چالشهای معلمان در اردیبهشت ماه

فرنگیس بایقره

 

فراخوان شورای مرکزی تشکلهای صنفی فرهنگیان سراسر کشور به گردهمایی

زانیاری، 5 اردیبهشت – "شورای مرکزی تشکلهای صنفی فرهنگیان سراسر کشور" در بیانیه ای فرهنگیان را به تجمع در روز پنجشنبه 17 اردیبهشت فرا خواند. این تشکل با اشاره به بی توجهی مسوولان به خواسته های اعلام شده معلمان از آنها خواست در "روز معلم" در سراسر کشور تجمع کنند.

این بیانیه تاکید کرده که "حقوق پایمال شده مادی و معنوی فرهنگیان کشور را مطالبه می کند و اجازه نخواهد داد حق و حقوق معلمان وجه المصالحه نمایندگان مجلس و دولت قرار گیرد".

همچنین گفته شده که تجمعهای 17 اردیبهشت اولین قسمت از اعتراضات تشکلهای صنفی فرهنگیان کشور بوده و در صورت عدم دریافت پاسخ مناسب از طرف دولت، برنامه های اعتراضی بعدی در دستور کار قرار دارد.

 

انتقال دبیر کل سازمان معلمان ایران به بند 8 زندان اوین

هرانا، 6 اردیبهشت - علیرضا هاشمی، دبیرکل "سازمان معلمان ایران"، به بند هشت زندان اوین منتقل شد. علیرضا هاشمی یکشنبه 30 فروردین، جهت اجرای حکم 5 سال حبس بازداشت و به زندان اوین منتقل شد.

طاهره نقیئی، قائم مقام "سازمان معلمان ایران" دلایل بازداشت وی را "پیگیری مطالبات صنفی معلمان و دیدار با خانواده های معلمان زندانی" عنوان کرده است.

علیرضا هاشمی در سال 89 به اتهام تبلیغ علیه نظام و اقدام علیه امنیت ملی بازداشت و به پنج سال حبس محکوم شده بود.

 

انتقال معلم زندانی در آستانه اعتراضات گسترده معلمان به نقطه ای نامعلوم

فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران، 6 اردیبهشت – روز یکشنبه 6 اردیبهشت ماه و در آستانه روز ملی معلم، معلم زندانی، رسول بداقی تحت عنوان انتقال به دادسرای اوین از سالن 12 بند 4 زندان گوهردشت کرج خارج و به نقطه ای نامعلوم منتقل گردید.

رسول بداقی هفته گذشته به شعبه 6 دادسرای انقلاب اوین منتقل و در آنجا به او اعلام گردید که دادستانی و وزارت اطلاعات علیه او شکایتی طرح کرده اند و فقط در صورت مصاحبه و اعلام کناره گیری از فعالیتهای صنفی معلمان این پرونده مختومه خواهد شد.

معلم زندانی، رسول بداقی، سالهاست که در زندان و در تبعید بسر می برد و کمتر از 3 ماه به پایان مدت محکومیت غیر انسانی و غیر قانونی وی باقی مانده است.

 

سرنوشت ٨ معلم بوکانی پس از احضار به اداره اطلاعات نامعلوم است

کردپا، 17 اردیبهشت - از سرنوشت ٨ معلم احضار شده به اداره اطلاعات بوکان اطلاعی در دسترس نیست.

به گزارش کردپا، روز دوشنبه چهاردهم اردیبهشت ماه، اداره اطلاعات بوکان ٦٠ تن از معلمان مدارس بوکان را احضار کرد.

درپی احضار معلمان به اداره اطلاعات بوکان، ٨ تن از معلمان بوکانی بازداشت و تاکنون در بازداشتگاه اداره اطلاعات این شهر بسر می برند.

هویت معلمان بازداشت شده سلمان امام زنبیلی، جمال معینی، بهزاد کریمی، فواد شریعت پناه، مولود خوانچه زرد، رحمان انباز، رحیم خالندی و هژیر قهرمانی اعلام شده است.

یک منبع مطلع گفت، حراست آموزش و پرورش بوکان نیز با احضار شماری از فرهنگیان از آنان تعهد کتبی گرفته که در تجمع سراسری معلمان شرکت نکنند.

