فراسوی خبر ... یکشنبه ۲۸ آذر

 

رژیم در تَلِه هسته ای و ناتوان از مهار جنبش توده ای!

 

زینت میرهاشمی

 

گرچه ریز مذاکرات بین جمهوری اسلامی و کشورهای ۱+ ۴  و ایالات متحده آمریکا روشن نیست اما کنش و واکنشهای هر دو طرف وضعیت را تا حدودی مشخص می کند. رژیم بعد از پایان جلسه روز آدینه ۲۶ آذر خود را فاتح مذاکرات اعلام کرد و در رسانه های حکومتی این روایت برجسته شد. این روایت کاملا مصرف داخلی داشته و برای توجیه توافق با آژانس در مورد تاسیسات تسا و قبول برگشت به پیشنویس توافق شده در مذاکره قبلی است.

رژیم با طرح دو سند که هنوز جایگاه آن در مذاکرات مشخص نیست، برگشت به نقطه دوره روحانی را هضم کرد، در حالی که متنهای ارائه شده از طرف رژیم به معنای پذیرفته شدن آنها نیست. واکنش دلواپسان نظام به توافق با آژانس در روز پنجشنبه و ترک جلسه در وین در روز آدینه ۲۶ آذر، بدون ارتباط با هم نیست.

همه می دانند که تیم مذاکره کننده در وین دقیقا سیاست خامنه ای را پیش می برد. خامنه ای برای حفظ امنیت نظام راهکار مذاکرات را مشخص کرده اما شیادانه سکوت را انتخاب کرده است. سنگر گیری خامنه ای را در گفتمان تند پاسدار شریعتمداری در کیهان می توان دید. پاسدار شریعتمداری توافق با آژانس را «هدیه به مثلث فشار» و «امتیاز در ازای خرابکاری» اعلام کرد.

خامنه ای در اول فروردین ۱۴۰۰ از لغو تمامی تحریمها و بعد راستی آزمایی حرف زد. او در ۲۵ فروردین ۱۴۰۰ گفت که: «مذاکره نباید طولانی و فرسایشی شود، زیرا به کشور ضرر خواهد زد.» به تجربه باید این حرف خامنه ای را بر عکس معنا کرد.

فرایند سیاست رژیم، فرسایشی کردن مذاکره با استفاده از شکاف در طرفهای مقابل همراه با تهدیدهای اتمی برای امتیاز گیری است. اما در شرایط فعلی با توجه به مجموعه موضع گیریها و همسو شدن اروپائیها با ایالات متحده آمریکا، به هر میزان که مذاکره طولانی شود، فشارها بر رژیم افزوده تر خواهد شد.

روایت سازی پیروزمند رژیم در رسانه های حکومتی با اظهارات مقامات کشورهای اروپایی و آمریکایی کاملا متفاوت است. بخشهایی از روایت سازی رژیم در رسانه های حکومتی شنبه 27 آذر،  چنین است:

«اعضای برجام به متن مشترک برای مذاکره دست یافتند» (روزنامه حکومتی اطلاعات)/ «پیش نویس مشترک، دستاورد وین 7» (روزنامه حکومتی ایران)/ «وقفه وین به بهانه کریسمس ... تعویق را به بهانه تعطیلات کریسمس انجام داده اند» (جوان وابسته به سپاه پاسداران)/ «دو سند ایران به عنوان مذاکرات آینده پذیرفته شد» (کیهان شریعتمداری، جریده بیت ولی فقیه).

داستان سرایی خیالبافانه رژیم در حالی است که به شمار تحریمهای ایالات متحده هر روز اضافه می شود. علاوه بر موضوعات پیرامون برجام، مسایلی مانند دخالتهای تروریستی در منطقه، فعالیتهای موشکی، نقض حقوق بشر و طرح مقابله با پهپادها (بعد از تصویب در مجلس نمایندگان آمریکا به سنا رفته است) از جمله موضوعاتی هستند که همچنان روی میز است و بنابرین رژیم قافیه را باخته و در مسیر پایان بحران نیست.

بدون شک قیامهای مردمی، تداوم اعتصابهای  نیروهای کار و جنبشهای مطالبه گر، در باخت رژیم تاثیرگذار اصلی خواهند بود. اگر مشکل رژیم به تحریمها گره خورده، مشکل مردم به بود و نبود رژیم گره خورده است. حل مشکلات مردم و نجات آنها از فلاکت موجود، در ساختار پوسیده و گندیده ارتجاعی رژیم ولایت فقیه امکان پذیر نیست.

 

https://t.me/nabard_khalgh

بازگشت به صفحه اول