چالش های معلمان در تیر ماه (۹۷)

فرنگیس بایقره

 

محمد حبیبی در زندان دچار مشکل قلبی شد

جعفر ابراهیمی (بازرس شورای هماهنگی کانونهای صنفی معلمان کشور) آخرین وضعیت معلم زندانی، محمد حبیبی، را تشریح کرد. وی گفت: "او چهارشنبه از قرنطینه شماره ۲ زندان تهران بزرگ به تیپ ۴ این زندان که یکی از بدترین تیپهای زندان است، منتقل شد و وضعیت جسمی ایشان همچنان نگران کننده است، چرا که ایشان شب قبل از آن دچار مشکل قلبی شده است و او را به بهداری زندان منتقل کرده اند. در بهداری محمد حبیبی درخواست کرده که او را به خارج زندان منتقل کنند، اما متاسفانه این کار را انجام نداده اند و فقط به تجویز قرصهای مسکن بسنده شده است."

ابراهیمی در ارتباط با پرونده معلم زندانی گفت: "پرونده محمد حبیبی در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب مفتوح است و با توجه به این که قاضی برای ایشان "فک وثیقه" انجام داده و دستور بازداشت موقت صادر کرده، وکیل ایشان به این پرونده اعتراض کرده و هنوز دادگاه تجدیدنظر برای ایشان برگزار نشده و او به صورت بلاتکلیف در بازداشت موقت در زندان تهران بزرگ است."

وی تاکید کرد: " باید توجه داشت علاوه بر بازداشت غیرقانونی محمد حبیبی که با ضرب و شتم همراه بوده، انتقال ایشان به زندان تهران بزرگ نیز عمل غیرقانونی دیگری است که موجب نگرانی خانواده، دوستان ایشان و معلمان کشور شده است."

 

تجمع معلمان حق التدریس مقابل مجلس

صبح روز یکشنبه ۳ تیر، جمعی از معلمان حق التدریس در اعتراض به بلاتکلیفی شغلی مقابل مجلس تجمع کردند.

خواسته اصلی آنها در مرحله اول تعیین تکلیف استخدامی و تصویب هرچه سریع تر طرح یک فوریتی الحاق یک ماده به قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمان حق التدریسی و آموزشیاران نهضت سوادآموزی از سوی نمایندگان مجلس است.

به گفته یکی از معترضان، تصویب این طرح مدتهاست که به درازا کشیده و بلاتکلیفی حق التدریسیها همچنان ادامه دارد.

خواسته دیگر معترضان، به سامان شدن واریز دستمزدها و پرداخت معوقات مزدی ست. آنها می گویند باید مدتها منتظر بمانیم تا وزارتخانه برای پرداخت مطالبات مزدی ما اقدام کند.

این چندمین بار است که معلمان حق التدریس دست به تجمع اعتراضی می زنند و خواستار روشن شدن وضعیت استخدامی خود می شوند.

 

۶۵۰۰ معلم خواستار آزادی محمد حبیبی شدند

۶۵۰۰ معلم و فعال مدنی با امضای نامه ای به ادامه بازداشت محمد حبیبی اعتراض کردند.

امضاکنندگان نامه خواستار آزادی این فعال صنفی معلمان شدند و از کمیسیون آموزش مجلس و همچنین وزارت آموزش و پرورش خواسته اند به این موضوع رسیدگی شود.

این نامه به کمیسیونهای مختلف مجلس شورای اسلامی ازجمله کمیسیون آموزش، مقامات مجلس و همچنین وزارت آموزش و پرورش تحویل داده شد.

 

درخواست پرداخت معوقات پیش از بی ارزش شدن آن

شماری از معلمان حق التدریسی اردبیل روز دوشنبه ۱۱ تیر در اعتراض به شرایط معیشتی خود تجمع کردند.

حاضران در این تجمع اعتراضی گفتند، وزارت آموزش و پرورش بایستی هرچه زودتر معوقات مزدی معلمان رسمی و حق التدریس را بپردازد. در شرایطی که روز به روز از ارزش نقدینگی و سرمایه مردم کم می شود، تاخیر در پرداخت مطالبات نقدی، به ضرر صددرصدی معلمان است.

یکی دیگر از خواسته های معلمان، افزایش حقوق است. یکی از معترضان گفت: "با این حقوقی که دریافت می کنیم، قادر به اداره زندگی و رفع مایحتاج اولیه نیستیم و مجبوریم به کار دوم یا سوم رو بیاوریم."

