جنبش رنگین کمان بیشماران (خرداد ۱۴۰۰)

گردآوری و تنظیم: پویا رضوانی

اکثریت مردم ایران در ماه خرداد با مجموعه ای از مشگلات معیشتی، همه گیری ویروس کرونا و فقدان واکسن برای همه، خاموشیهای مداوم، آتش گرفتن جنگلها، بی آبی و ... درگیر بودند. دو موضوع اما در این ماه بیشتر برجستگی داشت. اول مساله بی آبی و دوم حرکتهای اعتراضی گارگران رسمی و پیمانی صنایع نفت و پتروشیمی. اعتراضهای کشاورزان و مردم مناطق مختلف در این مجموعه پوشش داده شده و با دقت در مضمون خبرها مشخص می شود که مسئولیت فاجعه آب متوجه حاکمیت در کلیت آن است. در آخرین ماه بهار سال جاری بی آبی و کم آبی مردم شهرها و روستاهای داغ خوزستان را تهدید می کرد و باید منتظر شرایط سختری در تابستان به خصوص در خوزستان که سرزمین ثروت و دریا است باشیم و بازهم مردم این استان از تشنگی لَه لَه بزنند.

حرکتهای اعتراضی کارگران رسمی، قرارداد موقت و پیمانی صنایع نقت و پتروشیمی در ماه خرداد ابعاد گسترده ای داشت و دهها خبر و گزارش تصویری از این حرکتها در رسانه های چاپی، صوتی و تصویری و در شبکه‌های اجتماعی، پوشش داده شده است.

در مجموعه خبرهای این شماره نبرد خلق، خلاصه دستکم ۲۰۷ حرکت از جانب کارگران و مزدبگیران را خواهید خواند. اخبار حرکتهای اعتراضی معلمان، دانشجویان و پرستاران در این ماه به طور جداگانه در ماهنامه نبردخلق منتشر می شود.

شنبه اول خرداد

*کارگران پروژه ای  شرکت آی جی سی فاز ۱۴ برای اعتراض به سطح پایین حقوق از رفتن برسرکار خودداری کردند. به گزارش پیام سندیکا، بیش از ۲۰۰ کارگر پروژه ای شرکت آی جی سی فاز ۱۴ به دلیل تقلب کارفرما و پایین زدن حقوقها، دست به اعتصاب زدند.

*گروهی از کارگران شرکت لبنیاتی پاژن، در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات مزدی ‌شان، مقابل ساختمان فرمانداری نسیم شهر، دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش ایلنا،

تجمع کارگران کارخانه لبنیاتی پاژن در نسیم شهر استان تهران باعث شد که بیدادستانی شهرستان بهارستان به موضوع مطالبات معوقه این کارگران ورود کند.

*شماری از کارگران شهرداری چابهار، در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات مزدی‌ شان، مقابل ساختمان شهرداری این شهر، دست به تجمع اعتراضی زدند. بر اساس گزارش رسانک، کارگران شهرداری چابهار سه ماه حقوق پرداخت نشده را از شهرداری طلب دارند.

 

یکشنبه ۲ خرداد 

*بازنشستگان «شرکت مخابرات راه دور شیراز» مقابل استانداری فارس تجمع کردند. به گزارش ایلنا، آنها گفتند: «از استانداری فارس می ‌خواهیم که برای احقاق حقوق ۱۳۰۰ کارگر بازنشسته مخابرات راه دور شیراز، قاطعانه ورود کند. ما مطالبات قانونی خود به همراه خسارت تاخیر آن را می ‌خواهیم؛ مطالباتی که پرداخت آن ۱۵ سال به طول انجامیده است.

*کارکنان شرکت بهره‌ برداری متروی تهران، مقابل شورای فرمایشی شهر تهران دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش ایلنا، شهروندان معترض، مطالبات خود را اصلاح عناوین شغلی خود تا سال ۹۳ به جهت بهره‌مندی از بازنشستگی در مشاغل سخت و زیان ‌آور، اعمال فوق ‌العاده حق جذب، تشکیل شورای اسلامی کار، تامین لباس فرم، پرداخت معوقات مربوط به سالهای ۹۵ تا ۹۹، دریافت طلبهای خود از بیمه تکمیلی و قرار دادن راهبران در اولویت واکسناسیون کرونا عنوان کردند.

*تعدادی از رانندگان خودروهای دیزلی در مشهد، در اعتراض به نادیده گرفته شدن مشکلات شان توسط مسئولان مربوطه، برای دومین روز متوالی دست به اعتصاب و تجمع زدند. بر اساس گزارش کانال تلگرام اتحاد، رانندگان معترض با پارک خودروهای خود در حاشیه بزرگراه غدیر این شهر، خواستار رسیدگی به مطالبات شان شدند.

 

دوشنبه ۳ خرداد

*جمعی از قربانیان جنگ ۸ ساله شاغل در وزارت نفت مقابل این وزارتخانه تجمع کردند. به گزارش ایلنا، تجمع کنندگان به اجرا نشدن ابلاغیه ‌های مرتبط با وضعیت رفاهی خود اعتراض کردند.

*تعدادی از رانندگان خودروهای دیزلی در مشهد، در اعتراض به نادیده گرفته شدن مشکلات شان توسط مسئولان مربوطه، برای سومین روز متوالی دست به اعتصاب و تجمع زدند. بر اساس گزارش ایلنا، رانندگان معترض با پارک خودروهای خود در حاشیه بزرگراه غدیر مقابل شهرداری مشهد در بلوار نخریسی این شهر، خواستار رسیدگی به مطالبات شان شدند. رانندگان خودروهای دیزلی مشهد خواهان لغو قانون منع تردد هستند.

*کارگران حراست و نگهداری پیمانی خط ۵ قطار شهری تهران به دلیل معوقات مزدی، کار در بخش ‌نگهداری و حراست را متوقف کردند. منابع کارگری در خط ۵ قطار شهری تهران در تماس با خبرنگار ایلنا، اظهار داشتند حدود ۲۰۰ نفر هستیم که با پرداخت نشدن حقوقمان دچار مشکلات معیشتی شده‌ ایم و درخواست کارگران در تجمع امروز تسریع در پرداخت حداقل بخشی از معوقات مزدی است.

 

سه شنبه ۴ خرداد

*کارکنان مدت موقت وزارت نفت به منظور پیگیری وعده‌ های مقامهای این وزارتخانه، مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارکنان مدت موقت وزارت نفت خواهان اجرای همسان‌ سازی حقوق بر اساس تبصره (۳) ماده ۲۹ قانون برنامه ششم توسعه، بازنگری در نظام حقوق و دستمزد و اعمال فوق ‌العاده شغلی مطابق ماده ۳۸ آیین ‌نامه نظامهای اداری کارکنان صنعت نفت برای کارکنان قرارداد مدت موقت، مشابه ‌سازی فصل دهم خدمات کشوری که در سال ۹۹ برای کارکنان رسمی اعمال شد، تبدیل وضعیت کارکنان مدت موقت مانند سایر وزارتخان ه‌ها، اجرای بند (۶) سیاستهای کلی نظام اداری، رهایی از بلاتکلیفی بین قانون نفت و قانون کار و رفع محدودیت سنی تبدیل وضعیت استخدامی مشمولان استفساریه ایثارگران هستند.

*گروهی از کارگران کارخانه صنایع شیر پگاه تهران، با تجمع مقابل ساختمان قوه قضائیه برای رفع تصرف غیرقانونی اراضی کارگران این کارخانه درخواست استمداد کردند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران صنایع پگاه تهران در توضیح علت تجمع کارگران گفت: مدتهاست حکم تخلیه زمینهای تصرف شده را از قوه قضائیه در دست داریم اما هیچ ارگان دولتی برای اجرای این حکم به ما کمک نمی‌کند.

*بازنشستگان کارخانه پارس متال در اعتراض به عمل نکردن وعده‌ های کارفرما مقابل روزنامه قانون تجمع کردند. به گزارش ایلنا، بازنشستگان کارخانه پارس متال به اجرا نشدن تعهدات کارفرما اعتراض و مقابل روزنامه قانون تجمع کردند. معترضان خواهان رسیدگی به وضعیت خود هستند. حدود ۱۲۰ نفر از کارگران بازنشسته این کارخانه موفق به دریافت چکهای بانکی خود نشده ‌اند.

*کارکنان رسمی هلدینگ خلیج فارس در اعتراض به وضعیت خود مقابل سایت ۱ در حاشیه جاده وروی به منطقه ویژه اقتصادی ماهشهر تجمع کردند. به گزارش ایلنا، معترضان خواهان پایبندی هلدینگ به مفاد قرارداد منعقد شده با شرکت صنایع پتروشیمی، رفع ممنوعیت انتقال دائم به سایر شرکتهای تابع نفت، اجرای ماده ۱۰ قانون اختیارات نفت، رفع تبعیض و محدودیت تعدیل مدرک تحصیلی، اعمال آیتم ۱۴۵۰ حق ماموریت کارکنان رسمی نفت در هلدینگ هستند.

*کشاورزان جان به لب رسیده در شرق اصفهان بنا به فراخوان قبلی و هشدارهایی که به مقامهای رژيم داده بودند، با خواست حقابه و رسیدگی به مشکلات شان دست به تجمع و راهپیمایی زدند که نیروهای انتظامی به این معترضان هجوم بردند و مانع از ادامه این تجمع شدند که با مقاومت و درگیری کشاورزان ‌روبرو شدند. به گزارش بی بی سی، کشاورزان اصفهانی با تراکتورهای خود از شرق این استان به سمت شهر اصفهان حرکت کردند تا اعتراض کشاورزان اصفهان به انتقال آب زاینده‌رود نشان دهند.

یگان ویژه و لباس شخصی ها به کشاورزان معترض هجوم برده و به سوی آنها تیراندازی کردند.

*تعدادی از اهالی روستای بارانگرد باغملک، در اعتراض به بی آبی، مسیر اهواز به ایذه را مسدود کردند. به گزارش ایلنا، این روستا که در مسیر ایذه به قلعه تل واقع شده است، مدتها ست با بی آبی درگیر بوده و تا کنون مشکل آنان بر طرف نشده است. بحران بی آبی از مدت ها پیش آثار منفی خود را به خصوص در شهرهای شمالی خوزستان نشان داده و تا کنون اقدام موثر و قابل لمسی از سوی مسئولان امر صورت نگرفته است.

 

چهارشنبه ۵ خرداد

*به دنبال حادثه رانندگی مرگبار در جاده‌ لردگان به دهدز، مردم معترض  جاده را مسدود کردند. شهروندان معترض گفتند: چندین ساله در یک جاده کم عرض در محور اهواز به لردگان جان آدمها را می گیره. روزی نیست که شاهد تصادف مرگباری در  این مسیر نباشیم و هیچکس هم احساس مسئولیت نمی کند. نیروی انتظامی با سرکوب معترضان جاده را باز کرد. به گزارش ایلنا، مسیر لردگان - ایذه از جاده ‌های بسیار مهم کشور است.

*مشاوران حفاظت فنی و خدمات ایمنی برای پیگیری لغو فراخوان صدور پروانه فعالیت بدون در نظر گرفتن وضعیت مشاوران قبلی مقابل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تجمع کردند. به گزارش ایلنا، مشاوران حفاظت فنی و خدمات ایمنی به اصلاح آیین نامه بکارگیری مشاوران حفاظت فنی و خدمات ایمنی و صدور فراخوان برای ثبت نام بر اساس این آیین نامه، اعتراض دارند.

*شماری از کارکنان رسمی صنعت نفت در تهران، اهواز، آبادان، عسلویه، منطقه عملیاتی لاوان، مجتمع دریایی ابوذر، منطقه بهرگان، گچساران و ماهشهر دست به تجمع و اعتراض زدند. به گزارش ایلنا معترضان خواستار «اجرای دقیق و عادلانه قانون افزایش دستمزد سال ۱۴۰۰، اجرای ماده ۱۰ قانون اختیارات وزارت نفت، جدول بدو استخدام سال ۹۳ و تسری آن به تمامی پرسنل استخدامی قبل از این تاریخ» شدند.
«تغییر اساسنامه صندوقهای بازنشستگی نفت، تعدیل مدرک پرسنل رسمی، پرداخت بند (ج) فوق ‌العاده مناطق جنگی، اصلاح قانون مالیات بر حقوق کارکنان نفت شاغل در شرایط سخت، پرداخت کامل پاداش بازنشستگی بر اساس سنوات خدمت پرسنل بدون رعایت سقف پاداش ۳۰ سال، رفع مشکل انتقالی کارکنان شرکتهای واگذار شده و حل مشکلات دانشجویان و جانبازان» از دیگر خواسته ‌های کارگران و کارکنان رسمی شرکت نفت است.

کارگران و کارکنان شرکت نفت در عسلویه شعار دادند: «وزیر خیانت می‌کند - مجلس حمایت می‌کند»، «بترسید بترسید - ماهمه با هم هستیم» و «زنگنه حیا کن - وزارت‌رو رها کن.

در رویدادی دیگر، رانندگان شرکت پخش فرآورده های نفتی استان یزد برای اعتراض به سطح پایین کرایه حمل سوخت دست به تجمع زدند.

 

پنجشنبه ۶ خرداد

*کارگران شرکت آب و فاضلاب روستایی خوزستان در پی پرداخت نشدن ۳ ماه حقوق و ۳ سال حق بیمه خود، برای sومین روز متوالی مقابل ساختمان شرکت آب و فاضلاب این استان دست به تجمع و پهن کردن سفره خالی مقابل شرکت زدند.  به گزارش ایلنا، کارگران معترض ‌گفتند: بعد از طرح یکپارچه ‌سازی با آبفا شهری هیچ‌ گونه قراردادی با ما منعقد نشده است. آنها ‌افزودند: نزدیک به 3 سال حق بیمه برای کارکنان پرداخت نشده و تمام هزینه ‌های درمان را به ‌صورت آزاد پرداخت می ‌کنیم.

