برخی از حرکتهای اعتراضی کارگران و مزدبگیران در تیر ۱۳۹۷

گردآوری و تنظیم: زینت میرهاشمی

 

جنبش بیشماران برای نان، کار و آزادی

در ماه گذشته حرکتهای اعتراضی زیادی از جانب تهیدستان صورت گرفت که به برخی از آنها در این شماره پرداخته شده است. همچنین اعتراضهای گوناگون بازنشستگان و غارت شدگان در ماه گذشته جای ویژه ای داشت.

در ماه گذشته یک کارگزار حکومتی شاغل در صندوق بازنشستگی تعداد افرادی که تحت پوشش این صندوق هستند را یک میلیون و ۳۷۱ هزار و ۱۲۴ بازنشسته در سراسر کشور اعلام کرد که ۶۹ درصد آنان مرد و ۳۱ درصد آن زن هستند. (ایلنا، یکشنبه ۳۱ تیر) بنا به همین خبر، بیشتر بازنشستگان در استان تهران ساکن بوده که جمعیت ۳۰۰ هزار و ۸۵۲ نفر را شامل می‌شود، به عبارتی ۲۶.۵۶ درصد جمعیت بازنشستگان تهرانی هستند و کمترین تعداد بازنشسته در استان ایلام با جمعیت ۱۰ هزار و ۳۲۳ نفر بوده که ۰.۴۱ درصد را دربرمی ‌گیرد. بنا به همین گزارش بیشترین تعداد بازنشستگان عضو این صندوق در وزارت آموزش و پرورش با جمعیت ۸۰۲ هزار و ۸۴۶ نفر هستند.

 

جنبش اعتراضی غارت شدگان

یکشنبه ۹ تیر، تجمع سهامداران شرکت گردشگری و سرمایه گذاری پردیسبان در بیدادسرای عمومی و انقلاب مشهد

سه شنبه ‍۱۲ تیر،  تجمع غارت شدگان موسسه کاسپین مقابل مجلس ارتجاع با شعارهای: دستهای پشت ‌پرده، با پول ما چه کرده، سوریه را رها کن، فکری به حال ما کن، روحانی دروغگو، پس این پولهای ما کو

سه شنبه ‍۱۲ تیر، تجمع غارت شدگان موسسه کاسپین رشت با شرکت چشمگیر زنان

یکشنبه ۱۷ تیر، تجمع غارت شدگان مؤسسه کاسپین مقابل استانداری خراسان رضوی با حضور پر رنگ زنان

سه شنبه ۱۹ تیر، تجمع اعتراضی غارت شدگان کاسپین در رشت با شعارهای؛ اگر که دزدی نبود ملت که اینجا نبود/ پولهای ما گم شده زیر عبا از کشور خارج شده/ میگن آمریکا دزده، ایران خودش شاه دزده و ...

سه شنبه ۱۹تیر، تجمع غارت شدگان شرکت زمینهای بسیج در مقابل دفتر امام جمعه رژیم در ارومیه

سه شنبه ۱۹ تیر، تجمع سهامداران شرکت گردشگری و سرمایه گذاری پردیسبان در بیدادسرای عمومی و انقلاب مشهد

سه‌شنبه ۱۹ تیر، تجمع غارت شدگان لیزینگ پرهام (قوانلو) مقابل بانک ملی و فرمانداری در آزاد شهر در استان گلستان

چهارشنبه ٢٠ تیر، تجمع غارت شدگان موسسه كاسپین مقابل بانك مركزی در تهران

تجمع غارت ‌شدگان کیمیا خودرو مقابل دفتر فروش این شرکت در تهران نزدیک مترو صادقیه

شنبه ۲۳ تیر، تجمع غارت شدگان پدیده شاندیز مقابل استانداری خراسان رضوی در مشهد

دوشنبه  ۲۵ تیر، تجمع زنان و مردان غارت شده موسسه ملل در گچساران

دوشنبه ۲۵ تیر، تجمع زنان و مردان غارت شده مؤسسه مالی توسعه البرز در تهران در خیابان طالقانی و راهپیمایی به سمت ساختمان وزارت جهاد کشاورزی

سه شنبه ۲۶ تیر، تجمع غارت شدگان موسسه کاسپین در تهران مقابل این موسسه در خیابان سهرودی. آنها شعار می‌ دادند: ‌ بسه دیگه حیا کنید پول ما رو رها کنید، عزا عزاست امروز، روز عزاست امروز، حاصل یک عمر ما زیر عباست امروز، لاریجانیها دزدن مجلس ما دزدن، بسه دیگه حیا کنین پول ما رو رها کنین، فریاد فریاد، از این همه بیداد، می جنگیم می میریم ذلت نمی پذیریم

شنبه ۳۰ تیر، تجمع غارت‌ شدگان مؤسسه ثامن ‌الحجج در تهران مقابل دفتر این مؤسسه

 

 

۱۳۵حرکت اعتراضی، بدون محاسبه حرکتهای اعتراضی غارت شدگان و معترضان به بی آبی

*روز آدینه ۱ تیر، دهها تن از کارگران اخراجی شهرداری اشتهارد با خواست بازگشت به کار مقابل فرمانداری این شهر دست به تجمع زدند. به گزارش پیام، کارگران شهردای اشتهارد واقع در استان البرز در خصوص تجمع خود گفتند؛ چندی پیش شهرداری به بهانه های واهی ۸۰ تن از آنها را از کار اخراج کرده و تلاشهای آنها برای بازگشت به کار بی نتیجه بوده است.

 

*به گزارش ایسنا، تعدادی از متقاضیان فاز ۵ مسکن مهر پردیس در اعتراض به عدم تحویل واحدهای خود، روز آدینه ۱ تیر در اقدامی نمادین، کنار واحدهای خود چادر زدند. متقاضیان عنوان کردند به دلیل عدم پایبندی پیمانکار به تعهدات و تاخیرهای مکرر در تحویل واحدهای این فاز تصمیم گرفتند در اعتراض به این موضوع کنار واحدها چادر بزنند.

 

*روز شنبه ۲ تیر، کارگران بیکارشده فاز ۱۹ پارس جنوبی برای چهارمین روز متوالی مقابل پالایشگاه تجمع کردند. به گزارش ایلنا، این کارگران پیش از این در بخش نگهبانی و حراست مشغول به کار بودند ولی با شروع بهره‌برداری پالایشگاه دهم بیکار شده‌ اند.

 

*روز شنبە ۲ تیر، مردم شهرک دزلی، در اطراف مریوان، در اعتراض بە مسدود کردن مرز ملخورد جلو درب فرمانداری سولاوا تجمع کردند. به گزارش ایران ما، علیرغم اینکە تجمع مردم آرام برگزار شدە و خواستەی آنان بازگشایی مرز ملخورد بودە، اما نیروهای انتظامی و امنیتی بە صف مردم یورش بردەاند.

فرماندار سولاوا وقتی عزم مردم را می بیند در محل تجمع مردم حضور پیدا کردە. ونه تنها بە خواستەی مردم اهمیتی ندادە است، بلکه  آنان را متهم بە حرف شنوی از احزاب سیاسی کوردستان می کند.