 

۲۳ هزار کلاس درس تخریبی در تهران

علی شهری (مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان تهران) اطلاع داد: "حدود ۲۳ هزار کلاس درس تخریبی در مدارس داریم که نیازمند نوسازی هستند"

وی افزود: " اقدامات ضرب العجلی ما برای جلوگیری از هرگونه حادثه ای استفاده از اعتبارات ردیف طرح تخریب و کمک خیرین است. ردیف طرح تخریب یک ردیف اعتباری ملی است که سالیانه اعتبارش در قانون بودجه سالیانه لحاظ می شود."

 

استعفای گروهی مدیران دبیرستانهای خمینی شهر

۱۲ مدیر دبیرستانهای دخترانه و پسرانه "خمینی شهر" در اعتراض به حذف مزایای حقوقی معلمان استعفا کردند. امضای مدیران دبیرستانهای دخترانه و پسرانه تیزهوشان نیز پای نامه است، اما این دو به زودی بازنشسته خواهند شد.

این مدیران در یک نامهسرگشاده خطاب به مدیریت آموزش و پرورش شهرستان خمینی شهر نوشتند: "مسوولان ما به جای کم کردن مشکلات معلمان، طرحی نو در انداخته و ضریب حقوقی سختی کار معلمان را حذف کرده اند و نیز ۶ ساعت تدریس موظف مدیران و معاونان را پیش کشیده اند."

آنها هشدار داده اند: "اجحاف در حق معلمان به معنای اجحاف در حق دانش آموزان است. نمی توانیم در مقابل این همه تبعیض سکوت کنیم."

۱۲ دبیرستانی که مدیران آنها نامه استعفا را امضا کرده اند، عبارتند از: مدرسه های دخترانه بهار، دهخدا، شاهد میعاد، ایران، میردامادی، شعرباف،حضرت فاطمه و هدایت. دبیرستانهای پسرانه شاهد ثارالله، نمونه دولتی مطهری، هشترودی و شهدا.

 

اعتراض معلمان مدرسه های غیردولتی به اخاذی زیر عنوان "شهریه"

جمعی از معلمان شاغل در مدارس غیردولتی از دوره های ضمن خدمت پولی انتقاد کردند و گفتند، با توجه به درآمد ناچیز، پولی برای پرداخت شهریه ندارند.

معلمان شاغل در مدارس غیردولتی دستمزدشان ساعتی پرداخت می شود و در ماه های تابستان هیچ منبع درآمدی ندارند. آنها اینک ملزم به شرکت در دوره های ضمن خدمت پولی شده اند. این معلمان در نامهسرگشاده ای به این امر اعتراض کردند.

آنها در این نامه می نویسند: "۲۰۰ هزار نفر معلمان و کارکنان مدارس غیردولتی در سراسر کشور طی سالیان مدیدی از حداقل حقوق قانونی خود محروم بوده اند و هرگونه اعتراضی در نهایت محکوم به سکوت بود، چون فریاد دادخواهی این معلمان هیچ حامی نداشت و نتیجه اعتراض چیزی جز اخراج نبود. فریاد از قانونی که وجود دارد و قدرت اجرایی ندارد!"

معلمان افزودند: "امروز می بینیم نهتنها برنامه ای برای جذب و استخدام ما وجود ندارد، بلکه تلاش مان برای رسیدن به یک ثبات شغلی، منجر به خلق دغدغه ای دیگر شده است؛ دغدغه ای به نام دوره های ضمن خدمت دارای شهریه که در همین تابستان برگزار خواهد شد! این درحالی ست که ما طی تابستان هیچگونه حقوق و درآمدی نداریم و در طول سال تحصیلی هم دریافتی بسیاری از ما چنان ناچیز است که انتظار شهریه برای دوره های ضمن خدمت "الزامی"، ظلمی مضاعف است، به خصوص اینکه در همه این دوره ها تاکید می شود: "شرکت در این دوره، هیچ تضمینی برای استخدام نیست.""

 

کمپین آتش زدن فیش حقوقی توسط معلمان

معلمان زحمتکش کشور در اعتراض به دستمزد پایین، کمپین آتش زدن فیشهای حقوقی خود را به راه انداخته اند و با انتشار ویدیوهای خود که در آن به طور فردی یا دسته جمعی فیش حقوقی خود را آتش می زنند، همکاران خود را به آتش زدن و پاره کردن فیشهای حقوقی، دعوت می کنند.

معلمان معترض می گویند که حقوق فرهنگیان در ایران یک ششم دیگر کارمندان دولت است و وزیر آموزش و پرورش و دولت هم از این تبعیض حمایت می کند.

در جریان این حرکت اعتراضی، روز پنجشنبه ۲۱ تیر، جمعی از معلمان در قزوین در مقابل اداره کل آموزش و پرورش شهر قزوین تجمع کردند و فیشهای حقوقی خود را که متناسب با کار و وضعیت سخت معیشتی نمی دانند، پاره کردند.

معلمان پلاکاردیهایی در دست داشتند که بر روی برخی از آنها نوشته شده بود: "تورم ۷۰درصد، افزایش حقوق ۶ تا ۱۰درصد".

همچنین روز یکشنبه ۲۴ تیر، جمعی از معلمان استان فارس در شیراز در مقابل اداره کل آموزش و پرورش استان در اعتراض به صدور احکام حقوقی ظالمانه تجمع کرده و فیشهای حقوقی خود را آتش زدند. معلمان شعار می دادند: "یه اختلاس کم بشه، مشکل ما حل میشه" و "این فیش حق ما نیست".

در روز چهارشنبه ۲۷ تیر هم جمعی از معلمان در شیروان واقع در خراسان شمالی در اعتراض به عدم همسان سازی حقوق خود با سایر کارمندان دولت تجمع کرده و با پاره کردن احکام جدید اعتراض خود را نشان دادند.

 

کانون صنفی معلمان تهران خواستار اتمام اعتصاب غذای بهشتی لنگرودی

کانون صنفی معلمان تهران در بیانیه ای با اعتراض شدید به قوه قضاییه به دلیل اجرای نکردن قانون و بی مسوولیتی دادیار ناظر بر زندان اوین، از خواسته های "بهحق و قانونی" محمود بهشتی، اسماعیل عبدی و محمد حبیبی حمایت کرده و از محمود بهشتی خواسته است هر چه سریع تر به اعتصاب خود پایان دهد. محمود بهشتی از روز دوشنبه ۱۱تیر در زندان اوین دست به اعتصاب غذا زده است.

این تشکل یادآور شد: "یکبار دیگر دستگاه قضایی در تداوم رفتار بیمارگونهخود، یک فعال صنفی، یک زندانی را وادار ساخت از آخرین، خطرناک ترین و تنها امکان خود یعنی جانش مایه بگذارد و در اعتراض به روند ناعادلانه برخورد با زندانیان به اصطلاح سیاسی و امنیتی، اقدام به اعتصاب غذا نماید؛ آن هم برای رسیدن به بدیهی ترین حقوقی که در قوانین همین نظام تصویب شده و رسمیت یافته اند."

کانون توضیح داد: "به دلیل دریافت اخبار نگران کننده از شرایط جسمی محمود بهشتی و بیم از خطرات جانی ناشی از آن برای این عزیز و احتمال بروز شرایطی غیر قابل بازگشت، از این عضو هیات مدیره و سخنگوی خود اکیدا تقاضا می کند که هرچه سریع تر به اعتصاب غذای خود پایان دهد."

 

تجمع آموزش‌ دهندگان نهضت سوادآموزی

روز یکشنبه 31 تیر، آموزش ‌دهندگان نهضت سوادآموزی از سراسر کشور مقابل مجلس رژیم تجمع کردند. تجمع‌کنندگان خواستار تغییر تبصره ۱۰ ماده ۱۷ قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمان حق‌التدریسی و آموزشیاران نهضت سوادآموزی در وزارت آموزش و پرورش شدند. آنها گفتند این قانون، معلمانی که از سال ۹۲ به بعد مشغول به کار شده‌ اند را شامل نمی‌شود؛ بنابراین باید در جهت فراگیری بیشتر اصلاح شود.

 

تجمع بازنشستگان فرهنگی در مقابل استانداری مشهد

روز یکشنبه 31 تیر، بازنشستگان فرهنگی در اعتراض به دریافت نکردن مطالبات شان در مقابل استانداری مشهد تجمع اعتراضی برگزار کردند. به گزارش اتحاد، تجمع کنندگان پلاکاردهایی در دست داشتند که در آن از جمله نوشته شده بود:

ما کجا؟ داد کجا؟ مجلس بیداد کجا؟ ما خواهان بیمه جامع و کارآمد هستیم، اختلاسها را کم کنید مشکل ما را حل کنید

 

(منابع: حقوق معلم و کارگر، ایلنا، رادیو امید، ایسنا، رادیو زمانه)

منبع: نبردخلق شماره ۴۰۱، دوشنبه اول مرداد ۱۳۹۷ – ۲۳ ژوییه ۲۰۱۸

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول