زنان در مسیر رهایی (مرداد ۱۴۰۰)

اسد طاهری

 

سانسور نام کیمیا علیزادە توسط مجریهای صدا و سیما

بخشی از فیلم مبارزە‌ کیمیا علیزادە با حریف ایرانی وی و خوش و بش کردن و روبوسی با مربی ایرانی از سوی صدا و سیمای جمهوری اسلامی سانسور شد. در جریان رقابتها میان این دو بازیکن نام کیمیا سانسور شد و پس از پایان مسابقات وی را مورد توهین قرار دادند.

رقابت دو بازیکن تکواندوکار ایرانی یکی بە عنوان نمایندە ایران در المپیک و دیگری عضو تیم پناهندگان، حاشیە آفرین شد. 

در جریان رقابتهای المپیک ناهید کیانی بە نمایندگی از ایران و کیمیا علیزادە عضو تیم پناهندگان بە مصاف هم رفتند، بازی این دو دوستانە بود و بە نفع کیمیا علیزادە پایان یافت.

کیمیا علیزادە پس از پایان مسابقە با حریف خود روبوسی و خوش و بش کرد، وی پس از پایین رفتن از رینگ با مربی ایرانی نیز روبوسی کرد، اما این تصاویر از سوی صدا و سیمای رژیم سانسور شد.

صدا و سیما تنها بە سانسور تصاویر کیمیا اکتفا نکرد، بلکە در جریان مسابقات کە بە صورت زندە پخش می ‌شد بیژن خراسانی، گزارشگر مسابقه‌ی کیمیا علیزاده و ناهید کیانی، از آوردن اسم کیمیا علیزادە خودداری کرد، این گزارشگر صدا و سیما کیمیا را با عناوین مختلف از جملە حریف، رقیب، خودش و او خطاب می‌کرد.

 

موفقیت چشمگیر دختران ایرانی در المپیادهای علمی

عکس 2

دو دانش‌آموز دختر ایرانی در المپیادهای علمی جهان افتخارآفرین شدند. سازمان ملی پرورش استعداد‌های درخشان، از افتخار آفرینی تیمهای ملی المپیاد‌های علمی در رقابتهای بین‌المللی ۲۰۲۱ با کسب ۱۵ مدال طلا، نقره و برنز در حوزه‌ های زیست شناسی، ریاضی و فیزیک خبر داد.

زهرا حسینی‌نیا دانش‌آموز اردبیلی در این المپیاد در رشتە زیست ‌شناسی مدال طلای مسابقات را کسب کرد و نیکا زاهدی از تهران، عضو تیم ملی المپیاد علمی دانش ‌آموزی فیزیک توانست مدال نقره را دریافت کند.

 المپیاد ٢٠٢١ در لیتوانی و با شرکت ٩٠ کشور و با حضور ٤۵٠ دانش‌آموز از سراسر جهان برگزار شد.

 

افزایش خشونت علیه زنان در فرانسه

 

خشونت علیه زنان در فرانسه و انتشار آمار نگران کننده از خشونت علیه زنان از جمله پدیده "زن کُشی" در این کشور، معضل بزرگی است که اینک گریبانگیر مقامات دولت فرانسه شده است.
وزیر کشور فرانسه با توجه به روند صعودی آمار خشونتهای خانگی، از نیروهای امنیتی و پلیس این کشور خواست تا رسیدگی به شکایات مربوط به خشونتهای خانگی را نسبت به تمام جرائم دیگر از جمله، دزدی، قاچاق مواد مخدر و غیره در اولویت دستور کار خود قرار دهند.

وزیر کشور همچنین خاطرنشان کرد: اگرچه در سال ۲۰۲۰ میلادی ۱۰۲ مورد زن کشی ثبت شده اما در مقایسه با سال ۲۰۱۹ میلادی این رقم کمتر بوده است؛ افزون بر آن، بحران شیوع کرونا منجر به اعمال دو دوره قرنطینه در سال گذشته و به دنبال آن، تشدید خشونتهای خانگی شده است.
وزیر کشور فرانسه همچنین اعلام کرد: در پی افزایش انتقادها درمورد کندی جریان قضایی و جنایی پرونده ها، شمار افسران قضایی باید ۲۵ درصد افزایش یابد.
"موریِل روبَن" بازیگر فرانسوی به همراه ۸۸ زن دیگر دو سال گذشته دادخواستی را با هدف تلاش برای "جلوگیری از مرگ قربانیان خشونت خانگی" در فرانسه امضاء کرده بودند. در این درخواست آمده بود که هر سه روز یکبار یک زن در این کشور بر اثر فشار و آزار جسمی همسر و شریک زندگی فعلی یا قبلی خود می میرد.
 

حق انتخاب، سبب کاهش نوزادان دختر نسبت به پسر

نتایج تحقیقاتی که بە تازگی انجام شده نشان می‌ دهد به دلیل حق انتخاب جنسیت نوزاد در بعضی از کشورها، تولد نوزادان دختر در دهه‌ آینده ۴.۷ میلیون کاهش خواهد داشت. محققان معتقدند در سال ۲۰۳۰ این اتفاق به معضلی برای مردان جوان تبدیل خواهد شد.

در سالهای اخیر افزایش جمعیت در ایران با چالشهای جدی مواجه شده است، آن ‌طور که اظهارنظرهای اخیر نشان می ‌دهد بعضی از تغییرات جمعیتی می ‌تواند بحران جمعیت در ایران را تشدید کند، یکی از این موارد تولد بیشتر نوزادان پسر نسبت به نوزادان دختران است که این امر به معنی کاهش تدریجی جمعیت و در نهایت انقراض نسل است. تبعات فرهنگی، اجتماعی و سیاسی در آینده جامعە را دچار مخاطره خواهد کرد.

 

اعتراض زنان در المپیک علیه تبعیض جنسیتی

در سالهای گذشته شاهد اعتراضات زیادی نسبت به پوشش زنان و جنسیتی بودن آن در سراسر دنیا بودیم، المپیک ۲۰۲۰، به محلی برای اعتراض به این قوانین تبدیل شده و در این رقابتها زنان ژیمناستیک‌ کار آلمانی با لباس سراسر پوشیده حاضر شدند. آلمان اعلام کرد که برای اعتراض به ''نگاه جنسی'' در ورزش این لباسها را انتخاب کرده است، این لباسها در شبکه‌ های اجتماعی مورد تحسین و استقبال قرار گرفت.

ماجرای زنان هندبالیست نیز به قبل از المپیک و بازیهای قهرمانی اروپا برمی ‌گردد، در این بازیها تیم نروژ به جای لباسهای معمول و همیشگی این بازی که شامل لباس دو تکه و کوتاه است، از شورتهایی با پوشش بلندتر استفاده کرد. در حالی که این بازیها بدون هیچ مشکلی برای بازیکنان از نظر بلند شدن پوشش آنها برگزار شد، فدراسیون هندبال اروپا به دلیل آنچه زیرپا گذاشتن قوانین پوشش این بازی عنوان شد، هرکدام از بازیکنان نروژی را ۱۵۰ یورو جریمه کرد. 

این خبر و نوع مواجهه فدراسیون هندبال اروپا با آن حواشی زیادی به دنبال داشت، عده‌ای از کارشناسان ورزشی و زنان فعال حوزه ‌های مختلف به این کار فدراسیون هندبال معترض شدند و عنوان کردند که وقتی این پوشش آسیبی به حرکات ورزشی بازیکنان نرسانده است، عملا نقض قانونی هم رخ نداده است. خود بازیکنان نروژی نیز علت این انتخاب خود را ''نامناسب، غیر کاربردی و تحقیرآمیز'' بودن پوشش مصوب فدراسیون هندبال برای زنان عنوان کرده بودند.   

 

اعتراض دست ‌بسته ‌زنان سوئیسی علیه تجاوز

۵۰۰ زن سوئیسی با بستن دست به تجاوز ۱۱ دقیقه ‌ای به یک زن با ۱۱ دقیقه سکوت مقابل دادگاه شهر باسل اعتراض سمبلیک انجام دادند.