در حالی کە حاکمان  رسما نزدیک بە ۱۰ میلیون از جمعیت شهرهای مرزی را  وابستە بە مرزها کردە و بە خوبی آگاه است کە بستن مرزها بە معنای قطع درآمد روزانەی میلیونها شهروند ایران است، هر گونە مطالبە و اعتراض این مردم را با برچسپ های امنیتی سرکوب می کند. گفتنی است مرز ملخورد کە بین دزلی و شهرک خورمال حریم کردستان قرار دارد اکنون بیش از ٦ ماە است کە بستە شدە است.

 

*روز شنبه ۲ تیر، خبرنگاران ۱۰ مجله موسسه همشهری در اعتراض به تعویق سه ماهه موسسه در پرداخت حقوق خبرنگاران و همچنین بلاتکلیفی در وضعیت انتشار این مجلات تجمع کردند. به گزارش جامعه خبر، با دستور توقف انتشار برخی هفته‌ نامه‌ های همشهری و بلا تکلیفی وضعیت ماهنامه‌ ها، حدود ۸۰ نفر از خبرنگاران گروه مجلات همشهری درمقابل دفتر مرتضی حاجی (مدیرعامل این موسسه) تجمع کردند.

 

*بامداد روز شنبه ۲ تیر، کارگرانِ خریدار پروژه‌ های سپیدار ۲ و ۳، متعلق به شرکت تعاونی مسکن شرکت واحد، برای چندمین بار مقابل شهرداری و شورای شهر تهران تجمع کردند. به گزارش ایلنا، این چندمین بار در هفته ‌های اخیر است که این کارگران در اعتراض به خلف وعده ‌ها در دریافت مسکن تجمع اعتراضی برگزار می‌کنند. هم‌اکنون پیمانکار اول پروژه ‌های سپیدار ۲ و ۳ با شکایت این تعاونی مسکن و رای دادگاه مسئول رسیدگی به  پرونده در زندان و پیمانکار جدید مشغول تکمیل پروژه است اما زمان تحویل آپارتمانها همچنان مشخص نیست.

 

*روز شنبه ۲ تیر، کارگران پیمانی فضای سبز منطقه ۱۱ شهرداری کرج به‌ دلیل عدم دریافت سه ‌ماه از حقوق خود مقابل ساختمان شهرداری مرکزی کرج تجمع کردند. به‌ گزارش ایلنا،  مسئول روابط عمومی شهرداری منطقه ۱۱ کرج گفت: کارگران مورد بحث، نه طرف قرارداد با شهرداری بلکه پیمانکار هستند. طبق قرارداد، پیمانکار موظف به تامین مالی دو ماه حقوق کارکنان طرف قرارداد خود است. به علاوه، روال کار اینگونه است که پیمانکار موظف به ارائه صورت وضعیت اقداماتش به مسئولان مربوطه در شهرداری است. 

 

*روز یکشنبه ۳ تیر، اعضای تعاونی مسکن کارگران شرکت برق تهران مقابل دادگاه کیفری شماره ۱ در خیابان خیام تجمع کردند. به گزارش ایلنا، تجمع کنندگان گفتند: با وجود اینکه سالها از موعد تحویل آپارتمانها می‌گذرد اما تکلیف بیش از ۲۰ هزار نفر از کارگران و افرادی که به صورت آزاد و البته غیرقانونی آنها را خریده ‌اند، مشخص نیست. یک نفر از معترضان افزود: بسیاری از کسانی که از این تعاونی آپارتمان خریده ‌اند درآمد چندانی ندارند. خیلی از آنها در خیابان دستفروشی می ‌کنند، مثلا سبزی می‌ فروشند و مستاجر هستند یا پس از بازنشستگی به مسافرکشی روی آورده ‌اند.

 

*بامداد روز دوشنبه ۴ تیر، کارگران بازنشسته نیشکر هفت‌تپه با اجتماع مقابل دفتر مدیریت این مجتمع، خواستار دریافت مطالبات سنواتی خود شدند. به گزارش ایلنا، این کارگران بازنشسته از آذر ماه تا اسفند ماه سال ۹۶ به مرور بازنشسته شده ‌اند و بعد از گذشت حدود سه ماه هنوز نتوانسته ‌اند مطالبات عقب افتاده خود را دریافت کنند.

 

*روز دوشنبه ۴ تیر، کارگران پیمانی فضای سبز شهرداری یاسوج در اعتراض به چند ماه از معوقات مزدی خود مقابل ساختمان شورای اسلامی این شهر تجمع کردند. به گزارش ایلنا، مطالبات کارگران پیمانی فضای سبز شهرداری که در سازمان پارکها و فضای سبز  شهرداری یاسوج مشغول به کار هستند، از نیمه دوم فروردین  سال جاری پرداخت نشده و آنها چندین ماه مطالبات مزدی سال ۹۲ را نیز طلبکاراند.

 

*بامداد روز سه شنبه ۵ تیر، کارگران کارخانه «ناز نخ» در اعتراض به بلاتکلیفی در وضعیت شغلی و عدم پرداخت مطالبات خود، مقابل ساختمان استانداری قزوین تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران گفتند: با وجود آن که این واحد تولیدی چندین سال است تعطیل اعلام شده و کارگرانش بلاتکلیف شده‌ اند؛ مدیران شرکت به بهانه ‌های مختلف از پرداخت مطالبات مان خوداری می ‌کنند.

 

*جمعی از کامیونداران خط ترانزیت استان خراسان رضوی روز سه ‌شنبه ۵ تیر، مقابل ساختمان استانداری در مشهد اقدام به تجمع کردند. به گزارش ایران کارگر، انگیزه این کامیونداران از شرکت در این تجمع، اعتراض به گرانی لاستیک و قطعات یدکی، اخد عوارض بالا، ناوگان فرسوده و کرایه اندک بار و وضعیت معیشتی‌شان بود.

کامیونداران شرکت کننده در این تجمع اعتراضی بنری به همراه داشتند و بر روی آن چنین نوشته شده بود: «اتحاد اتحاد اتحاد رمز پیروزی ماست / خواهان آزادی همکارانمان هستیم»

در حرکت اعتراضی دیگر، بامداد همین روز کامیونداران زحمتکش ترانزیت کار در مرز سرخس در اعتراض تامین نشدن مطالبات شان، اعتصاب کردند. شایان ذکر است در مرز سرخس در حال حاضر همه کامیونها حتی کامیونهای ترکیه و ترکمن هم خارج نمی ‌شوند و اعتصاب تا نتیجه مطلوب ادامه دارد.

یادآوری می‌شود که کامیون‌داران کشور از اوایل خرداد ۱۳۹۷، در یک اعتصاب سراسری که اکثر شهرهای کشور را در بر گرفت، توجه‌ رسانه‌های داخلی و خارجی را به خود جلب کردند.