این منبع افزود، هدف از احضار معلمان به حراست آموزش و پرورش و اطلاعات بوکان، تهدید معلمان جهت ممانعت از شرکت در تجمعات اعتراضی است.

 

تجمع سراسری معلمان برگزار شد

ایلنا/جماران، 17 اردیبهشت - هزاران معلم در شهرهای مختلف ایران صبح روز پنجشنبه 17 اردیبهشت در اعتراض به آنچه دستمزدهای ناعادلانه می خوانند، تجمع سکوت برگزار کردند.

بر اساس گزارشها، معلمان ناراضی امروز در شهرهای سنندج، همدان، بندرعباس، ایلام، زنجان، کرمانشاه، بروجرد، سبزوار، دامغان، تبریز، تهران، شیراز، اصفهان، قزوین، رشت، اراک، شهرکرد، اردبیل، زاهدان، بوشهر، دهدشت و کوهدشت تجمع کرده اند.

تجمع سکوت معلمان در بیشتر شهرها مقابل ادارات آموزش و پرورش برگزار شد، اما معلمان ناراضی در استانهای تهران و البرز مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.

به گزارش "جماران" شمار حاضران در تجمع مقابل مجلس به 4 هزار نفر می رسد. خبرنگار "ایلنا" حضور ماموران نیروی انتظامی در این تجمع را پر شمار گزارش کرده است.

از سویی روز چهارشنبه 16 اردیبهشت، یک نهاد نظارتی شماری از فعالان صنفی معلمان را احضار کرد و تنها به این شرط به آنها اجازه داد شب به خانه بروند که تعهد دهند در تجمع سراسری پنجشنبه 17 اردیبهشت شرکت نمی کنند.

این در حالی است که رییس جمهور سه روز پیش در تاریخ 14 اردیبهشت در آیین بزرگداشت مقام معلم گفته بود: "ما حق اعتراض را برای تمام اقشار و اصناف محفوظ دانسته و به رسمیت می شناسیم. من نسبت به معلمین نیز حق اعتراض را به رسمیت می شناسم، ما مشکلات آنان را می دانیم و البته آنان نیز مشکلات ما را می دانند."

در بیشتر پلاکاردهایی که معلمان در تجمعات امروز حمل می کنند، مطالباتی نظیر بهبود وضعیت معیشتی، آزادی معلمان زندانی و استعفای وزیر آموزش و پرورش دیده می شود.

همچنین در پارچه نوشته هایی که معلمان حمل می کنند، شعارهایی به چشم می خورد از جمله "خط فقر سه میلیون، حقوق ما یک میلیون"، "فقر را شاید تحمل کنیم، ولی فرق را هرگز" ،" آزادی معلمان زندانی، بداقی، باقری و هاشمی"، "آقای وزیر! هشدار"، "وزیر بی لیاقت، استعفا استعفا"، "معلمان باید مدیران را انتخاب کند"، "معلم فریاد می زند، رسانه سانسور می کند"، "دغدغه معلم معیشت است"، "فریاد سکوت برای رفع تبعیض"، "خصوصی سازی مدارس مخالف اصل 30 قانون اساسی است"، "معلم بیدار است از تبعیض بیزار است".

تجمعات امروز، سومین اعتراض سراسری معلمان به شمار می رود. معلمان معترض علاوه بر تجمع سراسری امروز، دو بار دیگر در تاریخهای 10 اسفند سال گذشته و 27 فروردین امسال در بیشتر شهرهای ایران به صورت همزمان تجمع کرده بودند.

           

گزارشی از تجمع معلمان همدان

حقوق معلم و کارگر، 17 اردیبهشت - رضا مسلمی، عضو کانون صنفی معلمان همدان: قبل از ساعت ده امروز صبح، همکاران از شهر همدان و شهرستانهای تابعه در داخل حیاط اداره کل گرد هم آمده بودند تا ندای حق طلبی خود را به گوش مسوولان برسانند، رفته رفته حضور همکاران بیشتر و پررنگ تر می شد، در این میان حضور همکاران خانم بسیار پررنگ تر از تجمعهای قبل بود.