چندی پیش زنی ٣٣ ساله توسط دو مرد ۳۲ و ۱۷ ساله‌ اهل پرتغال مورد تجاوز قرار گرفت، با شکایت این زن جلسە دادگاه برگزار شده و قاضی این پرونده ۳۶ ماه زندان را به آنها داد، این در حالیست که قاضی اعلام کرد به علت اینکه تجاوز کوتاه بوده و یازده دقیقه بە طول انجامیده حکم سنگین ندارد!

 این مساله باعث آشوبی بزرگ در میان احزاب راست و چپ در سوئیس شد و خشم مردم بە ویژه زنان را برانگیخت، به همین سبب ۵۰۰ زن با بستن دستان خود ۱۱ دقیقه جلوی دادگاه این شهر سکوت سمبلیک کردند.

 

زنان قربانی اسیدپاشی در مکزیک متحد می ‌شوند

قربانیان حملات اسیدپاشی در مکزیک با وجود خشونتهای بی ‌شماری که در این کشور علیه زنان است گردهم آمدند تا بتوانند برای اصلاح قانون صدای خود را به گوش دولت برسانند.

قربانیان اسیدپاشی در مکزیک خواهان طبقه ‌بندی حملات اسیدپاشی و معرفی آن به عنوان اقدام به قتل هستند تا بشود به جراحیهای فراوانی که روی قربانیان انجام می ‌شود و همچنین حمایتهای روانی قربانیان کمک کنند. به گفته‌ مدافعان این قربانیان آنها ''می‌خواهند دیده شوند حتی اگر صورتشان درد کند''.

 بنیاد ''کارمن سانچز'' که در اوایل سال ٢٠٢١ تاسیس شده و هدفش اصلاح قانون در جهت حمایت از قربانیان حملات اسیدپاشی است، اعلام کرد که تاکنون ۲۹ مورد از حملات اسیدپاشی در مکزیک ثبت شده که پنج مورد آن در سال ۲۰۲۱ روی داده است هرچند این بنیاد اعلام کرد که این آمار تنها بخشی از تعداد واقعی است.

بر اساس گزارش موسسه‌ بین‌المللی نجات‌یافتگان از اسیدپاشی (ASTI)، در میان قربانیان اسیدپاشی کودکان و مردان هم وجود دارند اما ۸۰ درصد آنها زن هستند.

بر اساس گزارشهای دولتی، ۱۸۸۹ زن در مکزیک در نیمه‌ اول سال کشته و بیش از ۳۳ هزار نفر زخمی شده ‌اند. همچنین بیش از ۱۰ هزار مورد تجاوز جنسی و نزدیک به ۲۴ هزار مورد خشونت خانگی گزارش شده است.

شماری از قربانیان اسیدپاشی و حامیان آنها در ماه ژوئن مقابل دادستانی پایتخت مکزیک تجمع کردند تا اعتراض خود را در خصوص چگونگی رسیدگی به پرونده ‌های شان ابراز کنند. با این حال موارد جدید اسیدپاشی همچنان گزارش می ‌شود.

 

کتی هوکول نخستین زنی کە فرماندار نیویورک خواهد شد

در ماه شهریور، کتی هوکول بە عنوان نخستین زن، فرمانداری نیویورک را بە عهدە خواهد گرفت و جانشین اندرو کومو می ‌شود کە بە دلیل اتهام بە آزار جنسی استعفا داد.

تجارب و پشتکار کتی هوکول باعث شد تا وی از پست شهرداری شمال نیویورک بە معاون فرماندار ارتقا یابد، کتی کە معاون فرماندار نیویورک بود پس از استعفای اندرو کومو بە جانشینی او انتخاب شد.

کتی هوکول در توییتی نوشت: "من با تصمیم فرماندار اندرو مبنی بر استعفای وی موافقم و این بە نفع مردم نیویورک است."

کتی هوکول کە بە مدت ١٤ سال عضو شورای شهر هامبورگ بودە است چنین گفت: "بە دلیل خدماتم در پستهای حکومتی اکنون برای دریافت فرمانداری آیندە نیویورک نامزد شدە ام و  آمادە هستم تا بە مقام ٥٧ مین فرماندار نیویورک را بە عهدە گیرم."

کتی هاوکل ٦٢ سالە قبلا ریاست هیات توسعە‌ اقتصادی منطقە ای نیویورک را بە عهدە داشتە است، وی همچنین کمپینی را علیە تجاوز جنسی در دانشگاهها را رهبری می‌کرد و نخستین عضو حزب دموکرات است کە موفق بە کسب جایزە ای از جمهوری‌ خواهان شدە است. 

 

زنان شاغل و دانشجو در هرات مجبور به خانە نشینی شدند

طالبان با ورود به شهر هرات مانع حضور زنان در دانشگاهها و ادارات شدند و با سرکوب و ایجاد رعب و وحشت، زنان را راهی خانە ها کردند. این در حالیست که ۶۰  درصد دانشجویان دانشگاهها‌ی هرات را زنان تشکیل می‌ دهند.

نظامیان مرتجع طالبان بعد از ٢٠ سال که تحت حمایت مالی و نظامی قدرتهای منطقه و جهان پناه گرفته بودند با قدرت‌ گیری دو بارە، افغانستان را زیر یوغ دین با تجاوزگری به خاک و خون کشیدند، در این یورشها اولین گروهی که هدف آماج این حملە ها قرار گرفت زنان و دختران بودند.

ویدوهایی که در فضای مجازی منتشر شده نشان می دهد که طالبان با تصرف هر شهر ابتدا قوانین ارتجاعی خویش را وضع کرده و مردم، بە ویژه زنان را مجبور به اطاعت از آنها می کند.

آنها با یورش به خانە های شهروندان و دزدیدن و به اسارت گرفتن کودکان ١٢ سالە و زنان جوان بە عنوان غنایم جنگی نهایت وحشیگری را در این کشور نمایان کردە اند.

حملە طالبان و تصرف شهرهای افغانستان اعتراض مردم این کشور را در پی داشتە است. پناهجویان افغانی ساکن ایران طی تجمعی مقابل دفتر سازمان ملل در تهران یوروش طالبان و تصرف شهرهای افغانستان را محکوم کردند و از جامعە جهانی خواستند تا در مقابل جنایات این گروە ارتجاعی سکوت نکنند. 

 

افزایش آمار طلاق پرستاران زن در دوران کرونا

سیدە فاطمە حسینی، رئیس خانه پرستار مشهد، با اشارە بە فشار کاری بر پرستاران زن گفتە است: اجبار بە دوری از خانوادە در بازە های زمانی طولانی بیش از همه از نظر روحی به پرستاران فشار وارد کرده است، وی دوری زنان متاهل و پرستار در طول دوره کرونا از خانوادە خصوصا والدین را از عوامل اصلی فشار درونی بر زنان پرستار دانستە است.

وی همچنین در بخشی از سخنان خود، عوارض جسمی و روحی شدید واردە بر پرستاران زن را حاصل دست و پنجە نرم کردن آنان با استرس مزمن، افسردگی حاد و فشار بالای کاری دانستە و گفتە است صرف نظر از این در دوران کرونا شاهد افزایش آمار طلاق زنان پرستار بودە ایم.

شیفت‌های طولانی کاری پیاپی در دوران کرونا و عدم ارتباط عاطفی با خانوادە از دلایل افزایش آمار طلا ق پرستاران زن محسوب می ‌شود، علاوە بر این پرستاران از مزایای مختلفی همانند دورکاری بهرە مند نشدە و حتی حقوقی همانند "کسر ساعات کار" بە آنها دادە نشدە و پرستاران از مرخصی عادی یا تشویقی نیز بهرە مند نشدە اند.

بە گفتە سیدە فاطمە حسینی، در حالی کە وزارت بهداشت مقرر ساختە بود کە پرستاران بە جای ۴۴ ساعت کار ٣٠ ساعت کار کنند اما دانشگاههای علوم پزشکی از انجام این کار خودداری کردە و حتی حاضر بە پرداخت حقوق اضافە کار پرستاران نشدند.

 

کایوش چالکمان گاولریلوف: رهایی را در آزادی زنان می‌ بینم

زنان خاورمیانە و شمال آفریقا طی کنفرانسی در بیروت پایتخت لبنان گردهم آمدند و مشکلات، موانع اقلیمی و راە حلهای ممکن را مورد بحث و گفت و گو قرار دادند. کایوش چالکمان گاوریلوف نیز بە مشکلات زنان در ترکیە و راە حلهای ممکن پرداخت.

با حضور ١٠٠ زن از کشورهای مختلف با نژاد و زبانهای متفاوت کنفرانس زنان خاورمیانە و شمال آفریقا در روزهای ٣٠ و ٣١ ژوئیە با شعار "با اتحاد زنان پیش بە سوی انقلاب دمکراتیک" در بیروت برگزار شد.

کایوش چالکمان گاوریلوف، نویسندە و مترجم کە در کنفرانس حضور داشت، در گفت و گوی اختصاصی گفت: "این کنفرانس باعث خوشحالی من است" و در بخش دیگری از سخنانش بە وضعیت زنان و مشکلات آنان پرداخت.

ارمنیها از جملە ملتهای باستانی ساکن خاورمیانە هستند کە نمایندگانی در کنفرانس زنان خاورمیانە و شمال آفریقا داشتند، کایوش کە خود ارمنی است یکی از نمایندگان کشور ترکیە در این کنفرانس بود، می‌گوید: من در ترکیە زندگی می ‌کنم، نمی ‌خواهم بگویم فاشیست اما متاسفانە اینگونە است و ترکیە اکنون با ذهنیتی فاشیستانە مدیریت می‌شود و این باعث شدە کە ما اکنون با شرایطی سخت مواجە شویم، قدرت نفس کشیدن را از ما گرفتە اند. 

کایوش با اشارە بە اینکە دولت ترکیە بە گامهای پایانی خود نزدیک است تاکید کرد دولت خواهان فروپاشی هر چیزی است. وی افزود: میوە ای را تصور کنید کە برداشت نشدە و از درخت می ‌افتد، واضح است کە حکومت بە لحظات پایانی خود نزدیک شدە و خود آنها نیز بە این امر واقفند، چون هنگام سقوط در پی چیزی هستند کە خود را بر آن تکیە دهند، متاسفانە آنها می ‌خواهند هر چیز از هم بپاشد، بلە ما در این کشور اینگونە زندگی می‌کنیم.

 

بیانیه: حقوق زنان افغانستان پیش ‌شرط تمام مذاکرات با طالبان باشد

بیش از ۱۲۰۰ فعال مدنی و روزنامه ‌نگار در ایران و افغانستان با صدور یک بیانیه مشترک از جامعه جهانی خواستند که حقوق زنان را پیش‌ شرط تمام مذاکرات با طالبان قرار دهد.

در این بیانیه از مذاکرات صلح افغانستان به عنوان «چانه‌ زنی برای کسب قدرت» و «مشروعیت بخشیدن به متهمان جنایتهای جنگی و بانیان فجایع انسانی» نام برده شده و از نبود نماینده جامعه مدنی مستقل افغانستان در روند این مذاکرات انتقاد شده است.

«زنان افقانستان نباید بار دیگر قربانی جنگهای نیابتی شوند، زنان افغانستان شهروندانی برابر هستند و حقوق آنها می بایست در هر مزاکرت صلحی به عنوان پیش شرط مطرح و مورد قبول طرفین قرار گیرد.»

در ادامه این بیانیه، با اشاره به پیامدهای جنگ چهل ساله که زندگی زنان و کودکان را بیشتر مورد تهدید و تاثیر قرار داده، درباره «آینده تاریک» در پی «خشونت سازمان ‌یافته علیه زنان توسط طالبان» از جمله تجاوز، ازدواج اجباری، خشونتهای جنسی و جنسیتی هشدار داده شده است.

همچنین از دبیرکل سازمان ملل، شورای حقوق بشر این سازمان و نهادهای حقوق بشری بین‌المللی خواسته شده «تا پیش از آن ‌که افغانستان به قتلگاه زنان تبدیل شود» درخواستهای آنها از جمله «آتش ‌بس فوری بین طرفهای درگیر» مورد توجه قرار گیرد و «هر تغییر در رژیم سیاسی یا قانون اساسی این کشور بر اساس انتخابات و نه از طریق جنگ و دخالتهای نظامی» اعمال شود.

«تضمین حق حیات و امنیت، حقوق برابر، پایان دادن به تبعیض و خشونت علیه زنان و گروههای قومی، مذهبی و جنسی»، همچنین «دسترسی مساوی همه کودکان دختر و پسر به آموزش» از دیگر مواردی است که در این بیانیه به آن اشاره شده است.

 

 ابراز نگرانی اتحادیە زنان سودان در مورد وضعیت زنان افغانستان

اتحادیە‌ زنان سودان نگرانی خود را در مورد وضعیت زنان در کابل با توجە بە سابقە‌ قبلی حکومت طالبان و ظلم، سواستفادە و دستگیریهایی کە زنان در آن زمان با آن مواجە بودند، ابراز می‌کند.

در سالهای گذشتە زنان افغانستان گامهایی جهت رسیدن بە آزادی برداشتند و در طول دو دهە بە دستآوردهای قابل توجهی در زمینە‌ تحصیل و کار دست یافتند، امروز نە تنها ترس از دست دادن تمام این دستآوردها بلکە ترس از دست دادن جانشان نیز وجود دارد.

ما ضمن ابراز نگرانی از وضعیت زنان در افغانستان، در این شرایط سخت با آنها بە ویژە فعالان و مدافعان حقوق بشر اعلام همبستگی می‌کنیم. 

ما از سازمان ملل متحد، سازمانهای فعال در زمینە دفاع از حقوق بشر، گروههای فشار و مدافعان حقوق بشر می‌ خواهیم تا در این مورد دخالت کردە و با فشار بر مقامات کنونی افغانستان مانع خشونت علیە زنان و مبارزان این کشور شوند و از تکرار تجربە‌ی قبلی حکومت طالبان جلوگیری کنند.

زندە باد مبارزە‌ زنان - پرچم ظلم در هر جا و مکانی سقوط خواهد کرد!

 

تجمع اعتراضی زنان در کابل تصرف شدە

جمعی از زنان افغانستان، در منطقه‌‌ وزیر اکبرخان شهر کابل دست به تجمع اعتراضی زدند.

 بعد از اینکه شهرهای افغانستان یکی پس از دیگری بە دست شبە نظامیان تندروی طالبان افتاد این گروه با وضع قوانینی مردم بە ویژه زنان را به اجرای آن مجبور کردەاند، در این بین زنان از آیندە ای تاریک و دردآوری که بیست و پنج سال پیش نیز تجربە آن را داشتند، وحشت دارند.

در این بین جمعی از زنان کابل در حالی که شهرشان کامل در تصرف طالبان قرار گرفته بدون هیچ ترسی و با شجاعت در این شهر دست به تجمع اعتراضی زدند.

آنان با بە دست گرفتن پلاکارد برای دادخواهی حقوق زنان افغانستان که تحت حاکمیت طالبان پایمال شده دست به اعتراض زدند. پس از نشر کلیپ ویدیویی اعتراض زنان در شبکه ‌های اجتماعی عمل شجاعانه آنها مورد استقبال گسترده‌ مردم قرار گرفت.

 

آینده ‌ای نامعلوم در برابر زنان افغانستان

دو روز پس از تصرف پایتخت افغانستان به دست طالبان، مجریان زن که پس از تسلط شبه ‌نظامیان بر کابل برای مدتی در صفحه تلویزیون ظاهر نمی ‌شدند بار دیگر دس‌کم به بعضی شبکه ‌های تلویزیونی بازگشتند.

تلویزیون طلوع که یک کانال خصوصی است و به پخش ترکیبی از مسابقات تلویزیونی، سریالهای تلویزیونی و رقابتهای استعدادیابی به سبک غربی مشغول بوده، گفته است که پس از سقوط پایتخت اطمینان چندانی در مورد اتفاقات آتی وجود نداشت و به همین خاطر، این شبکه موقتا مجریان زن را کنار گذاشت.

سیار سیرت از بخش خبری تلویزیون طلوع گفت که به نظر می‌ رسد همه چیز به حالت عادی باز می‌ گردد و "با امکانات معمول در دفتر، زنان روی صفحه تلویزیون ظاهر می ‌شوند و ما از سراسر شهر گزارش پخش می‌کنیم."

در حال حاضر یکی از سئوالات اصلی این است که وضعیت زنان افغانستان چه خواهد بود؟ آنان هنوز بر صفحه تلویزیون ظاهر می‌شوند و طالبان اطمینان داده حقوق آنان را رعایت خواهند کرد.

 

بایدن: اعتقادی به جنگ برای حمایت از حقوق زنان ندارم

رئیس جمهوری آمریکا با اجتناب ‌ناپذیر دانستن وقوع هرج و مرج در جریان خروج نیروهای ایالات متحده از کابل تاکید کرد که اعتقادی به حمایت از حقوق زنان از طریق به راه انداختن جنگ و نیروی نظامی ندارد.

جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده در گفتگو با شبکه تلویزیونی آمریکایی ای‌ بی ‌سی گفت: «این ایده که ما می‌ توانیم حقوق زنان در جهان را از طریق اعزام و عملیات نیروی نظامی تضمین کنیم، منطقی نیست.»

رئیس جمهوری دموکرات با تاکید بر این که راه مبارزه با نقض حقوق زنان پس از قدرت گرفتن طالبان در افغانستان «تهاجم نظامی نیست» افزود: «وضعیت اویغورها در غرب چین و آن چه که در دیگر نقاط جهان در حال وقوع است، این دیدگاه را تایید می‌ کند که روش مقابله با این مشکل اعمال فشار اقتصادی، دیپلماتیک و بین‌المللی برای تغییر رفتار آنها [ناقضان حقوق بشر] است.»

جو بایدن با اشاره به این که بسیاری از زنان به دلیل خروج نیروهای آمریکایی با حضور در فرودگاه کابل سعی در ترک افغانستان داشته ‌اند، گفت که از مشاوران خود خواسته است «آنها را سوار هواپیما کنند و خانواده ‌‌های آنها را نیز از افغانستان خارج کنند.» اوتصریح کرد: «ما باید تا آنجا که ممکن است آنها را از افغانستان خارج کنیم.»

اتحادیه اروپا و ایالات متحده روز چهارشنبه در بیانیه‌ای مشترک با ابراز نگرانی شدید از وضعیت زنان در افغانستان از طالبان خواستند از «هر گونه تبعیض علیه زنان و سوء استفاده از آنها» اجتناب کنند و حقوق آنها را رعایت کنند.

آقای بایدن در ادامه این گفتگو اذعان کرد که خروج نیروهای آمریکا از افغانستان نمی‌توانست بهتر اداره شود و تصریح کرد: «وقوع هرج و مرج اجتناب ناپذیر بود.»

 

(منابع استفاده شده برای تهیه این مجموعه: هرانا، رکنا، صدای آمریکا، ایندپندنت فارسی، رادیوفردا، ایرنا، برخط نیوز، دمکراسی نا،  بی بی سی، یرونیوز)

        

منبع: نبرد خلق شماره ۴۴۱، دوشنبه ۱ شهریور ۱۴۰۰ - ۲۳ اوت ۲۰۲۱

 

 

http://www.iran-nabard.com/

https://t.me/nabard_khalgh

بازگشت به صفحه اول