 

*بامداد روز سه شنبه ۵ تیر، کارگران ماشین ‌سازی تبریز برای دومین روز متوالی به علت معوقات مزدی در محیط کارخانه دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، یک کارگر ماشین ‌سازی تبریز گفت: گروه ماشین ‌سازی تبریز اوایل سال ۹۶ از سوی دولت به صندوق بازنشستگی فولاد واگذار شده بودند. اما حدود یک ماه پیش به وکالت ازسوی این نهاد به یک کارفرمای بخش خصوصی واگذار شده است. این کارگر با اشاره به واگذاری کارخانه به یک کارفرمای خصوصی بیان کرد: کارگران کارخانه ‌های خصوصی شده هر روز با ورشکستگی و معوقات مالی شدید مواجه می‌شوند. ما نمی‌خواهیم ماشین ‌سازی تبریز هم با این موضع رو به ‌رو شود.

 

*بیش از یکصد نفر از کارگران وارنا روز چهارشنبه ۶ تیر در اعتراض به دریافت نکردن مطالبات خود از مالکان این کارخانه لبنیاتی بخش خصوصی، مقابل فرمانداری ورامین تجمع کردند و رسیدگی مسئولان به مشکلات شان را خواستار شدند. به گزارش ایرنا این افراد می گویند به دلیل تعطیلی کارخانه چندماه است که حقوق و مزایای خود را دریافت نکرده اند و نیز بیمه بیکاری برای آنان برقرار نشده است.

 

*شرکت شیر تهران شهداد که همگان آن را به عنوان کارخانه شیر وارنا می شناسند سال ۱۳۸۶ به عنوان بزرگترین واحد تولیدی لبنیات با ظرفیت روزانه ۱۰۰ هزار تن محصولات لبنی فعالیت خود را در ورامین آغاز کرد اما پنج سال بعد مالک اصلی کارخانه درگذشت و با مرگ وی، فعالیت این واحد سیر نزولی به خود گرفت تا جایی که بسیاری از کارگران اخراج شدند و تولید آن به حداقل ممکن رسید.

ورامین با ۳۰۰ هزار نفر جمعیت در ۳۵ کیلومتری جنوب شرق تهران واقع شده است.

 

*به گزارش ایرنا، دامداران خراسان جنوبی روز چهارشنبه ۶ تیر، با تجمع در اداره کل دامپزشکی استان خواستار رسیدگی مسئولان امر به مشکلات صنفی خود شدند.

این تجمع با حضور نمایندگان دامداران استان در محل نمازخانه اداره کل دامپزشکی استان برگزار شد.

 

*به گزارش رادیو زمانه، گروهی از کارگران شرکت مهندسی ساختمان و تاسیسات راه آهن (بالاست) روز چهارشنبه ۶ تیر برای چندمین بار در اعتراض به اخراج ۵۰ تن از همکاران شان اعتصاب کردند.

بالاست پیمانکار پروژه‌ های زیرساخت و نگهداری راه ‌آهن است و به گزارش کانال کانون صنفی مهمانداران راه‌آهن در تلگرام قصد دارد در آینده نزدیک ۱۵۰ تن دیگر از کارگران را نیز اخراج کند.

 

*روز یکشنبه ۳ تیر، کارگران کارخانه پارس میل لنگ در تاکستان برای هشتمین روز متوالی در اعتراض به عدم پرداخت دستمزدهای معوقه خود دست از کار کشیدند. به گزارش ایلنا، کارگران این کارخانه خواستار پرداخت ۴ ماه دستمزد معوقه خود شدند.

یکی از کارگران گفت: کارگران این شرکت ۴ ماه کامل معوقه مزدی دارند. هم‌چنین دو سال (شامل سالهای ۹۵ و ۹۶) می ‌شود که مسئولان شرکت، پاداش بهره ‌وری (آکورد) کارگران را پرداخت نکرده ‌اند.  

روز چهارشنبه ۶ تیر، اعتصاب و تجمعات کارگران شرکت پارس میل لنگ تاکستان در اعتراض به پرداخت نشدن معوقات مزدی شان برای یازدهمین روز همچنان ادامه داشت. در این روز کارگران معترض مقابل فرمانداری تاکستان تجمع کردند.

 

*کارگران بازنشسته کارخانه کیان ‌تایر در اعتراض به عدم دریافت حق سنوات خود روز چهارشنبه ۶ تیر، مطابق یک فراخوان قبلی، مقابل کارخانه واقع در جاده ساوه تجمع کردند. به گزارش اتحاد، کارخانه کیان ‌تایر در مجموع حدود ۲ میلیارد تومان به حدود ۳۷۰ کارگر بازنشسته بدهکار است.

 

*روز آدینه ۸ تیر، کارگران راه آهن کرج برای دومین روز متوالی به اعتصاب خودشان ادامه دادند. آنها در اعتراض به دریافت نکردن ۲ ماه حقوق شان دست به اعتصاب زدند. به گزارش ایران آزادی، کارگران راه آهن خواهان پیوستن کارگران نواحی دیگر راه آهن به اعتصاب شدند تا اینکه بتوانند با اتحاد حق و حقوق از دست رفته خود را بگیرند. کارگران معترض  بنرهایی در دست داشتند که بر روی آنها نوشته شده بود:

« نان ما کجاست؟ برای خرید نان باید ما پول قرض کنیم، خط فقر ۵ میلیون حقوق ما ۱ میلیون»

 

*روز شنبه ۹ تیر، جمعی از مردم بومی و فعالان محیط زیست اصفهان و میمه با حضور در محل معدن تراورتن میمه و با تشکیل زنجیره ی انسانی اعتراض خود نسبت به اقدام استاندار اصفهان و واگذاری معدن در محدوده پناهگاه حیات وحش موته را ابراز کردند. به گزارش صبح میمه، فعالان محیط زیست با ابراز تاسف از تصمیم مدیران ارشد استان، خواستار لغو این واگذاری و صیانت از محدوده ‌های محیط زیست توسط مقامات دولتی و حکومتی شدند.

معدن تراورتن میمه که در محدوده پناهگاه حیات وحش موته قرار دارد، اخیرا و بدون طی روال قانونی واگذار شده است.

 

*روز یکشنبه ۱۰ تیر، رانندگان اتوبوس درون شهری اصفهان در اعتراض به عدم تحقق وعده‌ شهرداری و استانداری اصفهان مبنی بر پرداخت حق بیمه معوق رانندگان مقابل شهرداری اصفهان تجمع کردند.به گزارش رادیو زمانه، این تجمع به فراخوان شورای کارگری اتوبوسرانی اصفهان برگزار شد. رانندگان اتوبوسرانی اصفهان زمستان سال گذشته نیز اعتصاب کردند.

 

*کارکنان شرکت شرکت ملی حفاری روز یکشنبه ۱۰ تیر، دست از کار کشیدند و مقابل مجموعه اداری این شرکت تجمع کردند. این کارگران می‌گویند که با گذشت ۱۰ روز از آغاز تیر، هنوز دستمزد خرداد خود را دریافت نکرده ‌اند. به گزارش ایرنا، این کارمندان به تعویق مکرر حقوق و دستمزد ماهیانه، پرداخت نشدن حقوق خرداد و تعویق ۱۲ ماهه نفت کارت خود اعتراض کردند.

