گرامی باد اول ماه مه، روز همبستگي جهاني كارگران

 

اول ماه مه (11 اردیبهشت) را به تمامي كارگران، مزدبگيران و زحمتکشان جهان تبريك مي‌گوييم و براي جنبش كارگري در سراسر جهان در مبارزه عليه استثمار، استبداد و عقب‌ماندگي موفقيتهاي بزرگ آرزو مي‌كنيم.

طی سال گذشته جهان شاهد گسترش جنبش کارگران و زحمتکشان بود. در تمامی نقاط جهان اعتراضهای گسترده علیه فقر، بیکاری، تبعیض و بی عدالتی و علیه تهاجم انحصارات امپرياليستي به سطح زندگي و معيشت خود بي وقفه جریان داشت.

مبارزه مردم در سراسر جهان علیه جنگ، نظامیگری، انباشت سلاحهای مخرب، دیکتاتوری، تروریسم و بنیادگرایی با مبارزه کارگران و زحمتکشان جهان در پیوند عمیق قرار داشت.

در کشورهای عقب افتاده مبارزه براي به رسميت شناختن حق تشكلهاي كارگري، براي بالا رفتن دستمزدها، حق اعتصاب و حق برخورداري از بيمه‌هاي اجتماعي، براي پايين آمدن ساعات كار و براي برابري زنان و مردان از حقوق مساوي در كار مساوي همچنان ادامه يافت.

مهمترین رویداد کارگری در عرصه جهانی تشکیل «کنفدراسيون بين المللى اتحاديه هاى کارگرى» (ITUC) بود.

روز چهارشنبه اول نوامبر 2006 نمايندگان ۳۶۰ تشكل كارگرى از ۱۵۰ كشور جهان براى بنيانگذارى این اتحاديه‌ بين‌المللى در وين گردهم آمدند. در این گردهمایی به مثابه كنگره‌ مؤسسان که سه روز به طول انجامید «کنفدراسیون‌ بين‌المللى سنديكاهاى آزاد» با بیش از ۱۵۰ ميليون عضو و «کنفدراسیون جهانى کار»  با ۲۶ ميليون عضو شرکت داشتند. تشکیل این تشکل بین المللی به نیروی کار اجازه می دهد که با قدرت بیشتر در مقابل  روند جهانى‌شدن لیبرالیسم جدید ایستادگی کرده و نقش مداخله گرانه بیشتری ایفا کنند.

گاى رايدر اولین دبیرکل کنفدراسيون بين المللى اتحاديه هاى کارگرى در سخنرانی خود در گنگره موسسان این تشکل کارگری گفت:«کنگره‌ای كه امروز در آن شركت داريم، يك رويداد تاريخى است. تشكل جديد نماينده حقیقی‌ كارگران و کارمندان و متحدترين اتحاديه‌ سنديكايى در تاريخ خواهد بود.» وی اضافه کرد که:«ما به يك جنبش گسترده‌ سنديكايى در سطح بين‌المللى نيازمنديم كه بتواند به چالشهاى رو به گسترش روند جهانى‌شدن پاسخ دهد.»

تشکیل کنفدراسيون بين المللى اتحاديه هاى کارگرى اقدامی موثر در جهت اتحاد گارگران جهان در جهت مداخله هرچه بیشتر در حیات اجتماعی است.

شرایط زندگی و مبارزه کارگران، زحمتکشان و مزدبگیران ایران ذر سال گذشته به وخامت بیشتری کشیده شد.

حداقل حقوق کارگران برای سال گذشته و سال جاری کمتر از یک سوم میزان خط فقر تعین شد و این در حالیست که نرخ تورم روز به روز افزایش می یابد.

جمهوری اسلامی با افزایش هزینه هایی که به امنیت نظام مربوط می شود، فقر و بی خانمانی را افزایش می دهد.

كارگران و مزدبگيران ایران از يك طرف تحت ستم و سركوب نظام استبدادي مذهبي ولايت فقيه قرار دارند و از طرف ديگر بايد هزينه سياستهاي رژيم براي پیوستن به اردوي جهاني سازي نئوليبرال را بپردازند. آنان همزمان فشار استبداد مذهبي و تعرض عنان گسيخته سرمايه داران را با تمام گوشت و پوست و استخوان خود حس مي كنند.

رژیم ایران با پشتیبانی از کارفرمایان و در راس آن دولت به مثابه بزرگترین کارفرما، به سرکوب مبارزه كارگران و مزدبگيران ايران اقدام می کند. در حالی که کارگران ایران خواستار حق کار، حق اعتصاب، حق تشكلهاي مستقل كارگري و حق برخورداري از بيمه‌هاي اجتماعي هستند، کارفرمایان با حمایت رژیم هر روز کارگران بیشتری را اخراج می کنند و نیروهای سرکوبگر رژیم کارگران را سرکوب و زندانی می کنند.

كارگران، مزدبگیران، معلمان و پرستاران ايران در مقابل این اوضاع فلاكتبار راه مبارزه و مقاومت را انتخاب کرده اند.

حركتهاي نیروی كار در سال گذشته در ابعاد گسترده به شكلهاي گوناگون صورت گرفت. یکی از مهمترین اقدامات کارگران و مزدبگیران ایران در سال گذشته طرح شعار «زندگی انسانی حق مسلم ماست» در مقابل شعار حکومتی «انرژی اتمی حق مسلم ماست» بود. زحمتکشان ایران با طرح شعار خود حرکتهای عوامفریبانه حکومت برای «ملی» جلوه دادن پروژه های ماجراجویانه را خنثی کردند.

بخشی از حرکتهای کارگران و مزدبگیران ایران همچون حرکتهای اعتراضی کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه و مبارزه گسترده معلمان و زنان ایران علیرغم سرکوب وحشیانه حکومت در طول سال گذشته در رسانه هاي بين المللي انعكاس وسیع پيدا كرد مورد حمایت بسیاری از سندیکاها و اتحادیه های مهم جهان قرار گرفت.

دبيرکل کنفدراسيون بين المللى اتحاديه هاى کارگرى طی چند نامه به دبير کل سازمان جهانى کار خواستار توجه جدی این سازمان به وضع کارگران ایران شد.

آقای گای رایدر، دبيرکل کنفدراسيون بين المللى اتحاديه هاى کارگرى مساله سرکوب، زندانی کردن و محاکمات غیر عادلانه کارگران را مورد توجه قرار داده و

در یکی از این نامه های خود به دبیرکل سازمان جهانی کار می نوسد:«با نظر به اين حقيقت که اکنون روشن شده است که آقايان محمد صالحى، جلال حسينى، محسن حکيمى و برهان ديوانگر همگى به خاطر فعاليتهاى به حق و مشروع اتحاديه هاى کارگرى محکوم شده اند، اتحادیه بين المللى سندیکاهای کارگرى بسيار سپاسگزار خواهد بود که اين اطلاعات جديد همراه با شکايت قبلى در کميته آزادى تشکلها مورد توجه قرار بگيرد.»

در اول ماه مه سال گذشته و در جریان تجمع کارگران شرکت واحد اتوبوس رانی تهران در برابر اداره مرکزی شرکت واحد واقع در خیابان هنگام ، نیروهای سرکوبگر به این گردهمایی یورش برده و پس از ضرب و شتم کارگران تعدادی از فعالان سندیکای شرکت واحد را بازداشت کردند. دستگیری کارگران شرکت واحد و کارگران معترض دیگر واحدهای صنعتی در سال گذشته به طور مستمر ادامه داشت. با این وجود کارگران، مزدبگیران و معلمان ایران در سال گذشته دست به صدها حرکت اعتراضی زدند که برای اجتناب از طولانی شدن این بیانیه به تعدادی از آنها که بدون شک کمتر از 10 درصد حرکتهای اعتراضی می باشد اکتفا می کنیم.*

حرکتهای اعتراضی کارگران در کارخانه های نساجی شاهو، نساجى کردستان، يخچال سازى بو ژان، چينى البرز، شرکت ايران صدرا، کنف کار گيلان، پارسيلون، پاميکو، پارس لحيم، شن و ماسه كهگيلويه و بويراحمد، كشتي سازي اروندان، پالايشگاه نفت آبادان، شهرداري آبادان، نساجيهاي كاشان، فرنخ، مه نخ، نازنخ در قزوين، ريسندگي كاشان، پوشينه بافت قزوين، فولاد آلياژي يزد، بافت ايران در استان گیلان، كاشي گيلان، تکنیک کار و تیگو و پتروشیمی زاگرس در منطقه عسلویه، لاستيك البرز اسلامشهر، نساجي غرب در كرمانشاه، چيت سازي بهشهر، دشت ناز ساري، صنايع پوشش رشت، الكتريك ايران رشت، ملاصدرا، پتروشيمي خراسان(چند روز متوالی)، نوشابه سازي ساسان از جمله صدها حرکت کارگری در سال گذشته بود.

مبارزه متحد و يكپارچه كارگران، زحمتكشان و مزدبگيران كشور ما براي نجات از استبداد، جهل، فقر،  فحشاء، بي خانمي، عقب ماندگي كه در سال گذشته ابعاد وسيعي يافت، اكنون وارد مرحله تعيين كننده اي شده است. كارگران ايران مي توانند و بايد پيشتاز مبارزه عليه حكومت استبدادي حاكم بر ايران، پیشتاز مبارزه علیه جنگ و تجاوزگری نظامی و پيشتاز مبارزه براي تحقق دموكراسي، عدالت،جدايي دين از دولت باشند. بدين لحاظ ما از تمامي كارگران، كاركنان و مزدبگيران شاغل در مراكز دولتي و خصوصي و از تمامي مدافعان آزادي و توسعه پايدار مي خواهيم كه متحد و متشكل شوند.

سازمان چريكهاي فدايي خلق ايران در آستانه اول ماه مه با این اعتقاد که كارگران و مزدبگيران سازندگان اصلي جهاني انساني و «جهاني ديگر» هستند، يكبار ديگر همبستگي خود را با مبارزه كارگران و مزدبگيران ايران اعلام مي‌كند و به تمامي زنان و مردانی که به خاطر دفاع از حقوق كارگران به زندان افتاده و زير شكنجه‌هاي مزدوران رژيم مقاومت مي‌كنند درود مي‌فرستد.

ما فعالان سیاسی خارج کشور را به فعالیت مستمر در دفاع از جنبش کارگری ایران فرا می خوانیم.

 

سازمان چريكهاي فدايي خلق ايران

ارديبهشت 1386-  اوريل 2007

 

*برای اطلاع از کلیه اخبار گارگری در سال گذشته به سایت ایران نبرد و در ادرس زیر مراجعه کنید.

http://www.iran-nabard.com/kareghari.htm

 

 

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول