یادداشت سیاسی نبرد خلق شماره ۴۳۳ اول بهمن ۱۳۹۹

خامنه ای باید در یک دادگاه بین المللی محاکمه شود!

مهدی سامع

حُکم ممنوع بودن خرید واکسن معتبر کرونا که از جانب ولی فقیه نظام در روز جمعه ۱۹ دی اعلام شد، موجب برانگیختن انزجار و تنفر کم سابقه در سطح جامعه و در رسانه های غیر حکومتی شد. با این حُکم که تبعیت از آن برای دستگاههای اجرایی نظام الزامی است، جنجال سخیف و احمقانه کارگزاران نظام در مورد این که گویا تحریم مانع خرید دارو و واکسن است، با گندابی که خامنه ای در تار و پود رژیم جاری کرد، به طور کامل رنگ باخت. پیش از این هم برخی از دست اندرکاران امور بهداشتی گفته بودند که خرید دارو و واکسن ربطی به تحریم ندارد و برای آن مانعی وجود ندارد.

رئیس اتحادیه واردکنندگان دارو با رد مشکل نقل و انتقال پول برای واردات واکسن کرونا در شرایط تحریم‌ گفت: «در حال حاضر ۳۰ درصد از داروهایی که ماهانه وارد ایران می‌شود از کشور آمریکا است و باید در نظر داشته باشیم که تحریمها شامل واکسن نخواهد شد.» (ایلنا، سه شنبه ۱۱ آذر)

حرفهای رئیس اتاق ایران و سوئیس در روز دوشنبه ۸ دی، تاکیدی بر این است که در موضوع نقل و انتقال پول، مساله اصلی چیز دیگری است. وی می گوید: «خارج از کانال سوییس ما برای خرید واکسن کرونا به علت قرار داشتن در لیست سیاه fatf به مشکل برمی خوریم اما کانال سوییس به همین منظور خارج از fatf ساخته شده است. ... چیزی که مایه تعجب بود، مجوزی است که دولت آمریکا برای استفاده از پولهای بلوکه شده برای خرید واکسن صادر کرد، پیش بینی من این بود که دیرتر و بعد از آمدن آقای بایدن این اتفاق بیافتد. .... حتی اگر آقای بایدن و آمریکا به برجام برگردد ما همچنان مشکل fatf را خواهیم داشت، این مشکلی است که خودمان به وجود آوردیم! باید برای این موضوع راه حل فنی یافت.» (ایلنا)

حرفهای این کارگزار حکومتی نشان می دهد که حکومت و در راس آن خامنه ای برای راهبردهای کلان به شمول حمایت مالی از گروههای نیابتی و پولشویی تا کنون وارد کنوانسیون جهانی مربوط به پولشویی نشده و با این کار که هیچ ربطی به تحریمها ندارد، هزینه های سنگینی را بر مردم ایران تحمیل کرده است.

رسانه حکومتی اقتصاد نيوز در روز جمعه ۲۶ دی متن صحبتهای غلامرضا مصباحی مقدم، عضو مجمع تشخیص مصلحت و عضو مجلس خبرگان در مناظره با عباس آخوندی، وزیر سابق راه و شهرسازی را پوشش داد. در این گفتگو نکاتی برملا می شود که کُنه سیاستهای رژیم و در راس آن خامنه ای را نشان می دهد.

در این مناظره مصباحی مقدم اعتراف می کند که حکومت «چاره ای» جز معاملات پوششی ندارد. او گفت: «اگر به fatf بپوندیم دیگر نمی توانیم معامله پوششی انجام دهیم و باید شفاف انجام شود. ... الان ۸۰ میلیارد دلار معاملات پوششی انجام می دهیم و این یک حقیقت است. اگر معاملات ما شفاف شود، آمریکا به سراغ آنها می رود و آنها را تعطیل می کند. ... اگر به cft و پالرمو بپیوندیم باید قبول کنیم که معاملات ما شفاف باشد. اگر شفاف شد، طرف تجارت ما هر کجا که باشد را تعطیل می‌کنند. ... کسی که در دور قبل معاون ارزی بانک مرکزی بود، گفت: «من برای دور زدن تحریم ها در دور اول در کشورهای منطقه بانکهای ارزان قیمتی در حد ۲۰ میلیون دلار خریداری می کردم و واسطه مبادلاتمان قرار می دادم. هرکدام را که وزارت خزانه داری آمریکا شناسایی می کرد، می بست و یک بانک دیگر افتتاح می کردند.»