 

*کارگران شرکت تولیدی تولی پرس و بسته ‌بندی البرز قزوین بامداد روز یکشنبه ۱۰ تیر مقابل ساختمان اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان البرز تجمع کردند. به گزارش ایلنا، این کارگران به نامشخص بودن وضعیت شغلی‌ شان و ممانعت مالکان شرکت و مسئولان دولتی از تشکیل نهاد صنفی اعتراض گردند.

یکی از کارگران معترض گفت: پس از دو روز اعتراض صنفی در محوطه کارخانه و مقابل ساختمان نهادهای مختلف دولتی همانند اداره کار و فرمانداری شهرستان البرز، سرانجام مسئولان شهرستان وعده پیگیری مطالبات مان را دادند و درنهایت کارگران موقتا به اعتراض صنفی خود خاتمه دادند.

به گزارش رادیو زمانه، در حالیکه ایلنا به نقل از یکی از کارگران گزارش کرده که «کارگران از دوشنبه ۱۱ تیر به محل کار خود باز می‌ گردند»، سایت «کارگر نیوز» اما از ادامه اعتصاب کارگران به دلیل «نتیجه نگرفتن از گفت ‌گو با کارفرما و مسئولان دولتی» خبر داده است.

 

*روز دوشنبه ۱۱ تیر، جمعی از کارگران شرکت پلی ‌اکریل اصفهان در اعتراض به وضعیت موجود دست به تجمع صنفی زدند. به گزارش ایلنا، این کارگران که در بخشهای مختلف کارخانه مشغول به کارند، می‌گویند: بحران مواد اولیه همچنان ادامه دارد و به جز در بخشهای محدودی، در بقیه قسمتها، تولید متوقف است.

 

*روز دوشنبه ١١ تیر، کارگران دو کارخانه فرنخ و نازنخ به دنبال عدم تحقق وعده های مقامات رژیم در خصوص پرداخت دستمزدهای معوقه خود، تجمع اعتراضی برپا کردند.

به گزارش پیام، کارگران معترض گفتند، پس از تجمع اعتراضی چند روز پیش کارگران مقابل استانداری، فرماندار قزوین برای حل مشکلات کارگران یک جلسه با حضور مدیران شرکت تشکیل داد و در پایان جلسه قرار شد ضمن توافق با سرمایه‌گذار، قطعه زمینی را در تهران به نفع کارگران به فروش برسانند. آنها افزودند علیرغم گذشت چند روز از وعده فرماندار ولی تاکنون هیچ اقدامی در این خصوص صورت نگرفته است.

 

*کارکنان شرکت فولاد سیرجان ایرانیان صبح روز دو‌شنبه ۱۱ تیر، در اعتراض به عدم پرداخت حقوق خود، دست از کار کشیده و اعتصاب کردند. به گزارش ایران کارگر، معترضان خواستار پرداخت حقوق و مزایای معوقه خود بودند. آنها با برپایی تجمع مقابل شرکت فولاد سیرجان ایرانیان اعلام کردند که تا رسیدن به کلیه حقوق معوقه خود، دست از اعتصاب برنخواهند داشت.

 

*بامداد روز دوشنبه ۱۱ تیر، غرفه ‌داران بازارچه گلشهر کرج وقتی با غرفه ‌های سوخته که توسط شهرداری رژیم به آتش کشیده شده بود، مواجه شدند دست به تظاهرات زدند و با مأموران سرکوبگر درگیر شدند. به گزارش سیمای آزادی، رژیم آخوندی برای سرکوب وحشیانه غرفه ‌داران، مأموران ضدشورش خود را به بازارچه گلشهر فرستاد.

غرفه ‌داران زحمتکش که تمامی هست و نیست ‌شان نابود شده با هر چه در دست داشتند به مأموران ضدشورش حمله کردند.

 

*روز چهارشنبه ۱۳ تیر، برای دومین روز متوالی کارگران توسعه نیشکر فارابی در اعتراض به عدم اضافه حقوق و تعدیل مزایا، اعتصاب خود را ادامه دادند. کشت و صنعت نیشکر حکیم فارابی در ۳۰ کیلومترى جاده اهواز – آبادان در شرق رودخانه کارون واقع شده است.

 

*گروهی از کارگران اخراجی مجتمع پتروشیمی گچساران روز چهارشنبه ۱۳ تیر به نمایندگی از همکاران شان مقابل فرمانداری گچساران تجمع کردند. به گزارش نفت ‌سازان، شرکت پیمانکاری سازه بتونی سال ۹۶ بیش از ۷۰ کارگر را برای کار در پتروشیمی به گچساران انتقال داده است. کارگران اخیرا بدون پرداخت مطالبات اخراج شده ‌اند و کارفرما آنها را تحت فشار قرار داده که محل اقامت خود در گچساران را نیز ترک کنند.

 

*روز شنبه ۱۶ تیر، جمعی از پرسنل شرکت ساختمان سازی خمش، کارگاه احداث کانال اصلی خدافرین، در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق معوقه شان دست از کار کشیده و اعتصاب کردند. به گزارش ایران آزادی، شرکت ساختمان سازی خمش عهده دار کانال انتقال و آبرسانی شهرستان خداآفرین در آذربایجان شرقی است.

 

*روز شنبه ۱۶ تیر، کارگران‌ کارخانه‌‌ فولاد «بویرصنعت» یاسوج در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات‌ خود، برای چندمین بار در مقابل استانداری کهگیلویه و بویراحمد برگزار شد. به گزارش ایران کارگر، کارگران معترض این کارخانه چندین سال است که از کارفرمای کارخانه «بویرصنعت» طلب مزدی دارند؛ اما وقتی برای دریافت مطالبات معوقه خود به دفتر کارفرما مراجعه می‌کنند، کارفرما در پاسخ به آنها می‌گوید که منابع مالی کافی برای پرداخت مطالبات مان نداریم.

 

*روز شنبه ۱۶ تیر، کارگران شهرداری اصفهان در اعتراض به عدم پرداخت حقوق معوقه شان در مقابل ساختمان شهرداری اصفهان اقدام به تجمع اعتراضی کردند. به گزارش ایرنا، کارگران معترض که عمدتا از کارگران فضای سبز هستند، چندین ماه است که حقوقی دریافت نکرده‌ و دستمزهای آنان همواره با تاخیر پرداخت شده است.

 

*روز شنبه ۱۶ تیر، گروهی‌‌‌ از کارگران‌ کارخانه‌‌ فولاد بویرصنعت یاسوج برای چندمین بار در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات‌ خود از این کارخانه مقابل استانداری کهگیلویه و بویراحمد تجمع کردند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران معترض این کارخانه می‌ گوید: چندین سال است از کارفرمای کارخانه بویرصنعت طلب مزدی داریم اما وقتی برای دریافت مطالبات معوقه خود به دفتر کارفرما مراجعه می‌کنیم، کارفرما در پاسخ می‌گوید که منابع مالی کافی برای پرداخت مطالبات ما را ندارد.

