جنبش کف خیابان و کابوس رژیم

زینت میرهاشمی

 

در میان هیاهوی تبریک گفتنها در قبیله خودیها برای موفقیت مهندسی انتخابات، در حالی که پای آیت الله اعدام هنوز به پاستور نرسیده، اعتراضها و اعتصابهای نیروهای کار، در قامتی بلند تر قدرت و عظمت خود را به نمایش گذاشت. طلب مطالبه در کف خیابان، همان جایی که برای کارگران پیروزی به بار می آورد و برای حکومت یک کابوس همیشگی است.

نمایش مناظره تلویزیونی با شرکت چند کوتوله سیاسی با پشتوانه تاییدیه شورای نگهبان، امکان بیان بخشی از فلاکت اقتصادی و مشکلات معیشتی مردم را فراهم کرد. هدف از بیان مشکلات مردم، بازار گرمی برای شعبده بازی انتخابات، دور کردن مردم از اعتصاب و اعتراض و دلخوش کردن آنها به باندهای حکومتی برای تغییر وضع فلاکت بارشان بود.  هدفی که شکست کامل را به همراه داشت.

بازیگران که خط قرمزهای رژیم را رعایت کردند و در مورد آمران و عاملان وضع موجود از جمله خامنه ای و اهالی بیت او نکته ای مطرح نکردند. آنها وعده و عیدهایی دادند که هیچکس را باورمند به تحقق آن نکرد. به عبارت دیگر آشی که خامنه ای برای یکدست  کردن حکومتش پُخت با نمایش مناظره آنچنان بوی تعفن پراکنده شد که موجب تقویت بیشتر جنبش تحریم شد.

در هنگامه نمایش مناظره کاندیدای ریاست جمهوری، سخن پراکنی آنها در مورد کارگران، کولبران، سوختبران، زنان و جوانان به منظور داغ کردن تنور نمایش انتخاباتی بود. سکوت همه آنها پیرامون سرکوب فعالان کارگری و کنشگران اجتماعی نشان دهنده وحدت آنان در حفظ نظام و ادامه وضع موجود است.

حکومت رانت خواران و ریزه خواران وابسته به آن، هر چقدر با سرکوب و اعدام و تاریخ نگاری به سبک دیکتاتورها تلاش کنند که معترض، کنشگران و پیکارگران، شورشگران و براندازان و ... را حذف کنند اما حافظه تاریخی مردم را نمی توانند پاک کنند. اگر آنها از کلیدواژه های عدالت، مستضعف و .... برای برپایی خلافت اسلامی شان استفاده می کنند اما حقیقت و واقعیت آنچه که بر سر مردم آوردند را نمی توانند از حافظه تاریخی مردم ایران پاک کنند.

از همان ابتدای به قدرت رسیدن رژیم سرکوبهای گسترده شروع شد. کشتارهای دهه ۶۰، قتلهای زنجیره ای، ترور ایرانیان در خارج از ایران، کشتار زنان و مردان قیام کننده در سال ۸۸، دی ۹۶ و آبان ۹۸. رد خون مردم بر چوبه های دار و آسفالت خیابانهای ایران و ... بخش مهمی از حافظه تاریخی مردم ایران است.

معیشت و کار مردم قربانی سیاستهای جاه طلبانه و تروریستی به نفع حفظ امنیت دیکتاتوری مستبد ولایت مطلقه فقیه گرفتار است. بهبود وضعیت مردم دقیقا در تضاد با امنیت رژیم قرار گرفته و بر این منظر هیچ گزینه ای جز سرنگونی رژیم چشم اندازی روشن برای مردم ندارد.

کلید روحانی و وعده های او را کسی فراموش نکرده است. سید اعدام هم سر کار بیاید کاری نمی تواند بکند. اقتصادی که این رژیم ساخته از پایه ویران و راهبران آن فاسد هستند. بنابراین همه قول و قرارهای بدون برنامه در نظر مردم پوشالی و پشیزی ارزش ندارند.

این تنها مردم ایران هستند که توانایی ساختن ویرانه رژیم ساخته را دارند. این شورشگران هستند که پیروزی را می سازند همانگونه که تا کنون در عدم ثبات رژیم با همه ید و بیضایش مداخله گر بوده اند.

 

ستمگری عریان با دستگیری و ضرب و شتم کارگران هفت تپه

دستگیری سه کارگر نیشکر هفت تپه در روز شنبه ۱۵ خرداد، بخشی از ستمگری عریان حکومت  علیه کارگران را نشان داد. سه کارگر هفت تپه برای شکایت علیه ضرب و شتم همکاران خود توسط باند اسد بیگی به پاسگاه هفت تپه رفتند و دستگیر شدند.

 پاسخ دستگاه سرکوبگر رژیم به شکایت برحق کارگران هفت تپه علیه اقدامات بی رحمانه مالک کارخانه مثل قطع آب، نپرداختن حقوقهای معوقه و...، نشان دهنده حمایت آشکار حکومت از دزدیهای اسد بیگی و تشویق او به ادامه اقدامات ظالمانه و غیر انسانی است.

حکومت مجبور شد زیر مبارزه مداوم کارگران و بنا به خواست آنها،  اسد بیگی را از مالکیت بر شرکت نیشکر هفت تپه خلع ید کند. اما رژیم، انتقام تن دادن به خواست کارگران را با آزار و پرونده سازی علیه وکیل کارگران، فرزانه ژیلایی بلافاصله گرفت. بازگذاشتن دست اسد بیگی برای تاراج وسایل کارخانه و قطع حقآبه برای مزارع جهت به تعطیل کشاندن تولید، نشانه رفاقت نزدیک باند اسدبیگیها با حکومت علیه کارگران هفت تپه است. احمد  نادری مجلس نشین و حامی رئیسی جلاد در رابطه با هفت تپه گفت: «هفت تپه ۲۴۰۰ میلیاردی را ۶ میلیارد فروختند.»

باند رئیسی، جلاد پرآوازه در سرکوب و پرونده سازی علیه کارگران، با ارسال پیام برای کارگران هفت تپه خواست به نفع خود بهره تبلیغاتی کند که با دست رد فعالان کارگری هفت تپه روبرو شد. به گفته کارگران، رئیسی از یک سو پیام برای کارگران داد و از طرف دیگر، وکیل مدافع آنها را محروم از وکالت کرد. معنای محروم کردن وکیل کارگران از کار و پرونده سازی امنیتی علیه او، ادامه فشارها بر فعالان این کارخانه است.

در رویدادی دیگر بر اساس گزارش روز ۱۵ خرداد خبرگزاری هرانا، در طی چند روز ۹ کارگر منطقه ۳ شهرداری اهواز به دلیل اعتصاب و اعتراض به دلیل عدم دریافت حقوق شان دستگیر شدند.

 

آمارهایی که رژیم را به چالش می گیرد

رئیس موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی در رابطه با پدیده فقر مطلق به تاریخ ۱۳ خرداد گفته است «۳۰ درصد جمعیت ایران زیر خط فقر مطلق هستند.» وی ادامه می دهد که :«در حالی که جمعیت زیر خط فقر مطلق از سال ۹۲ تا ۹۶ به ۱۵ درصد رسیده بود اما از سال ۹۶ تا ۹۸ به ۳۰ درصد افزایش یافت.» (ایسنا ۱۲ خرداد)

رئیس اطاق بازرگانی رژیم روز دوشنبه ۳۱ خرداد از رشد اقتصادی برابر صفر طی نیم قرن اخیر حرف زد و گفت: «سیکل معیوب و تکرار شونده مشکلاتی مانند تورم، نرخ بیکاری، فقر پایدار و نابرابری بسیار بالا» است. (ایسنا دوشنبه ۳۱ خرداد ) غارتگرانی که طی نیم قرن مردم را به این روز کشاندند و همچنان بر سر قدرت هستند اشتهای شان بیشتر شده است.

یکی از خواسته های کارگران حقوق ۱۲ میلیون است زیرا خط فقر بر اساس داده های آماری اقتصاددانان رژیم ۱۰ تا ۱۱ میلیون است. و حداقل حقوق یک ملیون و ۸۰۰ هزار تومان است. خبرگزاری حکومتی فارس، تصویر فیش حقوقی یکی از مجلس نشینان سابق و مدیر عامل بیمه سرمد را منتشر کرده است. بر اساس این گزارش، وی در ماه فروردین ۷۳ میلیون تومان و در اردیبهشت ۸۵ میلیون تومان حقوق دریافت کرده است. (پایگاه خبری آفتاب ۲۰ خرداد)

 

خودسوزی کارگران به دلیل فقر و عدم پرداخت حقوق

روز سه شنبه ۱۸ خرداد سه کارگر پیمان کار در اعتراض به عدم پرداخت چندین ماه حقوق در مقابل اداره راه و شهرسازی کرمانشاه دست به خودسوزی زدند. همچنین در بامداد ۲۲ خرداد، یکی از کارگران تاسیسات نفتی میدان یادآوران در هویزه به نام عمران روشنی مقدم خود را حلق آویز کرد. (اتحادیه آزاد کارگران ۱۹ خرداد)

 

کودکان ضعیف ترین قربانیان نابرابری و بی عدالتی

تبعیض و نابرابری و کالایی کردن تحصیل اثرات مرگبار خود را بر کودکان گذاشته است. در ماه گذشته جان باختن دانش آموزان در راه استفاده از اینترنت و دسترسی به شبکه های آموزشی مجازی ، و کودکان کار و ... جریان داشت.

ملک فاضلی عضو مجلس ارتجاع از «وجود بیش از ۱۴۱ هزار دانش آموز بازمانده از تحصیل در استان سیستان و بلوچستان در صدر آمار بازماندگان از تحصیل» خبر داده است. (ایران کارگر ۱۲ خرداد)

یک دانش آموز برای دسترسی به اینترنت در روستای پیچکان از توابع شهرستان زیر کوه برای دسترسی به اینترنت و استفاده از شبکه های آموزش مجازی به کوه رفته و سقوط کرد و جانش را از دست داد. یک کودک کار در روز آدینه ۷ خرداد در شهر قم در حین انجام کار به دلیل سقوط از ارتفاع جانش را از دست داد. به گزارش هرانا (۷ خرداد ) «ایران دز زمینه رعایت مسایل ایمنی کار در میان کشورهای جهان رتبه ۱۰۲ را به خود اختصاص داده که رتبه بسیار پاینی است.»

کودکان کار هر روز بر تعدادشان بیشتر می شود، به عنوان نیروی کار ارزان در بخش زباله گردی بدون هیچ گونه امنیت بهداشتی و جسمانی کار می کنند. رئیس انجمن مددکاران اجتماعی در مصاحبه ای با خبرگزاری حکومتی ایسنا گفته است که ۸۰ درصد کودکان کار به دلیل فقر خانواده کار می کنند و بر اساس آماری که در سال ۹۲ گرفته شده است «درصد قابل توجهی از این گودکان مبتلا به اچ آی وی هستند.» (یکشنبه ۱۶ خرداد)

در حالی که کودکان استانهای محروم در مدرسه های کپری و در خانه های حصیری و چادر زندگی می کنند، دبیر کل اتاق بازرگانی مشترک رژیم و عراق در برابر عدم پرداخت بدهی های نقدی از طرف دولت عراق، پیشنهاد داده که با «تاسیس صندوق سرمایه گذاری مشترک» «منابع بلوکه شده» به «بازسازی عراق» اختصاص داده شود. (ایرنا ۱۴ خرداد)

  

منبع: نبرد خلق شماره ۴۳۹، سه شنبه ۱ تیر ۱۴۰۰ – ۲۲ ژوئن ۲۰۲۱

http://www.iran-nabard.com/

https://t.me/nabard_khalgh

بازگشت به صفحه اول