عباس آخوندی، وزیر سابق راه و شهرسازی در مناظره با مصباحی مقدم در این باره گفت: «ما حداقل سالی ۲۰ میلیارد دلار به نفع یک مشت دلال و کسانی که کار فساد و سوداگری می کنند خرج می کنیم... در این ۶ الی ۷ سال گذشته ایران بیش از ۱۶۰ میلیارد دلار هزینه داده است. الان ملت در فقر و فلاکت به سر می ‌برند و این نتیجه همین تدابیر کاملا سویی است که صورت گرفته است. در مقابل این صد و خورده ای میلیارد دلار باید بگوییم سود و منفعتی وجود دارد؟.... تا الان صرافهای دبی، میلیونها دلار پول تجار ایرانی را خورده اند. شما می خواهید در آنجا پوششی درست کنید و کالا را به کشورهای کره، چین و هر کشور دیگری صادر کنید، خریدار می داند که این کالا تغییر اوریجین داده شده است و می‌گوید خرید من از شما ریسک دارد، بنابراین کالا را به قیمت کمتری می خرد؛ شما همه این هزینه ها را در نظر بگیرید، این هزینه ها بین ۲۰ الی ۳۰ درصد کل پول است... نتيجه اينكه تورم بالا می رود و هزینه نیرو انسانی به قیمت دلار پایین می آید و سفره کارگر کوچک تر می شود...بپذیرید که شما یک فقر عمومی به این مملکت حاکم کردید... کار بانكها هم اساسا سوداگری و کثافت کاریهایی برای پوشش دادن شده است و برای همین اضافه برداشت می کنند...بیش از ۷۰ درصد تسهیلات بانکی برای همین کارهای تجاری است. شما ناخواسته یک بستری درست کردید که اکنون بستر اقتصاد ایران روی فساد می چرخد.»

از تک تک کلمات این دو کارگزار نظام می توان واقعیت کینه ورزی خامنه ای به مردم را درک کرد. برای او و سپاه پاسداران به عنوان مهمترین نیروی پشتیبان و به میزانی شریک در ولایت، زندگی و معیشت توده های مردم، به ویژه نیروهای کار، فاقد ارزش است و برای همین برای مهار کرونا سیاست جدی و موثر در پیش نگرفت و به ایمنی گله ای متوسل شد و برای همین با خرید واکسن معتبر کرونا مخالفت کرد و حکم ضد انسانی ممنوعیت خرید واکسن را صادر کرد و برای همین او و ایادی گوش به فرمانش با پیوستن به fatf مخالفت می کنند. پُر واضح است که این رفتار ضد مردمی و ارتجاعی با واکنشهای گسترده روبرو شود. جامعه و البته بخشی از کسانی که در پیرامون قدرت جاخوش کرده اند به حکم خامنه ای در مورد واکسن کرونا واکنش قاطعی نشان دادند. «واکسن بخرید»، و «واکسن معتبر، فوری، مجانی و همگانی حق مسلم مردم است»، بر سر زبانها افتاد، بر دیوار خیابانها و کوچه ها نقش بست و به طور گسترده در شبکه های اجتماعی منعکس شد. این واکنش به حق موجب نگرانی نهادهای نظامی و امنیتی رژیم و عَمَله و اَکَرِه ولی فقیه شد و رسانه های حکومتی پُر از مجیزگویی پیرامون «تدبیر آقا» و مشتی اراجیف و دروغهای دیگر شد. اما در لابلای این سخنان سخیف، دلواپسی از وجود تنفر از خامنه ای مشهود است.

آخوند حسینی بوشهری، رئیس جامعه مدرسین قم در مورد نگرانیها پیرامون این شهر می گوید: «نسبت به شهر قم، نگرانیهای به جایی وجود دارد. مخصوصاً رهبر انقلاب و مراجع عظام تقلید، نگران وضعیت این شهر هستند. چرا که دشمنان ما برای اثرگذاری بر فضای معنوی و فرهنگی این شهر برنامه دارند.» (ایسنا، پنجشنبه ۲۵ دی)

آخوند احمد خاتمی، عضو فقهای شورای نگهبان به مجیز گویی از علی خامنه‌ ای پرداخت و گفت: «جایگاه ولایت در اوج محبوبیت است و لجن پراکنیها نور ولایت را خاموش نخواهد کرد.» (ایرنا، یکشنبه ۸ دی)

پاسدار حسین اشتری سرکرده نیروی انتظامی هم در یک مراسم حکومتی حرفهایی زد که خبرگزاری موج در روز دوشنبه ۲۹ دی متن اصلاح شده و کمی تعدیل شده آن را منتشر کرد.

او گفت: «تمام صحبتهای ایشان [خامنه ای] گره گشا بود. موضع ایشان در مورد استفاده نکردن از واکسن‌های آمریکا انگلیس [اشتری گفت اسراییل] و فرانسه، رسانه‌های بیگانه و تعدادی [یک سری ایادی] در داخل موضع گرفتند.»

در یازده روز گذشته صدها گفته و نوشته به سود «تدبیر» ضد بشری خامنه ای منتشر شده که در لابلای همگی آنها نگرانی از شکسته شدن اتوریته و موقعیت خامنه ای دیده می شود.

حقیقت این است که سلامت و معیشت مردم با نظامی که در راس آن در شرایط کنونی خامنه ای است تامین نمی شود. این نظام را باید سرنگون کرد و خامنه ای را در یک دادگاه بین المللی محاکمه کرد.

 

منبع: نبرد خلق شماره ۴۳۳، چهارشنبه ۱ بهمن ۱۳۹۹ ـ ۲۰ ژانویه ۲۰۲۱

 

http://www.iran-nabard.com/

https://t.me/nabard_khalgh

بازگشت به صفحه اول