 

*روز آدینه ۱ تیر، کارگران شرکت کارتن سازی مشهد در اعتراض به تعطیلی و پرداخت نشدن ماهها حقوق عقب ‌افتاده شان در مقابل استانداری در مشهد تجمع کردند. در این تجمع دوباره کارگران شعار می دادند؛ استاندار پر نفوذ،جواب ما را بگو

روز شنبه ۱۶ تیر، کارگران این شرکت بار دیگر در مقابل استانداری خراسان رضوی تجمع کردند. به گزارش ایسنا، سرپرست حوزه اقتصادی و سرمایه‌گذاری معاونت هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری خراسان رضوی گفت: علت تجمع کارگران کارتن مشهد دریافت حقوق خود از محل اموال کارخانه است.

 

*بامداد روز یكشنبه ۱۷ تیر، کارگران شهرداری مریوان در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات مزدی مقابل دفتر شهرداری تجمع کردند. به گزارش ایلنا، این کارگران می ‌گویند بخشی از معوقات مزدیِ سالهای ۹۵ و ۹۶ پرداخت نشده و در سال جاری نیز دو ماه دستمزد معوقه داریم. به گفته کارگران، کمبود بودجه و مطالبات وصول نشده شهرداری، دلیل تاخیر در پرداخت دستمزدهاست.

 

*بامداد روز یکشنبه ۱۷ تیر، کارگران نی بر نیشکر هفت تپه در اعتراص به عدم پرداخت دستمزدهای معوقه خود تجمع اعتراضی برپا کردند. به گزارش اتحاد، این تجمع با بستن درب اصلی این شرکت توسط کارگران معترض، شکل گرفت. اکارگران نسبت به عدم پرداخت ماهها حقوق معوقه خود، دست به این تجمع اعتراضی زدند.

 

*روز یکشنبه ۱۷ تیر، كارگران شهردارى مناطق ۴، ۵ و ۶ شهردارى اهواز در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات معوقه خود دست از کار کشیده و تجمع كردند. به گزارش پیام، در جریان این تجمع، كارگران معترض که دارای پنج ماه دستمزد معوقه و عیدی و پاداش پایان سال می باشند، از سوی مقامات شهرداری تهدید به اخراج شدند.

 

*روز یكشنبه ۱۷ تیر، جمعی از مرغداران گناباد در پی قطع ناگهانی برق توسط اداره برق و تلف شدن بیش از ۶۰۰۰ قطعه مرغ، مقابل اداره برق تجمع کردند. به گزارش ایسنا، این مرغداران متضرر با آوردن مرغهای تلف شده خود در جلوی اداره برق گناباد تعدادی از آنها را به آتش کشیدند.

 

*روز یکشنبه ۱۷ تیر، کارگران کاشی کویر یزد در اعتراض به نپرداختن ماهها حقوق شان، مقابل دادگستری یزد تجمع اعتراضی برگزار کرده و خیابان فرخی یزد را مسدود کردند. به گزارش پیام، کارگران معترض با مسدود کردن خیابان، خواستار پرداخت فوری مطالبات شان شدند. معترضان گفتند؛ دستمزد کارگران، در سه سال گذشته به صورت موردی پرداخت می ‌شد اما در شش ماه گذشته، پرداخت نشده است.

 

*روز یکشنبه ۱۷ تیر، مردم بوشهر برای دومین بار در هفته ‌های اخیر، در اعتراض به قطع و جیره بندی آب دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش ایرنا، این تجمع در برازجان مرکز دشستان در بوشهر برگزار شد و تا نیمه ‌شب ادامه داشت. معترضان خواستار اقدام عملی برای رفع مشکل کمبود آب شدند. معترضان پلاکاردهایی با شعارهایی همچون «مسئول بی لیاقت، کشور پر از خیانت» در دست داشتند.

 

*اهالی روستای بارچی بامداد روز سه شنبه ۱۹ تیر مقابل مجتمع مس سرچشمه تجمع کردند و برای مدتی جاده رفسنجان به سرچشمه را مسدود و از حرکت ماشینها جلوگیری کردند. به گزارش ایران کارگر، روستائیان خواستار حل مشکل آب آشامیدنی و ایمن‌سازی جاده روستا به شهر هستند.

 

*روز سه ‌شنبه ۱۹ تیر، کارگران فضای سبز شهرداری دزفول در اعتراض به عدم رسیدگی به مشکلات معیشتی ‌شان، مقابل فرمانداری و همچنین در مقابل شهرداری این شهر تجمع اعتراضی برپا کردند. به گزارش هرانا، در اواخر فروردین امسال نیز کارگران شهرداری دزفول بارها برای رسیدن به خواسته های شان دست به تجمع زدند.

 

*روز سه ‌شنبه ۱۹ تیر، کارگران شهرداری دزفول در اعتراض به عدم رسیدگی به مشکلات معیشتی‌ شان، مقابل فرمانداری و شهرداری دزفول تجمع کردند. به گزارش ایلنا، یکی از این کارگران شهرداری دزفول با اشاره به عدم رعایت قانون کار توسط شهرداری دزفول گفت: ما نیروهای خدماتی شهرداری در این هوای گرم در خیابانها مشغول به کار هستیم. با گرمای ۵۰ درجه ‌ی اهواز، روزهای تعطیل هم به سرکار می‌ رویم اما قانون کار به صورت کامل اجرا نمی‌شود. طبق قانون کار پرداختی روزهای تعطیل دوبرابر است اما ما تنها ۱میلیون و سیصد را دریافت می‌ کنیم.

 

*کارگران شرکت گیربکس سازی میانرو میانه روز سه‌ شنبه ۱۹ تیر، در اعتراض به وضعیت معیشتی خود تجمع کردند. به گزارش رادیو زمانه، کارگران معترض خواستار استعفای مدیرعامل و برکناری خویشاوندان او از سمتهای مدیریتی این کارخانه نیز شدند. روز چهارشنبه ۲۰تیر، تجمع اعتراضی کارگران کارخانه گیربکس میانرو واقع در شهرک صنعتی شماره یک شهرستان میانه، برای دومین روز متوالی

 

*روز چهارشنبه ۲۰ تیر، کارگران اخراج شده کارخانه رسا نور برای پیگیری وضعیت شغلی‌ خود در محل این واحد تولیدی تجمع کردند. به گزارش ایلنا، حدود ۵۰ نفر از کارگران این کارخانه در اوایل فروردین سال جاری‌ ااز کار احراج شدند. این کارگران که تاکنون چندین بار پیگیر وضعیت شغلی و دریافت مطالبات مزدی خود از کارفرما شده  ‌اند، گفتند: متاسفانه تا این لحظه کارفرما پاسخی به خواسته ‌هایمان نداده است.

 

*بامداد روز یکشنبه ۲۴ تیر، کارگران بیکار شده کارخانه رنگین نخ سمنان برای چندمین بار در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات مزدی خود مقابل استانداری تجمع کردند. به گزارش ایلنا، به گفته این کارگران، بعد از گذشت حدود ۵ سال از زمان بیکاری مراجعه آنان برای وصول مطالبات شان از سوی نهادهای مختلف دولتی، پیگیریها بی‌ نتیجه بوده و آنها همچنان سرگردان هستند.

 

*روز شنبه ۲۳ تیر، جمعی از کارگران شرکت آب و فاضلاب روستایی استان خوزستان در اعتراض به پرداخت نشدن ۵ ماه معوقه مزدی خود در مقابل این شرکت در اهواز تجمع کردند و به پیگیری مطالبات خود پرداختند. به گزارش ایلنا، آبداران (نامی که به‌ طور رسمی برای کارگران شرکت آب و فاضلاب روستایی به کار برده می‌شود) خط مقدم خدمات ‌رسانی به روستاییان هستند.

 

*روز یکشنبه ۲۴ تیر، رانندگان شرکت واحد اتوبوسرانی همدان و حومه نسبت به عدم پرداخت مطالبات، سنوات سال گذشته و همچنین تحمیل ساعات کار اضافی و سوء تدبیر و بی کفایتی مسئولان شهرداری در محوطه پایانه مرکزی اتوبوسرانی تجمع کردند و دست به اعتصاب زدند. به گزارش اتحاد، رانندگان شرکت واحد اتوبوسرانی همدان خواستار تقلیل کار روزانه و پرداخت کامل مطالبات خود هستند.    

 

*روز دوشنبه ۲۵ تیر، تعداد زیادی از «نمایندگان کارگران سراسر ایران» در اعتراض به «دست ‌اندازی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به منابع سازمان تامین اجتماعی» در مقابل ساختمان این وزارت‌ خانه تجمع کردند. به گزارش ایلنا، در این تجمع که در روز تامین اجتماعی، روز ۲۵ تیر، برگزار شد، گفته شد که برداشت از ذخایر این صندوق کارگری، آن را با «خطر ورشکستگی» مواجه کرده است.

 

*بامداد روز دوشنبه ۲۵ تیر، کارگران پیمانکاری حاتمی در معدن چادرملو در اعتراض به عدم اجرای توافقنامه قبلی، دست از کار کشیده و در محوطه کارگاه تجمع کردند. به گزارش ایلنا، توافقنامه ‌ای در اداره کار با حضور مسئولان اداره کار امضا شد که بر اساس آن قرار بود تا آخر خرداد ماه، کارفرما مطالبات مزدی کارگران را پرداخت کند؛ متاسفانه این توافق‌نامه اجرا نشد و کارفرما به تعهدات خود عمل نکرد.

 

*روز دوشنبه ۲۵ تیر، گروهی از کارگران شرکت خدمات مهندسی خط و ابنیه فنی راه ‌آهن زاگرس که تحت مسئولیت شرکت پیمانکاری «تراورس» مشغول کارند، در محدوده محل کار خود تجمع کردند. به گزارش ایلنا، پرداخت مطالبات مزدی و بیمه ‌ای کارگران چندین ماه به تاخیر افتاده و یکی دیگر از مشکلات صنفی آنها نداشتن امنیت شغلی به سبب داشتن قراردادهای کوتاه ‌مدت است که باعث نگرانی بیشتر کارگران شده است.

 

*روز دوشنبه ۲۵ تیر، کارگران خط آهن تبریز در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق شان مقابل اداره راه آهن این شهر تجمع کردند. به گزارش پیام، کارگران با اشاره به اینکه ماهها است دستمزدی دریافت نکرده اند، خواستار پرداخت فوری مطالبات شان شدند.

 

*شماری از کارگران سازمان عمران شهری شهرداری اصفهان روز دوشنبه ۲۵ تیر، با تجمع مقابل شهرداری مرکزی خواستار پرداخت حقوق معوقه خود شدند. به گزارش صدا و سیما، یکی از کارگران با بیان اینکه پسر نوجوانم مجبور به کارگری شده و با حقوق فرزندم امرار معاش می کنیم گفت: از بهمن ۹۶ تاکنون حقوق و مزایا را پرداخت نکرده اند و زندگی ما با مشکلات زیادی روبرو شده است. یکی دیگراز کارگران نیز با اشاره به اینکه طلای همسرش را فروخته گفت: در این مدت مجبور شده ایم فقط با قرض زندگی خود را بگذارنیم.

 

*روز دوشنبه ۲۵ تیر، کارگران یکی از بزرگ ‌ترین شرکتهای توزیع مواد غذایی و دارویی در اعتراض به عدم پرداخت دستمزد دو ماه گذشته دست از کار کشیدند. به گزارش اتحاد، شرکت مداوا گستر واقع در خیابان نهم شهرک صنعتی شماره ۱ سنندج یکی از بزرگترین مرکز پخش مواد غذایی و دارویی است که دارای ۷۰ کارگر ثابت و ۲۰ نفر کارگر فصلی می باشد. مدیرعامل شرکت از این کارگران خواسته که به محل کار بازگردند تا مطالبات شان پرداخت شود. کارگران اما خواستار پرداخت فوری و بدون قید و شرط مطالبات مزدی معوق خود هستند.

 

*بازنشستگان شرکت مخابرات بامداد روز دوشنبه ۲۵ تیر، در اعتراض به وضعیت معیشتی خود در درون ساختمان سردار جنگل شرکت مخابرات و زیرساخت ایران تجمع کردند. در ویدئویی که از تجمع این گروه از بازنشستگان در درون ساختمان اداری و مقابل اتاق مدیر مجتمع در شبکه های اجتماعی منتشر شده، معترضان شعار می‌دهند: وضع مدیر عالیه، سفره ما خالیه.

در رویدادی دیگر بازنشستگان مخابرات ایلام در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات بازنشستگی خود، در مقابل ساختمان مرکزی مخابرات این شهر دست به تجمع و اعتراض زدند. بازنشستگان در تجمع خود عدم پرداخت مطالبات حقوقی شان را دلیل نابسامانی در وضعیت معیشتی خود و خانواده‌ شان برشمردند.

 

*روز سه شنبه ۲۶ تیر، صدها تن از بازنشستگان بانکهای مختلف از سراسر کشور، در اعتراض به پاسخ ندادن به مطالبات شان در محل صندوق بازنشستگان در تهران تجمع اعتراضی بر گزار کردند. به گزارش ایلنا، این بازنشستگان که در گرمای تابستان از شهرهای دور و نزدیک به تهران آمدند، گفتند: از شرایط معیشتی خود به ستوه آمده‌ و خواستار برخورداری از تمامی مزایای رفاهی زمان بازنشستگی شدند. به گزارش شبکه های اجتماعی تجمع کنندگان شعار می دادند: تا حقمان را نگیریم دوباره برمی گردیم، وعده های توخالی نمی خوایم نمی خوایم، مدیر بی لیاقت استعفا استعفا، مفتخور بی لیاقت استعفا استعفا

 

*شامگاه روز سه شنبه ۲۶ تیر، جوانان شهر هویزه با تجمع مقابل فرمانداری این شهرستان خواستار رفع معضل بیکاری در این شهرستان شدند. به گزارش ایرنا، این تجمع در حالی شکل گرفت که نشست شورای هماهنگی مدیریت بحران خوزستان با حضور مسئولان استانی در فرمانداری این شهرستان در حال برگزاری بود. تجمع کنندگان با مسدود کردن راه های ورود و خروج فرمانداری از تردد مسولان جلوگیری کردند.