در این تجمع، پلاکاردهایی با مضمون اعتراض به پایین بودن حقوق و مزایا، تبعیض موجود در سیستم پرداختها و مشکلات بازنشستگان در دست معلمان به چشم می خورد. همچنین معلمان با در دست داشتن پلاکاردهایی، خواستار آزادی معلمان دربند (بداقی، باقری، هاشمی) شدند.

در این تجمع طومارهایی خطاب به رییس جمهور و رییس قوه قضاییه به امضای شرکت کنندگان رسید. در پایان حلقه اتحادی سمبلیک توسط تمامی شرکت کنندگان، بسیار تاثیر گذار و پرشور شکل گرفت.

پس از توزیع متن قطعنامه پایانی، تجمع راس ساعت دوازده به پایان رسید.

 

تجمع و تحصن معلمان نواحی مختلف ممسنی استان فارس

حقوق معلم و کارگر، 17 اردیبهشت - احمد کشاورزی: تجمع گسترده معلمان نواحی مختلف ممسنی فارس در جلوی آموزش و پرورش نورآباد ممسنی امروز (17 اردیبهشت) برگزار گردید. این تجمع از ساعت 9 صبح شروع و تا ساعت 12 ادامه داشت. شعارهایی که در این تجمع داده شد. عبارت بودند از:

معیشت و منزلت حق مسلم ماست

معلم بیدار است از تبعیض بیزار است

بجای پس انداز – زندگی قسطی گشته

معلم زندانی آزاد باید گردد

بداقی- باقری- هاشمی آزاد باید گردند

در این تجمع که تا ساعت 12 ادامه داشت، چند نفر از معلمان صحبت کردند، از جمله آقای گودرز شفیعیان که از اعضای کانون صنفی معلمان و نیز کانون فرهنگیان فارس بود. ایشان از مساله معیشت و منزلت که از اساسی ترین مطالبات معلمان است، صحبت کرد، همچنین وی به فیلتر شدن سایتهای "حقوق معلم و کارگر" و "کانون صنفی معلمان" اعتراض کرد که مورد تایید معلمان قرار گرفت. وی به خصوصی سازی آموزش و پرورش اشاره کرد و سرآخر خواهان ایجاد فضایی مطبوع، علمی - پژوهشی و انسانی و فاصله گرفتن از فضای ایدیولوژیک در آموزش و پرورش گردید.

همه معلمان بر خواسته های ذکر شده متفق القول بودند و تجمع در ساعت 12 پایان یافت.

 

تجمعات اعتراضی معلمان در استان کردستان

کردپا، 17 اردیبهشت - روز پنجشنبه هفدهم اردیبهشت ماه، در شهرهای استان کردستان معلمان و فرهنگیان بار دیگر در اعتراض به عدم تحقق مطالبات خود در مقابل ادارات آموزش و پرورش دست به تجمع اعتراضی زدند.

"تضعیف فرهنگیان، تخریب فرهنگیان"، "سکوت ما بلندتر از فریاد ماست"، "معلم بیدار است از تبعیض بیزار است" از شعارهای معلمان در این تجمعات اعتراضی بود.

معلمان در شهرهای قروه، ایلام، بوکان، کرمانشاه، ارومیه، سقز، سنندج و مریوان در مقابل ادارات آموزش و پرورش با برگزاری تجمعات اعتراضی خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند.

همچنین فرهنگیان شهرستانهای اشنویه و سردشت برای اعلام اعتراض خود در تجمعات ارومیه شرکت کرده اند. معلمان معترض خواستار افزایش دستمزدها، بهبود وضعیت معیشتی و رفع تبعیض حقوقی بین خود و سایر کارمندان دولت هستند.

 

تجمع معلمان مقابل ادارهآموزش پرورش شهرستان بوشهر

همکلاسی، 17 اردیبهشت – روز پنجشنبه از ساعت 10 صبح مغلمان مقابل درب ادارهآموزش پرورش شهرستان بوشهر دست به تجمع زدند که این تجمع بدون پاسخگویی مسوولان امر ادامه پیدا کرد و تعدادی از فرهنگیان بوشهر تا ساعت 12 ظهر در محل تجمع حضور داشتند.

علی محمدی، یکی از فرهنگیان حاضر با اشاره به وعده های مسوولان یادآور شد: "مسوولان به هیچ یک از وعده هایی که به ما داده اند عمل نکرده اند."

این معلم بوشهری ادامه داد: "معاون مدیرکل اداره آموزش پرورش در تجمع قبل حاضر شد و قول داد که مطالبات فرهنگیان تا اول اردیبهشت پرداخت شود، ولی متاسفانه امروز 17 اردیبهشت است و هنوز خبری از پرداخت حقوقها نیست."

 

تجمع جمعی از معلمان تبریزی در مقابل اداره آموزش و پرورش استان

آناج، 17 اردیبهشت - بیش از 300 معلم در برابر اداره کل آموزش و پرورش استان آذربایجان شرقی تجمع کردند.

تجمع کنندگان، پلاکاردهایی با شعار های "معرفی افراد حق طلب به نیروی انتظامی زیبنده این سازمان نیست"، "خط فقر سه میلیون، حقوق ما یک میلیون"، "مجلسیان را گر بود دغدغه ملت، تعلیم و تربیت را نکنند وجه المصالحه ریاست!"، "معلم به پا خیز، برای رفع تبعیض" و... در دست دارند و به حقوق کم خود معترض می باشند.

یکی از معلمان معترض با بیان اینکه افزایش مبلغ سنوات چندین دهم مقدار تورم می باشد، اظهار کرد: "قدرت خرید معلمان بسیار کم است و استفاده از رفاه و آسایش بر ما حرام شده است." وی ادامه داد: "هزینه بیمه های درمانی 300 درصد افزایش یافته است و این مقدار افزایش هم از حقوق ما کم می شود."

این معلم اداره کل آموزش و پرورش استان در خاتمه بیان کرد: "از اول سال حقوق معلمان 14 درصد افزایش یافته است که 3 درصد این افزایش به خزانه دولت واریز می شود."

 

تجمع معلمان مشهد

حقوق معلم و کارگر ، 17 اردیبهشت - غلامرضا آزادی: معلمان مشهد با حضور چند هزار نفری خود ، با شعار "وزیر بی لیاقت استعفا استعفا" ، "معلم زندانی آزاد باید گردد" و "اتحاد اتحاد" سکوت خود را شکستند و با ذکر جمیل از یاد و خاطره همکاران دربند خویش خواهان آزادی و لغو احکام قضایی صادر شده علیه فعالان صنفی توسط قوه قضاییه گردیده و با زدن کف و دست بمدت 10 دقیقه که از بین بانوان شروع شده بود، بر خواسته های خود تأکید کردند.

شکست سکوت از آن جا آغاز گردید که نیروی انتظامی با نصب پرده و درج مطلبی از قبل با مضمون "معلمی عشق است و اگر به عنوان شغل به آن نگاه می کنید، به دنبال کار دیگری بروید" در جلوی اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی هیجان معلمان را بر انگیخت. در پی این مساله، تجمع کنندگان با الصاق عکس معلمان زندانی و پلاکاردهایی مبنی بر مطالبات مدنی بر روی پرده فوق هشدار خود را متذکر شدند. پس از این برخورد، دو نفر از افسران نیروی انتظامی با همراهی فردی دیگر اقدام به کندن عکسها و پلاکاردها نمودند که با برخورد و اعتراض شدید آقای جواد لعل محمدی، از فعالان کانون صنفی معلمان ایران، مواجه گردیده و مجبور به جمع آوری پرده خود شدند.

در حدود ساعت یازده و تجمع حداکثری معلمان، مدیر کل آموزش و پرورش خراسان رضوی با حضور در بین معلمان نزدیک به 5 دقیقه از همدلی دست خالی دولت صحبت به میان آورد و فرهنگیان را به داخل ساختمان اداری دعوت کرد. پس از رفتن مدیر کل، تعدادی از مسوولان اداره با همراهی افرادی منصوب به کانون صنفی دعوت خود را تکرار و نسبت به هدایت معلمان به داخل ساختمان اقدام نمودند که با برخورد مجدد آقای لعل محمدی و آقای خواستار، مسوول کانون صنفی معلمان مشهد، مواجه و آقای خواستار با رفتن بر روی سکو از کلیه فرهنگیان خواست که هشیار باشند و فریب بازیهای مرسوم را نخورند و از حقوق معلمان زندانی خود دفاع کنند.

آقای خواستار که مورد تشویق شدید تجمع کنندگان قرار گرفته بود گفت "من در سالهای گذشته در طبقه دوم همین اداره محاکمه شدم و آقایان در همدستی با دستگاه قضا آن چه را که به ناحق بود، در حق بنده و همکارانم صورت دادند."

وی همچنین گفت: "رسول بداقی بالغ بر 6 سال از عمر خود را در زندان گذرانده و اکنون که نوبت به آزادی ایشان رسیده، پرونده سازی مجدد برای ایشان و دیگر همکارانی که دارای حکم تعلیقی هستند آغاز گردیده است."

به دنبال این سخنان، معلمان با شعار "زندانی سیاسی آزاد باید گردد" و "معلم زندانی آزاد باید گردد" و همچنین "اتحاد، اتحاد" و "وزیر بی لیاقت استعفا، استعفا" خواهان رسیدگی دولت به وضعیت معلمان زندانی، تحول آموزش و پرورش و رفع تبعیض بین این وزارتخانه با دیگر وزارتخانه ها شده و بانوان حاضر در تجمع با شروع کف و دست که همه گیر شد تا 10 دقیقه بر خواسته های خود تاکید کردند.

آنچه در این میان حائز تذکر و اهمیت است، حضور بی نظیر فرهنگیان، تعدادی از دانش آموزان دبیرستانها و خانواده های معلمان در بین تجمع کنندگان است.

 

تجمع اعتراض آمیز معلمان اردبیل برگزار شد

آذر سلام، 17 اردیبهشت – صبح امروز معلمان اردبیل برای چندمین بار طی چند روز گذشته در مقابل درب اصلی اداره کل آموزش و پرورش استان اردبیل نسبت به تبعیض در حقوق دریافتی تجمع اعتراضی برگزار کردند.

در این تجمع نیز معلمان خواستار رفع تبعیض در پرداخت حقوق معلمان با سایر کارمندان ادارات شدند.

 

تجمع مربیان پیش دبستانی برای سومین بار در سال جاری

ایلنا، 28 اردیبهشت - حدود ۵۰ تن از مربیان پیش دبستانی که نسبت به بی توجهی دولت به شیوه استخدام آموزش و پرورش اعتراض دارند صبح دیروز (یکشنبه ۲۷ اردیبهشت) برای سومین بار در سال جاری در مقابل مجلس تجمع کردند.

تجمع کنندگان گفته اند که از استانهای همدان، خوزستان، لرستان، مرکزی و شهرستانهای استان تهران در مقابل مجلس تجمع کرده اند.

آنان معتقدند آموزش و پرورش باید بدون برگزاری آزمون و با اولویت نسبت به استخدام مربیان پیش دبستانی اقدام کند. به گفته مربیان معترض، استخدام از سوی دولت با شرط برگزاری آزمون مورد موافقت قرار گرفته و باعث نگرانی آنها شده است.

وزیر آموزش و پرورش استخدام مربیان پیش دبستانی را به شرکت این مربیان در آزمون استخدامی و کسب گواهی صلاحیت معلمی پس از گذراندن دوره های مربوطه در دانشگاه فرهنگیان منوط کرده است و این امر موجبات نگرانی از آینده شغلی بسیاری از مربیان پیش دبستانی را فراهم آورده است.

به گفته یکی از حاضرین در تجمع امروز، نحوه برگزاری آزمون استخدامی آموزش و پرورش بسیاری از مربیان را با تهدید امنیت شغلی مواجه کرده است. به گفته او، نحوه استخدام باید بر اساس ماده ۱۷ قانون تعیین تکلیف استخدامی باشد که در مهرماه ۹۱ تصویب شده و بر اساس آن اولویت استخدام با نیروهای پیش دبستانی و نیروهای شرکتی است.

تجمع امروز در حالی برگزار شد که از ابتدای سال جاری تاکنون مربیان سه بار در اعتراض به شیوه برگزاری آزمون استخدامی آموزش و پرورش در مقابل مجلس تجمع کرده اند. این معلمان که مرداد ماه سال ۹۳ هم اقدام به برگزاری تجمع مشابهی در برابر مجلس کرده بودند، خواستار استخدام خود توسط آموزش و پرورش هستند.

 

 

منبع: نبرخلق شماره 359، اول خرداد 1394 (22 مه 2015)

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول