فراسوی خبر ... دوشنبه ۹ اسفند

فرصت طلبی رژیم از تجاوز روسیه به اوکراین و اشغال این کشور

زینت میرهاشمی

سرانجام پس از مدتی کشمکش، ارتش روسیه به فرمان پوتین از چند جبهه به اوکراین حمله کرد. روسیه با تجاوز به اوکراین و اشغال این کشور تمام قوانین حاکم بر مناسبات بین کشورها را زیر پا گذاشت. پیش از هر بحثی در مورد این رویداد باید تاکید شود که:

این رویداد یک جنگ امپریالیستی است که روسیه با اشغال اوکراین مسئول اصلی آن به شمار می رود. بنابرین سیاست اصولی و متکی بر منافع مردم محکوم کردن متجاوز، خواست پایان دادن به اشغال و مذاکره برای حل و فصل مسالمت آمیز اختلافات بین دو کشور است.

جای تردید و شکی نیست که دلیل پوتین برای نجات روس زبانها و آوردن آزادی و دموکراسی برای مردم اوکراین بهانه ای بیش نیست. هدف او به مثابه یک قطب امپریالیستی تقویت هژمونی روسیه و توسعه سرمایه با اتکای ناسیونالیسم روسی است.

جای تعجب وجود ندارد که دیکتاتورهایی مثل بشار اسد و حاکم کره شمالی و به خصوص رژیم ایران در جبهه متجاوز قرار می گیرند.

موضع گیری آگاهانه رئیس جمهور ولی فقیه در مورد حمله تجاوزگرانه روسیه به اوکراین و اشغال این کشور، بار دیگر تمایل واقعی رژیم به افزایش تنش و جنگ را نشان داد. در حالی که تجاوز روسیه به خاک اوکراین جهانی را با بهت و حیرت روبرو کرد و واکنشهای گسترده جهانیان را برانگیخت، رئیسی، در تماس تلفنی با پوتین، از درک «دغدغه های» او سخن گفت و به نوعی از یورش نظامی او حمایت کرد.

در حقیقت رژیم جنگ اوکراین را یک فرصت در بحران بین المللی محاسبه کرده و بنابرین دفاع از روسیه را امتیازی برای وزن کِشی جدید در مذاکرات وین تلقی کرد.

رئیسی مانند یک هلهله چی از جنگی که پیش آمده گفت: «امیدوارم آنچه اتفاق می افتد به نفع ملتها و منطقه تمام شود.» گفته او در حالی است که مردم ایران در کف خیابان با صدای رسا بارها تنفر خودشان را از سیاست رژیم در رابطه با روسیه نشان داده اند. این تنفر تا جایی است که مردم بسیاری از مشکلات اقتصادی و سیاسی موجود را زیر سر خوش خدمتی به روسیه می دانند.

واکنشهای زیادی علیه موضع گیری رئیسی به خصوص در درون باند «اصولگرایان» صورت گرفت که او در روز یکشنبه ۸ اسفند سعی کرد صحبتهای مشمئز کننده قبلی خود را مقداری نرم کند. وی روز یکشنبه گفت: «جمهوری اسلامی ایران بر اساس اصول اساسی سیاست خارجی خود، با سلطه‌ گری و سلطه‌پذیری مخالف است و از حق تعیین سرنوشت همه ملتها حمایت می‌کند.» به نظر می آید که این موضع گیری قبلی تبدیل به وزنه سنگین در مذاکرات وین نشد و البته موضع جدید او هم در شکل بی بو و خاصیت و در محتوا به سود روسیه است.

اتحاد مردم علیه سیاستهای جنگ طلبانه و توسعه طلبانه امپریالیستی، محکوم کردن تجاوز و اشغالگری و دفاع از صلح سیاست اصولی و انسانی و متکی بر منافع اکثریت قاطع مردم و به ویژه نیروهای کار است.

 

https://t.me/nabard_khalgh

بازگشت به صفحه اول