 

*روز سه شنبه ۲۶ تیر، کارگران شهرداری فسا واقع در استان فارس، در اعتراض به دریافت نکردن حقوق فروردین ماه امسال، دست به تظاهرات زده و در مقابل ساختمان شورای شهر تجمع کردند. در ویدئویی که از این اقدام اعتراضی منتشر شده، شماری از کارگران شهرداری فسا با لباس فرم کار مسئولان شهرداری را «بی‌لیاقت» می‌خوانند.

 

*روز سه شنبه ۲۶ تیر، کارگران پالایشگاه بیدبلند بهبهان در اعتراض به ۴ ماه حقوق معوقه و وضعیت وخیم معیشتی خود و خانواده ‌های شان دست به اعتصاب زدند. به گزارش ایران آزادی، پالایشگاه گاز بیدبلند در ۳۲ کیلومتری غرب بهبهان، ۱۸ کیلومتری شمال آغاجاری و ۳۵ کیلومتری جنوب شرقی شهرستان میانکوه در استان خوزستان واقع شده ‌است.

 

*روز چهارشنبه ۲۷ تیر، کارگران نیروگاه سیکل ترکیبی کاشان در اعتراض به پرداخت نشدن معوقات مزدی شان دست از کار کشیده و تجمع کردند. به گزارش پیام، کارگران معترض این نیروگاه که خواهان دریافت دستمزد معوقه ۴ ماهه خود هستند تاکنون چندین بار برای احقاق حقوق خود دست از کار کشیده و مقابل درب این مجتمع تجمع کرده ‌اند اما هر بار مسئولان این نیروگاه به بهانه مختلف از جمله نبود نقدینگی و تهدید کارگران به اخراج، از ادامه تجمع جلوگیری کرده‌ اند.

 

*روز چهارشنبه ۲۷ تیر، کارگران شرکت «گسترش آهن راه» در اعتراض به معوقات مالی و کاهش ضریب سختی از ۱۰ به ۷ در راه‌ آهن تبریز تجمع کردند. له گزارش ایلنا، این کاهش ضریب سختی کار باعث کاهش سطح مزایای آنان شده است.

کارگران معترض سه شنبه شب در ساختمان راه آهن تحصن کردند و صبح روز پنجشنبه ۲۸ تیر دست به اعتصاب زدند.

 

*روز آدینه ۲۹ تیر، کارگران، مهمانداران و ماموران فنی پشتیبانی شرکت رجا مقابل دفتر مدیریت تجمع کرده و خواهان دریافت معوقات مزدی خود شدند. به گزارش ایلنا گفتند؛ دست‌ کم دو هزار نفر از مهمانداران و ماموران فنی پشتیبانی شاغل در شرکت راه ‌آهن رجا که تحت مسئولیت چندین شرکت پیمانکاری به کارهای خدماتدهی به مسافران یا همان شغل مهمانداری مشغولند، دست‌ کم از اردیبهشت ماه سال جاری مطالبات مزدی‌ شان به تاخیر افتاده است.

 

*روز سه شنبه ۲۶ تیر، بازنشستگان کارخانه کیان‌تایر همزمان با موعد پرداختِ اقساطِ سنواتِ ایام اشتغال خود، مقابل وزارت صنعت، معدن و تجارت تجمع کردند. به گزارش ایلنا، حاضران در این تجمع گفتند: طبق صورت‌جلسه اسفند ماه سال پیش باید مطالبات بازنشستگان به صورت قسطی پرداخت شود. هم اکنون ۳۵۰ بازنشسته کیان ‌تایر حدود ۲ میلیارد تومان از شرکت طلبکارند. حتی کارگرانی که از سال ۹۰ بازنشسته شده‌ اند پس از گذشت ۷ سال به مطالبات خود به صورت کامل نرسیده ‌اند. کارگران بازنشسته کیان تایر برای بار دوم در روز شنبه ۳۰ تیر مقابل وزارت صنعت و معدن تجمع کردند.

 

*روز یکشنبه ۳۱ تیر، اعتصاب کارگران سد لاستیکی تالش در حالی وارد هفتمین روز خود شد که این کارگران به پرداخت نشدن حقوق شان اعتراض کردند زیرا در وضعیت معیشتی بسیار نامناسبی به سر می‌برند. به گزارش دیار میرزا، کارگران معترض می گویند ۴ ماه حقوق شان پرداخت نشده است.

تالش با ۲۰۰ هزار نفر جمعیت در بخشهای مرکزی، اسالم، حویق و کرگانرود در ۱۱۰ کیلومتری غرب مرکز استان گیلان قرار دارد.

سد لاستیکی تالش با ۲۶ میلیارد تومان اعتبار بر روی رودخانه کرگانرود تالش احداث می‌شود.

 

*بامداد روز یکشنبه ۳۱ تیر، تعداد کثیری از بازنشستگان کشوری از سراسر کشور مقابل مجلس رژیم تجمع کردند. به گزارش ایلنا، در این تجمع بازنشستگان کشوری از ارگانها و نهادهای مختلف و ازجمله بازنشستگان آموزش و پرورش شرکت داشتند. خواسته اصلی معترضان که اولین بار نیست تجمع می‌کنند، رفع دغدغه‌ های معیشتی و درمانی ا‌ست. بر اساس اخبار شبگه های اجتماعی و گزارشهای تصویری منتشر شده معترضان شعار می دادند: حقوق ما ریالیه هزینه ها دلاریه، یه اختلاس کم بشه مشکل ما حل میشه، سوریه رو رها کن فکری  به حال ما کن، معلم زندانی آزاد باید گردد، تا حق خود نگیریم از پا نمی نشبنیم، معیشت منزلت حق مسلم ماست، دشمن ما همین جاست دروغ میگن آمریکاست، سفره ما خالیه ظلم و ستم کافیه

 

*صبح روز شنبه ۳۰ تیر، کارگزاران صندوق بیمه کشاورزی از سراسر کشور به تهران آمده و در اعتراض به عدم تصویب طرح جذب، مقابل ساختمان مجمع تشخیص مصلحت تجمع کردند. به گزارش ایلنا، معترضان گفتند: ایراداتی که مجمع تشخیص مصلحت نظام به طرح جذبِ مصوب مجلس گرفته، بدون رایزنی و مشورت با ما بوده و درخواست داریم فرصتی به ما بدهند تا از طرح دفاع کنیم.

روز یکشنبه ۳۱ تیر، کارگزاران صندوق بیمه کشاورزی مقابل مجلس رژیم تجمع کردند.

 

*بامداد روز یکشنبه ۳۱ تیر، شماری از بازنشستگان فولاد کشور مقابل ساختمان صندوق بازنشستگی فولاد واقع در خیابان خالد استانبولی تجمع کردند. به گزارش ایلنا، تجمع‌کنندگان خواستار اجرای همسان ‌سازی براساس تبصره ۵ ماده ۱۰۹ آیین ‌نامه فولاد، دریافت مطالبات معوقه، تضمین اجرای تعهدات درمانی مطابق با آیین‌نامه فولاد و تسریع در پرداخت مستمری ماهانه خود از صندوق فولاد شدند.

 

*روز یکشنبه ۳۱ تیر، کارگران شرکت کندر سمنان در اعتراض به افزایش نامتعارف مالیات این شرکت، مقابل اداره کل امور مالیاتی استان سمنان تجمع کردند. به گزارش مرآت، در این اعتراض کارگران و پرسنل شرکت کندر سمنان خواستار تجدیدنظر فوری مسئولان اداره کل امور مالیاتی استان در خصوص مالیات اعمال شده بر این شرکت شدند.

 

*روز شنبه ۳۰ تیر، جوشکاران ساختمانی مشهد در اعتراض به گرانی و کاهش سطح درآمدشان دست از کار کشیده و دستگاههای جوش را خاموش کردند. به گزارش ایرنا، مسئول دفتر اتحادیه صنایع پروفیل و آهن آلات مشهد گفت: جوشکاران مشهد از ناچیز بودن دستمزد خود گلایه دارند و این در حالی است که نرخنامه مصوب اتحادیه از سال ۱۳۹۱ نرخی بیش از نرخ بازار را برای شان تعیین کرده است.

 

*روز یکشنبه ۳۱ تیر، مالکان زمینهای کوثر یک در هشتگرد (استان البرز)، در اعتراض به غصب ۱۴۰۰ قطعه زمینهای شان توسط دولت مقابل فرمانداری در ساوجبلاغ دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش اتحاد، این برای چندمین بار است که ساکنان شهرک کوثر دست به تجمع اعتراضی می زدند.

 

*روز یکشنبه ۳۱ تیر، اعتصاب کارگران خط و ابنیه فنی راه ‌آهن سومین روز خود را پشت سرگذاشت. به گزارش ایلنا، صدها نفر نفر از کارگران شاغل در شرکت خدمات مهندسی خط و ابنیه فنی راه‌ آهن کشور که تحت مدیریت شرکت پیمانکاری «تراورس» فعالیت دارند، از روز جمعه ۲۹ تیر تاکنون در اعتراض به دریافت نکردن حقوق طی ۳ تا ۴ ماه گذشته دست از کار کشیده‌اند و پایان اعتراض خود را به دریافت معوقات مزدی‌ شان منوط کرده ‌اند.

 

اعتراض گسترده بازاریان

روز یکشنبه ۳ تیر، بازاریان پاساژ‌های موبایل علاء الدین و چارسو در تقاطع خیابان حافظ و جمهوری در اعتراض به افزایش شدید قیمت دلار و مشکلات مالی دست به اعتصاب و تجمع زدند. به گزارش رادیو زمانه، در ویدئویی که از اعتراض کسبه منتشر شده، بازاریان شعار می‌ دادند: سوریه را رها کن، فکری به حال ما کن.

روز چهارشنبه ۶ تیر، اعتصاب در بازار، تجمع و تظاهرات خیابانی وارد چهارمین روز خود شد. تصاویر منتشر شده از تظاهرکنندگان در چند نقطه تهران از جمله در میدان حسن ‌آباد، میدان شوش  و یافت ‌آباد نشان می‌دهد تظاهرکنندگان علیه گرانی و تورم شعار می ‌دهند. نیروهای سرکوبگر رژیم به مردم بی دفاع حمله کرده و شماری را دستگیر کردند.

کسبه شهرهای کرمانشاه، مشهد و قشم، شهریار، رشت، اصفهان (بازار هنر)، تبریز، بازار وکیل شیراز، کرج (بازار موبایل)، کازرون و دست به  اعتصاب و تظاهرات زدند.

روز چهارشنبه ۶ تیر، پاسدار حسین رحیمی سرکرده پلیس تهران بزرگ در مورد خیزش اعتراضی بازاریان گفت: «پلیس با تمام توان امنیت بازار و بازاریان [بخوانید حاکمیت چپاولگران] را برقرار می‌کند و با قدرت این وظیفه خود را انجام می‌دهد.» (ایلنا)

روز پنجشنبه ۷ تیر، اعتصاب گسترده در بازارهاي گوناگون تهران و برخی از شهرهای دیگر برای پنجمین روز ادامه یافت.

 

 

چند اخبار کوتاه به نقل از گزارشهای ویدئویی در شبکه های اجتماعی

یکشنبه ۱۰تیر، تجمع مردم رشت در اعتراض به قطعی پی در پی برق مقابل اداره برق این شهر تجمع کردند».

دو شنبه ۱۱ تیر، تاکسی دارن تهران درخیابان میر داماد دست به اعتصاب و تجمع زدند.

دوشنبه ۱۱ تیر، درگیرى یگان ویژه در بازار صدوقى سربندر با مردم معترض.

دوشنبه ۱۱ تیر، اعتصاب تاکسی داران تهران در خییابان میرداماد.

دوشنبه ۱۱ تیر، درگیری ماموران با مردم روستای زهوکی واقع در میناب استان هرمزگان.

یكشنبه ۱۷ تیر، اعتصاب رانندگان عمومی و بستن راه پایانه مرزی مهران.

سه ‌شنبه ۱۹ تیر،  تجمع اعضای تعاونی مسکن مهر پرند مقابل تعاونی مسکن مهر در رباط کریم.

چهارشنبه ۲۰ تیر، تجمع کارگران کارخانه ریسندگی و بافندگی فومنات.

پنجشنبه ۲۱ تیر، تجمع کارگران فضای سبز شهرداری دزفول مقابل فرمانداری و شهرداری دزفول.

پنجشنبه ۲۱ تیر، مردم مهاباد در اعتراض به قطع برق در گرمای تابستان در مقابل بازارچه اصغری این شهر دست به تجمع زدند.

پنجشنبه ۲۱ تیر، مرغداران گناباد مقابل ساختمان اداره برق تجمع کردند و لاشه ‌های مرغهای تلف شده را به آتش کشیدند.

شنبه ۲۳ تیر، تجمع کارگران فضای سبز منطقه ۳ شهرداری دزفول.

دوشنبه ۲۵ تیر، تجمع کارکنان سازمان عمران شهرداری اصفهان مقابل ساختمان مرکزی شهرداری.  

سه شنبه ۲۶ تیر،  تجمع اعتراضی مردم آزادشهر مقابل اداره برق آزادشهر.

سه شنبه ۲۶ تیر، تجمع کشاورزان روداب سبزوار در اعتراض به سوختن موتور سه حلقه چاه در اثر قطع مکرر برق در مقابل بخشداری.

 

منبع: نبردخلق شماره ۴۰۱، دوشنبه اول مرداد ۱۳۹۷ – ۲۳ ژوییه ۲۰۱۸

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول