دانشگاه در ماهی که گذشت (خرداد۹۷)

کامران عالمی نژاد

 

فساد اداری دانشجویان را به اعتراض کشاند

دانشجویان دانشگاه تهران- جنوب در اعتراض به فساد اداری حاکم بر دانشگاه و دیگر مشکلات صنفی در محل دانشگاه تجمع کرده و خواستار رسیدگی به این وضعیت شدند.

دانشجویان در این تجمع که روز دوشنبه ۳۱ اردیبهشت برگزار شد، پلاکاردهایی در دست داشتند که روی آنها نوشته شده بود: "حقوق یک دانشجو امکانات کافی کو؟"، "اعتراضات صنفی، شورای صنفی نداریم"، "تدبیر این ریاست، علم است یا تجارت؟"، "اساتید تحمیلی نمی خواهیم"، "دانشگاه فروشی تا کی" و "آموزش با کیفیت نداریم".

 

سه شنبه ۱ خرداد ۱۳۹۷

بیانیه انجمنهای اسلامی دانشجویان استان فارس پیرامون رویدادهای کازرون

شماری از انجمنهای اسلامی دانشگاههای استان فارس ضمن محکوم کردن اعمال خشونت گسترده علیه شهروندان کازرون، بیانیه ای پیرامون رویدادهایی این شهر صادر کرده اند.

در این بیانیه آنها "سوومدیریت" و "شفاف نبودن بودجه" را علت اعتراضات دانسته و از مسوولان خواستار "فضای باز برای جلوگیری از خشونت" شده اند.

آنها همچنین متذکر شده اند: "مردم کازرون را نمی توان به عوامل بیگانه منتسب کرد و یا با واژه فتنه و نفوذ با آنها رفتار قهری انجام داد، ایشان از مردم همین آب و خاک بوده و خون یکایک شان عزیز و ارجمند می باشد. امیدواریم در آینده، دیگر شاهد عملکرد ضعیف مسوولان و پایمال شدن حقوق مردم و به خاک و خون کشیده شدن خیابانها نباشیم، زیرا که این نحوهمدیریت مسوولان سبب تزریق خشونت به جامعه و رفتار متقابل عمومی می شود."

 

اعتراض دانشجویان زاهدانی به تبعیض و توهین

دانشجویان دانشگاه آزاد زاهدان روز شنبه ۵ خرداد علیه تبعیض و توهینهای قومی- نژادی یکی از مزدوران حکومتی در دانشگاه به مردم بلوچستان کلاسها را تعطیل کرده و دست به اعتراض و راهپیمایی زدند.

یکی از دانشجویان معترض گفت: "این تظاهرات در اعتراض به توهین حمید صمصام، استاد ادبیات این دانشگاه، به هموطنان بلوچ و سنی می باشد."

حمید صمصام در ویدیویی که در شبکه های اجتماعی منتشر کرد، می گوید که به طور عمد از دادن نمره به دانشجویانش به دلیل عقیده و باور آنها خودداری می کند. او همچنین به باورهای شهروندان اهل سنت سیستان و بلوچستان با کلمات و عبارات زننده ای توهین کرده است.

این دانشجو معترض گفت: "امیدواریم با چنین رفتار نژادپرستانه ای برخورد لازم صورت گیرد تا به جای نفرت، مهربانی و نیکی و دوستی و مدارا در کشور ایران ساری و جاری شود."

حمید صمصام عضو هیات علمی گروه ادبیات دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان است که سال ۱۳۸۴ به عنوان پژوهشگر برتر دانشگاه های آزاد سیستان و بلوچستان معرفی شده بود.

در پی انتشار این ویدیوها، عده ای از شهروندان نیز مقابل دانشگاه آزاد زاهدان تجمع کردند.

دانشجویان خواستار اخراج فرد هتاک و انتشار برگه رسمی اخراج توسط رییس دانشگاه شدند. آنها همچنین خواهان اعلام جرم توسط دادستانی و بازداشت با انتشار تصویر بازداشت و محاکمه قضایی علنی وی می باشند.

