جنبش رنگین کمان بیشماران (فروردین  ۱۴۰۰)

گردآوری و تنظیم: پویا رضوانی

 

سال جدید برای کارگران و زحمتکشان با مشقت و تنگدستی آغاز شد. بحران فاجعه بار اقتصادی در سال ۱۳۹۹، همراه با همه گیری ویروس کوید۱۹ اکثریت جامعه ایران را به نیستی سوق داد. بر اساس یک تحقیق منتشر شده در رسانه ها و شبکه های اجتماعی مردم ایران از جمله ده  کشور غمگین جهان هستند.

استرس حاصل از بیکاری، نداشتن غذا و ذخیره مالی، وضع سلامتی، آزادیهای شخصی و مدنی، امید به زندگی، درآمد سرانه، میزان فساد و خدمات اجتماعی کشورها در ارزیابی پیرامون غمگین بودن مردم یک کشور دخالت دارد.

به راستی مردم ایران در اندوه جانباختن دستکم ۲۶۰ هزار زن و مرد ایرانی به علت آلوده شدن به ویروس کرونا و در غم سفره های لاغر شده خود و ادامه بی محابای تعرضی که نظام حاکم بر زندگی و معیشت آنان وارد کرده، سال جدید را آغاز کردند.

اما در همین شرایط فاجعه بار، اعتراض به فلاکت و شرایطی که حکومت ایجاد کرده، با وجود کرونا و البته تعطیلات نوروزی، به اشکال محتلف ادامه داشت که برجسته ترین آن 5 رشته حرکتهای اعتراضی از جانب بازنشستگان بود. 

در مجموعه خبرهای این شماره نبرد خلق، خلاصه دستکم ۲۶۶ حرکت از جانب کارگران و مزدبگیران را خواهید خواند. اخبار حرکتهای اعتراضی معلمان، دانشجویان و پرستاران در این ماه به طور جداگانه در ماهنامه نبردخلق منتشر می شود.

 

جنبش اعتراضی بازنشستگان تامین اجتماعی

در ماه فروردین شماری از بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی در پنج روز حرکت اعتراضی بسیاری از شهرهای کشور، در مجموع ۱۲۲ تجمع برگزار کردند. در این حرکتهای اعتراضی شعار «ما دیگه رای نمی دیم از بس دروغ شنیدیم» به طور گسترده از طرف معترضان سر داده می شد.

روز یکشنبه ۱۵ فروردین، دستکم در ۲۲ شهر از جمله تهران، خرم آباد، کرج، ساری، کرمانشاه، ‌اراک، اهواز، اردبیل، اصفهان، قزوین، گرگان، ایلام، کرمان، نیشابور، رشت، شیراز، شوش، تبریز، مشهد، سنندج، شوشتر و یزد در مقابل اداره تامین اجتماعی شهرهای خود، تجمعات اعتراضی برپا کردند.

به گزارش هرانا، بازنشستگان بخشی از مطالبات خود را اجرای مرحله دوم متناسب ‌سازی بر روی فیش حقوق فروردین ماه، افزایش سالیانه حقوق، پرداخت مزایای شغلی نظیر کمک معیشت، حق مسکن، حق عائله ‌مندی و اولاد، اجرای همسان‌ سازی حقوق بازنشستگان ۱۴۰۰ بر اساس بودجه ۸۹ هزار میلیاردی مصوب مجلس شورای اسلامی، حذف کلمه سنوات ارفاقی از احکام و جایگزین شدن سنوات استحقاقی سخت و زیان‌آور، پرداخت حق منطقه جنگی استانهای مرزی به همه بازنشستگانی که در آن مناطق هنگام جنگ مشغول خدمت بوده ‌اند، واگذاری سرمایه شرکتهای شستا به بازنشستگان که متعلق به کارگران و بازنشستگان بوده و حذف دو درصد کسر حقوق از بازنشستگان به خاطر دفترچه ‌های درمانی عنوان کردند.

روز چهارشنبه ۱۸ فروردین ماه، شماری از بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی دستکم در ۲۷ شهر از جمله اروميه، آبادان، خرمشهر، بجنورد، شيراز ، شاهرود، تهران، رشت، خرم ‌آباد، کرج، کرمان، اردبیل، اندیمشک، قزوین، ساری، اهواز، اصفهان، دزفول، کرمانشاه، مشهد، ایلام، یزد، تبریز، نیشابور، اراک، شوش و شوشتر مقابل سازمان تامین اجتماعی شهرهای خود، تجمعات اعتراضی برپا کردند.

روز یکشنبه ۲۲ فروردین، بازنشستگان و مستمری‌ بگیران در سومین تجمع اعتراضی سراسری در سال جدید در تهران و دستکم  ۲۸  شهر از جمله در مشهد، اصفهان، شیراز، اهواز، کرج، تبریز، رشت، کرمانشاه، اراک، قزوین، زنجان، اردبیل، خرم آباد، کرمان، ایلام، بجنورد، سنندج، ارومیه، شاهرود، ساری، نیشابور، نوشهر، بهشهر، شوش، اندیمشک، یزد، شوشتر و دزفول مقابل اداره کل تامین اجتماعی رژیم تجمع اعتراضی برگزار کردند.

روز چهارشنبه ۲۵ فروردین‌، دستکم در ۲۵ شهر از جمله در تهران مقابل ساختمان

مجلس و در شهرهای یزد، اهواز، اراک، بجنورد، ایلام، کرمان، کرمانشاه، خرم آباد، تبریز، مشهد، کرج، اصفهان، رشت، قم، شاهرود، اردبیل، ماکو، قزوین، شوشتر، شوش و هفت تپه، بروجرد، نیشابور، بهشهر و ... مقابل ساختمان سازمان تامین اجتماعی شهر خود، تجمعات اعتراضی برپا کردند.

بنا به گزارشهای منتشر در کانال تلگرام شورای بازنشستگان ایران، معترضان،  ضمن رونمایی از بنرهایی اعتراضی، شعارهایی از قبیل تامین اجتماعی، عدالت عدالت/ تا حق خود نگیریم، از پا نمی نشینیم/ فقط کف خیابون به دست میاد حقمون/ تاحق خود نگیریم از پا نمی نشینیم/ ما دیگه رای نمی دیم  از بس دروغ شنیدیم و ... را سر دادند.

روز یکشنبه ۲۹ فروردین‌، بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی دستکم در ۱۹ شهر از جمله تهران، اصفهان، اهواز، بندرعباس، بهشهر، دزفول، شوش، قزوین، کرج، کرمان، کرمانشاه، رشت، اردبيل، ساري، بروجرد، هفت‌ تپه، بجنورد، اراک و مشهد در مقابل ساختمان سازمان تامین اجتماعی شهر خود، تجمعات اعتراضی برپا کردند. حضور زنان در تجمع بازنشستگان تهران بسیار چشم‌گیر بود.

به گزارش خبرنگار ایلنا، معترضان خواستار اجرای صحیح و دقیق مواد ۱۱۱ و ۹۶ قانون تامین اجتماعی هستند تا مستمریهای شان متناسب با میزان تورم افزایش یابد.

 

یکشنبه اول فروردین

*کارگران اخراجی پتروشیمی ایلام برای اعتراض به اخراج از کار، مقابل استانداری ایلام تجمع کرده و سفره های خالی پهن کردند و اولین اعتراض سال ۱۴۰۰ را رقم زدند. به گزارش فارس، با بهره ‌برداری از واحد الفین شرکت پتروشیمی، شاهد استخدام تعداد زیادی نیرو غیربومی بودیم که این امر سبب شده بسیاری از کارگران بومی اخراج شده و نیروهای جدید را جایگزین آنان کنند. یکی از کارگران معترض گفت: بسیاری از کارگران اخراج شده سابقه‌ بیش از ۷ سال کار در شرکت پتروشیمی دارند اما هم ‌اکنون این کارگران از کار برکنار شده و به ‌جای آنها نیروهایی تازه ‌کار که تنها طی ۶ ماهه ابتدای امسال بیمه آنها پرداخت‌شده، استخدام شده ‌اند.

 

سه شنبه ۳ فروردین

*جمعی از اهالی گنبد با ساعتها تجمع مقابل بیدادگستری این شهرستان در استان گلستان اعتراض و خشمشان را به کودک آزاری در یکی از روستاها به نمایش گذاشتند. به گزارش دویچه وله، یک روز پس از واقعه کودک ‌آزاری اهالی روستای "عرب سورنگ" در اعتراض به بازداشت روستاییان توسط نیروهای انتظامی با انتشار مطالب انتقادی در صفحات اجتماعی خواستار رسیدگی فوری مقامات به این پرونده و آزادی روستاییان بازداشت ‌شده شدند. یکی از اعضای شورای این روستا که نخواست هویت خود را آشکار کند گفت: «در زمان اعتراضات، اهالی روستا که از این اقدام نگهبان سد ناراضی بودند، نارضایتی خود را با پرتاب سنگ به سمت خودروهای مأموران انتظامی ابراز کردند

عرب سرنگ، روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان گنبد کاووس در استان گلستان است.


شنبه ۷ فروردین

*کارگران اداره آب و فاضلاب اهواز در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات مزدی شان، مقابل استانداری خوزستان دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش ایلنا، کارگران معترض گفتند: مطالبات حدود ۷۰۰ نفر از کارگران شبکه آب و فاضلاب اهواز که به عنوان کارگران بهره ‌بردار تصفیه‌ خانه ‌ها، اپراتور و همچنین در بخش انشعابات مشغول فعالیت هستند، دو ماه است که پرداخت نشده و ما در این شرایط سخت کرونایی بارها خواستار پرداخت این مطالبات شده ‌ایم. معترضان تاکید کردند که: شرکتهای پیمانکاری اهمیتی برای کارگران قائل نیستند و مسئولان اداره آبفای شهرستان و استان نیز برای وصول مطالبات کارگران کاری انجام نمی‌دهند.

 

یکشنبه ۸ فروردین

*کشاورزان منوجان در اعتراض به عدم حمایت جمهوری اسلامی در خرید محصولات کشاورزی، جاده ترانزیتی شهرستان منوجان به بندرعباس را بستند. به گزارش تلگرام رصد بلوچستان، کشاورزان معترض با صرف هزینه ‌های هنگفت اقدام به کاشت، داشت و برداشت محصولات خود کرده که با عدم حمایت رژیم وضعیت بغرنج و نگران‌کننده‌ ای دارند. با وجود طرح شکایت و پیگیری مکرر کشاورزان، جهاد کشاورزی و دیگر ارگانهای مربوطه اقدامی انجام ندادند.

 

سه ‌شنبه ۱۰ فروردین

*برای دومین روز متوالی شهروندان در نقاط مختلف ایران از جمله مقابل ساختمان مجلس و سفارت چین در تهران، مقابل ساختمان استانداری البرز در کرج و مقابل ساختمان استانداری گیلان در رشت دست به تجمعاتی اعتراضی زدند. به گزارش  هرانا، تجمع این شهروندان در اعتراض به عقد قراردادی با محتوای پنهان بین ایران و چین موسوم به "برنامه همکاریهای جامع ایران و چین" صورت گرفت. شهروندان در این حرکتهای اعتراضی با سر دادن شعارهایی از جمله "می جنگیم می میریم ایران و پس می گیریم"، "ایران فروشی نیست" و "تا فسخ قرارداد هر روز همین جا" نسبت به امضای این قرارداد اعتراض کردند.

*گروهی از کارگران شهرداری چرام در استان کهگیلویه و بویر احمد مقابل ساختمان شهرداری این شهر دست به تجمع زدند. به گزارش عصر جنوب، تجمع این کارگران در اعتراض به تبعیض در پرداخت حقوق و مزایا صورت گرفته اسبه گفته یکی از کارگران؛ هنگامی که برای پیگیری مطالبات به دفتر شهردار مراجعه کردم، مورد فحاشی و خشونت فیزیکی قرار گرفتم.

 

پنجشنبه ۱۲ فروردین

*قصابهای شهر سقز در آستانه ۱۳ بدر از کشتار دام و توزیع گوشت خودداری نمودند. به گزارش سقز رووداو، قصابان خواستار افزایش قیمت گوشت هستند و با هدف رسیدن به خواسته خود و در آستانه روز طبیعت، از کشتار دام و توزیع گوشت خودداری کرده اند.

*مردم پنجگور بلوچستان شرقی در اعتراض به بسته شدن مرز و بیگاری کشیدن سوخت بران توسط ارتش پاکستان در این شهر تجمع اعتراضی برگزار کردند. به گزارش فعالان بلوچ، معترضان به بسته شدن مرز با سنگ نیروهای رژیم که مانع برگزاری این تجمع مسالمت آمیز شده بودند را فراری داده و جاده های ورودی به این شهر مرزی را بستند.

 

چهارشنبه ۱۱ فروردین

*تعدادی از شهروندان معترض به عقد قراردادی با محتوای پنهان بین ایران و چین، تجمع اعتراضی در کازرون برپا کردند. به گزارش هرانا، اعتراضات مردمی به قرارداد منعقد مذکور، طی روزهای گذشته در چندین شهر از جمله تهران، کرج و رشت شکل گرفت و تاکنون ادامه داشته است.

*کارگران شاغل در گروه ملی صنعتی فولاد ایران در همبستگی با 2 همکار اخراج شده خود، با فراخوان قبلی روبروی تالار اجتماعات دست به تجمع زده و خواهان بازگشت به کار فوری همکاران شان شدند.به گزارش کانال مستقل کارگران گروه ملی فولاد، پاژنگی مدیر حراست با حضور در بین معترضان خواستار پایان دادن به اعتراض شد و وعده داد ظرف دو روز  موضوع را پیگیری کرده و کارگران اخراجی را به کار باز گرداند.

*اهالی شهرک شهریار هشترود برای اعتراض به قطعی ۳ روزه گاز و تلفن دست به تجمع در خیابان ورودی این شهرک دراستان آذربایجان شرقی زدند. به گزارش ایسنا، یکی از حاضران در تجمع گفت: سه روز است که این شهرک به علت حفاری، گاز و تلفن ندارد و از عَلمکهای گاز، آب بیرون می ‌آید. یکی دیگر از اهالی این شهرک افزود:متاسفانه پیگیریهای ما با مسئولان و ادارات مربوطه به نتیجه نرسیده و ما مجبور شده‌ ایم تا با رسانه ‌ها تماس بگیریم تا مسئولان متولی، مجبور به رفع مشکلات موجود شوند.

 

شنبه ۱۴ فروردین

*شماری از نیروهای خدمات و فضای سبز شهرداری منطقه ۵ اهواز، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان مقابل ساختمان شهرداری این شهر تجمع اعتراضی برپا کردند. به گزارش عصرما خوزستان، به تازگی یک نماینده پیمانکار، یکی از کارگران شهرداری مذکور را به دلایل نامعلوم با ماشین زیر گرفته است و کارگران معترض به این موضوع، خواهان برخورد قانونی با نماینده خاطی شدند.

*برای هشتمین روز متوالی، کارگران بخش دفع آفات کشاورزی کشت و صنعت نیشکر هفت تپه برای اعتراض به کاهش دوره زمانی قراردادهای کاری و همچنین همبستگی با 8 همکار اخراجی دست به تجمع مقابل دفتر حراست در مجتمع زدند. بر اساس گزارش سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه، تجمع کنندگان به کاهش زمان قراردادها از یک سال به شش ماه و از شش ماه به سه ماه و عدم بستن قرار دادهای جدید  و اخراج  کارگران اعتراض کردند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران دفع آفات مجتمع نیشکر هفت تپه که به صورت فصلی در مزارع نیشکر مشغول کارند، گفت: اعتراض امروز کارگران فصلی واحد دفع آفات برای مشخص شدن وضعیت شغلی آنها برپا شده است.

*شماری از کارگران شهرداری کوت‌ عبدالله، در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات شان، برای چهارمین روز اعتصاب کرده و مقابل ساختمان استانداری خوزستان، دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش عصر جنوب، کارگران معترض اهم مطالبات خود را عدم پرداخت ۴ ماه حقوق معوقه و عیدی عنوان کردند.

 

یکشنبه ۱۵ فروردین

*کارگران گروه ملی صنعتی فولاد در حمایت از همکاران اخراجی خود اقدام به برگزاری تجمع اعتراضی نمودند. به گزارش کانال صدای مستقل کارگران گروه ملی فولاد، در این تجمع پرشور شماری از کارگران با حضور مقابل دروازه نگهبانی بخش دو، علیرغم ممانعت نیروهای حراست همکاران اخراجی را وارد شرکت نمودند. سپس با سر دادن شعارهای اعتراضی به سمت ساختمان اداری رفته و باز شدن فوری کارت ورود دو کارگر اخراج شده را خواستار شدند.

*کارگران شرکت معادن آسمینون منوجان در محور کهنوج به بندرعباس دست به تجمع زدند و محور کهنوج به بندرعباس را بستند. به گزارش کمپین فعالان بلوچ، تجمع این کارگران در اعتراض به تعطیلی معادن و بیکار شدن بیش از ۱۲۰۰ کارگر صورت گرفته است. پیش از این نیز در تاریخ ۹ تیر ۹۹، کارگران این معدن در اعتراض به عدم دریافت معوقات مزدی دست از کار کشیده و اعتصاب کرده بودند. بعد از این اعتصاب مدیران معدن از ۱۶ کارگر به دلیل همین حق‌ خواهی شکایت کردند.

*کارگران خدمات شهری شهرداری کارون برای اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق، حق بیمه، عیدی، سنوات و اخراج از کار تعدادی از همکاران، دست به تجمع مقابل استانداری خوزستان زدند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران گفت: کارگران خدمات شهری شهرستان کارون حدود ۴ ماه حقوق نگرفته ‌اند و حق بیمه‌ ای نیز برای آنها پرداخت نشده است.

وی با بیان اینکه آخرین بار آبان ماه سال گذشته حقوق دریافت کردیم، افزود: عیدی و سنوات بعضی از کارکنان از ۹۸ تاکنون پرداخت نشده است.

*شماری از اهالی روستای جفال مرکزی، مقابل درب فرمانداری شهرستان شادگان تجمع کردند. به گزارش عصرما خوزستان، تجمع کنندگان خواستار چاره اندیشی برای حل بحران چندین ساله آب شرب در این روستا شدند. گفته می‌شود اهالی روستای جفال هر ساله در بهار و تابستان با مشکل بی آبی و قطعی شبکه مواجه ‌اند و بسیاری از ساکنان این روستا به ناچار به شهرهای اطراف از جمله اهواز و آبادان مهاجرت می‌ کنند.

 

دوشنبه ۱۶ فروردین

*تعدادی از مشاوران ایمنی و بهداشت محیط کار، مقابل وزارت کار در تهران تجمع کردند. به گزارش فارس، تجمع این افراد در اعتراض به تغییر آئین ‌نامه و بیکار شدن ‌شان صورت گرفته است. یکی از مشاوران ایمنی و بهداشت محیط کار گفت: تعداد ۲۳۰۰ نفر از کسانی که به عنوان مشاور فنی و مسئول ایمنی، بهداشت و محیط زیست در کارگاهها با عنوان مسئولان ایمنی و بهداشت محیط کار مشغول کار بودند، به خاطر بخشنامه معاونت روابط کار که از اول مهر ماه سال ۹۸ اجرا شده و مجوز فعالیت این افراد را تمدید نمی ‌کند، بیکار شده ‌اند.

*به گزارش زاگرونا، شماری از کارگران دستور کاری شرکت نفت و گاز شهرستان گچساران مقابل دفتر کار مدیرعامل این شرکت تجمع کرده و خواستار رسیدگی به مطالبات شان شدند.

*شماری از ساکنان کوی گلدشت شهر اهواز مقابل ساختمان استانداری خوزستان تجمع اعتراضی برگزار کردند. به گزارش هرانا، تجمع این شهروندان در اعتراض به محرومیتها و عدم رفع مشکل زیرساختها و خدمات شهری از جمله دفع فاضلاب، جمع آوری زباله و بهسازی خیابانها و تامین آب شرب سالم صورت گرفته است.

*کشاورزان شرق و غرب اصفهان برای اعتراض نسبت به انتقال آب فاضلاب درچه توسط نیروگاه اسلام آباد دست به تجمع مقابل این نیروگاه در حاشیه زاینده رود زدند. براساس فیلم کوتاه منتشره از این تجمع اعتراضی، تجمع کنندگان با اعلام این که آب برای کشاورزی موجود نیست و فقط آب فاضلاب دارند که آن را هم نیروگاه بر می‌دارد، اعتراض شان را نسبت به دولت ومسئولان ذیربط اعلام کردند و خواستار جلوگیری از انتقال فاضلاب شهر درچه از توابع شهرستان خمینی ‌شهر شدند. روز پیش هم کشاورزان در مسجد حیدر اصفهان برای دستیابی به حقآبه تجمع کردند.

 

سه شنبه ۱۷ فروردین

*تعدادی از مدیران و کارگران حدود ۵۰ واحد تولیدی شن و ماسه در جوبجی رامهرمز برای پیگیری مطالبات خود مقابل ساختمان استانداری خوزستان دست به تجمع اعتراضی زدند.

به گزارش ایلنا، یکی از مدیران واحدهای تولیدی اظهار کرد: حدود ۱۴ ماه راه دسترسی به معادن و کارخانه ‌ها توسط میراث فرهنگی مسدود شده و باعث تعطیلی این معادن شده است. اداره کل میراث فرهنگی خوزستان دلیل مسدود کردن این جاده را احتمال باستانی بودن منطقه عنوان کرده ولی با گذشت مدت زیادی از این موضوع، اقدامی برای بررسی منطقه و روشن کردن موضوع نکرده است.

*گروهی از کارگران بازنشسته هتل لاله تهران دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران بازنشسته حاضر در این تجمع گفت: هدف ما از برپایی تجمع صنفی در محدوده داخلی هتل لاله پیگیری مطالبات معوقه بود، اما وقتی با بی‌اعتنایی مدیریت این مجموعه خدماتی مواجه شدیم، تصمیم گرفتیم این ‌بار مقابل سازمان بازرسی سازمان میراث فرهنگی کشور حضور یابیم.

*شماری از کارگران آبفای خرمشهر، مقابل ساختمان اداره آب و فاضلاب این شهر تجمع کردند. به گزارش صدا و سیما، معترضان طی ۴ روز متوالی با تجمع مقابل این اداره خواستار پرداخت حقوق و مزایای معوقه خود شدند. کارکنان اداره آبفا گفتند: از دی ماه سال ۹۹ تا کنون حقوق دریافت نکرده اند، همچنین اداره آبفا عیدی کارکنان خود را نیز پرداخت نکرده است.

*شماری از کارگران بازنشسته شرکت مخابرات راه دور شیراز، مقابل ساختمان صدا و سیما در شیراز تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران بازنشسته شرکت مخابرات راه دور شیراز در اعتراض به ارائه «گزارش خلاف واقع» در صدا و سیمای استان فارس از اوضاع این شرکت، تجمع کردند. معترضان گفتند؛ این گزارش به صورت یکطرفه تنظیم شده بود و در میزگردی که پس از آن پخش شد، نظر نمایندگان بازنشستگان اخذ نشد.

۱۵۰۰ بازنشسته این شرکت بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان از بابت سنوات پایان کار و… از کارفرمای این شرکت طلبکار هستند.

*برای دومین بار درسال جاری، جمعی از کارگران آب و فاضلاب اهواز به نمایندگی از حدود هزار نفر از همکاران شان برای اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق، عیدی کامل و حق بیمه، تبعیض در پرداخت حقوق و ... دست به تجمع مقابل ساختمان استانداری خوزستان زدند. به گزارش ایلنا، یکی از معترضان گفت؛ با وجود اینکه قبلا اداره آبفای اهواز برای پرداخت مطالبات معوقه کارگران اپرتور وعده داده بود اما هنوز عملیاتی نشده و ما کارگران سه ماه مزد معوقه طلبکاریم. در عین حال عیدی ما هم کامل پرداخت نشده است.

*تعدادی از کارگران شرکتی و حجمی شرکت توزیع برق مقابل مجلس دست به تجمع اعتراضی زدند.به گزارش اتحادیه آزاد کارگران، در چند ماه اخیر این چندمین بار است که این کارگران برای پیگیری مطالبات شان دست به تجمع می زنند اما هنوز خواسته ‌های شان محقق نشده است. یکی از اصلی‌ ترین خواسته‌ این کارگران تبدیل وضعیت و استخدام دائمی آنهاست.

 

چهارشنبه ۱۸ فروردین

*جمع کثیری از کشاورزان منطقه کربال از توابع شهرستان خرامه واقع در استان فارس، برای اعتراض به احداث سد سیوند و خشک شدن دریاچه بختگان و در پی آن از بین رفتن محصولات کشاورزی‌ شان، بر روی پل بند حسن آباد رودخانه کر، برای دومین روز متوالی تجمع اعتراضی برپا کردند. به گزارش هرانا، کشاورزان معترض به همراه خانواده های شان، با سردادن شعار هایی خواستار رسیدگی به مطالبات شان شدند.

*تعدادی از فارغ ‌التحصیلان بیکار رشته حقوق، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، مقابل ساختمان مجلس، تجمع اعتراضی برپا کردند. به گزارش ایسنا، فارغ‌ التحصیلان معترض، خواستار رسیدگی نمایندگان مجلس به موضوع رفع انحصار از وکالت، سردفتری و کارشناسی شدند.

 

پنجشنبه ۱۹ فروردین

*به گزارش کانال رسمی کارگران و کارکنان نگهداری خط و ابنیه فنی راه آهن، جمعی از کارگران کارخانه واگن ‌سازی زرند به دلیل نارضایتی از میزان حقوق دریافتی و به نشانه اعتراض برای سومین روز متوالی در ورودی این مجموعه تجمع کردند.

 

شنبه ۲۱ فروردین

*مرغداران دامغان، سمنان و شاهرود برای اعتراض به عدم قیمت یکسان بادیگر استانهای کشور مقابل استانداری اجتماع کردند. به گزارش مرآت، تجمع کنندگان گفتند: پس از آنکه پاسخی مناسب از مقامات مسئول در جهاد کشاورزی دریافت نکردند جهت اعلام اعتراض خود در مقابل استانداری تجمع کردند. آنها افزودند: جملات "اگر ارزان است نفروشید" و "استاندار با هرکسی ملاقات نمی کند"  از سوی مقامات امنیتی مستقر در استانداری موجب شدیدتر شدن اعتراض شده است.

*اهالی روستاهای منطقه چهارگنبد سیرجان در ادامه اعتراض به بی آبی مقابل معدن مس تخت ‌گنبد تجمع کردند. به گزارش پاسارگاد، این بار اولی نیست که اهالی چهار‌گنبد سیرجان اعتراض می ‌کنند و می‌ گویند معدن مس تخت‌ گنبد زندگی ‌شان را تحت‌ تاثیر قرار داده. نگرانی‌ شان فقط برای چهارگنبد نیست. آنها می‌گویند این معدن آب شرب این منطقه را هم برای فعالیت معدنی خواهد خورد.

*شماری از کارگران بومی و فنی شرکت آوای جهانبین پالایشگاه گاز سردشت انجیل نهصد بهبهان، در اعتراض به اعمال تبعیض کارفرما در مقدار دستمزد تعیین شده برای نیروی بومی و غیر بومی، در محوطه این شرکت دست به تحصن و تجمع زدند. به گزارش هرانا، شرکت آوای جهانبین، دستمزد نیروی غیر بومی را بین هفت تا نه میلیون تومان و دستمزد نیروی بومی را پایینتر از نرخ اداره ی کار تعیین کرده است.

* به گزارش هرانا، جمعی از مالباختگان شرکت صنعت خودرو آذربایجان (آذویکو)، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، مقابل ساختمان دادگاه مفاسد اقتصادی واقع در خیابان خیام شمالی در تهران، دست به تجمع اعتراضی زدند.

*گروهی از اهالی روستای حسین ‌آباد جنگل از توابع بخش میان جلگه نیشابور، در اعتراض به کم ‌آبی و عدم امکان استفاده از چاه عمیق آب کشاورزی، مقابل ساختمان اداره اراضی و املاک آستان قدس نیشابور، تجمع اعتراضی برپا کردند. به گزارش فارس، یکی از اعضای شورای این روستا در این خصوص گفت: از ۹۰۰ خانوار ساکن این روستا در حال حاضر تنها ۱۵۰ خانوار در روستا سکونت دارند، چرا که به دلیل مشکل کمبود آب جوانان روستا برای کارگری راهی شهرهای کرج و مشهد شدند و زنان روستا نیز برای تأمین هزینه ‌های زندگی در منازل مردم نیشابور کارگری می‌کنند.

 

*شماری از نیرو‌های اخراج شده آتش نشانی شهرکرد، در اعتراض به بلاتکلیفی وضعیت شغلی خود، مقابل ساختمان استانداری، دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش تابناک، نیروهای آتش نشانی ۳ سال پیش از طریق آزمونهای کتبی و شفاهی در این سازمان در شهرکرد پذیرفته شدند که به گفته شاهدان عینی پس از یک سال کاری، با تاکید رئیس آتش نشانی وقت به مدت دو ماه از کار برکنار و دو باره به کارشان بازگشتند. اما در حال حاضر یک سال و نیم است که وضعیت کاری آنها بلاتکلیف مانده است.

*کارگران شرکت پارس متال در اعتراض به اجرا نشدن تعهدات کارفرما دست به تجمع زدند.

بر اساس ایلنا، سال ۹۱، این شرکت برای تسویه حساب سنوات معوقه کارگران با بانک مهر اقتصاد وارد مذاکره شده است تا با دریافت وام بانکی، مطالبات عقب مانده کارگران کارخانه را تسویه کند. کارخانه در آن برهه زمانی به دلیل ورشکستگی توانایی پرداخت سنوات کارگران را نداشته است. بانک به منظور تضمین نهایی دریافت اقساط بوده است؛ شرط بانک این بود که کارگران باید ضامن یکدیگر شوند. در حال حاضر، ۱۳۵ نفر به دلیل پرداخت نشدن اقساط بانکی از سوی کارفرما موفق به دریافت چکهای خود نشده ‌اند. این کارگران به دلیل بدهکاری از انجام امور بانکی محروم هستند.

 

یکشنبه ۲۲ فروردین

*نیرو‌های شرکتی جهاد کشاورزی شهرستانهای خوزستان در اعتراض به شرایط کاری و تاخیر در پرداخت حقوق مقابل استانداری تجمع کردند. به گزارش صدا و سیما، سلمان موسوی نماینده کارکنان شرکتی اداره ‌های جهاد کشاورزی سراسر خوزستان در تشریح علت این تجمع گفت: چندین سال از فعالیت و اشتغال ما به عنوان نیرو‌های شرکتی در این اداره می‌گذرد و در حال حاضر در وضعیت نامشخص قراردادی به سر می‌بریم.

 

دوشنبه ۲۳ فروردین

*کارگران پیمانی واحد ترابری شرکت بهره‌ برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی در منطقه عملیاتی پارسیان آغار و دالان، دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش ایلنا، تجمع این کارگران در اعتراض به حذف آنها از سامانه ساپنا صورت گرفته است.

*جمعی از مجروحان ۷۰ درصد جنگ ایران و عراق مقابل استانداری چهارمحال و بختیاری تجمع کردند. به گزارش ایسنا، مطالبه اصلی تجمع ‌کنندگان تعیین تکلیف اراضی واگذار شده به آنها در سال ۸۲ است.

*کارگران پسماند شهرداری بجنورد برای دومین بار طی یک هفته در اعتراض به عدم تبدیل وضعیت و بلاتکلیفی استخدامی دست به تجمع مقابل ساختمان فرمانداری این شهرستان دراستان خراسان شمالی زدند. به گزارش عصر اترک، سرپرست دفتر امور شهری و شوراهای استانداری خراسان شمالی در باره این تجمع گفت: مطالبه این کارگران آن است که از سوی شهرداری بجنورد جذب و استخدام شوند.

 

سه شنبه ۲۴ فروردین

*تاکسی داران شهر بندرعباس برای اعتراض به عدم وجود معاینه فنی خودرو های دوگانه سوز و جریمه های مکرر توسط راهنمایی و رانندگی برای چند ساعتی دست ازکارکشیدند و تجمع کردند. به گزارش حوزه، اکثر تاکسیهای موجود در شهر بندرعباس فرسوده و قدیمی هستند و عمر آنان بیش از ۱۰ سال است به همین علت داشتن معاینه فنی برای آنها ممکن نیست. پلیس راهنمایی و رانندگی نیز مکررا تاکسیها را به دلیل نداشتن معاینه فنی جریمه می کند.

*کارگران پیمانی اپراتورآب و فاضلاب اهواز در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات مزدی و عیدی کامل خود، مقابل ساختمان استانداری خوزستان تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران معترض گفتند: مطالبات حدود هزار نفر از کارگران اپراتور شبکه آب و فاضلاب اهواز سه ماه به تاخیر افتاده و به دلیل پرداخت نشدن کامل عیدی ما بارها از مسئولان استانی درخواست پیگیری مطالباتمان را کرده ‌ایم.

*کارگران نی بر نیشکر هفت تپه در اعتراض به تعطیلی چند روزه گذشته دست به اعتصاب زدند. به گزارش کانال تلگرام سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه، دلیل اعتصاب کارگران نی بر، خرابی در بخش کارخانه و عدم حمل نیشکر به طرف کارخانه، بهانه تعطیلی پنج روزه این کارگران بوده است. با وجود حضور کارگران نی بر در محل کار، کارفرما از دادن تایم به این کارگران امتناع می‌کند، که این عمل کارفرما خلاف عرف کاری شرکت نیشکر هفت تپه است.

 

چهارشنبه ۲۵ فروردین

*برای چندمین روز متوالی، کارگران کارخانه ایران ترانسفو در اعتراض به عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل و اذیت و آزار یک همکار حق طلب از جمله تغییر محل کارش به اعتصاب وتجمع شان دراین واحد تولیدی واقع در کيلومتر ۴ جاده قديم زنجان - تهران ادامه دادند. به گزارش تسنیم، ازحدود ۱۰ روز پیش اعتراض کارگران کارخانه ایران ترانسفود به عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل آغاز شده است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان زنجان با تایید تجمع و اعتصاب کارگران ایران ترانسفو، گفت: کارگران این کارخانه به دو دلیل اصلی تجمع و اعتصاب کردند. نخست به خاطر انتقال همکارشان به شرکت اقماری ایران ترانسفو معترض بودند و از مدیران این شرکت درخواست پاسخ در این زمینه را داشتند. مورد دوم اعتراض کارگران به دلیل عدم اجرای قانون طبقه‌ بندی مشاغل در این کارخانه است، و کارگران معتقد هستند  که حق و حقوق شان بر اساس طبقه ‌بندی مشاغل واریز نمی ‌شود.

 

پنجشنبه ۲۶ فروردین

*در روزهای گذشته، مردم بخش میداوود با هدف پایان دادن به روند ۲۵ ساله ورود زباله‌ های شهری به زمینهای کشاورزی و چشم‌ اندازهای طبیعی خود، با تجمع در مسیر ارتباطی مکان دپوی زباله ‌های شهرداری باغ ‌ملک مانع از ورود خودروهای حامل زباله به مکان تخلیه زباله ‌ها شدند. به گزارش فارس، معترضان اعلام کردند با حضور شبانه روزی در جاده اجازه انتقال زباله به این منطقه  را نخواهند داد.

 

شنبه ۲۸ فروردین‌

*جمعی از مردم استان چهارمحال و بختیاری، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان،  تجمع اعتراضی برگزار کردند. به گزارش خبرآنلاین، اعتراض این شهروندان به اجرای پروژه ‌های انتقال آب بهشت آباد به فلات مرکزی بدون مجوز زیست محیطی است و آنان با راهپیمایی و برگزاری تجمع در حد فاصل میدان قمر بنی هاشم واقع در شهرکرد تا فرخشهر و همچنین در مسیر جاده شهرکرد به اصفهان، خواستار جلوگیری و پایان دادن به طرح مذکور شدند.

*کارگران شرکت لیدوما فاز ۱۳برای افزایش حقوقهای سال ۱۴۰۰ اعتصاب کرده و تا به نتیجه رسیدن خواسته های شان به سرکار نخواهند رفت. به گزارش کانال رسمی سندیکای کارگران فلزکارمکانیک ایران، کارگران شرکت اکسیر صنعت فاز ۱۴ نیز همزمان برای افزایش حقوق دست به اعتصاب زدند. شرکت به کارگران ابلاغ کرده است به دستمزدها ۳۳ درصد بیشتر اضافه نمی کند و عیدی و سنوات و حق مسکن هم نخواهد داد. به کارگران اعلام شده هرکسی با این حقوق کار نمی کند برای تسویه حساب آماده شود.

*کارگران شهرداری خرمشهر برای اعتراض به عدم پرداخت به موقع حقوق دست از کار کشیدند و مقابل فرمانداری این شهرستان در استان خوزستان اجتماع کردند. معترضان به خبرنگار ایلنا گفتند: بی ‌توجهی مسئولان شهرداری و شورای شهر خرمشهر به پرداخت مطالبات آنها باعث شده بارها برای وصول مطالبات شان دست به اعتراض صنفی بزنند.

 

دوشنبه ۳۰ فروردین

*جمعی از کارگران خدمات و فضای سبز شهرداری سوسنگرد، مقابل استانداری خوزستان تجمع کردند. به گزارش عصرما خوزستان، تجمع این کارگران در اعتراض به عدم پرداخت حقوق ۸ ماهه خود صورت گرفته است.

*برای دومین روز متوالی، ۱۵۰ کارگر پروژه ای پالایشگاه اصفهان (شرکت odcc) برای اعتراض به سطح نازل حقوق از رفتن برسرکار خودداری کردند. به گزارش کانال رسمی سندیکای کارگران فلزکارمکانیک ایران، مدیریت این شرکت نه تنها لیست حقوقی کمپین افزایش حقوق سال ۹۹ را اعمال نکرده است و به فیترهایش ۵ میلیون ۵۰۰ هزار تومان میداده با اعتصاب کارگران به ۷ میلیون رضایت داده است اما کارگران این مبلغ را در مقابل کاری که انجام می دهند ناچیز می دانند.

*کارگران شهرداری ویس دست از کارکشیدند و راهی کلانشهر اهواز شدند تا با تجمع مقابل استانداری خوزستان به عدم پرداخت ماهها حقوق و حق بیمه اعتراض کنند. به گزارش ایلنا، یک روز پیش نیز این کارگران از رفتن برسرکار خودداری کرده و مقابل ساختمان شهرداری این شهرستان اجتماع کرده بودند.

*کشاورزان شرق اصفهان درادامه اعتراضات دامنه دارشان نسبت عدم تأمین حقآبه و بارگذاری جدید بر زاینده ‌رود با به خط کردن تراکتورهای شان دست به تجمع در روستای وجاره زدند. به گزارش فارس، یکی از کشاورزان در باره تجمع کشاورزان شرق اصفهان و برخی حواشی این روزها در حوضه آبریز زاینده‌رود گفت: بخشی از مصوبات پیشین که اجرای آن خواسته کشاورزان شرق اصفهان است تاکنون پیگیری و اجرا نشده، همچنین برخلاف توافقات پیشین مبنی بر ممنوعیت بارگذاری جدید بر روی زاینده‌رود، بر اساس مصوبه شورای امنیت کشور، پروژه بن- بروجن مجدد فعال شده که منجر به درگیری مختصری هم شده است.

 

سه شنبه ۳۱ فروردین

*کارکنان آبفا روستایی خوزستان با تجمع مقابل ساختمان شرکت آب و فاضلاب اهواز خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران با انتقاد از ادغام آبفا روستایی و شهری گفت: از سال گذشته که ادغام شدیم ساختمان آبفا روستایی متروکه شده و نیروها نیز به مکانهای مختلف منتقل شدند. حقوق کارکنان آبفا شهری به ‌موقع پرداخت می‌شود، ولی حقوق آبفا روستایی به تعویق می ‌افتد و این تبعیض آشکار است.

*رانندگان خود مالک سازمان اتوبوسرانی ارومیه برای اعتراض به عدم پرداخت مطالبات شان برای ششمین روز متوالی اعتصاب و تجمع کردند. به گزارش خبرآنلاین، آذر ماه سال گذشته بود که رانندگان اتوبوس بخش خصوصی در پی پرداخت نشدن مطالبات شان، دست به اعتصاب زدند، رییس شورای شهر ارومیه با حضور در جمع رانندگان و بهره ‌برداران بخش خصوصی، قول مساعد داد تا این مطالبات به صورت تقسیطی و ماهانه به حساب بهره‌ برداران بخش خصوصی واریز شود. پس از این دیدار، بخشی از مطالبات در دو مرحله به حساب بهره ‌برداران واریز شد ولی این امر تداوم نداشت و با گذشت چند ماه، بار دیگر بهره ‌برداران بخش خصوصی سازمان اتوبوسرانی در اعتراض به این وضعیت، دست به اعتصاب زدند.

*کارگران آب و فاضلاب شهرستان ایذه در اعتراض به استمرار معوقات مزدی و بیمه ای خود، مقابل ساختمان شرکت آب و فاضلاب این شهر تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران معترض گفتند: با وجود اینکه قبلا اداره آبفای ایذه برای پرداخت مطالبات معوقه کارگران وعده داده بود اما هنوز عملیاتی نشده و ما کارگران همچنان بلاتکلیف هستیم.

*رانندگان سرویسهای حمل و نقل پتروشیمیهای منطقه ویژه اقتصادی ماهشهر، مقابل ورودی این سازمان تجمع کردند. به گزارش عصر جنوب، تجمع این شهروندان در اعتراض به عدم تعیین نرخ نامه سال جدید صورت گرفته است.

*کارگران شهرداری چوئبده شهرستان آبادان مقابل این شهرداری تجمع کردند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، تجمع کارگران در اعتراض به عدم پرداخت حقوق معوقه و عیدی صورت گرفته است.

*برای چندمین روز متوالی، صاحبان کارخانه های آرد استان زنجان برای اعتراض به نحوه سهمیه بندی گندم یارانه ‌ای براساس دستورالعمل جدید به اعتصاب شان ادامه دادند و خط تولید خود را تعطیل کردند و این استان را با کمبود آرد روبرو کردند. به گزارش تسنیم، رئیس اتاق اصناف استان زنجان با تایید کمبود آرد در زنجان گفت: متاسفانه افزایش سهمیه ‌بندی یکی از کارخانه ‌های تولید آرد استان سبب نارضایتی دیگر کارخانه ‌های تولید آرد استان شده است. این کارخانه‌ها معتقد هستند که آن کارخانه زمانی که تاسیس شد قرار بر این بود که اصلا سهمیه ‌ای به آن تخصیص نیابد؛ در حال حاضر هم مسئولان نباید با افزایش سهمیه بندی به آن کارخانه موافقت کنند.

 

حرکتهای اعتراضی غارت شدگان بازار سرمایه

روز دوشنبه ۱۶ فروردین، شماری از سهامداران بازار سرمایه در تهران، مقابل ساختمان مجلس تجمع کرده و خواستار رسیدگی به مطالبات شان شدند. به گزارش رویداد ۲۴، تجمع کنندگان خواستار بازپرداخت سرمایه ‌های خود توسط سازمان بورس شدند.

مالباختگان سهامدار بورس شعار می دادند: ما دیگه رای نمی دیم عدالتی ندیدیم/ بورس ما، کوره پولسوز ما.

روز یکشنبه ۲۲ فروردین، تعدادی از سهامداران حقیقی در اعتراض به ریزش بازار و زیانهای وارده به آنها، مقابل شرکت بورس اوراق بهادار در سعادت ‌آ‌باد تهران تجمع کردند.

روز دوشنبه ۲۳ فروردین، جمعی از سهامداران بورس مقابل سازمان بورس در تهران تجمع کردند.

روز چهارشنبه ۲۵ فروردین‌، جمعی از سهامداران زیان دیده بازار بورس، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، مقابل ساختمان سازمان بورس و اوراق بهادار واقع در تهران، تجمع اعتراضی برپا کردند.

روز پنجشنبه ۲۶ فروردین‌، جمعی از سهامداران زیان دیده بازار بورس، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، مقابل ساختمان سازمان بورس و اوراق بهادار تجمع اعتراضی برپا کردند.

روز دوشنبه ۳۰ فروردین، شماری از سهامداران بورس در تهران مقابل مجلس و در مشهد مقابل ساختمان استانداری خراسان رضوی، تجمع کردند.

غارت شدگان به وسیله بازار بورس فراموش نمی کنند که خامنه ای مردم را تشویق به سرمایه گذاری در این نهاد کرد و گفت: «بهترین مکان برای سرمایه‌ گذاری بازار سرمایه است». حسن روحانی هم گفت: «مردم بدانند سکه و دلار جای سرمایه ‌گذاری نیست اما بورس جای سرمایه‌گذاری است.».

 

اخبار کوتاه منتشر شده در شبکه ‌های اجتماعی

شنبه ۷ فروردین: تجمع اعتراضی مرغداران خوزستان مقابل ساختمان جهاد کشاورزی استان/ تجمع اعتراضی و درخواست جمعی از مردم بخش صیدون جلوی ساختمان فرمانداری باغملک با پلاکاردی که در آن نوشته شده بود: «ما مردم شهر صیدون امنیت جانی و مالی نداریم!»/ تجمع باشگاه داران اهواز مقابل فرمانداری کلانشهر اهواز برای اعتراض به بلاتکلیفی معیشتی و عدم حمایت دولت به دلیل تعطیلی اماکن ورزشی در چارچوب مقابله با کرونا./ جمعی از بازاریان میناب دراستان هرمزگان برای اعتراض به مسدود کردن ورودیهای بازار این شهر در اجرای طرح پیاده ‌روسازی و محدود شدن تردد در بازار دست به تجمع مقابل شهرداری زدند.

یکشنبه ۸ فروردین: جمعی از کارگران شهرداری امیدیه با خواست بازگشت به کار همکاران اخراجی خود اقدام به برگزاری تجمع کردند.

دوشنبه ۹ فروردین: جمعی از کارگران شرکت آب و فاضلاب روستایی (آبفار) براى هشتمین روز متوالى مقابل ساختمان استانداری در خیابان فلسطین اهواز تجمع اعتراضى برگزار كردند./ کارگران خطوط ابنیه فنی راه‌ آهن جنوب شرق زاهدان، در اعتراض به عدم پرداخت معوقات مزدی خود اقدام به برگزاری تجمع کردند.

دوشنبه ۱۶ فروردین: تجمع جمعی از اهالی جلوان از توابع بخش مرکزی شهرستان اصفهان در اعتراض به وضعیت نا ایمن جاده این منطقه به حصه و جان باختن تعدادی از اهالی بر اثر تصادف.

چهارشنبه ۱۸ فروردین: تجمع کارگران پسماند شهرداری بوشهر برای اعتراض به عدم پرداخت حقوق اسفند ماه، ۴ ماه حق بیمه و ۶ میلیون تومان سنوات دست مقابل شهرداری مرکز استان بوشهر./ تجمع جمعی از کسبه زنجان برای اعتراض به بسته شدن مغازه ها براساس تصمیم ستاد کرونا و عدم حمایت دولت، مقابل اتاق اصناف./ تجمع اعتراضی سهامداران شرکت پلی اکریل ایران (شپلی) مقابل وزارت صنعت./ تجمع اعتراضی سهامداران شرکت پلی اکریل ایران (شپلی) مقابل وزارت صنعت زدند و خواهان تحویل کارخانه به هیات مدیره، پایان تخلفات و رسیدگی قضایی به تخلفات و شفافیت مالی شرکت شدند.

آدینه ۲۰ فروردین: مردم روستای لاسجرد در شهرستان سرخه در استان سمنان، در اعتراض به تقسیمات جدید کشوری، برای دومین روز مقابل ساختمان شورای قلابی شهر و دهیاری افتر تجمع کردند.

شنبه ۲۱ فروردین: تجمع مردم منطقه تخت گنبد سیرجان، در اعتراض به وضعیت آب آشامیدنی و هم‌چنین اعتراض به شرکت تخت گنبد.

یکشنبه ۲۲ فروردین: سهامداران شرکت پلی اکریل ایران (شپلی) بار دیگر برای تحویل پلی اکریل به هیات مدیره  شرکت دست به تجمع مقابل استانداری اصفهان زدند.

دوشنبه ۲۳ فروردین: تجمع جمعی از کسبه و مالکان مغازه های فاز یک شهرک اندیشه بروجرد در اعتراض به مصوبه شورای شهر و ابلاغیه شهرداری مبنی بر پرداخت اجاره سالیانه حق راه عبور./ اعتصاب کارگران شهرداری سریش آباد در استان کردستان برای اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق و حق بیمه.

شنبه ۲۸ فروردین: تجمع گروهی از سهامداران مالباخته شرکت محورسازان ایران خودرو، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، مقابل ساختمان این شرکت.

یکشنبه ۲۹ فروردین: تجمع شماری از کارگران خدماتی و فضای سبز شهرداری سوسنگرد، مقابل درب ورودی فرمانداری دشت آزادگان./ تجمع کشاورزان شرق اصفهان در اعتراض به نرسیدن حقآبه شان.

دوشنبه ۳۰ فروردین: اعتصاب کارگران داربست بند شرکت اکسیر صنعت در فاز ۱۴ پارس جنوبی./ دومین روز تجمع اعتراضی کارگران اخراجی واحد شیرین‌سازی میعانات پالایشگاه‌ گاز ایلام مقابل استانداری./ تجمع کارکنان اتاق اصناف همدان برای اعتراض به سطح نازل حقوق و حیف و میلهای مالی دست از کارکشیدند و اجتماع کردند./ تجمع کارگران شرکت کشت و صنعت میرزا کوچک خان که در ۵۰ کیلومتری جاده خرمشهر به اهواز کار می‌کنند در اعتراض به اخراج نماینده کارگران این شرکت.

سه شنبه ۳۱ فروردین: کارگران ماسه ‌ریز تبریز برای اعتراض به بیکاری به دنبال پلمب کارخانه به دلیل مشکلات مالی دست به تجمع مقابل ورودی محل کارشان زدند.

 

منبع: نبرد خلق شماره ۴۳۷، چهارشنبه اول اردیبهشت ۱۴۰۰ – ۲۱ آوریل ۲۰۲۱

 

http://www.iran-nabard.com/

https://t.me/nabard_khalgh

بازگشت به صفحه اول