آدینه ۷ خرداد

*جمعی از کارگران شهرداری یاسوج ازجمله آتش نشان برای اعتراض به اخراج از کار دست به تجمع در مصلای این شهر، در مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد زدند وخواهان بازگشت بکارشدند. به گزارش فارس معترضان گفتند: چرا اگر تخلفی صورت گرفته و یا نیروی غیر قانونی و غیر مجاز هستیم همان ۱۰ یا ۱۵ سال پیش برخورد نشد تا اکنون در روزگار سخت اقتصادی و معیشتی حکم اخراج به دست ما داده شود.

 

شنبه ۸ خرداد

*کشاورزان شهرستان اهواز، در اعتراض به بسته شدن کامل کانال آبرسانی سلمان توسط عوامل سازمان آب و برق خوزستان، در مجاورت این کانال دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش عصر ما خوزستان، سازمان آب و برق به بهانه جلوگیری از کشت تابستانه کشاورزان مناطق پایین دست، دریچه های کانال سلمان در غرب اهواز را به صورت صد در صد بسته است. ارتفاع تقریبی آب موجود در بستر کانال کمتر از یک متر بوده و امکان استفاده از آن برای کشاورزی وجود ندارد.

یکی از کشاورزان حاضر در این تجمع گفت: این اقدام در حالی صورت گرفته است که کانال سلمان علاوه بر تامین آب زراعی کشاورزان، منبع آب مصرفی و آب شرب احشام و حیوانات اهلی و وحشی بیش از ۳۰ روستا است.*جمعی از پرسنل قرارداد معین هلدینگ خلیج فارس، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان مقابل دروازه سایت یک منطقه ویژه ماهشهر، تجمع اعتراضی برپا کردند. به گزارش ایلنا، مزایایی برای نیروهای رسمی هلدینگ و نیروهای ارکان ثالث در نظر گرفته شده اما نیروهای مدت معین از آن محروم هستند. پرسنل معترض خواهان اجرای ماده ۱۰، پرداخت فوق‌ العاده مخصوص مدت معین و اعمال ضریب تجمیعی جنوب هستند.

 

یکشنبه ۹ خرداد

*بازنشستگان صنایع فولاد در برخی شهرها از جمله در تهران، اصفهان، اهواز و رودبار (استان گیلان) با تجمع مقابل ساختمان کانون‌ بازنشستگی در شهر خود، خواستار توجه به مطالبات صنفی خود شدند. به گزارش ایلنا، این بازنشستگان، مهم‌ ترین خواسته ‌های خود را برخورداری از مستمری بالاتر از خط فقر، درمان رایگان و اصلاح احکام همسان‌ سازی حقوق عنوان کردند و گفتند: دولت مکلف به اجرای تعهدات و پرداخت مطالبات قانونی بازنشستگان مطابق آیین ‌نامه معتبر فولاد است.

*شماری از کارگران اخراج شده شرکت پخش فرآورده‌ های نفتی ماهشهر مقابل ورودی انبار نفتی این شهر تجمع کردند. به گزارش عصر جنوب، شهروندان در این تجمع خواستار بازگشت به کار شدند.

*جمعی از اهالی روستای بلوبند از توابع بخش خرقان شهرستان زرندیه، در شمالی ترین نقطه استان مرکزی، در اعتراض به انجام عملیات اکتشاف و استخراج معدن باریت در اراضی این روستا، در دو مرحله دست به تجمع زدند.

به گزارش ایسنا، رئیس شورای اسلامی روستای بلوبند، به تشریح جزئیات و دلایل تجمع اعتراض مردم این روستا پرداخت و اظهار کرد: جمعی از مالکان و ساکنان روستای بلوبند واقع در بخش خرقان شهرستان زرندیه به نمایندگی از اهالی روستا اعتراض و مخالفت خود را به واگذاری اراضی این روستا جهت انجام عملیات اکتشاف و استخراج معدن باریت اعلام کردند. آنها معتقدند که اینکار موجب آسیب جدی به محیط زیست بکر منطقه شده و گرد و غبار و آلودگیهای صوتی بسیار ناشی از انفجارات و تردد ماشین آلات سنگین، موجب تخریب مراتع و دیم زارها و آسیب به زیستگاه حیوانات و وحوش منطقه خواهد شد.

*کارگران آنومالی شمالی بافق واقع در ۲۰ کیلومتری شهرستان بافق (استان یزد) برای اعتراض به پرداخت نشدن بن کارگری، تُناژ بار، اضافه کاری و…دست از کارکشیدند. به گزارش بافق فردا، مدیر عامل شرکت صنایع معدنی نوظهور کویر بافق برای جوسازی علیه کارگران با اشاره به اینکه اعتراضات کارگران آنومالی شمالی سیاسی است، گفت: آیا حقوق شان به موقع پرداخت نمی شد که دست از کار کشیدند؟

 

دوشنبه ۱۰ خرداد

*کارگران رسمی هلدینگ خلیج فارس، مقابل سایت ۴ پتروشیمی ماهشهر تجمع کردند. بر اساس گزارش ایلنا، معترضان با حضور در این محل، خواهان پایبندی هلدینگ خلیج فارس به مفاد قرارداد منعقده با شرکت صنایع پتروشیمی و رفع ممنوعیت انتقال دائم به سایر شرکتهای تابعه نفت شدند. این کارگران از مدتی پیش، خواستار اجرای ماده ۱۰ قانون نفت شدند. رفع تبعیض و محدودیت تعدیل مدارک تحصیلی، اعمال آیتم ۱۴۵۰، حق ماموریت کارکنان رسمی نفت در شرکت هلدینگ خلیج فارس از دیگر مطالباتی است که در تجمع مطرح شد.

*جمعی از نیروهای قرارداد موقت منطقه ویژه پتروشیمی ماهشهر و بندر امام به همراه خانواده‌های شان در ورودی سایت یک منطقه پتروشیمی ماهشهر تجمع کردند. به گزارش ایلنا، تجمع ‌کنندگان خواهان اجرای طرح طبقه ‌بندی مشاغل، اجرای طرح اقلیمی و اجرای طرح پرداخت سنوات پایان سال بر اساس قانون کار شدند. به گفته نماینده کارگری، آنها با دستگاه قرارداد کاری دارند اما اینکه قرارداد آنها تحت شمول وزارت کار یا نفت است، مشخص نیست. کارگران معترض گفتند: ما تنها خواهان این هستیم که مسئولان صدای ما بشنوند. از سال ۹۱ تا به امروز مطالبات ما بر زمین مانده است. اگرچه طرح طبقه ‌بندی مشاغل تایید شده است، اما کسی به آن توجه نمی ‌کند.

*شماری از کارکنان خدمات اردوگاهی ملی حفاری ایران واقع در اهواز در محل کار خود دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، این کارگران خواستار لغو و برچیده شدن قراردادهای حجمی کار و پیوستن به سامانه ساپنا شدند. کارگران معترض ‌گفتند: ما ۲۵۰۰ نفر هستیم که باوجود تاکید ماده ۷ قانون کار بر لزوم عقد قرارداد دائم و مستقیم در کارهایی با ماهیت مستمر، قراردهای مان حجمی است.

 

سه شنبه ۱۱ خرداد

*رانندگان ناوگان اتوبوس درون شهری شیراز (بخش خصوصی) برای اعتراض به  عدم پرداخت به موقع حقوق و وعده های توخالی مسئولان دست از کارکشیدند و در پایانه های این کلانشهر در استان فارس تجمع کردند. به گزارش شیرازه، بهره برداران رانندگان خودمالک و مالکان اتوبوسهایی که رانندگان برای شان کارمی کنند برای اعتراض جهت به روزنشدن دریافتیهای شان متناسب با افزایش هزینه نگه داری اتوبوسها و عدم پرداخت مطالبات شان توسط سازمان مدیریت حمل و نقل مسافر شهرداری شیراز در این تجمعات حضور داشتند.

*اعضای تعاونی مسکن شماره 2 کارکنان شهرداری منطقه 5 تهران برای عدم رسیدگی به پرونده 255  این تعاونی مسکن دست به تجمع مقابل دادسرای این منطقه از تهران زدند. گزارش یکتاپرس حاکی از ایجاد درگیری بین تجمع کنندگان کارکنان دادسرای منطقه 5 تهران است.

 

آدینه ۱۴ خرداد

*جمعی‌ از کشاورزان روستاهای راسته‌ کنار، بالامحله چوکام برای اعتراض به مسدود شدن رودخانه «رمضان ‌بکنده» دست به تجمع در خیابان حافظ شهرستان خمام دراستان گیلان زدند.

به گزارش خمام نیوز، یکی‌ از تجمع ‌کنندگان با بیان اینکه رودخانه رمضان ‌بکنده آب لازم برای حدود هزار هکتار از اراضی کشاورزی در راسته ‌کنار، بالامحله چوکام و جیرسر را تامین می‌کند گفت: مدیرعامل آب منطقه ‌ای گیلان از آبگذاری کانال چپ سنگر خبر داده بود، اما پیمانکار شهرداری برای اجرای طرح لوله‌ گذاری خیابان حافظ اقدام به بستن مسیر جریان آب رودخانه کرده بود؛ که شهرداری و اداره آبیاری باید در این‌خصوص پاسخگو باشند.

 

شنبه ۱۵ خرداد

*جمعی از رانندگان شرکت سرویس خودرو شهر در اعتراض به نداشتن امنیت شغلی و معیشتی مقابل شورای شهر تهران در خیابان بهشت تجمع کردند. به گزارش فارس یکی از رانندگان شرکت سرویس خودرو شهر گفت: علاوه بر حقوق بسیار کم، از بزرگ‌ ترین گلایه ‌های ما قراردادهایی است که از هر طرف نگاه کنید به نفع شرکت تنظیم‌ شده است. رانندگان در این قرارداد متضرر هستند فکرش را بکنید راننده همراه با خودروی شخصی با بیش از ۸ ساعت کار در روز مبلغی میانگین زیر ۵ میلیون تومان دستمزد می‌گیرد. این در حالی است که برای ماشین پراید این مبلغ به ۳ میلیون ۸۰۰ هزار تومان می ‌رسد.

*کشاورزان و دامداران روستای مگطوع، روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان اهواز در استان خوزستان ایران، به تصاحب زمینهای شان توسط ایادی رژيم با تجمع اعتراض کردند.

سازمان منابع طبیعی تحت عنوان یک طرح کشاورزی، اقدام به واگذاری اراضی مراتع اطراف روستای مگطوع به شیلات و یک موسسه تابعه قرارگاه سازندگی خاتم تحت عنوان فردوس با هدف ایجاد حوضهای پرورش ماهی کرده است.

 

یکشنبه ۱۶خرداد

*شماری از کشاورزان شهر ویس واقع در استان خوزستان در تجمعی اعتراضی خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند. به هرانا، تجمع این کشاورزان در اعتراض به قطع آب کشاورزى و منع آنها از کشت تابستانه صورت گرفته است.

 

دوشنبه ۱۷ خرداد

*کارگران شاغل در مزارع کشت هفت تپه در اعتراض به وضعیت بی ‌آبی مزارع زیر کشت برای هفتمین روز متوالی در محوطه داخلی مقابل دفتر مدیریت شرکت تجمع  کردند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران کشاورز حاضر در این تجمع اظهار داشت: امروز کارگران شاغل در مزارع کشت هفت تپه که کارگران آبرسان و میراب نیز آنها را همراهی می‌کردند، مقابل ساختمان مدیریت مجتمع هفت تپه در اعتراض به ممنوعیتهای اعلام ‌شده برای کشت و استفاده از آب برای مزارع زیر کشت تجمعی برگزار کردند. وی افزود: از آنجا که نیشکر و سایر محصولاتی که در مزارع هفت تپه همانند کلزا و چغندر کشت می ‌شوند برای کاشت، داشت و حتی قبل از برداشت نیاز به آب در دفعات مشخص شده دارند، با وجود آنکه محصول کلزا به بهره‌برداری رسیده اما سایر محصولات نیاز به آب دارند و این مساله موجب نگرانی کشاورزان مزارع هفت تپه شده است. لازم به یادآوری است که سومین روز از تجمع این کارگران، با دخالت نیروهای انتظامی به خشونت کشیده شد و نیروهای مذکور با توسل به خشونت سعی در متفرق کردن کارگران را داشتند.

در روز هفتم کارگران نیشکر هفت تپه در مقابل فرمانداری شهرستان شوش تجمع کردند.

*جمعی از ساکنان روستای منصوره از توابع دهستان حسینی شادگان در استان خوزستان، مقابل ساختمان فرمانداری این شهرستان تجمع کردند. به گزارش عصر ما خوزستان، این تجمع در اعتراض به قطعی مکرر و افت شدید آب در این روستا صورت گرفته است.

*شماری از کارگران شرکت آبفای اهواز مقابل دفتر ساختمان اداره کل آبفای خوزستان دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران آبفای اهواز در خصوص مطالبات شان گفت: حدود ۳۰۰ کارگر شاغل در شرکت آب و فاضلاب اهواز هستیم که به عنوان تلمبه ‌چی (اپراتور ایستگاهای آب و فاضلاب)، اپراتورسبتیک (واحد پیش تصویه) و کارگر انشعابات تحت نظارت پیمانکاران مختلف در مناطق مختلف شهر اهواز مشغول به کار هستیم.

او با بیان اینکه از اسفند ماه حقوق دریافت نکرده‌ایم و در عین حال مطالباتی به عنوان مابه ‌التفاوت حقوق ۵ ماهه نخست سال گذشته از کارفرما طلبکاریم، افزود: بی‌توجهی به مطالباتمان باعث شده هر چند روز یکبار گروهی از کارگران در واحدهای مختلف مقابل ساختمان نهادهای مختلف دولتی دست به اعتراض صنفی بزنند.

*همزمان با بازدید قالیباف از پروژه تونل کبیرکوه، کارگران آبدانان در استان ایلام با تجمع در محل این پروژه، بین شهرستانهای دره شهر- آبدانان و ایراد سخنانی رو در رو با قالیباف اعتراض شان را به عدم پرداخت ماهها حقوق وحق بیمه، منعکس کردند. براساس فیلم کوتاه رسانه ای شده، کارگران معترض با اشاره به اینکه دفتر حساب نزد نانوا دارند، اضافه کردند:5  ماه است که حقوق ما پرداخت نشده است و رابطه با بیمه هم مشکل داریم.

 

سه شنبه ۱۸ خرداد

*اعضای شورای اسلامی کار شرکت واحد اتوبوسرانی مقابل شورای شهر تهران دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، محسن باقری، رئیس شورای اسلامی کار رانندگان شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل را مهم ‌ترین مطالبه‌ رانندگان می‌ داند.

*جمعی از کارگران شهرداری کوت عبدالله در هشتمین روز اعتصاب شان مقابل بیدادگاه شهرستان کارون واقع در استان خوزستان اعتصاب و تجمع کرد. به گزارش ایلنا، کارگران نگران عدم پرداخت مابه ‌التفاوتها و معوقات مزدی خود هستند و به گفته‌ یکی از این کارگران، علاوه بر عیدی و سنوات سال قبل که پرداخت نشده، معوقات به صورت علی ‌الحساب به حساب کارگران واریز شده است. کارگران شهرداری کوت عبدالله پس ازهشت روز به شرط آزادی همکاران حق طلب شان از زندان، به اعتصاب خاتمه دادند.

 

چهارشنبه ۱۹ خرداد

*گروهی از کارگران شرکت لوله‌سازی اهواز، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، در مقابل ساختمان استانداری، دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش ایلنا، کارگران معترض از جمله مطالبات خود را دریافت به موقع حقوق و مزایا، شفاف ‌سازی شرایط شرکت، احیای دو باره خطوط تولید و بازگشت به کار نیروهای بیکار شده عنوان کردند.

 

پنجشنبه ۲۰ خرداد

*برای دومین روز متوالی، کشاورزان خشمگین بخش شاوور‌ شهرستان کرخه دراستان خوزستان برای اعتراض به  تصمیم شرکت بهره برداری از شبکه های آبیاری کرخه و شاوور از شرکتهای زیرمجموعه سازمان آب و برق استان  مبنی برممنوعیت کشت تابستانه و قطع آب «نهر طریفی» تجمع کردند. به گزارش عصر جنوب، یکی از حاضران در تحمع گفت: امروز روز دوم اعتراض کشاورزان بود و درحال حاضر 4 روستایی که آب خود را از «نهر طریفی» شاوور تامین می‌کنند به تصمیم شرکت بهره برداری از شبکه های آبیاری کرخه و شاوور از شرکتهای زیرمجموعه سازمان آب و برق استان خوزستان معترض هستند.

*اهالی روستای «نقدی علیا» (نوقدو) در استان اردبیل، در اعتراض به کمبود آب آشامیدنی، جاده مشگین شهر به اردبیل در سه راهی روستای نقدی را مسدود کردند. بر اساس گزارش ویدئویی بی بی سی، اهالی روستای نقدی علیا برای دومین بار در یک ماه گذشته است که با بستن جاده مشگین شهر به اردبیل اعتراض خود را به عمل نکردن مسئولان به وعده های خود در رفع مشکل آب شرب این روستا نشان دادند. این اعتراض موجب شده که جاده ساعتها بسته بماند و صف طولانی از خودروها ایجاد شود. حدود یک ماه پیش هم اعتراض مشابهی در این جاده صورت گرفته بود.

 

شنبه ۲۲ خرداد

*شماری از کشاورزان شلتوک ‌کار خوزستان، در اعتراض به منع کشت تابستانه و محرومیت از آب کشاورزى، مقابل ساختمان استانداری خوزستان، دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش ایلنا، دبیر نظام صنفی کشاورزی ماهشهر ضمن بیان اینکه مسئولان استان به دلیل کمبود ورودی سدها، حجم خروجی آن را که در زهکش شلتوک سرازیر می‌ شود کاهش داده ‌اند، گفت: کشاورزان که هزینه‌ های بالایی را بابت اجاره زمین و دیگر مسائل مربوط به کشت متحمل شده ‌اند، به تصمیم محدود کردن ورودی آب معترض هستند.

*جمعی از رانندگان بازنشسته شرکت واحد اتوبوسرانی، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، مقابل ساختمان اداره مرکزی شرکت واحد اتوبوسرانی واقع در تهران، تجمع اعتراضی برگزار کردند. به گزارش سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی، رانندگان معترض از جمله مطالبات‍ شان را پرداخت سنوات پایان خدمت خود عنوان کرده اند.

*کارگران نگهداری پیمانی خط ۵ قطار شهری تهران در ناحیه کرج به هشتگرد، در پی فراخوان قبلی و در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات مزدی ‌شان، مقابل درب ایستگاه مترو هشتگرد، دست به اعتصاب تجمع اعتراضی زدند. به گزارش ایلنا، کارگران حاضر در این تجمع که سه ماه حقوق و حق بیمه آنها پرداخت نشده است، گفتند: بیش از ۱۵۰ نفر هستیم که با پرداخت نشدن حقوقمان دچار مشکلات معیشتی شده‌ایم و درخواست کارگران در تجمع امروز تسریع در پرداخت حداقل بخشی از معوقات مزدی است.

*خانواده زنده یاد نوید افکاری به همراه تعدادی از بستگان و فعالان اجتماعی در اعتراض به ۲۸۰ روز انفرادی برادران افکاری مقابل زندان عادل آباد شیراز تجمع کردند. بنا به ویدئوهای منتشر شده در شبکه های اجتماعی، نیروهای امنیتی اعضای خانواده افکاری و جمعی از تجمع کنندگان و فعالان اجتماعی را با ضرب و شتم شدید دستگیر نموده و به مکان نامعلومی منتقل کرده‌اند.

ناهید شیربیشه مادر پویا بختیاری، سکینه احمدی مادر ابراهیم کتابدار، نرگس محمدی، جعفر عظیم زاده، پوران ناظمی و سعید محمدی که به دیدار خانواده افکاری رفته بودند بر اساس گفته شاهدان عینی توسط مأمورین لباس شخصی توأم با ضرب و شتم دستگیر شدند. به گفته خانواده‌ های آنها از ساعت ۱۰ صبح تلفنهای شان از دسترس خارج شده است.

 

یکشنبه ۲۳ خرداد

*گروهی از مغازه داران شهرستان گچساران مقابل ساختمان فرمانداری این شهرستان دست به تجمع زدند. به گزارش هرانا، تجمع این شهروندان در اعتراض به افزایش فروشگاههای زنجیره ‌ای در این شهرستان صورت گرفته است.

*تعدادی از مجروحان جنگ ایران و عراق در اعتراض به عدم پرداخت حقوق و مطالبات خود مقابل ساختمان بنیاد شهید در تهران دست به تجمع زدند. به گزارش هرانا، تجمع این شهروندان با دخالت نیروهای امنیتی به خشونت کشیده شد.

*شماری از رانندگان و کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران مقابل ساختمان شورای فرمایشی شهر تجمع کردند. به گزارش تلگرام سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، این شهروندان در اعتراض به عدم اجرای بازنگری طرح طبقه‌ بندی مشاغل دست به تجمع زدند.

*شماری از مالباختگان صرافی کریپتولند برای ششمین روز متوالی مقابل ساختمان دادسرای جرائم اقتصادی در تهران دست به تجمع زدند. به گزارش نبض بورس، تجمع کنندگان خواستار رسیدگی به مطالبات شان از جمله فراهم آوردن امکان برداشت پول و رمز ارزهای خود هستند.

*همزمان با احداث بند خاکی غیرمجاز بر روی رودخانه دز توسط شرکت نیشکر دهخدا،جمعی از کشاورزان خشمگین روستای مراونه در دهستان عنافچه شهرستان باوی در استان خوزستان برای اعتراض دست به تجمع زدند و بند خاکی را تخریب کردند. به گزارش ایرنا، در همین رابطه، مدیر مهندسی رودخانه‌ ها و سواحل سازمان آب و برق خوزستان گفت: احداث بند خاکی بر روی رودخانه دز توسط شرکت نیشکر دهخدا بدون داشتن مجوز صورت گرفته است. وی افزود: با توجه به کاهش دبی رودخانه دز، پمپهای مزارع نیشکر دهخدا امکان آبگیری نداشته اما این شرکت برای حل مشکل خود راحت ‌ترین کار را انجام داده و به جای تغییر محل پمپاژ اقدام به ساختن بند خاکی بر روی رودخانه دز کرده است.

این بند خاکی در بالادست بندقیر (محل تلاقی رودخانه‌های دز و کارون) در انتهای حوزه نیشکر دهخدا انجام شده که با اعتراض کشاورزان منطقه روبه رو شده و کشاورزان آن را تخریب کردند.

 

دوشنبه ۲۴ خرداد

*شماری از صیادان شهرستان خارگ مقابل درب پاسگاه مرزی دریایی این شهر تجمع کردند. به گزارش ایلنا، تجمع این صیادان در اعتراض به‌ عدم صدور مجوز برای خروج آنها صورت گرفته است. نائب رئیس تعاونی صیادان خارک در این خصوص گفت: صیادان به دلیل شرایط نامساعد جوی در ۱۵ روز گذشته اجازه خروج از جزیره را نداشتند. شرایط آب و هوایی امروز، مساعد و امکان ماهیگیری فراهم بود، اما اداره بندر و مرزداری از خروج صیادان جلوگیری کردند.

*شماری از کشاورزان شالیکار روستاهای مختلف شهرستان اهواز، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، برای چهارمین بار در این ماه مقابل ساختمان استانداری خوزستان، تجمع اعتراضی برپا کردند. به گزارش هرانا، کشاورزان شالیکار معترض از جمله دلایل برگزاری این تجمع را عدم تامین حقابه شلتوک کاری و همچنین ممنوعیت کشت تابستانه عنوان کردند.

*شماری از مالکان زمینهای اصطلک در شهر جدید پردیس، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، برای چندمین بار در این ماه مقابل ساختمان قوه قضائیه واقع در تهران، دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش تلگرام اتحاد، شرکت عمران شهر جدید پردیس درصدد گرفتن اراضی فاز ۶ پردیس موسوم به اصطلک از مالکان این اراضی است، در حالی که مالکان دارای سند تک برگ صادره از سازمان ثبت هستند.

*جمعی از خانواده های کارگران معدن فسفات اسفوردی بافق برای اعتراض به  تاخیر در واریز حقوق اردیبهشت ماه ضمن دعوت از یک رسانه محلی مقابل سالن همایشهای شهرک آهنشهر تجمع کردند. به گزارش بافق فردا، 2 کارگر معدن فسفات اسفوردی بافق که پیش از این همزمان با حضور نماینده مجلس، استاندار و فرماندار در این مجتمع معدنی واقع در 35 كیلومتری شمال شرق شهرستان بافق  نسبت به عدم پرداخت به موقع حقوق اعتراض کرده بودند به حراست احضارشدند.

*اهالی روستاهای اطراف سد طرق در خراسان رضوی، مسیر جاده قدیم نیشابور به این سد را در اعتراض به قطعی و کمبود آب مسدود کردند. به گزارش بی بی سی و به گفته یک  مخاطب این رسانه، «با اینکه منطقه ما دارای سد است، اما ما برای داشتن آب با مشکل مواجه هستیم». پیش از این معاون بهره برداری و توسعه آب شرکت آب و فاضلاب مشهد اعلام کرده کاهش ۶۷ درصدی بارندگی از ابتدای سال آبی، نسبت به مدت مشابه سال قبل و کاهش ذخایر آبی تامین آب شرب مشهد و روستاهای اطراف را با مشکل مواجه کرده است.

 

دوشنبه ۲۴ خرداد

*بر اساس ویدئوهای منتشر شده، کارکنان سیمان سپاهان دیزیچه اصفهان به علت عدم پرداخت کارانه و بهره وری برای چندمین بار دست به اعتصاب و تجمع اعتراضی زدند. به گزارش جوانه ها، سیمان سپاهان زیر مجموعه هلدینگ غدیر وابسته به سپاه پاسداران است و پرسنل تهدید به اخراج و بازداشت و برخورد یگان ویژه با آنها شدند.

 

سه‌ شنبه ۲۵ خرداد

*گروهی از پیکهای موتورسوار اسنپ فود در پارک لاله تهران دست به تجمع زدند. به گزارش هرانا، تجمع کنندگان اهم مطالبات شان را افزایش هزینه سفرها و کوتاه کردن مقصد پیکها عنوان کردند. شهروندان معترض ابتدا در میدان ولیعصر تهران دست به تجمع زدند که در پی اعمال فشار نیروهای امنیتی مجبور به تغییر محل تجمع خود شدند.

*کارگران شرکتی‌ مخابرات خوزستان برای انعکاس هرچه بیشتر صدای اعتراض شان به نداشتن امنیت شغلی و سطح پایین حقوق ازجمله عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل و کار یکسان و حقوق نابرابر دست به تجمع مقابل ساختمان اداره مخابرات در شهرهای اهواز، مسجد سلیمان، شوشتر و... زدند. به گزارش ایلنا، تجمع کنندگان گفتند: با وجود سابقه‌ بیش از بیست سال، هنوز حقوق قانونی ما رعایت نمی ‌شود؛ یک نمونه، عدم اجرای طرح طبقه ‌بندی مشاغل و همچنین عدم اجرای صحیح دستمزد است.

*جمعی از کارگران شاغل در پالایشگاه بید بلند2 بهبهان برای دومین روز متوالی در اعتراض به عدم تحقق مطالباتشان، در محل کار خود اعتصاب کردند.به گزارش هرانا، کارگران اعتصابی گفتند: طبق قرارداد اداره کار این شرکتها موظف به افزایش ۳۵ درصدی حقوق آنها هستند، اما مسئولان از انجام این کار امتناع می‌کنند.

 

چهارشنبه ۲۶ خرداد

*گروهی از مالباختگان موسسه مالی کاسپین، مقابل ساختمان هیات تصفیه واقع در تهران، تجمع اعتراضی برگزار کردند. به گزارش هرانا، شهروندان معترض ضمن رونمایی از بنرهایی اعتراضی و سردادن شعارهایی از قبیل: کاسپین دزدی کرده، دولت حمایت کرده، خواستار رسیدگی به مطالبات شان شدند. به گفته آنها باوجود گذشت ۵ سال، سپرده گذاران این موسسه به اصل، سود، و ضرر و زیان سرمایه خود نرسیده ‌اند.

 

*شماری از کارگران پروژه «مشهد مال»، مقابل ساختمان اداری بانک آینده واقع در خیابان گلریز مشهد، دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش کانال تلگرام اتحاد، کارگران معترض دلیل برگزاری این تجمع را عدم پرداخت حقوق و حق الزحمه خود توسط شرکت «اکسون پترولیوم» عنوان کردند.

*شماری از کارگران شرکت تهران جنوب ماهشهر در این شهر برای سومین روز متوالی تجمع کردند. به گزارش عصر جنوب، تجمع این کارگران در اعتراض به اخراج تعدادی از همکاران آنها صورت گرفته است. کارگران معترض گفتند: مدیران این شرکت در حال اخراج کارگران و جایگزین کردن آنان با نیروهای جدید هستند. آنها گفتند: در حالی که هر از چندگاهی یک گروه از کارگران تعدیل می‌شوند، نیروهای جدید به صورت مخفیانه همزمان در شیفت شب شرکت مشغول به ‌کار هستند.

 

پنجشنبه ۲۷ خرداد

*به گزارش سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه، جمعی از کارگران نیشکر هفت تپه، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، برای سومین روز، در محل کار خود تجمع اعتراضی برپا کردند. کارگران معترض از جمله مطالبات خود را مشخص شدن وضعیت کنونی شرکت بعد از اعلام خلع ید از امید اسدبیگی و همچنین اختصاص حقآبه جهت آبیاری مزارع نیشکر عنوان کردند.

 

آدینه ۲۸ خرداد

*کارکنان رسمی نفت در واحد عملیات دریایی شرکت پایانه‌ های نفتی ایران، منطقه جزیره خارک اعتصاب کردند. به گزارش اتحاد، به گفته معترضان، آنها بعد از دریافت حقوق بدون بارگذاری استیت و به نشانه اعتراض به تفسیر احمقانه و تبعیض ظالمانه افزایشات عمومی ۱۴۰۰، دست از کار کشیدند. کارکنان تک سرویس به دلیل کسورات ناعادلانه، از تحویل و پهلوگیری کشتی یکصد هزار تنی Artavil تحت اجاره شرکت ملی نفتکش، که قصد بارگیری ۶۳۰،۰۰۰ بشکه نفت خام جهت حمل به پالایشگاه بندرعباس را داشت، خودداری کردند و کشتی مذکور مجبور به توقف در لنگرگاه شد.

 

یکشنبه ۳۰ خرداد

*شماری از شهروندان یاسوج، مقابل ساختمان فرمانداری بویراحمد دست به تجمع زدند.

شهروندان معترض دلیل اجتماع خود را اعتراض به نتایج انتخابات شورای شهر، عنوان کردند. بنا به گزارشهای تصویری منتشر شده در شبکه های اجتماعی، تجمع این افراد با دخالت نیروهای امنیتی به خشونت کشیده شد.

 

دوشنبه ۳۱ خرداد

*شماری از راهبران متروی تهران؛ برای چندمین بار به نشانه اعتراض به محقق نشدن وعده ‌های داده شده از سوی مسئولان برای وصول مطالبات‌ شان بار دیگر اعتراض صنفی خود را برگزار کردند. به گزارش ایلنا، معترضان گفتند مشکلات صنفی آنها در نتیجه بی ‌توجهی مسئولان قطار شهری تهران بیشتر شده است، در ادامه گفتند: اعمال حق جذب و سختی کار مهمترین مطالبه راهبران مترو تهران است که در خطوط ۷گانه تهران مشغول راهبری قطارها هستند.

 

اعتصاب کارگری در پالایشگاهها، پتروشیمیها و نیروگاههای کشور

دوشنبه ۳۱خرداد

برای سومین روز متوالی کارگران پیمانی صنایع پتروشیمی، نیروگاهها و پالایشگاههای مناطق مختلف دست با تحویل دادن وسایل کار با عنوان کمپین «۱۴۰۰ ده-بیست» دست به اعتصاب زدند. زیست و معیشت اسفبار کارگران قراردادی در اردوگاهها و کمپهای جهنمی منطقه و شدت استثمار وحشیانه و بی حقوقی مطلق کارگران توسط پیمانکاران و کارفرمایان دولتی و خصوصی، اعتراضات و اعتصابات سراسری در منطقه را شدت بخشیده است.

مطالبه اصلی کارگران اعتصابی افزایش دستمزدها، کاهش روزهای کاری به ۲۰ روز و پرداخت حقوق معوقه است.

در ویدیوهایی که در شبکه‌های اجتماعی و یوتیوب منتشر شده، کارگران بسیاری از مراکز از جمله کارگران شرکت فراب نیروگاه «بیدخون»، پتروشیمی بوشهر، شرکت پایندان ساتراپ صنعت در میدان گازی پارس جنوبی، شرکت پتروشیمی گچساران، فاز ۱۳ و ۱۴ عسلویه، فاز ۱۳ کنگان، شرکت لیدوما واقع در فاز ۱۳ پارس جنوبی، شرکت ای جی سی شاغل در پالایشگاه آبادان در فاز ۲، پالایشگاه بیدبلند بهبهان، شرکت پتروشیمی بوشهر، شرکت سینا پالایش جزیره قشم، شرکت ریتون، شرکت نفت فلات قاره منطقه خارک، شرکت اکسیر صنعت و ....

 

اخبار کوتاه منتشر شده در شبکه ‌های اجتماعی

شنبه ۱ خرداد: جمعی از کارگران گروه ملی فولاد اهواز در اعتراض به دستگیری و پرونده سازی علیه کارگران و فعالان کارگری دست به تجمع زدند./ پرسنل تاسیسات خط ۵ مترو گلشهر صادقیه در اعتراض به اخراج یک‌ ماهه تمامی ۶۰ نفر پرسنل، در  زیر پل حافظ درب اصلی کالج در تهران تجمع اعتراضی برگزار کردند./ هواداران پرسپولیس در اعتراض به احکام کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال مقابل فدراسیون تجمع کردند./ کارگران شهرداری چابهار در اعتراض به عدم دریافت حقوق چند ماه گذشته خود دست به تجمع اعتراضی زدند./ تجمع کارگران شرکت آب ‌‌و فاضلاب شهرستان ایذه در اعتراض به عدم پرداخت حقوق معوقه خود، مقابل ساختمان آبفای این شهرستان./ شماری از کارگران هفت تپه مقابل اداره کار شوش تجمع کردند. معترضان هدف از برگزاری این تجمع را پیگیری خواستهای خود  از جمله بازگشت به کار همکاران اخراجی خود محمد خنیفر، اسماعیل بخشی، سالار بیژنی، ایمان اخضری و دیگر همکاران اخراجی خود عنوان کردند.

یکشنبه ۲ خرداد: شماری از بازنشستگان صنعت فولاد اصفهان در اعتراض به روش اجرای همسان سازی مقابل صندوق بازنشستگی کارکنان فولاد در این شهر تجمع کردند./ تجمع جمعی از نیروهای خدمتگزار و سرایداران در استانهای لرستان و قزوین در اعتراض به پایین بودن دستمزد و همسان نبودن حقوق، مقابل اداره کل آموزش و پرورش استان‌‌ خود./ تجمع بازنشستگان فولاد البرز غربی (استان گیلان) در اعتراض به عدم افزایش ۲۵ درصدی حقوق سال ۹۹ مطابق با مصوبه متناسب‌سازی دولت و آیین‌ نامه فولاد./ کارگران شهرداری تهران در اعتراض  به قراردادهای یک طرفه شهرداری با کارگران مقابل ساختمان شورای فرمایشی شهر تهران واقع در خیابان بهشت تجمع اعتراضی برگزار کردند.

دوشنبه ۳ خرداد: تجمع جمعی از کارکنان بازنشسته ایران‌ ایر برای هفتمین بار مقابل ساختمان هواپیمایی این شرکت در تهران.

سه شنبه ۴ خرداد: کارگران بازنشسته هتل لاله تهران در ادامه اعتراضات شان نسبت به عدم پرداخت مطالبات مقابل ساختمان شرکت توسعه گردشگری ایران واقع در ولنجک تهران اجتماع کردند./ مالباختگان شرکت اذویکو مقابل وزارت صمت دست به تجمع زدند. نیروی انتظامی با خشونت تجمع کنندگان را متفرق و اجازه تجمع را به آنها نداد. شعارهای معترضان: بورس ما خانه پول سوز ما- اسلام رو پله کردند، ملت را ذله کردند- ما دیگه رای نمی دهیم./ تعدادی از کشاورزان صیفی‌جات و نخل‌داران بخش گمبوعه در اعتراض به قطع شدن آب به روی زمینهای کشاورزی خود در مقابل بخشداری گمبوعه تجمع کردند./ اهالی روستای انجرد از توابع شهرستان اهر، در اعتراض به تصاحب زمینهای زراعی و تخریب مراتع ‌شان از سوی معدن مس انجرد مقابل فرمانداری این شهرستان تجمع کردند./ تجمع سهامداران غارت شده بورس در خیابان ملاصدرا مقابل سازمان بورس.

پنجشنبه ۶ خرداد: تجمع جمعی از شهروندان بهبهان در اعتراض به بیکاری و عدم بکارگیری آنها در پالایشگاه بید بلند ۲ این شهرستان، مقابل محل برگزاری نماز جمعه این شهر.

یکشنبه ۹ خرداد: تجمع گروهی از مالباختگان موسسه مالی کاسپین مقابل ساختمان قوه قضاییه در تهران. غارت شدگان این موسسه بعد از ۵ سال هنوز اصل وجه سپرده شده خود را دریافت نکردند./ تجمع اهالی خیابان بهشتی در خمام برای اعتراض به وضعیت بلاتکلیف املاک و اراضی موقوفه خاص، مقابل فرمانداری این شهرستان در استان گیلان زدند.

دوشنبه ۱۰خرداد: تجمع اعتراضی دامداران مقابل پتروشیمی مسجد سلیمان. دامهای آنها به دلیل خوردن آب آلوده به پساب شرکت پتروشیمی تلف شده ‌اند.

سه شنبه ۱۱ خرداد: شماری از غارت شدگان پروژه چشم انداز مسکن مهر در منطقه نظام پزشکی تبریز، با برپا کردن چادر در محل این پروژه به همراه خانواده های شان دست به اعتراض زدند.

چهارشنبه ۱۲ خرداد: جمعی از پرسنل آبفای اهواز، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان مقابل ساختمان این شرکت، تجمع اعتراضی برگزار کردند. معترضان از جمله مطالبات شان را تبدیل وضعیت شغلی خود عنوان کردند.

سه شنبه ۱۸ خرداد: متقاضیان مسکن مهر پروژه احجام، در اعتراض به انجام نشدن تعهدات داده شده، دست به تجمع اعتراضی زدند. معترضان خواستار تحویل دادن واحدهای مسکونی خریداری شده خود شدند.

شنبه ۲۲ خرداد: کارگران شهرداری امیدیه در اعتراض به عدم پرداخت دستمزدهای معوقه و همچنین حق بیمه‌ خود دست به تجمع زدند.

دوشنبه ۲۴ خرداد: تجمع کارگران شرکت لوله سازی خوزستان مقابل ساختمان استانداری واقع در اهواز تجمع کردند. تجمع این کارگران در اعتراض به اخراج آنها از کار صورت گرفته است./ تجمع اعتراضی اهالی ده غیبی در  اتوبان مشهد – نیشابور. مردم معترض به دلیل کمبود آب و قطعی آب تجمع کردند و جاده را مسدود کردند.

دوشنبه ۲۴ خرداد: اعتصاب کارگران سد مسجد سلیمان (شرکت عمران مارون) به خاطر حقوقهای معوقه./ پنجمین روز اعتصاب کارگران شرکت جیان سمت صفارود برای افزایش حقوق

پنجشنبه ۲۷ خرداد: طی چند روز گذشته مالباختگان پاوه ‌ای پروژه مسکن مهر مقابل ساختمانهای وزارت کشور، قوه قضاییه، سازمان بازرسی، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و وزارت اطلاعات تجمع اعتراضی برگزار کردند.

دوشنبه ۳۱ خرداد: کارکنان بازنشسته صدا و سیما در چند شهر کشور مقابل دفاتر این سازمان تجمع کردند. اعتراض آنها مربوط به مشکلات معیشتی و نامناسب بودن کیفیت و کمیت خدمات بهداشتی و درمانی است.

  

منبع: نبرد خلق شماره ۴۳۹، سه شنبه ۱ تیر ۱۴۰۰ – ۲۲ ژوئن ۲۰۲۱

http://www.iran-nabard.com/

https://t.me/nabard_khalgh

بازگشت به صفحه اول