گفتنی است، مقامهای رسمی مدعی هستند که حکم اخراج فرد مزبور صادر شده است.

 

ادامه اعتراضات دانشجویان دانشگاه هنر و معماری دانشگاه آزاد تهران-مرکز

تجمعات اعتراضی دانشجویان دانشگاه هنر و معماری دانشگاه آزاد واحد تهران-مرکز که روز پنجشنبه سوم خرداد آغاز شده، همچنان ادامه دارد. این دانشجویان نسبت به جابجایی دانشگاه به سوهانک معترض هستند.

روز شنبه ۵ خرداد نیز آنها تجمع دیگری برگزار کرده و با در دست داشتن پلاکارهایی رسیدگی به مطالبات خود را خواستار شدند.

دانشجویان بر پلاکاردهایشان نوشته بودند: "نه به انتقال"، "نه به انتقال دانشگاه"، "ما خواستار تعهدنامه کتبی هستیم" و "ما هیچ نماینده ای نداریم".

آنها که در محل دانشکده تجمع کرده بودند، علیه رییس دانشگاه شعار می دادند: "رضاییان حیا کن، دانشگاه را رها کن".

دانشجویان اعلام کردند تا رسیدن به خواسته ها و مطالبات شان به اعتراضات خود ادامه خواهند داد.

 

 

 

 

حمایت دانشجویان دانشکده حقوق و علوم سیاسی از اعتصاب کامیون داران

دانشجویان دانشکده حقوق و علوم سیاسی با انتشار بیانیه ای از اعتصاب سراسری کامیون داران کشور حمایت کرده و با آنها اعلام همبستگی کردند.

دانشجویان در بیانیه خود اعتصاب کامیون داران سراسر کشور را "نقطه عطفی در مبارزات حق طلبانه و آزادیخواهانه مردم ایران" خوانده و افزوده اند: "رژیم اسلامی در این اعتصابات نشان داد طبل توخالی و شکننده تر از آن است که بتواند در مقابل اعتصابات همه گیر دوام بیاورد."

آنها مردم ایران را فراخواندند: "با اتحاد و همبستگی از اعتصابات حمایت کنند تا بتوانیم کشور عزیزمان ایران را از چنگال رژیم منحوس رهایی دهیم."

 

مجروح شدن دانشجوی دانشگاه زاهدان در پی حمله نیروهای سرکوبگر (

ماموران ضد شورش حکومت به تجمع دانشجویان دانشگاه زاهدان و مردم که در اعتراض به توهین و بی احترامی به قوم بلوچ و شهروندان سنی مذهب برپا شده بود، حمله برده و آنان را مورد ضرب وشتم قرار دادند.

آنها همچنین شماری از معترضان را بازداشت کردند. محمد نارویی، دانشجوی رشته حسابداری بازرگانی که از بازداشت شدگان است، از ناحیه چشم چپ به سختی آسیب دید.

شایان ذکر است که مردم اعلام کرده اند اگر بازداشت شدگان آزاد نشوند، این اعتراضات به کل استان سیستان و بلوچستان گسترش خواهد یافت.

 

اخراج یک دانشجوی بهایی دیگر از دانشگاه

شکیب تیموری، دانشجوی مقطع کارشناسی مکانیک دانشگاه گرگان صبح روز یکشنبه ۶ خرداد به دلیل بهایی بودن از دانشگاه اخراج شد. مقامات دانشگاه از برگرداندن مدارک تحصیلی پیشین این شهروند بهایی به وی نیز خودداری کردند.

آقای شکیب از مهر ماه ۹۳ در دانشگاه سما گرگان در رشته کاردانی مکانیک و از سال ۹۵ در مقطع کارشناسی ناپیوسته این دانشگاه مشغول تحصیل بوده است.

مسوولان دانشگاه با مسدود ساختن دسترسی وی به سایت و جلوگیری از ثبت نام، زمینه محرومیت این شهروند بهایی از تحصیل را فراهم کردند.

لازم به یادآوری است، در تاریخ ۱۲ اردیبهشت ماه سال جاری نیز دو تن از دانشجویان دانشگاه گرگان و گیلان به نامهای "آرش رضویان" و "کیانا ثنائی" به دلیل بهایی بودن از دانشگاه اخراج شدند.

 

تحصن اعضای انجمن اسلامی دانشگاه خیام مشهد

در پی جلوگیری از فعالیت انجمن اسلامی دانشگاه خیام مشهد، اعضای آن در اعتراض به این اقدام در برابر دفتر رییس دانشگاه تحصن کردند.

این تحصن همراه با سکوت و در دست داشتن پلاکاردهایی بود که بر آنها نوشته شده بود: "قانونی تحصن می کنیم و قانون را مطالبه می کنیم"، "نه به بی قانونی"، "آقای طیرانی استقلال دانشگاه را نفروشید"، "متهمیم به قانونمداری".

در این تحصن بیانیه ای نیز خوانده شد که در بخشی از آن آمده است: "انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه خیام اعلام می دارد متاسفانه با وجود تمام تلاشها در جهت برقراری فضای گفت و گو و حل مسالمت آمیز مسایل، شرایط احقاق حق و مطالبه گری حتی در جهت برقراری قانون میسر نیست."

بیانیه متذکر شده: "انجمن پس از این سکوت خود را در قبال افراد و نهاد های خودسر و قانون گریز می شکند و از مسوولین دانشگاه می خواهد استقلال خود و دانشگاه را به وعده های نامربوط و تهدید های پوشالی نفروشند."

 

صدور محکومیتهای سنگین علیه دانشجویان دستگیر شده در دی ماه

دستگاه قضایی جمهوری اسلامی تهاجم همه جانبه ای را علیه جنبش دانشجویی آغاز کرده است. در همین رابطه، شماری از دانشجویان دستگیر شده در جریان اعتراضهای دی ماه از جانب دستگاه امنیتی - قضایی به حبسهای ناعادلانه و سنگین محکوم شده اند. این در حالی است که وزیر علوم و دیگر مقامهای ارشد دولت حسن روحانی وعده آزادی آنها یا رایزنی با قوه قضاییه برای دست برداشتن از مجازات شان را داده بودند.

از جمله احکام صادر شده علیه دانشجویان، محکومیت سینا درویش عمران، دانش آموختهرشته ی مترجمی زبان آلمان دانشگاه تهران است که دادگاه بدوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی، وی را در مجموع به ۸ سال حبس تعزیری و همچنین ۲ سال ممنوع الخروجی و محرومیت از فعالیت سیاسی، حضور در احزاب و دسته جات سیاسی و فضای مجازی، محکوم کرده است.

همین دادگاه، علی مظفری، دانشجوی رشته انسان شناسی دانشگاه تهران را نیز به در مجموع ۸ سال حبس تعزیری، ۲ سال ممنوع الخروجی و محرومیت از فعالیت سیاسی، حضور در احزاب و دسته جات سیاسی، فضای مجازی، رسانه ها و مطبوعات محکوم کرد.

همچنین ابراهیم خالدی، لیلا حسین زاده، سینا ربیعی و محسن حق شناس با احکام سنگین پنج سال، شش سال، یکسال و دو سال حبس تعزیری در انتظار دادگاه تجدیدنظر هستند و بسیاری دیگر از دانشجویان و فعالان صنفی احکام زندان تعزیری و تعلیقی گرفته اند یا منتظر برگزاری دادگاه خود هستند.

از سوی دیگر روح الله مردانی که در تاریخ ۲۸ بهمن ۱۳۹۶ دستگیر شده، به دلیل آنکه خانواده اش توانایی پرداخت وثیقه سنگین تعیین شده را ندارند، در زندان بسر می برد. ادامه بازداشت این دانشجو همزمان با گفته های مدیران وزارت علوم در دولت روحانی است که مدعی هستند شخصا وثیقه برای آزادی دانشجویان را تامین کرده اند.

در همین حال شنیده ها حاکی از آن است که یاشار توحیدی، دانشجوی هوافضای دانشگاه آزاد واحد علوم تحقیقات تهران، ۲۰ خرداد توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده است و خبر موثقی از وی در دست نیست.

 

تجمع دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد و دستیاری پزشکی

جمعی از دانشجویان پذیرفته شده در مقطع کارشناسی ارشد دانشگاههای تهران؛ همچون دانشگاه علوم پزشکی، صنعتی شریف، علامه و امیرکبیر در اعتراض به اعمال سهمیه 5 درصدی ایثارگران از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری صبح روز چهارشنبه 23 خرداد مقابل مجلس تجمع کرده و خواستار اصلاح مصوبه مرتبط با این موضوع از سوی نمایندگان مجلس شدند.

 

بیست و ششمین روز اعتصاب دانشجویان دانشگاه رازی اسلام آباد غرب

روز پنجشنبه 24 خرداد، اعتصاب دانشجویان دانشگاه رازی اسلام آباد غرب در اعتراض به نبود آزادی بیان و امکانات مناسب وارد بیست و ششمین روز خود شد.

دانشجویان اعلام کردند که تا احقاق حقوق خود و مشخص نشدن تکلیف و بهبود شرایط، در هیچ کلاس درسی شرکت نخواهند کرد. این اعتصاب، امتحانات دانشجویی را لغو خواهد کرد.

یکی از دانشجویان می گوید: "در این دانشگاه ما در عمل توسط مسوولان دانشگاه تهدید می شویم و صدایمان هم به جایی نمی رسد. فضای دانشگاه به شدت پلیسی است و آموزش را بسیار سخت کرده است."

یکی دیگر از دانشجویان پیرامون علت اعتصاب گفت: "دانشجویان به علت نبود آزادی بیان، تهدید توسط مسوولین دانشگاه و نبود امکانات مناسب دست به اعتراض زده اند."

 

سلسله اعتراضهای دانشجویان دانشگاه علوم اجتماعی علیه بیدادگاههای قضایی

*یکشنبه ۲۷ خرداد - دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران در اعتراض به احکام سنگین قضایی صادر شده برای دانشجویان با لغو امتحانات و تجمع در صحن دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران تجمع کردند. آنها با در دست گرفتن پلاکاردهایی از اساتید علوم اجتماعی که برای مراسم تشییع محمدامین قانعی راد در دانشکده حضور داشتند، خواستار شکست سکوت خود در برابر فجایع امنیتی دانشگاه شدند.

 

*دوشنبه ۲۸ خرداد - با اعلام آمادگی جمع کثیری از دانشجویان برای شرکت نکردن در امتحانات، دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی در لابی دانشکده جمع شدند تا اعتراضخود را نسبت به احکام صادره برای همکلاسیهایشان نشان دهند.

در این تجمع بیش از ۲۰ تن از استادان دانشکده علوم اجتماعی نیز برای نشان دادن همبستگی خود با دانشجویان حضور داشتند.

یوسف اباذری، استاد دانشگاه تهران، در این تجمع خطاب به دانشجویان گفت: "ما استادان به اتفاق تصمیم گرفته ایم پیگیر احکام دانشجویان باشیم. من به عنوان سخنگو قول می دهم که بیاییم با شما صحبت کنیم و اقداماتی را که انجام شده است، به اطلاع شما برسانیم. مطمئن باشید که استادان این دانشکده تا هر جا که بتوانند با دانشجویان همراه هستند."

 

*سه شنبه ۲۹ خرداد - در سومین روز تجمع، دانشجویان ضمن خواندن بیانیه ای مطالبات خود را مطرح ساختند که شامل لغو کلیه‌‌احکام قضایی علیه دانشجویان، حق ادامه تحصیل دانشجویانی که احکام بدوی برایشان صادر شده در سال تحصیلی آینده و برخورد امنیتی و انضباطی نشدن با دانشجویان تحصن کننده و تحریم کننده امتحانات.

دانشجویان همچنین خواستار حضور وزیر علوم در تجمع خود تا ساعت ۱۳ روز چهارشنبه ۳۰ خرداد شدند و متذکر گردیدند که در غیر اینصورت، روند تحریم امتحانات با قدرت از سرگرفته خواهد شد."

 

*چهارشنبه ۳۰ خرداد - تجمع دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی ادامه دارد. در چهارمین روز از اعتراض و تحصن، دکتر سارا شریعتی در بین دانشجویان سخنرانی کرد. خانم شریعتی از اساتید دانشکده علوم اجتماعی می باشد.

در همین حال وزارت علوم در پاسخ به درخواست دانشجویان برای حضور منصور غلامی اعلام کرد وزیر علوم در سفر خارج کشور می باشد و معاون فرهنگی خود، غفاری، را فرستاده است.

 

*پنجشنبه ۳۱ خرداد - دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران پنجمین روز تجمع خود را ادامه دادند. دانشجویان خواهان لغو فوری و بدون قید و شرط این احکام ظالمانه بودند.

دانشجویان مطالبات خود را روی پلاکاردهایی نوشته بودند که شامل شعارهایی مانند

احکام قضایی لغوبایدگردد، دانشگاه تهران شعبه دوم زندان اوین و ....بود.

همچنان دانشجویان اعلام کرده اند که درصورت عدم پاسخگویی و عدم لغو این احکام امتحانات را تحریم خواهند کرد

 

بیانیه اتحادیه انجمنهای علمی دانشجویی علوم اجتماعی کشور در واکنش به احکام صادره علیه دانشجویان

اتحادیه انجمنهای علمی دانشجویی علوم اجتماعی کشور در محکومیت آرا صادر علیه دانشجویان بیانیه ای منتشر ساخت. در این بیانیه گفته شده: "درست در زمانی که به ظاهر صحبت از وحدت در مقابل بیگانه و لزوم رسیدن به گفتگو و آشتی ملی می شود، سنگین ترین احکام و تبعیض آمیزترین رفتار در قبال دانشجویان صورت می گیرد."

این تشکل دانشجویی تاکید کرد "صدور احکام ناعادلانه اخیر با اتهاماتی واهی را محکوم می کند و آن را چیزی جز تلاشی نافرجام جهت خاموش کردن صدای معترضانه دانشگاه نمی داند".

دانشجویان یادآور شدند: "به باور ما، گفتار "علم" انتقادی اجتماعی جز از مجرای آزادی اعتراض به رویه های ناعادلانه و تبعیض آمیز در سطح جامعه ممکن نمی شود. برماست که اکنون بیش از همیشه بر ضرورت آزادی این مجراها برای دستیابی به علم اجتماعی منتقد تاکید کنیم."

 

تجمع دانشجویان دانشگاه بهشتی ارومیه

دانشجویان دانشگاه بهشتی ارومیه در روز پنجشنبه ۳۱ خرداد ۹۷  در اعتراض به کیفیت پایین غذای سلف ظروف غذای خود را در مسیر کارگزاران حکومت در این دانشگاه چیدند.

 

(منابع: دانشجو آنلاین، ایران نیوز آنلاین، کوردستان میدیا، خبرگزاری هرانا، ایران پرس نیوز، کانال تلگرام شوراهای صنفی دانشجویان کشور)   

منبع: نبرد خلق شماره ۴۰۰، آدینه اول تیر ۱۳۹۷ - ۲۲ ژوین ۲۰۱۸

 

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول