان صندوقهای بازنشستگی و صندوق ذخیره فرهنگیان را ندارید، اما نسبت به خواسته های مدنی مردم و معلمان این مرز و بوم که معلمین فرزندان تان نیز هستند دست به سرکوب میزنید؟"

شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران در پایان این بیانیه از دولت خواسته است "برحسب وظیفه قانونی خود از ادامه این روند جلوگیری نماید" و می افزاید: "در غیر اینصورت شورای هماهنگی به نمایندگی از تشکلهای صنفی فرهنگیان کشور حق هر گونه اعتراض را برای خود لازم و ضروری می دانند."

 

راه اندازی مدارس کانکسی توسط شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان در مناطق زلزله زده

یک فعال صنفی معلمان از راه اندازی مدارس کانکسی در مناطق زلزله زده کرمانشاه خبر داد. هزینه این مدارس از طریق مشارکت عمومی فرهنگیان تامین شده است.

اسکندر لطفی در ارتباط با کمک رسانی به مناطق زلزله زده کرمانشاه گفت: "با همت فرهنگیان سراسر کشور، شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان تعدادی کانکس در روستاهای آسیب دیده سرپل ذهاب به آموزش و پرورش تحویل داد که در حال حاضر کلاسهای درس در این کانکسها دایر است."

وی توضیح داد: "این پروژه تحت نظارت شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران و با همراهى انجمن صنفی معلمان مریوان و کانون صنفى معلمان کرمانشاه انجام شد و در آن ۸ کانکس آموزشی در روستاهای زلزله زده سرپل ذهاب و ۲۳ کانکس آموزشی دیگر در شهرستان سرپل ذهاب راه اندازی و شروع به کار کرد."

این عضو انجمن صنفی معلمان مریوان در ادامه گفت: "به منظور ملزم نمودن دولت برای اقدام عملی و به موقع در زمینه بازسازی مدارس آسیب دیده، همه کانکسهای آموزشی (۳۱ کانکس)، طی قراردادی مکتوب به صورت امانی برای دورهزمانی یک و نیم ساله در اختیار اداره آموزش و پرورش شهرستان سرپل ذهاب قرار داده شده است."

لطفی افزود: "علاوه بر کانکسهای تهیه شده توسط معلمان، تعدادی از خیرین نیز کانکسهای اهدایی خود را که تعداد آنها ۲۴ عدد بود، تحویل کانون صنفی معلمان مریوان دادند تا از آنها در تهیه فضاهای آموزشی و کمک آموزشی استفاده شود."

 

ابهام در پرداخت پاداش پایان خدمت فرهنگیان به دلیل "نبود اذن رهبری"

در پیشنهاد دولت برای لایحه بودجه سال ۹۷ مقرر شده بود تا از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی به میزان معادل ریالی یک میلیارد و ۶ میلیون دلار برای پرداخت پاداش پایان خدمت فرهنگیان اختصاص یابد، اما در حین بررسی لایحه بودجه در کمیسیون تلفیق مجلس، پرداخت پاداش پایان خدمت فرهنگیان از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی به دلیل اذن نداشتن از سوی رهبری حذف شد.

کمیسیون تلفیق مجلس در بررسیهای اخیر خود مبلغ ۵۲۰۰ میلیارد تومان به بودجه آموزش و پرورش اضافه کرده است که از این رقم ۳۵۰۰ میلیارد تومان از محل یک درصد از درآمد شرکتهای دولتی و بانکها برای پرداخت پاداش پایان خدمت فرهنگیان در نظر گرفته شده است. این در حالی است که علی الله یار، معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی آموزش و پرورش، معتقد است که میزان تحقق این اعتبار جای سوال دارد.

در این رابطه شهرام جمالی، کارشناس آموزشی، نیز گفت: "اگر منظور همان یک درصد منابع مالی حاصل از عواید و سود بانکها و بهره وری شرکتهای پر بازده دولتی است که معلوم نیست چقدر می توان نسبت به تحقق آن امیدوار بود."

وی افزود: "با اعلام خبر بازنشستگی حدود ۶۰ هزار فرهنگی تا پایان امسال و از سوی دیگر با برآورد کسری بودجه ۱۰ هزار میلیارد تومانی آموزش و پرورش در سال جاری، در عمل پرداخت پاداش بازنشستگان سال ۹۶ منتفی خواهد بود."

 

برگزاری اجباری آزمون سلامت روان برای دانش آموزان

مدیرکل امور تربیتی و مشاوره وزارت آموزش و پرورش از برگزاری آزمون "رغبت و سلامت روان" در دوره اول متوسطه در پایان بهمن ماه خبر داد و افزود شرکت در این آزمون اجباری است.

مسعود شکوهی گفت: "در حال حاضر همه دانش آموزان متوسطه اول باید به مشاور مدرسه خود مراجعه کرده و نام کاربری و رمز عبورشان به سامانه moshavereh.medu.ir را دریافت کنند. دانش آموزان باید فعالیتهایی را در سامانه انجام و در آزمونهایی شرکت کنند. ضمن آنکه در این سامانه عملکرد تحصیلی دانش آموزان درج می شود. برخی اختلالات و مشکلات نیازمند دریافت مشاوره نیز در این سامانه ثبت می شود، البته اطلاعات محرمانه است و در اختیار شخص دیگری قرار نمی گیرد."

وی ادامه داد: "آزمون سلامت روان، اجباری است و برای همه دانش آموزان در پایه هفتم و هشتم این آزمون را برگزار می کنیم. یک هفته پس از آزمون، نتایج در پرونده الکترونیک و سامانه مربوط بر حسب سطوح مختلف تعریف شده در مدرسه و آموزش و پرورش، بارگذاری می شود.

 

معلمان در بند: صندوق ذخیره فرهنگیان به صاحبان اصلی آن برگردانده شود

محمود بهشتی لنگرودی و اسماعیل عبدی، معلمان محبوس در زندان اوین، در نامه ای سرگشاده نسبت به شرکت معلمان در انتخابات هیات امنای صندوق ذخیره فرهنگیان واکنش نشان دادند.

محمود بهشتی لنگرودی عضو ارشد هیات مدیره و دبیرکل سابق کانون صنفی معلمان ایران و اسماعیل عبدی دبیر کانون صنفی معلمان ایران (تهران) می باشد.

آنها نوشته اند: "سه دهه از تاسیس صندوق ذخیره فرهنگیان می گذرد، سرمایه این صندوق با کسر ۵ درصد از درآمد ماهیانه هر عضو تامین و معادل همین رقم می بایست توسط دولت به حساب صندوق ریخته شود. متاسفانه سهم واریزی دولتها این حق را برای آنها ایجاد نموده که مدیریت صندوق را به شکل هیات امنایی و انتصابی طراحی نمایند و به شکلی کاملا ناعادلانه سهامداران را از دخالت مستقیم حتی غیر مستقیم در تصمیم گیریها و تصمیم سازیهای صندوق محروم نمایند."

معلمان زندانی می افزایند: "تلاش نمایندگان معلمان در تشکلهای صنفی به ویژه کانونهای سراسر کشور در جلب رضایت مسوولان صندوقها برای حضور نماینده معلمان در هیات امنای آن و حتی بخش نظارت و بازرسی کاملا بی نتیجه بوده و پاسخ به این درخواست مشروع همیشه منفی بوده است."

آنها با اشاره به تصمیم اخیر وزارت آموزش و پرورش برای اصلاح ساختار هیات امنای صندوق برگزاری انتخابات سراسری برای انتخاب سه تن از فرهنگیان به عنوان هیات امنا و بازرس افتخاری، تاکید کرده اند: "بدون شک حضور تنها دو تن از مجموعه ۷ تن هیات امنا که ۵ نفر آنها از طریق وزیر محترم منصوب می شوند، امکان هرگونه تغییر در روند تصمیم گیریها و تصمیم سازیها را منتفی می سازد."

معلمان زندانی در عوض خواستار شده اند: "از آنجا که سهامداران اصلی صندوق، فرهنگیان هستند، شایسته است که با تغییر اساسنامه صندوق شرایطی فراهم شود که مدیریت این صندوق به طور کامل از طریق سهامداران، انتخاب و به صاحبان اصلی آن واگذار شود."

آنها همچنین می افزایند: "انتخاب عنوان جعلی بازرس انتخابی حاصلی جز پریشانی و سردرگمی بیشتر سهامداران در بر نخواهد داشت، این عنوان تشریفاتی است و تا زمانی که شرایط وظایف و اختیارات آن تبدیل نگردد، عملا خنثی و بی تاثیر خواهد بود."

فعالان صنفی زندانی به معلمان هشدار داده اند: "شتابزدگی مسوولان برای برگزاری انتخابات نشان از تلاش آنان برای پاک کردن صورت مساله و پوشاندن بی انضباطی و فساد مالی صورت گرفته دارد. اصرار غیرمنطقی وزارتخانه و مسوولان مربوط و شفاف نبودن انتخابات و نبود نظارت صحیح بر برگزاری انتخابات همه و همه دلایل روشنی است که می بایست مورد توجه همکاران قرار گیرد تا به جای شرکت در انتخاباتی که سرنوشت آن از پیش تعیین شده است، به تاخیر و تعویق آن تا اصلاح اشکالات مذکور تاکید نمایند."

 

تجمع معلمان اخراجی دهه شصت در سنندج

شماری از معلمانی که در سالهای ۱۳۵۸، ۱۳۵۹ و ۱۳۶۰در موج «پاکسازی» نیروهای غیرخودی از آموزش و پرورش اخراج شده اند در روز یکشنبه ۲۹ بهمن مقابل استانداری کردستان در سنندج تجمع اعتراضی برپا کردند.

روز ۲۵ بهمن ماه که معلمان در همین محل تجمع کرده بودند گفتند در سالهای ۵۸ و ۵۹ و ۶۰ با اتهامات واهی اخراج شده اند و دیوان عدالت اداری نیز حاضر به پیگیری شکایت آنها نشده است.

معلمان اخراجی نوشته هایی حاوی مشکلات و مطالبات شان در دست داشتند که بر روی یکی از آنها آمده بود: فرزند معلم اخراجی به علت فقر از ادامه تحصیل بازمانده است.

آنها خواستار پرداخت مطالبات سالهای گذشته و بازگشت به کار هستند.

 

(منابع: ایلنا، فارس، حقوق معلم و کارگر، تسنیم، ایسنا)

 

 

منبع: نبرد خلق شماره ۳۹۵، سه شنبه اول اسفند ۱۳۹۶ - ۲۰ فوریه ۲۰۱۸

 

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول