چالشهای معلمان (مهر ۹۹)

فرنگیس بایقره

 

طبقاتی شدن آموزش

یک رسانه حکومتی ضمن مقایسه مدارس دولتی عادی با مدارس غیردولتی و مدارس سمپاد، نمونه دولتی و شاهد نوشته است که اوضاع مدارس دولتی وخیم است. شاخص اصلی مدارس غیردولتی دریافت پول از خانواده ‌هاست و اغلب دانش‌ آموزان آنها از میان طبقه قدرت و ثروت جامعه انتخاب می‌ شوند و براساس برخی بررسیها در سال ۹۶ میزان نابرابریهایی که در هزینه‌ های آموزش بین خانواده ‌های دهک بالا و دهک پایین وجود دارد حدود یک به ۵۳ است! یعنی دهک ثروتمند ۵۳ برابر دهک فقیر، برای آموزش فرزندش هزینه می‌کند.

وزرای سابق آموزش و پرورش روز چهارشنبه 2 مهر در نشستی درباره عدالت آموزشی به مافیای کنکور و درآمد مدارس غیر دولتی انتقاد کردند.

علی‌ اصغر فانی، وزیر سابق آموزش پرورش در دولت یازدهم در این نشست گفت: اگر تبعیض در نظام آموزشی وجود دارد شکی نیست اما من با توجه به تجربه نیم ‌قرن سابقه در آموزش ‌و پرورش می ‌گویم تبعیض آموزشی از تبعیض طبقاتی نشات می‌ گیرد و فقط کسی که پول دارد مشکل هزینه فرزندش را خود حل می ‌کند. اینکه گفته می‌شود مدارس غیرانتفاعی باعث این تبعیض شده ‌اند درست نیست.

یک مقام حکومتی گفته است که در ایران فقط 4 درصد دانش ‌آموزان در خانواده ‌هایی هستند که دسترسی به منابع زیاد دارند.

 

پیام هاشم خواستار به مناسبت روز جهانی معلم

پنجم اکتبر برابر ۱۳ مهر هر سال از سوی سازمان علمی فرهنگی یونسکو روز جهانی معلم اعلام شده است. هدف از اعلام چنین روزی بررسی مشکلات و قدردانی و تشکر از معلمان که قشر مرجع و پیشرو جامعه هستند می باشد.

ما در ایران درحالی به استقبال روز جهانی معلم می رویم، که معلمان فعال را اعدام  می کنند، (فرزاد کمانگر)، معلمان فعال با حبسهای طولانی یا در زندانند (هاشم خواستار، محمدحسین سپهری، اسماعیل عبدی، محمد حبیبی، محمدعلی زحمتکش، ارژنگ داوودی، مهدی فراهی شاندیز و.....) یا اخیرا ازاد شدند (رسول بداقی، محمود بهشتی و.....) یا زیر حکم هستند (معلمان کانون صنفی خراسان شمالی)

جا دارد اینجا تشکرکنم از:

۱- همکاران فرهنگی هنرستان شهید یوسفی مشهد که پیوسته همدل و همراهم بودند.

۲- همکاران فرهنگی ناحیه ۶ آموزش و پرورش مشهد که در انتخابات کانون صنفی اعتماد کرده و بالاترین رای را به من دادند.

۳- از فرهنگیان خراسان بزرگ که درانتخابات هیات مدیره کانون صنفی فرهنگیان بالاترین رای را به من دادند.

۴- ازفرهنگیان سراسر ایران، نمایندگان کانونهای صنفی از سراسر ایران که ۳۱ تیر ماه جلو مجلس شورا برای احقاق حقوق معلمان و دانش اموزان تجمع اعتراضی داشتیم و ۱۳۲ نفر از ما را دستگیر و به بازداشتگاه خیابان وزرا بردند. ماموری آمد و گفت هاشم خواستار دادستان کار داره، با بردن اسم من همه شما همکاران کف زدید و مانع بردنم شدید وگفتید دادستان کار دارد بیاد اینجا و با تایید شما همکاران من در بیانیه ها و مصاحبه ها خود را نماینده معلمان آزاده ایران معرفی می کنم.

۵- ازهموطنان ایرانی و آزادیخواهان جهان و همه رسانه های جهان تشکر می کنم. وقتی ماموران اطلاعات مشهد درآبان ۹۷ مرا از جلوی باغم ربودند وبه بیمارستان روانی بردند و یا بارها رژیم جمهوری اسلامی مرا بازداشت و به زندان برده و هم اکنون نیز در زندانم پیوسته یار و یاور من و خانواده ام بودید که اگر شماها صدای من و خانواده ام نبودید من درصفحه روزگار نبودم.

درپایان  شرمنده ام، علیرعم همه یاریها و همدلیها نتوانستم کاری بکنم که درخور محبتهای شما عزیزان باشد ولی امیدوارم بالاخره سیاهی و تاریکی خواهد رفت و روز روشن خواهد آمد.

سیدهاشم خواستار نماینده معلمان ایران

زندان وکیل آباد مشهد، ۱۲ مهر ۹۹

 

ابتلای ۲۵ دانش ‌آموز و چهار معلم به کرونا در استان بوشهر

دبیر ستاد مقابله با کرونا در استان بوشهر گفت: از آغاز بازگشایی مدارس در 15شهریور ماه سال جاری تاکنون ۲۵ دانش‌آموز و چهار معلم در این استان به بیماری کرونا مبتلا شده‌ اند.

وی تصریح کرد: هنوز مشخص نیست که ابتلای این افراد به کرونا در مدرسه و یا از خارج از آن رخ داده‌ است.

دبیر ستاد مقابله با کرونا در استان بوشهر با اشاره به فعالیت ‌هزار و ۳۹۷ مدرسه در استان بوشهر گفت: شاخص رعایت پروتکلهای بهداشتی در این استان نسبت به گذشته بهتر شده و در زمان حاضر ۸۴ درصد مدرسه‌ های فعال که دانش ‌آموز می‌پذیرند دستورالعملهای بهداشتی را به طور کامل رعایت و ۹۰ درصد از ماسک استفاده می ‌کنند.

 

خودکشی یک دانش آموز به علت نداشتن گوشی هوشمند

یک دانش آموز ۱۱ ساله ساکن شهرستان دیر در جنوب استان بوشهر به دلیل نداشتن گوشی هوشمند و عدم امکان حضور در کلاسهای آنلاین، از طریق حلق آویز کردن اقدام به خودکشی کرد و جان خود را از دست داد. سهم نوجوانان ایرانی از خودکشیهای سالانه از سوی سازمان پزشکی قانونی بیش از ۷ درصد اعلام شده است.

هویت این کودک سید محمد موسوی زاده عنوان شده است.

 

تنبیه بدنی و شکستگی عضو یک دانش آموز در قصرقند

یک دانش آموز مقطع چهارم دبستان در روستای گورچای بخش تلنگ شهرستان قصرقند، در روز یکشنبه ۲۰ مهر، توسط معلم خود مورد ضرب‌ و شتم قرار گرفت. در پی این تنبیه بدنی، دانش آموز مذکور از ناحیه انگشت دست دچار شکستگی شد. مطابق ماده ۷۷ آیین نامه انضباطی مدارس، اعمال هر گونه تنبیه  از قبیل اهانت، تنبیه بدنی و تعیین تکالیف درسی جهت تنبیه ممنوع است.

هویت این دانش آموز صادق بالار فرزند عمر و از اهالی روستای گورچای بخش تلنگ شهرستان قصرقند، اعلام شده است.

 

گزارشی از آخرین وضعیت محمد حبیبی در زندان تهران بزرگ

محمد حبیبی، معلم و فعال صنفی معلمان که دوران محکومیت خود را در تیپ ۲ زندان تهران بزرگ سپری می‌کند، با وجود تحمل حدود یک ‌سوم از دوران محکومیت خود از اعزام به مرخصی محروم است. آقای حبیبی در سال ۹۷ به ۱۰ سال و نیم حبس تعزیری، ۷۴ ضربه شلاق و ۲ سال محرومیتهای اجتماعی بابت مجازات تکمیلی محکوم شد.

محمد حبیبی در تاریخ ۲۰ اردیبهشت ۹۷، به همراه تعدادی دیگر از فعالان صنفی و شرکت کنندگان در جریان تجمع اعتراضی معلمان توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به زندان تهران بزرگ منتقل شد.

 

حرکتهای اعتراضی معلمان

 

تجمع مربیان پیش دبستانی اهواز و کارون

 طی روزهای دوشنبه 7 مهر و سه شنبه ۸ مهر، گروهی از مربیان پیش دبستانی اهواز و کارون مقابل ساختمان مجلس، دست به تجمع زدند و خواستار تعیین تکلیف وضعیت استخدامی خود شدند. این مربیان که از نقاط مختلف کشور مقابل مجلس تجمع کرده بودند با توجه به سوابق کاری شان بر لزوم استخدام خود در آموزش و پرورش تاکید داشتند.

 

تجمع معلمان شاغل در مدارس ایرانی خارج از کشور

روز شنبه ۱۲ مهر، شماری از معلمان شاغل در مدارس ایرانی خارج از کشور، در مقابل ساختمان وزارت آموزش و پرورش تجمع کرده و خواستار رسیدگی به مطالبات شان شدند.

معلمان معترض خواستار دریافت مطالبات مزدی خود با نرخ استعلام شده از بانک مرکزی طبق سامانه “ای تی اس” شدند.

معلمان شاغل در مدارس ایرانی خارج از کشور پیش از این نیز چندین بار در اعتراض به این موضوع دست به تجمع اعتراضی زده بودند.

 

تجمع دانش آموزان بهبهان

گروهی از دانش آموزان منطقه کوی تامین اجتماعی (خیابان یوسف دهدشتی) و خیابان فرازمند در اعتراض به اختلال اینترنت همراه دست به تجمع زدند.

هزینه های سرسام آور گوشیهای هوشمند تلفن همراه برای تدریس از طریق برنامه شاد و از سویی دیگر عدم آنتن دهی تلفن همراه در منطقه تامین اجتماعی بهبهان، موجب اعتراض شهروندان این مناطق شده است.

با توجه به تعطیلی مدارس، مسئولان در‌ اقدامی اپلیکیشن شاد را جهت آموزش دانش آموزان در فضای مجازی معرفی کردند که این امر بخش کوچکی از مشکلات دانش آموزان را حل کرده ولی از سویی دیگر مناطق کم برخوردار و محروم به شدت با این مسأله دست و پنجه نرم می کنند چرا که عدم آنتن دهی شبکه های تلفن همراه موجب قطعی این اپلیکیشن شده است.

 

تجمع معلمان و بازنشستگان کشوری و تامین اجتماعی به مناسبت روز جهانی معلم

روز دوشنبه ۱۴ مهر، گروهی از معلمان و بازنشستگان کشوری و تامین اجتماعی به مناسبت روز جهانی معلم در بوستان گفتگو تهران گرد هم آمدند.

شرکت کنندگان این گردهمایی که ساعت ۱۰ و ۳۰ صبح در آن مکان حضور داشتند، با در دست داشتن پلاکاردهایی از جمله “جای معلم زندان نیست!”، “ما به افزایش حقوقها بدون در نظر گرفتن تورم و خط فقر ۱۰ میلیون تومانی اعتراض داریم”، “درمان رایگان”، “نه به بیمه‌ های تکمیلی”، “نابود باد خصوصی سازی”، “کودکان کار حق تحصیل دارند”، “تهیه‌ امکانات آموزشی برای دانش ‌آموزان و معلمان”، خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند.

همچنین این افراد با همراه داشتن تصاویر محمد حبیبی و اسماعیل عبدی و شعارنوشته‌ هایی نسبت به زندانی کردن معلمان و بازنشستگان و همچنین پرونده سازی علیه ۷ معلم خراسانی اعتراض کردند.

 

تجمع مربیان پیش ‌دبستانی ایذه

جمعی از مربیان پیش ‌دبستانی شهرستان ایذه در روز دوشنبه ۱۴ مهر، با برگزاری تجمع اعتراضی در مقابل اداره‌ کل آموزش ‌و پرورش استان خوزستان خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند. یکی از این مربیان گفت: تجمع چندین‌ باره‌ مربیان پیش ‌دبستانی شهرستان ایذه و تحصنهای هرچند وقت یکبار ما و عدم شفافیت و دریافت پاسخی امیدوارکننده از مدیران آموزش‌ و پرورش بر آوارگی و سرگردانی مربیان افزوده است. این در حالی است که شرایط مالی و حق پرداخت بیمه توسط خود مربیان بیش از همیشه اوضاع را بر ما سخت کرده است.

این مربی ادامه داد: تلاش برای تبدیل وضعیت و عبور و مرور در جاده‌ مرگ بین ایذه و اهواز تنها دستاورد این گروه از مربیان پیش ‌دبستانی از آغاز تاکنون است.

 

تجمع مربیان پیش دبستانی خوزستان

جمعی از مربیان پیش دبستانی استان خوزستان nv روز شنبه ۱۹ مهر، با برگزاری تجمع اعتراضی مقابل ساختمان اداره کل آموزش ‌و پرورش این استان، خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند.این مربیان اهم مطالبات خود را تبدیل وضعیت و حق‌ التدریس شدن، عنوان کردند.

یکی از مربیان پیش‌دبستانی گفت: “مربیان پیش ‌دبستانی از سال ۹۱ به تدریج مشغول به کار شدند و تاکنون هیچ حقوقی دریافت نکردند و گفته شد به جای حقوق می ‌توانید از خانواده ‌ها شهریه دریافت‌ کنید اما این در حالی است که بسیاری از خانواده به‌ خصوص مناطق محروم، توانایی پرداخت شهریه را ندارند و مربیان نیز هیچ شهریه‌ ای از آنها دریافت نمی‌کنند.

مربیان پیش ‌دبستانی خوزستان در ادامه اعتراض شان به بلاتکلیفی استخدامی راهی پایتخت شدند و روز دوشنبه 21 مهر دست به تجمع مقابل ساختمان وزارت آموزش و پرورش زدند.

یکی از مربیان در تشریح هدف این تجمع گفت: در ردیفهای استخدامی که برای استان پیش ‌بینی می‌شود، مربیان پیش‌ دبستانی هیچ نقش و جایگاهی ندارند و انتظار و درخواست ما این هست که مربیان پیش ‌دبستانی را هم لحاظ کنند چرا که مربیان پیش‌دبستانی کار کردند و به امور آشنا هستند.

 

تجمع معلمان حق التدریسی اخراجی زنجان

روز یکشنبه ۲۰ مهر، جمعی از معلمان حق التدریسی اخراجی زنجان با تجمع در مقابل اداره کل آموزش و پرورش این استان خواهان پایان دادن به بلاتکلیفی شغلی خود شدند.

با اینکه برخی از مناطق استان زنجان با کمبود معلم مواجه است و با گذشت بیش از یک ماه از بازگشایی مدارس، آموزش و پرورش هنوز نتوانسته معلمان را جذب و به کارگیری نماید و در اقدامی عجیب تعداد ۲۸ نفر از معلمان حق ‌التدریسی را که نیاز مبرم به وجودشان در سیستم آموزشی احساس می‌ شود را بدون قبول هیچ گونه دلیل قانع کننده ‌ای کنار گذاشته ‌اند.

 

تجمع مربیان پیش‌ دبستانی شهرهای مختلف ایران

نمایندگان مربیان پیش ‌دبستانی شهرهای مختلف ایران در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شغلی و حقوقی خود، روز دوشنبه ۲۱ مهر ۱۳۹۹، مقابل ساختمان وزارت آموزش و پرورش دست به تجمع زدند. این نیروها خواستار تبدیل وضعیت به حق التدریسی هستند.

 

تجمع مربیان نهضت سوادآموزی استان کهگیلویه و بویراحمد

روز سه شنبه 22 مهر، مربیان نهضت سوادآموزی استان کهگیلویه و بویراحمد مقابل استانداری و دفتر نماینده مجلس از شهرستانهای بویراحمد، دنا و مارگون تجمع کردند.

تجمع کنندگان گفتند: ما از مسئولان می‌خواهیم که با ما هم بر اساس عدالت و برابری برخورد کنند. تبعیض موجب نگرانی می‌ شود.

 

تجمع مربیان پیش ‌دبستانی مقابل فرمانداری باغملک

دهها نفر از مربیان پیش دبستانی باغملک روز چهارشنبه 23 مهر، برای اعتراض به اخراج از کار دست به تجمع مقابل فرمانداری این شهرستان در استان خوزستان زدند.

مربیان که تا بیش از 6 سال سابقه کار داشته ‌اند می ‌گویند طی این مدت با وعده‌ تبدیل وضعیت به حق التدریسی با هزینه خود بیمه را پرداخت کرده ‌‌اند و هر روز به روستاهای دور افتاده رفته‌ اند و حالا حکم اخراج گروهی آنها صادر شده است.

 

تجمع فرهنگیان تبادکان مشهد

روز پنجشنبه ۲۴ مهر، تعدادی از فرهنگیان تبادکان از توابع شهرستان مشهد، در خصوص مشکل مالکیت اراضی منطقه حصارسرخ، در ساختمان فرمانداری این شهرستان دست به تجمع اعتراضی زدند.

در همین روز، فرهنگیان مالباخته یک پروژه آپارتمانی در گنبدکاووس، در اعتراض به خیانت اعضای هیات مدیره شرکت تعاونی مسکن آموزش و پرورش این شهرستان و کم توجهی مسئولان برای رفع مشکلات شان، در ایستگاه کلاله این شهر تجمع کردند.

این عده از فرهنگیان گنبدکاووس با در دست داشتن بنر و دست نوشته هایی خواهان پیگیری موضوع مسکن معلمان شهرستان و پایان دادن به مساله اختلافی بین مالکان خصوصی و دولتی شدند.

آموزش و پرورش شهرستان ۳۵۰ هزار نفری گنبدکاووس افزون بر 5 هزار فرهنگی شاغل، حدود 3 هزار فرهنگی بازنشسته دارد.

 

(منابع: ایلنا، ایسنا، ایرنا، هرانا، رکنا، عصر جهان، کمپین فعالان بلوچ، عصرما خوزستان، عصر جهان، تسنیم، دویچه وله فارسی)

  

منبع: نبرد خلق ۴۳۰، پنجشنبه اول آبان ۱۳۹۹ ـ ۲۲ اکتبر ۲۰۲۰

http://www.iran-nabard.com/

https://t.me/nabard_khalgh

بازگشت به صفحه اول